Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אוקיי אז לאחר קצת משחקים הגדרתי במערכת את הנתונים הבאים:
אקולייזר - פופ
סאב גיין - 6 דציבל
תדר סאב - 63-80MHZ (כדאי לרדת ל25-80 - אני לא יודע אם הסאב 8 אינץ' מסוגל לזה)
צירפתי תמונות של איך שנראה המגבר כרגע (בצהוב - חיווי בורר)
כרגע פחות או יותר זה הסאונד נשמע לי בסדר..

EEE.jpg

עריכה אחרונה על ידי kfirg
פורסם
לפני 35 דקות, kfirg כתב:

תדר סאב - 63-80MHZ (כדאי לרדת ל25-80 - אני לא יודע אם הסאב 8 אינץ' מסוגל לזה)
צירפתי תמונות של איך שנראה המגבר כרגע (בצהוב - חיווי בורר)

אתה צודק, סאב 8 לא טוב בלרדת נמוך מאוד. הפילטר התחתון נועד בעיקר להגנה מפני תדרים נמוכים מאוד שידחפו אותו יותר מדי.

במפרט של הסאב עצמו (SWG-844, ללא התיבה המקורית), טווח תדרים מוצהר מתחיל ב-34Hz (זה רק אומר שמשם הוא מנגן לכאורה שטוח, לא שהוא לא מנגן בכלל מתחת). לפי סימולציה שעשיתי עם המידע שלו בתיבה דומה לכאורה למקורית (אך לא זהה), כדאי כנראה לחתוך באזור ה-35-45 הרץ. זה קצת תלוי בסוג הקרוס (במערכת/מגבר) שאינו ידוע והסלופ (למעט המגבר שהינו 12dB/oct).

אם התדרים הנמוכים שהוא כן מנגן פחות לטעמך, הייתי מאזן את זה דרך ה-EQ ולא דרך הקרוס שלו. שאני מקווה משפיע גם על יציאת הסאב.

לגבי הכיוונים במגבר -

- לא ניתן ממראית עין לשפוט אם הגיין מכוון כראוי. כאמור, כיוון לפי תהליך סדור ועם רב-מודד או בעדיפות אוסילוסקופ היא הדרך לעשות זאת. ומזכיר שוב לגבי הצורך בהגבלת ההספק לסאב.

- מאחר ועכשיו הדברים מחוברים נכון, יש לך אפשרות לבצע את כל חיתוכי הקרוס דרך המערכת. על הסאב כבר דנו ובתמונה למטה ההגדרות שרלוונטיות לכאורה עבור יציאות הרמקולים. תוריד שם קצת יותר לכיוון ה-80 (או התדר שחופף עם מה שתחליט עם הסאב) או אפילו מעט נמוך יותר אם עדין נשמע טוב (לא סביר שפחות מ-60, ותלוי גם באיכות ההתקנה). תאורטית תוכל לפתוח את הקרוסים במגבר מתוך הנחה שהמערכת חותכת נכון. או שוב לוודא באמצעות מדידה מסודרת לגבי נקודת הקרוס עם רב-מודד.

בתאריך 27.11.2025 בשעה 15:12, kfirg כתב:

9.jpg

פורסם

קודם כל תודה רבה על העזרה, חלק ממה שציינת פה קצת סינית בשבילי אבל בוא נראה אם הצלחתי להבין.

ה-EQ שהכי התחברתי אליו כרגע זה פופ , לכן לא יודע אם אשנה שם משהו כי אני פחות מבין בזה.

לגבי כיוון המגבר - הבנתי שאין מנוס מלכוון עם כלי ייעודי לצערי.

לגבי הקרוס של הסאב - במערכת כפי שציינתי הוא מוגדר על 63-80, יש לי אפשרות לרדת לטווח נמוך יותר 50-80 = מה דעתך?

לגבי הקרוס של הרמקולים - התמונה שהעלת ישנה וכבר לא רלוונטית כי אם זכור לי נכון אז 2 הסקאלות האלה נמצאות כרגע על 0!

אז אתה מציע לכוון את את הקדמיים על 80?

האחוריים מן הסתם אשאיר על 0 כי אין רמקולים.

פורסם
לפני 44 דקות, kfirg כתב:

ה-EQ שהכי התחברתי אליו כרגע זה פופ , לכן לא יודע אם אשנה שם משהו כי אני פחות מבין בזה.

ואחרי שבחרת בו, אי אפשר לשנות את הכיוונים של תדרים נבחרים? או פשוט להעתיק ממנו ל-Custom ולשנות מה שרוצים/צריך.

לפני 44 דקות, kfirg כתב:

לגבי כיוון המגבר - הבנתי שאין מנוס מלכוון עם כלי ייעודי לצערי.

רב-מודד זה כלי ייעודי? זה כלי נפוץ שלא נועד במקור לזה.

כאמור, יש שפע סרטונים ביוטיוב איך לכוון גיין וקרוסאובר במגבר באמצעותו (לדוגמה).

