Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים

כרגע עם חישוקים 16X7 וצמיגים מישלן פריימסי 4 במידה 215/55R16 (סטוק) שמרגישים לי 'בשרניים' מדי

ולפני שאני מגדיל מידת חישוקים,

חשבתי אולי לשנות מידת צמיגים (מותג וסוג צמיג זהה) עם קצת פחות בשר כמו:

225/50R16 או אפילו 205/55R16 (חתך צמיג 112 מ"מ בשניהם לעומת 119 מ"מ בנוכחיים)

(בשניהם פער הקוטר הכולל הוא -1.6% לעומת מה שיש לי כרגע ואתעלם כרגע מזיוף מד המהירות וכמובן אתחשב במדד העומס ע"פ יצרן)

השינוי יורגש בכלל?

מה עדיף מבין שניהם ואיזה מהם יגרום ליציבות טובה יותר על הכביש,

אמנם ה-225 רחבים יותר ולכאורה אמורים להיות יציבים יותר אבל השאלה אם הם לא רחבים מדי ביחס לרוחב החישוק?

וה-205 להיפך, לא צר מדי?

הבנתי משוטטות ברשת שעדיף רוחב צמיג מעט קטן יותר מרוחב החישוק,

אם הוא גדול ממנו זה יכול לגרוע בהיגוי ובתחושה.

מה אומרים?

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם

באיזה רכב מדובר (האם הוולוו S60 שהתייחסת אליה בשרשור אחר? אני מניח שכן לפי זה 😜)?

חוקית, אתה לא יכול לשנות מידה למה שבא לך. יש מידות מאושרות (ניתן להוציא תדפיס במכוני הרישוי או חלק מהצמיגיות) ורק איתן אפשר לעבוד ולאשר לאחר החלפה תמורת תשלום סימלי במכון רישוי לבחירתך.

למרות זאת, לשאלת רוחב החישוק, רוחב מומלץ עבור 205/55R16 עומד על 5.5-7.5 אינץ', רוחב מומלץ עבור 225/50R16 עומד על 6.0-8.0 אינץ'.

מה שעדיף זה צמיג טוב/ספורטיבי יותר. הפרימסי הם צמיגי נוחות.

אבל, במידה המקורית אני לא ממש רואה כאלו בחיפוש קל.

• אהבתי 1
פורסם

איזה שועל אתה איך הגעת לשם 😅

מרוב שזה ברור מבחינתי שהכול ייעשה ע"פ מידות מאושרות ועדכון רישיון הרכב, שכחתי לציין..

גם ראיתי את המלצות הטווח אבל רציתי לשמוע מבעלי ניסיון או הבנה איך זה אמור להשפיע.

בדיוק, אין באמת צמיגים ספורטיביים במידה שלי, 

למשל במידות החלופיות ראיתי שיש מישלן PS5-4 שאותם הייתי רוצה.

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם

כי אני עובר גם שם על הודעות, ונזכרתי שראיתי משהו דומה 😉

ובדקת כבר שהמידות הנוספות שציינת אפשריות?

כי לפחות לפי האתר הזה, הן לא ממש. אבל הוא לא חף מטעויות, בעיקר במידות הלא מודגשות.

לגבי PS4/5, זה שקיים בתאוריה, לא אומר שקיים בארץ. נכון כמובן גם לגבי צמיגים אחרים

דווקא במידה הקטנה יותר שציינת יש אולי יותר סיכוי. מה שמחזיר לשאלת המאושר או לא. אז אולי תתחיל שם, ואז תסרוק את האתרים הישראליים או בצמיגיות מה יש ומה אין ובאיזו מידה.

לגבי ענין הרוחב, נכון אומנם שמתיחה של הצמיג עם חישוק רחב יותר ביחס אליו (ובגבול המותר) תקשיח קצת את הדופן ובהתאם תשפיע על ההתנהגות, אבל אם בכל מקרה בכוונתך לשלב את זה עם צמיג שונה ועם קשיחות דופן שונה ממילא, יהיה קשה לאמוד לדעתי איפה יהיה יתרון יחסי רק בהתמקד לענין רוחב החישוק.

פורסם

אתה חד.

בדקתי כמובן לפני שהתחלתי להבין אם המידות בסדר, באמת אין מבחר גדול ואכן יש יותר מבחר ל-205.

בלי קשר אני עדיין מחפש חישוקים 17" (גם נדיר, בעיקר נפוצים ה-16 וה-18) הבעיה שגם איתם אין מבחר גדול של צמיגי ספורט (225/50R17).

