Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 דקות, falou כתב:

בשבילי, ברגע שנעלמו רכבי הספורט הנגישים, האחיזה עלתה לרמות שהיא היום, משקל הרכב גם, ההגאים הפכו חשמליים, הגיר לאוטומט - איבדתי עניין בנהיגה ואיתה העניין המשמעותי ברכבים.

אני עדיין אוהב לנהוג, אבל אין לי כבר תשוקה.

נגמר.

יש ימים שאני מרגיש כמוך אבל לא מהצד של השינויים ברכבים אלא ממצב הכבישים (או ליתר דיוק הנהגים).

למרות זאת יש ימים (וזה קורה אחת ל...) שמחזירים לי את החיוך ואני נהנה. לפעמים זה שווה, מטעין אותך לפרק זמן קדימה. ברוב הימים אני נוסע ומקלל (באוטו, בקול רם) את רוב עברייני התנועה שנמצאים בסביבתי, זה דווקא עוזר לי להרגע 🤣

לפני 12 דקות, davemustaine87 כתב:

לא טענתי שיפנית אוטומטית זה הרכב המושלם. גם לא טענתי שאמינות זה הפרמטר הכי חשוב. 

פשוט בשבילי אישית היתרונות לא מרגישים ששווים את הטרייד אוף. הם יכולים להיות שווים, אבל המציאות היא שאחרי יומ-יומיים-שבוע, אתה מתרגל אליהם והם כבר לא כאלה מעניינים. ואת הטרייד אוף אתה מרגיש ומרגיש יפה מאוד

באמת, כמה יקח לך להתרגל לתאוצה של חשמלית לעומת ה-3008 שלך? שבוע? שבועיים?

ועל אבזור,  ההערת "מחממי תחת" כבר די אומרת מה דעתך על זה.. 

חרדת טווח וכול שריטה שתעשה לך כאב לב, ילוו אותך הרבה יותר... 

כל אחד לוקח את החיבה לתחום מכיוון אחר.

מטפס הרים מטפס הר קטן, ואחרי ההצלחה חושב כבר על היעד הבא.

הוא לא אומר לעצמו "טוב טיפסתי עכשיו הר של 100 מ', מה יש לי לטפס הר של 200 מ' ?"

אתה תגיד שהוא אולי משוגע, אבל הוא מבחינתו נהנה לכבוש את היעד שהציב לעצמו.

במכוניות זה אספקט אחר של סקרנות או רצון לחוות דברים אחרים. 

אני מבין את מה שאתה אומר, למרות שאני לא מתחבר לזה ב 100%.

יש דברים שהעולם מציע ושווה לחוות אותם אם אפשר - כל אחד מהכיוון שהוא אוהב. אחד אוהב לטייל, השני לטפס על הר והשלישי להתנסות בטכנולוגיה חדשה.

לפני 10 דקות, Ron Poh כתב:

ולסיכום כפי שפתחתי, כל פעם היה צורך/סיטוציה שהובילה לשינוי.

הסיבות שלך הן בעיקר עניינים של צורך או פרקטיקה, וזה מובן לאור מה שסיפרת.

דווקא במקרה של ה i10 הידנית אפשר לחשוב על עוד מגוון עצום של מכוניות בטווחי מחירים (לא רחוקים שנות אור) שיספקו שיפור משמעותי בהרבה מאוד מובנים - לכן לשאול מה יהיה הטריגר להחלפה במקרה שלה הוא קצת בנאלי. 

איציק

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הקודיאק נרכשה בגלל תא המטען הגדול שלה, והיותה נוחה עבורי לכניסה ויציאה - כל השאר, בונוס.

• מעניין 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 11 דקות, newcomer כתב:

מתחשק לך להחליף תחליף בייחוד שמדובר במעבר מבנזין לחשמל זאת סיבה מספיק טובה ובטח לאחר 5 שנים זה בסדר גמור. מותר לך!

אבל לגופו של עניין, האטו 2 שאני מבין שזה מה שאתה חושב עליו, לא תספק אותך לדעתי, זאת המקבילה של מקרר יפני 1.6 רק בקרוס אובר חשמלי.

