Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לפני 13 שעות, Fraysa כתב:

@falou עדיין ממתין לתשובתך בנושא. 

בשביל זה צריך לשאול שאלה..

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

זו מסגרת לדיון, לא שאלת שאלות. אמרת X, אני אמרתי Y, החזרת Z ואני השבתי ב-W. מה דעתך? כי לי נראה שהבנת שטעית בדבר האחרון בו כתבת ששמאי לא בוחן את הרכב לפני מסירתו...

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 8 שעות, Fraysa כתב:

כי לי נראה שהבנת שטעית בדבר האחרון בו כתבת ששמאי לא בוחן את הרכב לפני מסירתו...

אני לא כתבתי כזה דבר. 

בכל מקרה, זה לא רלוונטי לעובדה שאין סיבה לפות"ש לרדוף את השמאי על הטעות, גם אם היא שלו, כי אין בזה תועלת.

אני עדיין לא מבין, מה השאלה?

פורסם
לפני 4 שעות, falou כתב:

אני לא כתבתי כזה דבר. 

אבל כן כתבת.

בתאריך 17.12.2025 בשעה 07:21, falou כתב:

אני לא יודע אם השמאי אמור להגיע למוסך ולוודא שהתיקון תואם את ההנחיות שלו, בכל רכב ורכב. מניח שלא. 

...

לפני 4 שעות, falou כתב:

בכל מקרה, זה לא רלוונטי לעובדה שאין סיבה לפות"ש לרדוף את השמאי על הטעות, גם אם היא שלו, כי אין בזה תועלת.

כמובן שיש בזה תועלת, בכדי למנוע מקרים כמו של פות״ש. אין פה שום ״רדיפה״ - שליחת התלונה לוקחת פחות מ-10 דקות והיא (אולי) תמנע מקרים כאלה בעתיד, זה שווה את הנסיון. אם אתה לא חושב שכל שרשרת האנשים בתהליך הזה, החל מהמוסך (שכולל את מנהל המוסך, מנהל מחלקת הפחחות, הפחח עצמו), דרך חברת הביטוח ועד השמאי, לא שמו לב לשוני בין הפנסים (שהם חלק די אינטגרלי מהתיקון ומאוד בולט לעין) לא צריכה לתת את הדין - אזי שאתה גם נותן יד לחוסר המקצועיות שיש פה בארץ, בזה שאתה אומר ״ניחא״ ולא חושב שצריך להתלונן על זה. נכון, טעויות קורות - אבל לא טעויות כאלה. וכשקורות טעויות מהסוג הזה, לא אומרים ניחא וממשיכים הלאה, אלא מתחקרים ונותנים את הדין. אם נמשיך להתעלם ממקרים כאלה, הם ימשיכו לקרות - ואני יכול להקביל את זה לאלף ואחד דברים שקורים פה במדינה.

בכל אופן, זו החלטה של פות״ש ואני מפסיק להגיב פה כי נראה שאפילו להודות על טעותך אתה לא מוכן.

2016 BMW M235i.

פורסם

קורס קצר בהבנת הנקרא:

לפני 13 שעות, Fraysa כתב:

כתבת ששמאי לא בוחן את הרכב לפני מסירתו...

במשפט שלך, שהוא לא ציטוט של מה שכתבתי, יש קביעת עובדה

בתאריך 17.12.2025 בשעה 07:21, falou כתב:

אני לא יודע אם השמאי אמור להגיע למוסך ולוודא שהתיקון תואם את ההנחיות שלו, בכל רכב ורכב. מניח שלא. 

מה שאני כתבתי - השערה. 

לפני 12 דקות, Fraysa כתב:

מובן שיש בזה תועלת, בכדי למנוע מקרים כמו של פות״ש

תועלת לפות"ש, אין. 

