Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 6.2.2026 בשעה 16:01, falou כתב:

בשבילי, ברגע שנעלמו רכבי הספורט הנגישים, האחיזה עלתה לרמות שהיא היום, משקל הרכב גם, ההגאים הפכו חשמליים, הגיר לאוטומט - איבדתי עניין בנהיגה ואיתה העניין המשמעותי ברכבים.

אני עדיין אוהב לנהוג, אבל אין לי כבר תשוקה.

נגמר.

זה טבעי בגיל מסויים שיש ירידה מסויימת בטסטוסטרון ;-) 

בכל אופן, פיאסטה ST, יונדאי I20N, נועדו לשובב נפש.

וכמובן בשוק המשני יש כמו שנכתב מעלי BRZ ומיאטה, ובהחלט גם מגאן RS דור קודם וכו'

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לפי שאלת לנושא השרשור, אצלי זה מתחלק לכמה נושאים. 

הרכב היחידי שאני מגדיר בתור רכישה! זאת הכלה 166 ז"ל. רכב "סופ"שים", למרות שהיא הייתה הדיילי שלי תקופה ארוכה. 

שאר הרכבים ניקנו. 

ככה זה מרגיש לי, 

רכישה, זה משהו קצת יותר רשמי ויותר.....( משהו שאני לא מצליח להסביר)

להבדיל משאר השטויות שקניתי מתוך צורך זמני, מהיר ופשוט. 

לא משנה מה היה עם הכלה, כל עוד היא נסעה ובעטה, הכל דבש. 

המזגן הפסיק לקרר, לא נורא, נפתח חלון. 

המערכת לא מגיבה, אחלה, נקשיב יותר למנוע. 

הרכב לא ננעל, א'ה.... מי ירצה אותה. 

עץ ריח, ממש לא. אין על ריח עור של momo, 

חבר שיפשף את הפינה הקידמית ימנית, לא נורא, הוא לא רגיל לאורך. 

שיפשף גם את השמאלית אחורית, בקטנה, שיהיה סימטרי.. 

שום דבר לא לא הוריד לי ממנה. 

כל פעם שנכנסתי והנעתי, זה פשוט היה זה. 

לעומת, שאר הרכבים, הם הגיעו לתת מענה כזה או אחר, אם זה לעבודה, מרחב גדול, וו גרירה, האופניים שלי 

היות ולאישה יש את הרכב המשפחתי שאיתו אנחנו מתניידים בתור משפחה, הרכבים שקניתי להתניידות היום יומית שלי, היה חשוב לי בעיקר נתונים טכניים ולא התחברות לרכב ברמה קריטית. 

וביום שנתקדם להחליף את המאזדה הישנה של האישה, אכוון בעיקר שלאישה יהיה הכי נוח ובטוח ברכב ואז אחשוב על עצמי. 

עריכה אחרונה על ידי Markm4
פורסם
בתאריך 6.2.2026 בשעה 13:35, איציק נ. כתב:

שימו לב - אין כאן עניין של שיקול כלכלי אלא עניין של החלטה נטו.

הטיעון הזה שלך סוגר את כל הסיפור היטב...

גילוי נאות, אין לי את הפריווילגיה של "להחליט להתחדש"- השיקול הכלכלי הוא זה שקובע לי בחיים יותר מדי דברים. זה מה יש. 

מכאן, החלק השני של המשפט- "עניין של החלטה נטו". 

זה בדיוק זה! 

אם יש לך את האפשרות, ויש לך ספק- זה לא הזמן כנראה. "אם יש ספק אז אין ספק", נראה לי.

אם ה"טיימר של התנור" שלך מצלצל ואומר שאתה אפוי לגמרי וצריך להוציא אותך, זה הזמן לעשות. 

המורה יופיע כשהתלמיד מוכן- למרות שאתה פוזל לכל מיני כיוונים, חכה עד שיפול עליך משהו שממש ימשוך אותך. הסיבה פחות משנה. 

אז כבר לא יהיה לך ספק. ואז תוכל להחליט ולעשות ולהתחדש.

בתאריך 6.2.2026 בשעה 13:35, איציק נ. כתב:

אז... אם התלבטתם פעם וחששתם לעשות את הצעד - ועשיתם אותו והופתעתם עוד יותר לטובה (או שלא ?), זה הזמן לספר... 

הסיפור שלי לא ממש יעזור לדעתי. 

הייתה לי מאזדהיינת 3 שנת 2005. נשבר לי ממנה מכל כיוון אפשרי והחלפתי אותה תוך 3 שנים, ללנסר שנת 2008. זה הצריך היערכות לא קטנה והיה החלטה מודעת מראש. 

כסאות שאני יכול לסבול. אפילו הייתה לי תאורה מעל הראש, מותרות שלא היו במאזדהיינת. 