בגדול, למעט מידות אורך לטובת ה MG הן דיי דומות; גם בטווחים, גם בהספקים, גם בתא המטען (כ 450 ל'). לטובת האטו-2 זה יותר הספק מנוע, טיפה יותר בסוללה (עוד 2.6KWH), טיפה יותר בגובה וכו... תא הנוסעים ב MGS5 יפה. 
מאחר ונהגתי על האטו-2 החשמלית, אהבתי אותה מאוד - ואני מודע לזה שתא המטען שלה הוא קצת יותר קטן ביחס לזה של ה 3008.
לרעת ה MG: היבואן שעומד מאחוריו, וזה דיל ברייקר מבחינתי.

מבחינת התנהגות כביש - רוב החשמליות לא קוצרות קנים, אבל ב 2026 רובן השתפרו וזה בא לידי ביטוי בביקורות אוהדות בכל העולם שהרכבים נוחים ונעימים והרבה פחות מתנדנדים. גם ה MG-S5 בנסיעות מבחן יוצאת "דיי רכה" כך שאני לא מצפה ממנה להראות עליונות בכל מה שקשור להתנהגות כביש.
חשוב לציין שאם אתה מעיין במבחנים מחו"ל, ה ATTO-2 EV ברובה נבחנת בגרסה שלא הגיעה לכאן, עם הספק מנוע קטן יותר (170 כ"ס ולא 204 כ"ס) ומומנט נמוך יותר (27 קג"מ כמדומני - ביחס למה שהגיע לארץ 31 קג"מ). גם הסוללות וגם המתלה האחורי - שונים (וזה חלק מההבדל בגודל תא המטען - או ליתר דיוק, עומקו). דבר זה מוליד גם התנהגות כביש ונוחות עדיפה לדגם שהגיע לארץ בגלל מתלה אחורי רב חיבורי. בנוגע לתיפעול - לא מצאתי משהו מיוחד, כמו שהתרגלתי לתיפעול ב 3008 אני מתרגל לכל דבר אחר, זה רק עניין של כמה ימים.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

את החיפושית קניתי קצת אחרי השחרור מהצבא, כי היא הייתה מצחיקה וזולה.

מצחיקה כי עם מע' חשמל 6V ברוב המקרים היה צריך להניע בדחיפה.

זולה (200$ בימי האינפלציה) שווים אני מעריך ל-1500-2000₪ של היום),

והכי מצחיק היה ששמתי עליה מודעה ויצאתי למילואים,

ואשתי (לשעתיד אז) שלא הבינה כלום במכוניות מכרה אותה ב-600$, פי 3 ממה שקניתי...

את האינטרנאש סקאוט קניתי אחרי שחבר מכונאי הוריד אותי מאלפא ג'וליה שנורא רציתי.

היו אז כמה שנים שהרגשתי עשיר אז הלכתי על "ג'יפ" עתיר הוצאות שחלקן ע"ח השותף (מס הכנסה...),

ואיתו (ללא גג וללא חגורות בטיחות מאחור) הבאנו את הבן הראשון מבית היולדות הביתה.

אחרי ולפני היו סובארו DL , סיטרואן ויזה, פיג'ו 104 ואינוצ'נטי שהתגלגלו במשפחה,

וזו הייתה הסיבה העיקרית לבחירה בהן, למרות שהן היו אחלה כל אחת בדרכה.

עוד קודם לכן הייתה אופל קאדט 1.2L שיחד עם חבר חרשנו איתה את כל אירופה,

והיא נרכשה למורת רוחי (רציתי אאודי 100 או ב.מ.וו 520), אבל החבר המכונאי הטיל וטו.

בהמשך באה רנו טראפיק 4X4 שקניתי לצרכי העבודה כי לחבר הייתה כזו,

חשבתי שאטייל איתה בשטח, אבל היא אהבה לטייל בעיקר לכיוון המוסך, הנבלה...

אחריה הבנק ביטל לי הזמנה של דוקאטו חדשה (למזלי), והלכתי על GMC ואנדורה.

אז מחירי הדלק טיפסו למעלה והמחיר של השתייניות האמריקאיות ירד והצלחתי לשים יד על אחת.

17 שנה היא שירתה אותי גם כפרייבט משפחתי וגם כרכב עבודה מושלם. מתגעגע עד היום...