לפני 12 דקות, Fraysa כתב:

אם אתה לא חושב שכל שרשרת האנשים בתהליך הזה, החל מהמוסך (שכולל את מנהל המוסך, מנהל מחלקת הפחחות, הפחח עצמו), דרך חברת הביטוח ועד השמאי, לא שמו לב לשוני בין הפנסים (שהם חלק די אינטגרלי מהתיקון ומאוד בולט לעין) לא צריכה לתת את הדין

לא. אני לא חושב "שצריך לתת את הדין" על טעות שמתוקנת, בלי להתווכח. 

איזה דין בדיוק אתה מצפה שיקבלו?

לשיטתך, פות"ש צריך לתבוע אותם?

פורסם
לפני 3 שעות, falou כתב:

מה שאני כתבתי - השערה. 

ואתה עדיין מתחמק מלהודות שההשערה שלך שגויה, אף על פי שהוכחתי לך שהיא שגויה ממקרה אישי שלי (ועוד רבים שתוכל למצוא בפורום המשפטי). אם כבר הזכרת ציטוטים, אז ציטוט שלך מלפני שלושה עמודים אפרופו ״השערות שגויות״:

בתאריך 4.12.2025 בשעה 10:14, falou כתב:

זה שאתה מפרש את התקנה באופן מסויים, לא אומר שהפרשנות שלך נכונה. 

אלא אם יש לך ראייה/הוכחה שאתה צודק, אתה טועה ומטעה, כי אתה זה שמחזיק בטענה שאף אחד אחר פה בשרשור לא מקבל.

אם יש לך הוכחות למה שאתה טוען, תביא.

אחרת, אתה נותן כאן ייעוץ שגוי, וזו עבירה על כללי הפורום.

...

לפני 3 שעות, falou כתב:

תועלת לפות"ש, אין. 

עוד השערה? מאיפה אתה יודע מה יעשו עם זה?

לפני 3 שעות, falou כתב:

לא. אני לא חושב "שצריך לתת את הדין" על טעות שמתוקנת, בלי להתווכח. 

אז אם בן אדם נכנס בך ברכב והודה מידית והותיר לך לתבוע את הביטוח שלו, אתה לא חושב שהוא צריך לתת את הדין? אם אדם גנב מחנות ולאחר שבוע הגיע לחנות והחזיר את הכל, הוא לא צריך לתת את הדין?

מקרים כאלה תורמים לתרבות הרכב הגם-ככה קלוקלת פה. למה לא להרים דגל לאנשים ש(אמורים להיות) אחראיים על זה? בייחוד כשמדובר בהגשת תלונה מקוונת שלוקחת 10 דקות.

לפני 3 שעות, falou כתב:

איזה דין בדיוק אתה מצפה שיקבלו?

אני עדיין לא עובד באגף הרכב או במשרד ממשלתי כזה או אחר. באם הייתי, אז אחד מהאופציות של קנס כספי, אזהרה או חיוב בקורס שמאות נוסף. אפשר להיות מאוד יצירתיים. היום זה פנס, מחר זה חלק בטיחותי אחר שחלילה יגרום לתאונה. לך תדע כמה השמאי הזה מחפף כשהוא לא יודע להבדיל בין סוגי פנסים.

לפני 3 שעות, falou כתב:

לשיטתך, פות"ש צריך לתבוע אותם?

לתת את הדין מבחינתי זה אחד מהאופציות שציינתי קודם לכן. הכוונה בדין משמעתי מהרשות שאחראית לאכיפה של עבודתו של השמאי. הרי שטעותו גרמה לכך שפות״ש נאלץ להעלות פוסט התייעצות, גררה דין ודברים מול חברת הביטוח והמוסך, ועוד יום (או אפילו יותר) עבודה שהתבזבז על ההחלפה הנוספת של הפנס החדש, וכמובן עוגמת נפש. מי ישלם לו את יום העבודה הזה? ״נחליק״ את הטעות וזהו?

2016 BMW M235i.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...