כעשור מאוחר יותר. 

שוב, הגיע הזמן להחליף את הקשישה בת ה-12 במשהו קצת יותר חדש שיחזיק לי עוד כעשור. שוב, לנסר (2016).

ההבדל תהומי. 

ואני עדין על גרסה בסיסית. 

אם היום אני עובר למשהו חדש ומודרני, אני אהיה מופתע מאד לטובה.

הלנסר כבר בת 10... כמעט. בקרוב אצטרך להחליף שוב, נראה לי. 

אגב. 

הדבר האחד שממש מביא לי את הסעיף- היא נמוכה. מאד נמוכה. במיוחד מקדימה. זוועה, ואני לא הולך לרכוש שוב רכב נמוך. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

אני גם נמצא בפרשת דרכים מוטורית... למעט 2 רכבים שהיו לי בתקופת הצבא ולימודי תואר ראשון (לנסר 1990 ומונדאו 1994), משנת 2001 אני נוהג ברכב ליסינג מהעבודה (לאנטיס, אלמרה, באלנו, פונטו ספייס, אופטרע ומאזדה 3 דור ראשון), בשנת 2008 העזתי פעם ראשונה לבקש פוקוס דור שני ואחריה פוקוס סטיישן דור שלישי. ב-2017 שוב העזתי לחרוג מהרשימה שהוצעה לי וביקשתי אוקטביה, אותה החליפה ב-2020 אוקבטיה 1.5 ולאחר שנה של עיכוב היא הוחלפה באטקה 2024.
17 שנים זכיתי שרכב הליסינג מהעבודה הוא בדיוק הרכב שאני רוצה.
במקביל הרכב הפרטי המשפחתי היה רכב פרקטי ויעיל - ב-9 השנים האחרונות זו יונדאי i20 2015  שנקנתה בסוף 2016 ומשרתת אותנו נאמנה, גם היא בזכות הקורונה והעבודה מהבית נוסעת 2000 ק"מ בשנה.

ברוך השם סיימנו לשלם משכנתא ויש לנו מרווח נשימה כלכלי... היונדאי במצבה הנוכחי יכולה להמשיך לשרת אותנו עוד 10 שנים בעלויות אחזקה נמוכות. אבל הגיע הזמן קצת להתפנק. אחרי שנה וחצי עם האטקה - אשתי רוצה רכב גבוה. חשבנו על רכב משומש בן שנה שנתיים עם 10,000 ק"מ (את היונדאי קנינו עם 8,000 ק"מ) והבחירה הראשטנית היתה סטוניק 1.4 עד שהלכנו לאולם תצוגה וראינו שבסיס המושב שלו קצר והוא ירד מהפרק. חשבנו על ארונה או ויטארה משומשים קלות והמחירים שרוצים עליהם ביד 2 גבוהים מאוד. ירדנו מהויטארה והחלטנו שאנו רוצים ארונה 0 ק"מ (אני מאוד אוהב את השילוב DSG + TSI של קבוצת VAG ומניסיוני, הטכנולוגיה השתפרה ובלשב זה היא מאוד בשלה ועברה את מחלות הילדות).

במקביל, לפני חצי שנה עברתי עבודה ובשלב הנוכחי שונמכתי בשלב זה ליאריס (הוצע לי "לשדרג" ליאריס קרוס תמורת 400 ש"ח לחודש - אבל זו אותה נבלה עם תיבה רציפה אבזור מינימאלי בגרסת הליסינג - אמרתי , לא תודה) , כבר חצי שנה רכב הגישור שלי הוא מאזדה 2 2022 שלא מתאימה לי, בסיס המושב שלו קצר וזה קרש על 4 גלגלים.
מקוה בקרוב לעבור את השלב הראשוני בעבודה החדשה ואז אוכל לקבל רכב יותר נורמלי (אני לא יכול להחזיר את המאזדה כדי לא להפסיד את האפשרות לקבל רכב מהעבודה בשלב הבא).

המאזדה ממש לא נוחה וגורמת לי לכאבי גב עד כדי ואני מעדיף לנסוע לעבודה בתחב"צ שעתיים כל כיוון (למזלי רק 3 פעמים בשבוע) ואשתי נוהגת במאזדה.

כבר כמעט הזמנו ארונה 0 ק"מ, אבל אז הגענו למסקנה שגם היא תעמוד בחניה ואשתי תמשיך לנסוע במאזדה מהעבודה.

ברגע שנדע איזה רכב אוכל לקבל מהעבודה בשלב הבא - נדע מה קורה איתנו מבחינה מוטורית.

כשהיה לנו רכב ליסינג נורמלי, נסענו בלי לחשוב, התרגלנו לטייל בצפון ובדרום ואנחנו רוצים לשמור על הספונטיניות הזו.

