Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, 

האם הגיוני שאין בארץ צמיגי פאלקן ליאריס קרוס בדגם ובמידה המקוריים שהגיעו עם הרכב?

250/65/R16-95H

בכללי הבנתי שזו מידה בעייתית שלרוב מתאימה לרחב מסחרי. מה החלופות הטובות במקרה כזה?

בנוסף אשמח להמלצה לבית עסק אמין ובמחיר הוגן. תודה

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מניח שהתכוונת ל-205/65R16 95H.

לגבי פאלקן, הגיוני.

נראה שגם בגזרה האירופאית קיים רק דגם ZE010B (ולא ה-ZE310/320 היותר מוכרים). יש אזכור שלו כאן, אבל לא יודע אם קיים מלאי בפועל.

עוד רלוונטיים באתרים הישראליים השונים: מישלין פרימסי 5 שאם אין מגבלת תקציב נוקשה, הייתי הולך כנראה עליו או אם יותר מוגבל תקציבית נקסן N'Blue HD Plus.

נראה שיש צמיג של גודייר (Assurance Fuel Max) אבל לא בטוח שהייתי בוחר בו מאחר וכנראה מדובר בצמיג "כל העונות" עם מחסור בביקורות הולמות.

ויתכנו אולי עוד כמה בודדים.

אם אתה מחפש צמיגיות להתעסק מולן, ציין אזור בארץ.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 דקות, Tom_22 כתב:

אני מניח שהתכוונת ל-205/65R16 95H.

לגבי פאלקן, הגיוני.

נראה שגם בגזרה האירופאית קיים רק דגם ZE010B (ולא ה-ZE310/320 היותר מוכרים). יש אזכור שלו כאן, אבל לא יודע אם קיים מלאי בפועל.

עוד רלוונטיים באתרים הישראליים השונים: מישלין פרימסי 5 שאם אין מגבלת תקציב נוקשה, הייתי הולך כנראה עליו או אם יותר מוגבל תקציבית נקסן N'Blue HD Plus.

נראה שיש צמיג של גודייר (Assurance Fuel Max) אבל לא בטוח שהייתי בוחר בו מאחר וכנראה מדובר בצמיג "כל העונות" עם מחסור בביקורות הולמות.

ויתכנו אולי עוד כמה בודדים.

אם אתה מחפש צמיגיות להתעסק מולן, ציין אזור בארץ.

כן, 205, טעות הקלדה.

הדגם של הצמיג אמור להיות עליו? כי זו רזולוציה שלא הכרתי, גם המקומות שהספקתי לדבר איתם לא אמרו מעבר לשם היצרן.

לדוגמא אם ניקח את מישלין, יכול להיות שיש להם יותר מדגם אחד במידה שאני מחפש?

לגבי האיזור, כל מה שבבין ר"ג - חולון יכול לעבוד, אבל אם המחיר יצדיק אז אפשר להתרחק אף יותר.

המון תודה!

פורסם (נערך)

בוודאי שהדגם מוטבע על הצמיג (דופן) ומידע נוסף חשוב כמו תאריך הייצור ואחרים, ובצמיג חדש גם תהיה מדבקה שמפרטת את הדגם והתווית EU.

וכן, לחברות שונות יש דגמים שונים אולי בהיצע למידה. לצורך הענין, מישלין עדין מציעה את הפרימסי +4 שהוא הדור הקודם.

האם הפאלקן זה מה שקיים כעת על הרכב? ואם לא אז מה? יכול להעלות גם תמונה ברורה של הדופן.

מספר צמיגיות מהאזור שעולות לי בראש כרגע - צמיגי שואף בר"ג, צמיגי זייתוני בגבעתיים, צמיגי אנטון חנניה ביפו, גלגלי המגן בבית דגן, צמיגי אור בראשל"צ.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • רעיון טוב! 1
פורסם

שמחתי ללמוד תודה.

כן, פאלקן אלו הצמיגים שהגיעו עם הרכב (לפני כ- 4 שנים), ובדקתי הדגם הוא ZE010B, אבל לא הצלחתי למצוא מקום שיש לו פאלקן בכלל שלא לדבר על דגם כזה או אחר.

לגבי המישלין שהצעת, אני רואה שזה מוגדר ל 95W שזה מחמיר יותר מה 95H שלי ולכן זה תקין נכון?

מבחינת תקציב, המחיר של המישלין זה כנראה הגבול העליון ואפילו כבר מעבר.