אח"כ באו הצמד חמד קורולה ואלמרה שנרכשו רק בגלל המוניטין של אמינות,

והיה צורך בצמד כי הילדים בגרו והתחילו להוציא רישיון אחד אחרי השני.

(אשתי לא נוהגת למרות שיש לה רישיון, וטוב שכך, עם כל הצער שבדבר...)

את הסובארו אאוטבק הנוכחית מצאתי עבור חבר. הוא לא היה סגור על עצמו והחליט שלא לקנות אותה,

אבל משהו ברכב הזה קסם לי כל כך, שהחלטתי לרכוש אותו לעצמי,

ולהעיף את צמד היפניות הקשישות, אחת לגריטה והשנייה לפזורה.

רכישה אימפולסיבית שבאה מהבטן, לא בהתאם לתקציב שהיה, אבל לא מצטער על כך לרגע.

בין לבין ותמיד היה אופנוע במקביל (או קטנוע בצוק העתים).

אצלי זה ברמה של תשוקה חזקה וצורך נפשי, שגוברים על כל היגיון כלכלי ופרקטי, אז זה כבר אופרה אחרת.

• אהבתי 5
פורסם (נערך)

בחרתי את האוטו פשוט כי אני רגיל ואוהב רכבים אירופאים. נוסע כבר 25 שנה ברכבי VAG.  לא בא לי ללמוד איפה כל דבר נמצא מחדש.. למרות שמעבר מסיאט איביזה 2024 לסקודה פאביה 2025 לא היה דומה כמו שחשבתי שיהיה. 

אני חושב שהשאלה היא רוצה או לא, להחליף אוטו. אתה רוצה? תקנה חדש.. ותהנה.

נימוק נוסף.. נגיד אחרי כמה שנים, אתה מרגיש שחלילה האוטו כבר לא בטיחותי או בסטנדרט מסויים - זה גם נימוק להחלפה.

את האיביזה 2018 ידנית החלפתי אחרי 2 תאונות.. ובעקבות תחושה שאולי זה לא בטיחותי כמו קודם (ולחץ מהמשפחה קצת).

עריכה אחרונה על ידי saar5555
  • אהבתי 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, amosbmw כתב:

העולם השתנה, כמעט כל הרכבים החדשים לא מושכים אותי בכלל. רכבים עם לוח שעונים דיגיטלי, שמתערבים לך בהגה ומצפצפים. וחשמליות בכלל לא מעניין.

אחריות זה רק חיסרון מבחינתי, מונע ממך לטפל ולשנות את הרכב כמו שאתה אוהב.

זה גם השיקול שלי ,כשאני נשאר, וככל הנראה אשאר עם הרכב הנוכחי שלי (עליה לכביש 8/2017) . הדורות החדשים שלו לא שינו כלום שמצדיק השקעה של בין 80 ל 100 אלף שקל על מנת לקבל : לוח שעונים דיגיטלי, מסך גדול יותר,  מושבים חשמליים (נהג בעיקר), סמל ״יוקרתי״ , ו 30/10 כ״ס נוספים. למה? כי stage 1 ברכב שלי יביא אותי ל 370 כ״ס ולא יעלה עשירית מההפרש. בדורות החדשים מפסקי מגע ותקלות פנטום זה כבר ממש מטרד (מפסק מגע שמפסיק להגיב ביום חם מאוד והגג נותר פתוח) . 

הרכב מתקרב לשנתו התשיעית ועדיין אני מביט בו באהבה כל פעם שאני יוצא ממנו.🙂

בנסועה שלי שכיום פחתה משמעותית מאז הקורונה והעבודה מהבית, החלפה של הרכב הופכת לדבר מיותר ביותר. 

לעומת זאת, את הרכב של אשתי, אני ״מרענן״ כל אימת שיוצא דגם/עיצוב מושך חדש ועברו 3 שנים או מעט יותר וההפרש נותר בגדר ״משומשת בת 3״ כך שהיא עם רכב חדש שעלה ״רק״ את ההפרש 😉 (יש שרשור נפרד על זה)

לפני 3 שעות, איציק נ. כתב:

החיים עם רכב חדיש\חדש. אם עם הטרנטות היה לי קצת קשה עם כל דנט קטן בדלת - עם החדשות הרבה יותר קשה.

