Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אשתדל לצרף תמונות מחר.

4 שנות נסיעה, כ 50 אלף ק"מ. איך מבדילים בין שחיקה לבין יובש? 

במסגרת טיפול לרכב במוסך מורשה טויוטה אבחנו שהזוג הקידמי עשה את שלו ויש להחליף, ביקשתי לראות כשהרכב באוויר ובאמת היה אפשר לראות הבדל בין הזוג האחורי לקדמי.

זו עוד סוגיה מעניינת, האם להחליף רק את הזוג הקדמי או את כולם? האם יש טעם לשמור את האחוריים שעוד כוחם יחסית במותניהם כרזרביים? (איך בכלל מומלץ לאחסן ולשמור אותם?)

ומה בדבר כיוון פרונט שקראתי שנקשר לאירוע?

TOM, המון תודה והערכה על העזרה שלך.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יובש בא לידי ביטוי ויזואלי ברור בצורת סדקים בגומי. בין אם בדופן, בסוליה או בחריצים בה. יש רמות חומרה שונות, אבל בגדול מעיד על התיישנות הגומי וירידה פוטנציאלית בתפקוד הצמיג. 

שחיקה, כשמה היא. שחיקה של הגומי כך שעומק התעלות בצמיג נראה נמוך יותר. אם תסתכל על דופן הצמיג, יהיו סימנים על הקוטר (חץ/משולש) שמסמנים את מיקום האינדיקטורים בתעלות לעומק המינימום, כ-2 מ"מ (ירידה משמעותית ביכולת פינוי המים של הצמיג כבר מעל למינימום, כ-3-4 מ"מ).

אם השחיקה אחידה יחסית לרוחב סוליית הצמיג, פחות סביר שיש בעיית "פרונט" (כיוון גלגלים) אבל ניתן לבדוק יחד עם החלפת הצמיגים. אם לא, אז תלוי בצורת השחיקה. 

חבל שבמוסך שאתה מטפל בו לא מבצעים (ככל הנראה) הצלבת צמיגים בצורה יזומה בכל טיפול, כדי שהשחיקה בין הציר הקדמי לאחורי תהיה זהה ותוכל למשוך איתם עוד קצת.

לגבי המשך שימוש בזוג האחורי (העברה קדימה וחדשים אחורה, אם כי גם בהקשר זה יש ויכוח עתיק יומין) - 

ההמלצה הנפוצה בפורום/בארץ היא להחליף צמיגים לאחר כ-4 שנים (ובמקומות אחרים ההמלצה נעה בין 6 ל-10 שנים לכל היותר), כי גם אם נראים תקינים, הביצועים יורדים והם כנראה מיובשים למדי לאור מזג האוויר (בעיקר עם הרכב חונה בחוץ גם). האם זה must? לא בהכרח, ובתנאי נסיעה רגילים כנראה שלא יורגש הבדל. אבל בשעת צורך ותמרון חריף, אולי. ורבים יעדיפו להחליף בשביל השקט הנפשי לכמה שנים קדימה.

לגבי אחסון בצד של הזוג - 

קודם כל, יש לך איפה? 

האם יש אגב גלגל חילופי ברכב במידה מלאה? 

אפשר למצוא הנחיות ברשת מטעם יצרניות הצמיגים לגבי צורת אחסון (למשל). אבל, תבין שהם ימשיכו להתיישן, אם כי בקצב האיטי יותר. 

פורסם

לפי התיאור הזה, המצב אצלי הוא של יובש וכאמור המצב מקדימה רע בהרבה, אבל אשמח אם תוודא אותי. 

הרכב חנה בחניון מעל 80 אחוז מהזמן בארבע השנים האלו. 
יש לי מחסן בחניון כך שניתן לאחסן שם (אין לי כיום גלגל רזרבי אז אחד יכנס לתא המטען אני מאמין). 

אגב, זה בכלל רעיון טוב להיות עם צמיג בודד ששונה מהשלושה האחרים?

