Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל קיץ אני מנקה את המסגרת חלון מחלודה, וצובע עם המרייט, וכל חורף התופעה הזו חוזרת, הצבע מתנפח וחלודה נוצרת מתחתיו. 

מה אני עושה לא בסדר?

בפעם האחרונה הסרתי ביסודיות כל צבע ישן עם משחזת זווית ומברשת גסה, ניקיתי כל זכר לחלודה, שמתי פריימר של רסטוליום, כי בהוראות של המרייט רשום שנדרש פריימר כאשר צובעים פח מגולוון, ואז צבעתי 2 שכבות של המרייט.

בגשם הראשון הצבע כבר התחיל להתנפח. וכעת זה ניראה כמו בתמונוה למטה. בתוך הבועות האלה כניראה יש מים (מנסיון של שנים קודמות)

מדוע זה קורה ואיך פותרים את זה אחת ולתמיד?

20260206_161613.thumb.jpg.25ef2d08024f4251257e57c5fe453944.jpg

יום טוב גם לך

פורסם

זורק רעיון, יש גגון מיוחד לממ"ד שאפשר להתקין.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

לי זה נראה שהמים חודרים ממקום גבוה יותר, בין אם פתח כלשהו או חוסר אטימה מבחוץ בחלק העליון, ופשוט "זורמים" בתפר שם (מהצד הפנימי) ומוצאים נקודות תורפה לצאת מהן.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם
לפני 26 דקות, Tom_22 כתב:

לי זה נראה שהמים חודרים ממקום גבוה יותר, בין אם פתח כלשהו או חוסר אטימה מבחוץ בחלק העליון, ופשוט "זורמים" בתפר שם (מהצד הפנימי) ומוצאים נקודות תורפה לצאת מהן.

גם אני חשבתי בכיוון הזה, אבל יש בועות שנוצרות ללא שום חיבור לתפר המדובר.. מה גם שניסיתי למלא את התפר הזה בחומר אטימה לכל האורך, זה לא שינה כלום

יום טוב גם לך

פורסם

למים יכולת למצוא את הדרך 😉

או דרך סדקים/חורים אפילו מיקרונים או בין הצבע למתכת בכל זאת.

אני לא בטוח שהמקור לכניסת המים מאחור נגיש מאוד. זה עשוי להיות כאמור בחלק העליון בין המסגרת לקיר עצמו.

זה גם עשוי להיות ברמת הלחות/התעבות.

פורסם (נערך)

הייתי אולי מנסה להשתמש במצלמה תרמית לראות אם יש אזורים קרים במהלך גשם. 

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
לפני כשעה, garicho כתב:

זה בוודאות מבפנים. לא משנה כמה תצבע זה יהיה כך.

אז מה הפתרון?

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 59 דקות, Igalz כתב:

אז מה הפתרון?

אין פתרון פשוט. אולי גגון כמו שהציעו פה, יקטין את חדירת המים לאזור.

פורסם

האם זה רק אצלך בדירה או שיש עוד דירות עם אותה בעיה?

Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם

אני לא קרוב אפילו ללהיות מומחה או "מבין" אבל אנסה לעזור קצת. 

הגדלתי את התמונה עד כמה שיכלתי. 

ראיתי 2 דברים שיכולים לתת לפחות כיוון.

1) הרוב המוחלט של הבועות נמצאות על "קו תפר" ממה שאני מצליח להבין בין 2 קורות ברזל. 

איטום טוב שלו אמור לעזור סביב 80% לדעתי. אני כרגע מתעלם מהחלודה שיש גם מבחוץ כי לא רואים מספיק טוב.

image.thumb.png.d16d6d78df588446ac87163ad701262e.png

2) זה נראה כאילו יש קו מתאר של שכבה ישנה כלשהי, שמתוכה פשוט אין בועות (למעט אולי אחת אבל אני לא מצליח לראות מספיק טוב בתמונה). מהי אותה שכבה קודמת? 

image.thumb.png.039be2c0135066caa6dcf21bab25e1ee.png

כל הבועות האלו מגיעות "ליד" השכבה הזו ו"מחוץ לה". 

אני מקווה שזה לפחות ייתן כיוון כלשהו, מצטער שאני לא יכול לעזור יותר מזה. 

אני הייתי מצלם גם את הקורה העליונה שמתחברת לקורה הזו, ומעלה לפה. 

אולי זה יתן קצת יותר רקע. 

אם זה היה קורה לי יש מצב טוב שהייתי מתארגן על קצף איטום, מנקה היטב את המסגרת מהכל, דוחף את הקצף הזה לכל מקום אפשרי, מנקה שוב את הברזל וצובע מעל זה. אם זה היה עוזר או לא, אני לא יודע אבל זה מה שהייתי מנסה כפתרון. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 9 שעות, ברווז כתב:

1) הרוב המוחלט של הבועות נמצאות על "קו תפר" ממה שאני מצליח להבין בין 2 קורות ברזל. 

אני מבין למה אתה אומר את זה, אבל כרונולוגית דווקא הבועות הראשונות הופיעו הרחק מקו התפר, אם תשים לב הבועות הממש גדולות לא צמודות אליו.

לפני 9 שעות, ברווז כתב:

זה נראה כאילו יש קו מתאר של שכבה ישנה כלשהי, שמתוכה פשוט אין בועות (למעט אולי אחת אבל אני לא מצליח לראות מספיק טוב בתמונה). מהי אותה שכבה קודמת? 

זה הצבע המקורי של המסגרת, מהמפעל. איפה שלא הופיע חלודה והצבע חזק, לא קילפתי אותו שלא לצורך.

לפני 9 שעות, ברווז כתב:

אני הייתי מצלם גם את הקורה העליונה שמתחברת לקורה הזו, ומעלה לפה. 

אין שם מה לראות. שאר המסגרת, כלומר כל מה שמחוץ לפריים, נקי וללא חלודה\נפיחות

יום טוב גם לך

פורסם
לפני 14 שעות, Igalz כתב:

זה הצבע המקורי של המסגרת, מהמפעל. איפה שלא הופיע חלודה והצבע חזק, לא קילפתי אותו שלא לצורך.

אז אולי הצבע שהשתמשת בו לא החומר הנכון לעבודה.

יש לך איך לברר מה הצבע שהמפעל השתמש בו?

לפני 14 שעות, Igalz כתב:

אין שם מה לראות. שאר המסגרת, כלומר כל מה שמחוץ לפריים, נקי וללא חלודה\נפיחות

אולי נקי אבל אולי גם יכול להראות מאיפה מים יכולים להיכנס. תפר קצת פתוח או משהו. בלי לראות יהיה לי קשה להוציא תובנות...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 13 שעות, ברווז כתב:

יש לך איך לברר מה הצבע שהמפעל השתמש בו?

לגמרי במקרה אבא שלי ז"ל ניהל את מחלקת הצבע במפעל פלרז במשך שנים רבות.

מדובר בצבע בתנור שמן הסתם לא ניתן לצבוע איתו מחוץ למפעל.  

• אהבתי 1

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...