במהלך החיפושים שלי ברשת זכור לי שראיתי שהמידות מאושרות, מחר אעבור בפנצ'רייה ואוודא האם המידות מאושרות.

פורסם

בקיצור, מסתבר שהמידות הנ"ל לא מאושרות 😏

אחפש עוד קצת סט 17

ואם לא אמצא אלך על הצמיג הדביק והאיכותי ביותר שאמצא למידה שלי.

פורסם

אם אתה עולה ל-17, אולי יש יותר סיכוי במידה 235/45R17, אם אכן מאושרת.

ובכלל, הוצאת תדפיס?

תעלה לכאן. גם לדורות הבאים וגם בשביל שאולי נעזור לחפש משהו במקביל. 

פורסם

ממש חמודים בוולוו:

ראה כאן

המידה שציינת מאושרת אך על חישוק ברוחב 8"

אני מתקשה למצוא סט 17X7 אז למצוא סט 17X8 בכלל יהיה אתגר.

אני קצת להוט כי אני רוצה לקנות כבר צמיגים חדשים,

הרכב אצלי 4 חודשים, הצמיגים הותקנו לפני 4 שנים ועברו בסה"כ 25K ק"מ ונראים בסדר גמור יחסית אבל הם בני 6 שנים מהייצור.

עכשיו מרפי מה יעשה, אם אחליט ואקנה צמיגים במידה שלי, פתאום אני אראה סטים של חישוקי 17" כמו זבל אני בטוח.

פורסם

אומנם סביר להניח שדומה/זהה, אבל האתר הזה לא יתקבל (בעקרון) בבואך למכון רישוי לאשר המידה.

רק תדפיס של אוטודאטה/קארדאטה מהמכון/צמיגיה או אישור מחלקה טכנית של היבואן.

נראה שהמידה הספציפית שהזכרתי אפשרית גם ברוחב "7.5, שהוא הגבול התחתון המומלץ למידה ("9.0 גבול עליון).

למצוא מקוריים יהיה כנראה לא פשוט, ודי מצומצם לדגמים אחרים של וולוו (תוכל לנסות לקבל כיוון באתר שצירפתי קודם, בעמוד הבית תחת לשונית By Rim Size - ושם יש שתי אפשרויות חיפוש נוספות שמאפשרות גמישות שונה לגבי תוצאות החיפוש). אולי בפירוקיות או בחנויות חישוקים (נסה למשל מול מ.י.ח., ג.מ. פורטל ואחרים) אם מישהו החליף מקוריים באחרים.

אפטרמרקט יהיה פחות בעייתי למצוא משהו מתאים. תצטרך רק לעמוד על פערי אופסט (בטווח מגבלות מסוים) וחור מרכזי (בר תיאום עם טבעת מירכוז).

ואפשר בשני המקרים לבדוק אפשרות לייבוא.

או לשקול את המידות האחרות, ב-18 ו-19, אם זו לא כבר היסחפות מבחינתך וסבירה מבחינתך בקשר לתוספת לעלויות.

פורסם

השאלה אם נניח גם בתדפיס הרשמי שמכון רישוי מקבל אין אופציה של 7.5,

מדובר בשלילה אוטומטית או שאפשר לאשר (מבלי כמובן ללכת על טיפול פרטני כמו טכניון וכו')?

מחפש בעיקר משומשים בקבוצות שונות ברשתות החברתיות, גם חדשים אפטרמרקט ועדיין לא מצאתי משהו מתאים שרציתי או שלא מתאים מבחינת מאפיינים.

לייבא ככל הנראה יהיה יקר יותר ממה שאני מוכן להקציב עבור הנושא.

גודל 18 אני מעדיף שלא, לדעתי תהיה פגיעה משמעותית בנוחות ובנוסף לפגיעות בגלל החתך והכבישים בארץ.  אלא אם כן אתקל בהזדמנות יוצאת דופן ואולי אשקול שוב.

19 בכלל לא נלקח בחשבון.

תודה רבה על העזרה!

פורסם

מנסיוני האישי המועט (+המידע בפורום) מלפני כמה שנים טובות, המכונים לא מתעסקים במידת רוחב החישוק המדויקת.

מה שמענין אותם זה מידת צמיג מאושרת, ושילוב גלגל/צמיג שלא בולט מחוץ לכנפיים (כלומר גם חשיבות מעשית לאופסט, אבל לא נמדד פרטנית) ואאל"ט גם אי שימוש בספייסרים.

פורסם

טוב הוצאתי תדפיס (סימנתי במרקר מה אופציונלי ומאושר מבחינת הדגם שלי).