ברוך השם אני עובד יומיים מהבית וזוכה לרווחה כלכלית ולכן במידה ולא יוצעו לי רכבים שימצאו חן בעיני - אוותר על רכב הליסינג מהעבודה וארכוש רכב חדש (כנראה סקודה קארוק) שאותו אחזיק שנים ארוכות.

אני לא חש צורך להחליף רכב לעיתים קרובות... זכיתי בעשור האחרון לנהוג במגוון רכבים בשנים שכתבתי כתבות על רכבים באתר "כיפה". נהגתי במאות רכבים עם כל סוגי ההנעה והתמסורת: ידניים, אוטומטיים עם תיבות פלנטריות, רציפות וחד או דו מצמדיות, רכבים עם מנוע דיזל, בנזין, היברידיים, היברידיים נטענים וכמנובן חשמליים.

התנסיתי בנהיגה ברכבים עם מסכים במציאות רבודה,  מסכים ענקיים עם תפריטים ותת תפריטים והבנתי שאני אוהב הנדסת אנוש יעילה וברורה.

לאחר מאות רכבים שנהגתי בהם - התחברתי לרכבים עם שילוב TSI + DSG תוצרת VAG, ולהנדסת האנוש שלהם ומבחינתי אלו הרכבים המתאימים ביותר עבורי. מקווה מאוד שבעזרת השם בקרוב הצי המשפחתי יהיה מורכב משני רכבים תוצרת VAG...

עריכה אחרונה על ידי mottis
  • אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם
בתאריך 6.2.2026 בשעה 22:17, itaysamurai כתב:

ב-2018 קניתי m240 ומאז עבר משהו עליי במקביל על עולם הרכב.

בגדול ובלי הכללה, רוב הרכבים החדשים די מגוחכים בעיניי ובעיקר מאוד משעממים.

המשקל הגבוה, המרדף אחרי כ"ס, המסכים הנוראיים, הניתוק מהנהג.

זה גם בגלל ה-240 עצמה, שהיא אול-אראונדרית טובה וחזקה ועם קצת שיפורים גם יותר כייפית.

שני אלה גרמו לי לחזור אחורה, להתעניין יותר במשומשות, להשקיע יותר באספנות.

לא יודע מתי אחליף את הבמוו וגם תמורת מה, זה באמת לא כזה מעניין אותי כרגע.

הזדהות מוחלטת עם הכתוב.

במובן מסויים כשפאלו רשם "תשוקה" ניתן או אף נכון לייחס זאת לא לנהיגה אלא לרכבים.

עקומת השיפור בייצור רכבים נגישים ומהנים, מוצתה זה מכבר. 

אם תשוקה זה משהו שמניע להשיג משהו. הרי בעל רכב שרוצה לשפר בהחלפה הבאה לרכב מהנה יותר מוצא עצמו בעשור האחרון תקוע...

איתיסמוראי מצא נוסחא הגיונית וזה לחזור אחור בזמן ולמצוא שם את מושא אהבתו. 

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לרכב הראשון שקניתי לא ממש התחברתי והחלפתי בגלל רצון, לא צורך.

את הרכב השני אהבתי והחלפתי בגלל רצון, לא צורך.

את הרכב השלישי אהבתי והחלפתי בגלל צורך - ושם הבנתי שעשיתי טעות ויחסית מהר החלפתי את הרכב הרביעי ברכב שאמנם לא קיצוני במיוחד אבל יש בו משהו מעבר למענה על הצורך.

מה המסקנה? 

מה שאתה רוצה חשוב לא פחות ממה שאתה צריך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 12 שעות, mcshmupi כתב:

אתה לא קבל היעד של המיאטה והbrz?

כן, מבחינת התאמה למה שאני אוהב. אבל זה לא רכב פרקטי, זה צעצוע נוסף. למשל,  הקליאו ספורט שהייתה לי  עלתה, חדשה פחות או יותר כמו משפחתומטית של אז. לתחזק רכב צעצוע נוסף... זה כבר שיקול כלכלי.  

לפני 3 שעות, מיץ פטל כתב:

זה טבעי בגיל מסויים שיש ירידה מסויימת בטסטוסטרון

מניסיוני זה דווקא הפוך, אבל כמו כל דבר, עניין של תחזוקה. מה שכן, שנכנסתי לאופני הרים, עשיתי את זה בגיל מבוגר יחסית, כך שהייתי צריך להיות זהיר עם האהבה למהירות. פתרתי את זה עם בחירה בזנב קשיח. זה מאט ומשאיר את האתגר במהירות סבירה יותר. 

לגבי עיסוקים אחרים, הגיל דווקא הביא יותר יתרונות מחסרונות. אם אני מסתכל על הזוגות הצעירים יותר (יש לי ילדה קטנה, אז יש לנו הרבה חברים צעירים מרובי ילדים קטנים ), לנו יש יותר זמן לעיסוקים מהנים. 