גם אני, התלהבתי מצבע מט, מדהים , אבל אני מכיר את עצמי, הייתי ישן ברכב ולידו וחונה במקומות שבהם הסיכוי שמשהו/מישהו ישרוט את הרכב ויגרום לי ללייסורים😁 מצנן אותי מיד.

עריכה אחרונה על ידי zaf
הגהה
  • אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

במכוניות זה אספקט אחר של סקרנות או רצון לחוות דברים אחרים. 

אני מבין את מה שאתה אומר, למרות שאני לא מתחבר לזה ב 100%.

יש דברים שהעולם מציע ושווה לחוות אותם אם אפשר - כל אחד מהכיוון שהוא אוהב. אחד אוהב לטייל, השני לטפס על הר והשלישי להתנסות בטכנולוגיה חדשה.

חלילה לא התיימרתי להטיף מה מישהו צריך לאהוב. לכול אחד יש את מה שמושך אותו והכול בסדר. 

למזלך, במידה וזה מתאפשר, יש לך פרווילגיה גדולה של להחליף רכבים עם אמא שלך לשבוע ולראות איך הוא בשבילך. אם אחרי שבוע שאתה עדיין מרגיש שזה מרגיש נכון וטוב, אז אין שום סיבה למה לא להחליף את הרכב הקיים.

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
פורסם

אתה יודע כמה פעמים כבר שמעתי את המשפט ״אין שום רכב שייתן לי את מה שאני מקבל מהרכב שלי - גם לא בתקציב כפול״ (על גרסאותיו השונות) מאנשים שיום אחרי ששדרגו שכחו בכלל מה היה הרכב הקודם שלהם?

יאללה תתקדם. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני שעתיים, newcomer כתב:

לא הייתי פוסל רכב בגלל היבואן בייחוד של- mg יש אחריות של 7 שנים על הרכב לעומת 6 שנים ב- byd.

נראה שננעלת על ה- byd משום שזאת האופציה הסולידית ביותר שקיימת, שזה בערך הפוך מהפיז'ו שיש לך, הפכת לרוכש יפנומטית מצוי 😁 אולי בגלל טראומה מהפיז'ו או היבואן 🤔 ונראה לי שאתה קצת עוצם עיניים לגבי מה שאתה מקבל או לא מקבל ב- byd.

ראית בפועל עוד רכבים? עשית נסיעות מבחן?

עצה חמה שלי לך לפחות בדוק את ה- mg s5, שב בה, תנהג בה, לדעתי תזנח מהר מאד את המחשבה על ה- byd.

גם אני הייתי בחיפוש הזה, ראיתי עוד רכבים, גם ליפמוטור b10 וגם דיפאל s05.

לדעתי האישית ה- mg s5 הטובה ביותר בסך הכל, כאמור ב- mg סגנון אחר מערבי אירופאי.

אנסה לענות:

1. האחריות היא לא הבעיה, אלא המדיניות והיחס שנמצאים מעל זה. התנהלות היבואן עם המותגים הכי וותיקים שלו (PSA) ששם הוא פשוט מתעלם ממה שקורה בעולם וגם אצלו על רצפת המוסך. מי מבטיח שהם ינהגו אחרת עם המותגים האחרים שלהם ? (MG כדוגמא). 

2.סולידי זה בסדר, עבורי לפחות זו לא קללה. אין לי טראומה מהפיג'ו - להפך, מאוד אוהב. רוכש יפנומטית מצוי ? להזכירך באתי מהמקורות הללו (היתה לי DL, אחכ לגאסי MK1, אחכ אימפרזה ידנית, אחכ לגאסי MK2... ואז עברתי לפיג'ו פרטנר ומאז מתגלגל עם צרפתיות), אולי אני בעצם עושה מסע חזרה בזמן ?!....

3.אני לא חושב שאני עוצם עיניים לגבי מה שמקבלים, עדיין ה ATTO 2 EV היא מכונית שאפילו על הנייר נותנת לא פחות מ MGS5 EV. אני חושב שאתה ממעיט ב ATTO 2 ולא ברור למה.

4. ליפמוטור והדיפאל לא קולעות לטעם\סגנון שאני מעדיף, בערך כמו שהזיקר X לונג ריינג לטעמי מאוד יפה עד שאני רואה את ההגה המרובע שלה ואז יורד לי כל החשק...