קדימה שמאל
https://drive.google.com/file/d/1vXZAGc9Jt216edN2Q-Cc1ZvkXJbkhfm8/view?usp=drivesdk

https://drive.google.com/file/d/1nZ1vJN6uWGJYpYd-SZSTX8REzdPERuJ9/view?usp=drivesdk

קדימה ימין
https://drive.google.com/file/d/1mEExPIJ3h7ZF31GMKDWur9snF0A1_qFz/view?usp=drivesdk

https://drive.google.com/file/d/1Wj979k8NJxXzEemEnmg7SoQyoFY3EbJS/view?usp=drivesdk

אחורה ימין
https://drive.google.com/file/d/1doFZpydSxBMEKy8vl70oWIIY78MI9JV4/view?usp=drivesdk

https://drive.google.com/file/d/1arfcccZK-jNuAsAnKtbUt-9mQCo8h7BQ/view?usp=drivesdk

אחורה שמאל
https://drive.google.com/file/d/163y717ixr7dI8ofGHALGQUwH9_5guudG/view?usp=drivesdk

https://drive.google.com/file/d/1PXOpKD2Ry4ucfMU1X8OKYHTuJBzYgPyD/view?usp=drivesdk

פורסם

לגבי מצב הצמיגים, כן, נראה שבעיקר קצת יובש (ואולי איזו שפשוף שהצמיג האחורי ימני חטף בדופן/כתף).

לדעתי (הלא מקצועית), זה לא ברמה שהייתי אומר לך באופן חד משמעי להחליף שלשום, והצמיגים האלו יחזיקו כנראה בשקט גם את הקיץ הקרוב, אבל זה כן משהו לשקול בחיוב לביצוע בקרוב למרות זאת. ע"ע שקט נפשי. ואם כבר, אז כל ה-4, למרות שמצב האחוריים טוב יותר.

בתמונות למטה, אתה כנראה אי שם בין שלושת המצבים העליונים.

michelin-note-cards-regarding-dry-rot-and-weather-cracking-v0-dpdiqs5zhlzb1.thumb.webp.4a82ceaa0052e8c77aad1f2d5cf2af32.webpmichelin-note-cards-regarding-dry-rot-and-weather-cracking-v0-hycvpt5zhlzb1.thumb.webp.1ca24d11277d5d0369bcce69a6fe49b4.webp

לגבי גלגל חילופי (או איחסון), כל עוד הוא משמש כפתרון זמני עד לתיקון הצמיג שנפגע, אז הרי שזה תפקידו ויש לנקוט בזהירות הנדרשת בעת נסיעה בדומה למה שהיית עושה אם היה גלגל חילופי קטן ("בייגלה"). מוטב כמובן לא לסוע עם מישמש של צמיגים, אבל גם כאן זה משהו שיורגש בעיקר כשתדחק בהם.

אם אין כרגע גלגל חילופי, ואתה רוצה כזה, אז תצטרך לרכוש גם חישוק מתאים עבור הצמיג. וכן תצטרך לראות אם יש לו מקום ייעודי בתא המטען שהוא מתאים אליו וניתן לאבטח אותו שם או דרך אחרת לקבע אותו במרחב תא המטען (וכמובן שהוא יתפוס שם נפח שאולי חשוב לך).

נראה לי שתרחיש בו שמירה של השניים האחוריים במחסן יעזור לך, פחות סביר.

• מעניין 1
פורסם

באמת? הייתי בטוח שהמצב של הקדמיים לא טוב ומחייב החלפה בעין המאוד לא מקצועית שלי. 

האם אתה מוצא עדות לצורך בכיוון פרונט?

למה בעצם צריך לרכוש חישוק? כדי לאפשר ביצוע של החלפה עצמאית או מבחינת השימור שלהם? 

פורסם

לא ממש, השחיקה נראית אחידה למדי.

כאמור, לא מזיק לבדוק עדין. חלק מהצמיגיות מציעות את הבדיקה יחד עם רכישת הצמיגים ללא עלות נוספת.

אם בכוונתך להשתמש באחד הצמיגים לטובת גלגל חילופי, אז איך תשתמש בו ללא חישוק? תשמור רק את הצמיג עצמו ברכב? אם יהיה לך תקר, איך תחליף אותו בשטח?

לגבי שמירה במחסן, כמובן שאין צורך בחישוקים.

פורסם

לגבי החישוק, רק וידאתי שאני חושב ומבין נכון. 