אבל כמו כל דבר בחיים, צריך גם לעבוד בזה, ריגושים צריך ליצור, השגרה לא מספקת אותם. 

לפני 3 שעות, מיץ פטל כתב:

I20N

זה דווקא רעיון. מעניין כמה בכלל יש בשוק. 

• אהבתי 3

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני כשעה, falou כתב:

דווקא רעיון. מעניין כמה בכלל יש בשוק. 

93 יחידות מתוך 95  שנמכרו, עדיין איתנו.

• מעניין 3
  • רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 4 שעות, מיץ פטל כתב:

במובן מסויים כשפאלו רשם "תשוקה" ניתן או אף נכון לייחס זאת לא לנהיגה אלא לרכבים.

במובן מלא.

הרכבים הרבה פחות מעניינים אותי מאשר הנהיגה. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

האמת שאני במצב זהה, עם c5 aircross. לאחרונה אני פוזל לכיוון DS  או לקחת חשמלית בליסינג בעבודה. 

סתם כי היא קצת נמאסה עליי. אבל היא בדיוק מה שאני צריך.

אז דילמה

Peugeot  5008 2023 

פורסם
לפני 39 דקות, laviil כתב:

לאחרונה אני פוזל לכיוון DS 

הסתכלתי גם על DS7, אופציה סופר מעניינת - בעייתי למצוא רכב טוב (כל ה 2.0HDI עם ק"מ אסטרונומי).

עד שהגעתי לזה - אני מעדיף להישאר בטווח של מכוניות צעירות עם ק"מ נמוך (את ה 3008 [דיזל] קניתי עם 29K קמ וכרגע היא עם 61K ק"מ, מודל 10/2018). לא מתכוון ללכת לכיוון "הרעת תנאים" כי אז אני נכנס ליישור קו עמוק ולא בא לי גם להוסיף הרבה כסף וגם להיכנס לרכב עם בלאי גבוה. עם ה 3008 עדיין יש לי את התחושה של חדש.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אחרי 15 שנה של שלל רכבי ליסינג החלטתי שהגיע הזמן להפסיק לשלם את המימון עבור החברת ליסינג. גם ככה העבודה שלי מעדיפה שעובדים יוותרו על הרכב ויקחו פשוט כסף והם מתגמלים בהתאם . אז עד סוף החודש  הג'ילי גאומטרי C שלי יחזור לחברה ואני בלי נדר אהיה בעליה של טסלה מודל Y AWD חדשה כי בא לי משהו יותר טוב מצ'רי FX ו MG ZS היברדי בגימור בסיס.

פורסם

בגדול - כבר די בחרתי.

רוצה להמשיך עם חשמלית, לא רוצה רכב בתכנון סיני, רוצה שהיא תהיה יותר גבוהה מהמודל 3 ועדיף בתצורת 5 דלתות כלשהי שתהיה יותר פרקטית.

על הכוונת בעיקר המודל Y LR RWD, אבל גם איוניק 5 החדשה תבחן כאופציה (אם כי נראה לי שהטסלה תהיה הבחירה בסוף בכל מקרה).

בגדול רוצה SUV חשמלי כי ראיתי שיותר נוח לי לחגור את הילד ברכב על עקבים ואם כבר מודל Y אז LR, כי ב-SR אקבל פחות טווח ממה שאני מקבל ב-3.

דווקא מה שמפריע לי ב-Y זה המחיר, מגרד את ה-300 אלף ש"ח שזה די מטורף.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
בתאריך 6.2.2026 בשעה 16:45, newcomer כתב:

אתה רוצה משהו באותה רמת מחיר (אפילו קצת זולה יותר כי יש עליה הנחה קלה) רק בניחוח ואיכות אירופאיים, תבדוק את ה- mg s5 החדשה.

הגיעה MG4 xrange מתוחה עם תא נוסעים שעבר מקצה שיפורים וסוללה של 77 קוטש ב 149 אלף שח.

טווח wltp של 545קמ, 0 ל 100 ב 6.5 שניות. נראה לא רע בכלל.

לרעתה: תא מטען קטן (350ל), נמוכה (ביחס לאטו2). 

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתאריך 7.2.2026 בשעה 21:50, mcshmupi כתב:

אתה לא קבל היעד של המיאטה והbrz?

וכמכונית שנוהגים בה , איך היא יחסית ללקסוס?

לא להיט
כאילו היא עושה כל מה שאתה רוצה שתעשה, אבל המשקל עצום ומורגש מאוד, הבקרות בעצם נוהגות באוטו ולא אתה, אז להנות אין ממש ממה חוץ מהאצות חזקות.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...