5. אני לא חושב שבמבחן ה B10\S05\ATTO2EV\MGS5EV יש "הכי טובה בעולם", יש עניין של טעם וסה"כ הן מציעות חבילה מאוזנת שכל אחת מהן תקלע לטעם של מישהו, מי יותר מי פחות.

במכוניות יש הרבה מאוד עניין של טעם - זה לא היה ככה תמיד אצלי ואני יודע שגם היום לא אצל כולם זה ככה, אוקיי ? אני מבין את זה.

בעבר היו לי מכוניות שאת חלקן מאוד מאוד אהבתי, גם חיצונית וגם פנימית, והיו לי מכוניות שפחות התחברתי אליהן חיצונית אבל כלכלית הן היו בחירה מצויינת (ובדיעבד, גם כמכוניות הן היו בחירה מצויינת - היה להן ערך מוסף בהרבה מאוד אספקטים ונהנתי מהן - ולא פחות חשוב, למדתי דרכן המון על נוחות והתנהגות).
מאז ה 3008MK2 הדברים יותר התחדדו לי - וכן, אני מחפש משהו שגם ישב לי טוב בעין. אין מושלם, אני מבין.
מה שהדליק אותי ב ATTO2EV זה שהיא קלעה בדיוק לטעם שלי; הצורה של ההגה, העיצוב הפנימי, העיצוב החיצוני (בחלק האחורי בעיקר, הקדמי יותר אנמי לטעמי - אין בו את המראה האגרסיבי והמעניין שיש ב 3008MK2, אבל לפחות הוא נסבל מבחינתי) 
הבעיה עם הסיניות האחרות זה שבאמת העיצוב הפנימי שלהן - מגעיל אותי. אני לא אוהב ריפודים כתומים\כחולים\ירוקים\חומים בתא הנוסעים, אני שונא את ההגהים המרובעים או המרובעים שעברו עיגול בצדדים (כמו G6 אקספנג) - ומעולם לא חשבתי שהרגע שבו אני אשים עין על רכב סיני יהיה קרוב, אבל ה BYD הזו פרצה אצלי איזה מחסום תודעתי - הנה משהו שיחסית קולע לטעם שלי - וזה מה שמבלבל אותי עוד יותר (יחד עם המחשבות על טווח, פעם באף פעם נסיעות ארוכות וכו').

לפני 52 דקות, Nakamichi כתב:

אתה יודע כמה פעמים כבר שמעתי את המשפט ״אין שום רכב שייתן לי את מה שאני מקבל מהרכב שלי - גם לא בתקציב כפול״ (על גרסאותיו השונות) מאנשים שיום אחרי ששדרגו שכחו בכלל מה היה הרכב הקודם שלהם?

יאללה תתקדם. 

תכל'ס - אתה צודק. היו לי רכבים שמאוד אהבתי והיה קשה לי להיפרד מהם, אבל הרכב הבא השכיח אותם דיי מהר.
good point.

• אהבתי 2

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

רציתי חשמלי, יותר חזק מה IS250 שהיתה לי קודם, יותר מרווח, יותר מאובזר וטכנולוגי ולא משהו סיני חצי אפוי אלא מוצר מוגמר ושלם.
כבונוס בא שאין לו טיפולים בכלל ושהטווח זה לא אישיו בגלל הסופרצ'רג'רים.
מטעין בעיקר בעבודה אז בעצם זה לא עולה לי כלום וגם ככה זה די גרושים.
אז קניתי טסלה Y.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לפני 14 דקות, איציק נ. כתב:

אנסה לענות:

1. האחריות היא לא הבעיה, אלא המדיניות והיחס שנמצאים מעל זה. התנהלות היבואן עם המותגים הכי וותיקים שלו (PSA) ששם הוא פשוט מתעלם ממה שקורה בעולם וגם אצלו על רצפת המוסך. מי מבטיח שהם ינהגו אחרת עם המותגים האחרים שלהם ? (MG כדוגמא). 