אז אם אסכם,

1. כנראה שניתן למשוך עוד עם הסט הנוכחי אך מכיוון שעברו כבר 4 שנים וכן יש עדות ליובש ברמה מסוימת כדאי לשקול החלפה של הזוג הקדמי. 

2. אם אחליף שני צמיגים אז להעביר את האחוריים קדימה ולהתקין מאחורה את החדשים. 

3. בכל מקרה של החלפה, לשקול בחיוב החלפה של כל הארבעה.

4. בהנחה ואין שינוי בהתנהגות הנהיגה, צמיגי המישלין בעוד ארבע שנים צפויים להיות במצב טוב יותר מהמצב היום של הפאלקן.

פורסם (נערך)
לפני 21 שעות, Tom_22 כתב:

בתמונות למטה, אתה כנראה אי שם בין שלושת המצבים העליונים.

michelin-note-cards-regarding-dry-rot-and-weather-cracking-v0-dpdiqs5zhlzb1.thumb.webp.4a82ceaa0052e8c77aad1f2d5cf2af32.webpmichelin-note-cards-regarding-dry-rot-and-weather-cracking-v0-hycvpt5zhlzb1.thumb.webp.1ca24d11277d5d0369bcce69a6fe49b4.webp

מעניין זה. לא היה לי מושג שיש מדיד ויזואלי ליובש הצמיגים. 

@Tom_22, זה בשבילך:

image.thumb.png.7989837c6b9ffc5763b7eddf7652b422.png

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • מצחיק 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כמובן שמדד ויזואלי ליובש לבדו (ובתמונות רק בדופן) לא בהכרח מספיק. 

קח צמיג בן 20 שמעולם לא הותקן ושכב במחסן. סביר שיראה כמו חדש, אבל התקנה שלו עדין מסוכנת, והוא יכול פשוט להתפרק תו"כ נסיעה.

ומצד שני, קח צמיג שעובד כמה שנים ויש סימני התייבשות קלים אם בכלל, אבל מורגשת ירידה משמעותית בביצועים שלו. או סדקים/פגיעות עמוקות בתעלות, או פגיעה אחרת בדופן, אפילו הפנימית שאף אחד לא מסתכל עליה (וחשוב מדי פעם). או שחיקה לא אחידה כזו או אחרת. 

פורסם
לפני 4 שעות, Tom_22 כתב:

ומצד שני, קח צמיג שעובד כמה שנים ויש סימני התייבשות קלים אם בכלל, אבל מורגשת ירידה משמעותית בביצועים שלו. או סדקים/פגיעות עמוקות בתעלות, או פגיעה אחרת בדופן, אפילו הפנימית שאף אחד לא מסתכל עליה (וחשוב מדי פעם). או שחיקה לא אחידה כזו או אחרת. 

הצמיגים שהיו לי, בן 12 וכו', אתה מכיר את הסיפור, לא הרגשתי שום דבר שלילי, גם בנסיעות של 200 ק"מ בכביש 6.

אבל בגלל שירד אוויר ל-2 צמיגים מבין ה-4, סביב 2 PSI בחודש אני חושב, הבנתי שיש כאן בעיה, ואז קראתי שבכלל הייתי צריך להחליף מזמן.

לי נאמר שאין פאלקן במלאי (קראתי באתר אחר שזה מומלץ) והלכתי על רייקן, פעם הבאה לא אקח רייקן.

הצמיג הרזרבי אצלי בבגז' בן 12 ונראה חדש. בפעם הבאה פשוט אבקש שישימו לי רייקן אחד במקומו? הוא לא בייגלה, הוא בגודל רגיל עם ג'אנט של רזרבי. הם יחליפו ביניהם והרייקן ישב על הג'אנט הרזרבי?

תודה

Screenshot2025-10-31171908.thumb.jpg.10f56874f030d790733c9e8bda867292.jpg

פורסם

אם הגלגל החילופי בגודל מלא, אז די ברור שהחישוק מתאים לו ואף זהה אולי לשאר.

במקרים כאלו, בהקשר של רוטציית צמיגים, יש גם סידור מקובל כדי לכלול את הרזרבי בתהליך.

tireRotation_3.png

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...