אפשר גם לרכוש מולטימטר משולב אוסילוסקופ יחסית בזול. אבל איני יודע להמליץ על מוצר ספציפי.

וחוץ מזה, תמיד אפשר ללכת לבעל מקצוע שיש לו את הכלים וההבנה. רק ענין של עלות.

לפני 49 דקות, kfirg כתב:

לגבי הקרוס של הסאב - במערכת כפי שציינתי הוא מוגדר על 63-80, יש לי אפשרות לרדת לטווח נמוך יותר 50-80 = מה דעתך?

הרי זה מה שרשמתי קודם. יכול בעקרון לרדת לאזור ה-35-45 הרץ.

לפני 49 דקות, kfirg כתב:

לגבי הקרוס של הרמקולים - התמונה שהעלת ישנה וכבר לא רלוונטית כי אם זכור לי נכון אז 2 הסקאלות האלה נמצאות כרגע על 0! אז אתה מציע לכוון על 80?

בעקרון כן (לא יודע אילו קפיצות מתאפשרות שם. משהו בין 60 ל-80) וכתחליף לקרוס במגבר. פשוט כי זה יהיה יותר מדויק ממה שהמגבר מאפשר ללא שימוש בכלי מדידה לכוון אותו (נכון גם לגבי הסאב).

פורסם

מה הכוונה כתחליף לקרוס במגבר? - לכוון את הבורר HPF על מצב OFF ולהגדיר נטו במערכת בין 60 ל80?

לגבי ה-EQ של הפופ - אפשר בהחלט להעתיק אותו ללשונית קאסטום ושם כן יהיה אפשר לשנות.. אני פשוט פחות מבין בזה כי אני לא יודע באילו תדרים "לשחק".

פורסם

לגבי הסאב אבדוק את זה, מה לגבי הרמקולים בגרופ A? גם שם יש HPF , לכוון אותו על OFF ואז להגדיר בין 60 ל80 במערכת?

ממש מסקרן לדעת אם הכיוון מהמערכת עצמה ישמע טוב יותר מאשר כיוון במגבר.

פורסם

להלן הממצאים:

*גרופ A - העברתי את HPF ל OFF
*גרופ B - הבורר של FREQ השארתי על שעה 9 (זה בסדר?) אבל העברתי את המתג ליד ל-FULL.
*במערכת הגדרתי על פי התמונות המצורפות.
אני חייב לציין שבבדיקה המקדימה שעשיתי לדעתי שומעים טוב יותר אבל אני עדיין חייב לעשות נסיעה ולשמוע לאורך יותר זמן.
עוד שאלה שרציתי לשאול זה האם עכשיו ניתן לעלות עוד יותר את הגיין בגרופ A? (יכול להיות שהמערכת מכוונת טוב יותר את הרמקולים מהמגבר-  מה שמאפשר
לי לעלות עוד טיפה גיין מבלי שיהיה צורם?)
עד עכשיו הסוויט פוינט של הגיין היה בשעה 10-11 בגרופ A, אולי המצב השתנה?

תודה רבה לכם על הסבלנות, אלופים!

20251205_183921.jpg

20251205_182853.jpg

פורסם

אני הייתי יורד כאמור עם הסאב לאזור ה-40 ככה. 

רמקולים בסדר. 

ושוב, אין שום דרך להבטיח דרך התכתבות כאן ותמונות/תיאור של החוגות שכיוון הגיין שלך תקין. 

ומבלי כוונה לפגוע, לא בטוח עד כמה האוזן שלך רגישה לקיומו של עיוות או אוברדרייב (במקרה של הסאב).

יש לך מולטימטר? אתה רוצה לעשות לבד ולא ללכת לבעל מקצוע שמבין מה הוא עושה, אז תשקיע קצת זמן ללמוד מה ואיך לעשות. 

פורסם

חלילה לא נפגע, זה לא סוד שאני נוב בכל נושא האודיו.

בכל אופן או שיצאתי פיתה או שלא יודע כבר מה הולך פה.

מבחינת הסאב , שמתי לב שמהרגע שהעברתי לfull אז המערכת בכלל לא משפיעה עליו.. אני משנה דציבל , מעלה טווח גם עד ל100 ושום דבר לא קורה.

החזרתי בחזרה ל lpf.

מבחינת הרמקולים הכל סבבה..

פורסם
לפני כשעה, kfirg כתב:

מבחינת הסאב , שמתי לב שמהרגע שהעברתי לfull אז המערכת בכלל לא משפיעה עליו.. אני משנה דציבל , מעלה טווח גם עד ל100 ושום דבר לא קורה. החזרתי בחזרה ל lpf.

🤔

וקודם/על LPF במגבר המערכת כן משפיעה? זה לא ממש הגיוני.

אבל אם המערכת לא משפיעה נקודה, אז כמובן שמוטב לכוון במגבר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...