2.סולידי זה בסדר, עבורי לפחות זו לא קללה. אין לי טראומה מהפיג'ו - להפך, מאוד אוהב. רוכש יפנומטית מצוי ? להזכירך באתי מהמקורות הללו (היתה לי DL, אחכ לגאסי MK1, אחכ אימפרזה ידנית, אחכ לגאסי MK2... ואז עברתי לפיג'ו פרטנר ומאז מתגלגל עם צרפתיות), אולי אני בעצם עושה מסע חזרה בזמן ?!....

3.אני לא חושב שאני עוצם עיניים לגבי מה שמקבלים, עדיין ה ATTO 2 EV היא מכונית שאפילו על הנייר נותנת לא פחות מ MGS5 EV. אני חושב שאתה ממעיט ב ATTO 2 ולא ברור למה.

4. ליפמוטור והדיפאל לא קולעות לטעם\סגנון שאני מעדיף, בערך כמו שהזיקר X לונג ריינג לטעמי מאוד יפה עד שאני רואה את ההגה המרובע שלה ואז יורד לי כל החשק...

5. אני לא חושב שבמבחן ה B10\S05\ATTO2EV\MGS5EV יש "הכי טובה בעולם", יש עניין של טעם וסה"כ הן מציעות חבילה מאוזנת שכל אחת מהן תקלע לטעם של מישהו, מי יותר מי פחות.

במכוניות יש הרבה מאוד עניין של טעם - זה לא היה ככה תמיד אצלי ואני יודע שגם היום לא אצל כולם זה ככה, אוקיי ? אני מבין את זה.

בעבר היו לי מכוניות שאת חלקן מאוד מאוד אהבתי, גם חיצונית וגם פנימית, והיו לי מכוניות שפחות התחברתי אליהן חיצונית אבל כלכלית הן היו בחירה מצויינת (ובדיעבד, גם כמכוניות הן היו בחירה מצויינת - היה להן ערך מוסף בהרבה מאוד אספקטים ונהנתי מהן - ולא פחות חשוב, למדתי דרכן המון על נוחות והתנהגות).
מאז ה 3008MK2 הדברים יותר התחדדו לי - וכן, אני מחפש משהו שגם ישב לי טוב בעין. אין מושלם, אני מבין.
מה שהדליק אותי ב ATTO2EV זה שהיא קלעה בדיוק לטעם שלי; הצורה של ההגה, העיצוב הפנימי, העיצוב החיצוני (בחלק האחורי בעיקר, הקדמי יותר אנמי לטעמי - אין בו את המראה האגרסיבי והמעניין שיש ב 3008MK2, אבל לפחות הוא נסבל מבחינתי) 
הבעיה עם הסיניות האחרות זה שבאמת העיצוב הפנימי שלהן - מגעיל אותי. אני לא אוהב ריפודים כתומים\כחולים\ירוקים\חומים בתא הנוסעים, אני שונא את ההגהים המרובעים או המרובעים שעברו עיגול בצדדים (כמו G6 אקספנג) - ומעולם לא חשבתי שהרגע שבו אני אשים עין על רכב סיני יהיה קרוב, אבל ה BYD הזו פרצה אצלי איזה מחסום תודעתי - הנה משהו שיחסית קולע לטעם שלי - וזה מה שמבלבל אותי עוד יותר (יחד עם המחשבות על טווח, פעם באף פעם נסיעות ארוכות וכו').

תכל'ס - אתה צודק. היו לי רכבים שמאוד אהבתי והיה קשה לי להיפרד מהם, אבל הרכב הבא השכיח אותם דיי מהר.
good point.

הבאסה של הפרידה עובר ברגע שאתה מתיישב בפעם הראשונה ברכב שלך ומסניף את הבושם הטוב ביותר -ריח של אוטו חדש.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• אחראי פורום
פורסם

עד לא מזמן, הייתי מחליף רכב כל שנתיים בממוצע ורוב הפעמים הרכב החדש היה שונה מהקודם.

חיפושית הוחלפה ברנו 19, משם לסמוראי, משם לאלפא סוד. בהמשך אלפא 147 הוחלפה באבארט 500 וזאת הוחלפה ע"י 159 tbi סטיישן.

כל פעם היה רצון למשהו שונה, מיאוס מחוסר נוחות, געגועים להתנהגות קיצונית יותר ואז ההיפך.

ב-2018 קניתי m240 ומאז עבר משהו עליי במקביל על עולם הרכב.