מעניין לדעת מה באמת קורה בפועל במכונים מבחינת הרוחב.

וגם אם אין עם זה בעיה מבחינת המכונים וזה מאושר,

השאלה אם זה בטוח להרכיב צמיג 215/50 על  7.5 במקום 7 מבחינת היצרן כי מצוין בטבלה שהוא מתאים ל-7

פשוט יש יותר אופציות באפטרמרקט של רוחב 7.5.

ולמרות שיש בטבלה מטעם היצרן אופציה לחישוק 7.5, אני לא רואה אותה בתדפיס.

לא רוצה להתעסק עם ספייסרים וכו'

בטיחות מעל הכול.

לגבי התדפיס המצ"ב,

מוזר שיש מידות מאושרות (במרקר אדום)  כביכול אבל לפי הטבלה מטעם היצרן הן לא!

image.thumb.png.42d224e4ca7e7421c61349f5ae4117b5.png

פורסם

לא ראיתי יותר מדי צמיגים עדיפים/ספורטיביים במיוחד במידה 215/50R17 באתרים בארץ, למעט אולי קונטיננטל פרימיום-קונטקט 7 (אותה קטגוריה כמו הפרימסי, אבל עדיף בכמה מובנים - כאן מול הפרימסי 5) או ספורט-קונטקט 5 (שהוא כבר דור ישן, אם כי היה נחשב טוב וגם זה מה שזמין במידה בחו"ל).

בחו"ל אפשר למצוא מעט נוספים, כמו ברידג'סטון פוטנזה ספורט Evo ומישלין PS5, ואולי גם קומהו PS71 וטויו פרוקסס ספורט 2. אפשר לבדוק אם במקרה קיימים בארץ.

בכל אופן, טווח מומלץ/בטוח עבור המידה הנ"ל, מבחינת רוחב חישוק - 6.0-8.0 אינץ'.

וזה לא שב-235/45R17 יש פתאום היצע מטורף נוסף, רק אולי זמינות גם של גודייר אסימטריק 5 (או 6) ומישלין PS4/5 (שכן מופיעים באתרים ישראליים).

מקווה שבתדפיס רשומים גם קוד המהירות והעומס עבור כל מידה. עליך להקפיד גם על זה, כמינימום.

האופסט בכל מידה מוזכר באתר שצירפת וגם תואם לכתוב באתר שאני צירפתי. בדר"כ סטיות קלות עד 10~ מ"מ עוברות בסדר, אבל כדאי למדוד/להעזר במחשבון (באתר שצירפתי) אם יש ספק. כתלות באיזה כיוון הסטיה - אם בולט החוצה מדי או שקוע פנימה ואז יש סיכון למגע עם חלקי מתלה/בלמים.

לגבי המידות באדום, מניח שטעות סופר מקומית.

באתר שצירפת ה-R19 כן מופיעות לרכבך, אבל עם סייג לסוג המתלים ברמות הגימור הגבוהות יותר.

ה-R20 קיימת בפולסטאר, וכנראה אוחדה תחת אותו דגם מבחינת המידות בארץ.

ממילא אתה לא מכוון לשם.

פורסם (נערך)

טעיתי והטעיתי, מחילה.

התדפיס באמת תואם לגמרי למה שהיצרן ציין, בחלק הראשון של התדפיס (אגב שם גם מופיע צמיג 235/45),

משום מה בגלל ציון גדלי החישוקים בטור הראשון, חשבתי שזה החלק הרלוונטי אך החלק הרלוונטי באמת הוא ההתחלה:  

image.thumb.png.26d63fdf7d8dac5e865d19e2c682242f.png

בלי קשר נתקלתי באתר מעניין שאולי אתה מכיר ואולי יעזור לעוד אנשים, והוא תואם למידות המאושרות: tirewheelguide.com

בכול מקרה של בחירת חישוקים, לא אחרוג מטווח האופסט של חישוקים מקוריים בטווח המומלץ (49-55).

לגבי המבחר, 

אני פחות מודאג ואסתפק במקרה "הפחות" טוב בפריימסי, למרות שהייתי מעדיף למצוא PS או כל מותג טוב אחר, כבר אעשה מחקר.

באופן כללי, אני מניח ומקווה שהקטנת החתך (במעט יותר מס"מ: 119 מ"מ לעומת 107) יחד עם הרחבת הצמיג, יהיה שינוי והרכב יהיה מענג אפילו עוד יותר לנהיגה. 

עריכה אחרונה על ידי shilo_v

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...