לא הצלחתי למצוא דנלופ, גודר ייר, וקונטיננטל היו יקרים יותר ממישלין (אין לי דגמים כי זה היה לפני שלמדתי ממך אודותם).

הציעו לי בינתיים כל מיני יצרנים כמו קומו, קנדה, סילון, קרוסנייד במחירים נמוכים יותר, אבל אני לא מכיר אותם בכלל.

פורסם

אין הרבה מידע על הדגם הספציפי של פאלקן. כפי הנראה מדובר אכן בצמיג OE (התקנה מקורית).

נתתי לך לינק מקודם לאתר tires4u עם איזכור שלו. נסה לפנות לצמיגיות שמוזכרות שם או אלו שהזכרתי גם, ושאל ספציפית לגביו. בנוסף, יתכן וליבואן טויוטה תהיה גישה אליו או לדגמים אחרים מתאימים (אבל לבדוק אם משתלם בכלל לרכוש דרכם).

לגבי מישלין והקוד מהירות שלו, נכון.

קומהו, יצרן קוריאני עם כמה דגמים סבירים. אבל תלוי בדגם הספציפי.

מהשאר די הייתי מתעלם.

פורסם

פלקן אין בטווח זמן הקרוב(אין צפי לפחות לחודשיים הקרובים)

לדעתי אתה סתם שובר את הראש, שים מישלין (פרימסי5, אכן מגיע ב95W) וסגור סיפור עם הכי טוב שיש …

* בכל מקרה אל תתפתה ושלא ישכנעו אותך לשים צמיג מחוזק C, שאמנם מתאים במידות, אבל ממש לא מיועד לרכב הזה

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אלו צמיגים מחוזקים שמיועדים לרכבים מסחריים.

האות C תופיע אחרי קוטר הצמיג במידה. לצורך הענין 205/65R16C.

וקוד עומס יופיע לעיתים (או תמיד?) ככפול, למשל 107/105T. הקוד הגבוה עבור ציר עם גלגל אחד בכל צד והקוד הנמוך (לא טעות, מהווה יתירות) עבור ציר עם גלגל כפול בכל צד.

image.thumb.png.86d27e4537db39ceade8a0fbcfdf7386.png

פורסם

המישלין שהצעת, האם אני צפוי לחוויית נסיעה משופרת מהמעבר אליהם מהפאלקן?

ברור לי שכמה שיותר חדש יותר טוב, אבל אשמח לשמוע למה ההסתייגות הקלה שלך ("בעקרון").

בכל מקרה, היה איזה מקום שטען שהוא יכול למצוא לי פאלקן וידבר איתי בראשון הבא אז אחכה לפחות עד אז עם קבלת ההחלטה.

פורסם (נערך)

כי זה לא "האידיאל המושלם" שעומד על עד כחצי שנה, אבל נחשב עדין לבסדר גמור ועדין מנטרל יחסית את התנאים האפשריים (שאולי אינם אידיאלים, כבמחסן היבואן) בהם שהה הצמיג בזמן הזה. לציין כי ברמה החוקית מותר למכור צמיגים חדשים עד גיל 6 (!).

ובכל מקרה, אין סיבה ממשית שצמיג כזה לא יחזיק את ה-4 שנות שימוש כמו הנוכחיים (אגב, כמה ק"מ עברת איתם? והאם מחליף בגלל שחיקה או יובש? ובכלל אם תצרף כמה תמונות יהיה נחמד).

מישלין מסדרת הפרימסי נחשב לצמיג נוחות מהטובים שיש. כך שמאמין שתחווה שיפור (מה גם שמעבר מצמיג משומש לחדש כבר מהווה שדרוג מורגש לרוב).

אבל אני לא יכול להבטיח לך ב-100% שהוא יהיה עדיף מכל בחינה מהפאלקן. ועדין הייתי בוחר בו (מישלין).

גם כי אין לי נסיון ספציפי, וגם כי הדגם הזה של פאלקן מוגבל כנראה למידה ורכב כמו שלך וכאמור/בהתאם הוא "OE" מה שבדר"כ מתייחס לדגמים קיימים (לא נראה במקרה המדובר) שעוברים שינויים קלים בהתאם לדרישות יצרן הרכב וזה יכול להתבטא במספר דרכים, שאינם מפורסמים לציבור.

קח בחשבון גם שאם חלילה הולך לך בהמשך צמיג בודד, בשלב שעוד ניתן יהיה להחליף רק אותו, תצטרך לחפש בנרות מחליף. המישלין כנראה ימשיך להיות עם זמינות טובה יותר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...