בגדול ובלי הכללה, רוב הרכבים החדשים די מגוחכים בעיניי ובעיקר מאוד משעממים.

המשקל הגבוה, המרדף אחרי כ"ס, המסכים הנוראיים, הניתוק מהנהג.

זה גם בגלל ה-240 עצמה, שהיא אול-אראונדרית טובה וחזקה ועם קצת שיפורים גם יותר כייפית.

שני אלה גרמו לי לחזור אחורה, להתעניין יותר במשומשות, להשקיע יותר באספנות.

לא יודע מתי אחליף את הבמוו וגם תמורת מה, זה באמת לא כזה מעניין אותי כרגע.

• אהבתי 4
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

קניית רכב זה לא רק צורך, מרכיב רגשי משחק פה משמעות גבוהה. בני האדם מטבעם לא בנויים לשגרה. מחפשים איזה ביטחון או עוגן, ומעבר לזה מחפשים קצת/הרבה ריגושים תלוי באדם עצמו. בחיים שנעים בין עבודה, בית, זוגיות, ילדים השחיקה גבוהה. ולכן אנשים מחפשים מה יוסיף עניין פלפל וריגוש לחיים. חלק גדול מהרכבים נקנים מהסיבה הזו, ומוחלפים כל 3 שנים מאותה סיבה. יש כאלו (בערך כל עם ישראל) שמאותה סיבה חי על הזמנות מחו"ל, וההמתנה בין הזמנה להזמנה ופתיחת קופסה לקופסה מחזיקה אותם מתפקדים. אין מה לזלזל בזה, המניע הפנימי שלנו הוא נפשי וצריך לתחזק את החשק לחיים. משימה לא פשוטה בישראל.

Having said that, אישית חושב שרכבים סינים חשמליים עדיין לא בשלים מספיק, כל קונה שפן נסיונות כי אין מספיק נסיון וזמן לדעת על אמינות מלבד זה שיש בעיה עם חלקי חילוף, המחירים ביד 2 קורסים, ובאופן כללי כל שוק הרכב בתקופת משבר וצומת החלטות רצינית עקב תקנות יורו 7 שבינתיים נדחו. כרגע כלל לא ברור מה כיוון התעשיה ואיזה רכבים יהיו עוד שנתיים. 

• אהבתי 1
פורסם

הרכב שהכי אהבתי ועדיין מתגעגע וחושב על הזמן שאחזיר אותו הוא wrangler שמכרתי לפני שנה. זה לא שהייתי איתו הרבה בשטח אבל החיוך באמת לא ירד לי כל פעם שהנעתי אותו .

הייתה לי brz דור 2 שמאוד חיכיתי לה כשהזמנתי, נהנתי מאוד בחודשיים הראשונים ובמסלול אבל שם זה די נגמר.

אני חושב שהרכבים היחידים שהיום מרגשים אותי הם אלו שפונים למשהו מאוד ספציפי ונראים לא הגיוניים בכל קטגוריה אחרת. 

ע"ע wrangler , miata.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 6.2.2026 בשעה 16:01, falou כתב:

בשבילי, ברגע שנעלמו רכבי הספורט הנגישים, האחיזה עלתה לרמות שהיא היום, משקל הרכב גם, ההגאים הפכו חשמליים, הגיר לאוטומט - איבדתי עניין בנהיגה ואיתה העניין המשמעותי ברכבים.

אני עדיין אוהב לנהוג, אבל אין לי כבר תשוקה.

נגמר.

אתה לא קבל היעד של המיאטה והbrz?

בתאריך 6.2.2026 בשעה 22:09, elibaba כתב:

רציתי חשמלי, יותר חזק מה IS250 שהיתה לי קודם, יותר מרווח, יותר מאובזר וטכנולוגי ולא משהו סיני חצי אפוי אלא מוצר מוגמר ושלם.
כבונוס בא שאין לו טיפולים בכלל ושהטווח זה לא אישיו בגלל הסופרצ'רג'רים.
מטעין בעיקר בעבודה אז בעצם זה לא עולה לי כלום וגם ככה זה די גרושים.
אז קניתי טסלה Y.

וכמכונית שנוהגים בה , איך היא יחסית ללקסוס?

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...