Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

שלום לכל!

בבניין בו אני גר יש הסכם שירות של ועד הבית מול חברת אחזקת מעליות כבר כ-30 שנים. החברה מבטחת את המעלית ומבצעת עבורנו את כל האחזקה השוטפת של המעלית. ככלל, לא היו איתם יותר מדי בעיות, אך הבניין ישן ומטבע הדברים ישנם ליקויים שהתגלו בדו"ח בודק המעליות האחרון (מיולי 2025).

אנחנו מנסים לתקן את אותם הליקויים, אבל עוד מיולי הם פשוט מורחים אותנו עם תירוץ די קבוע - הפקידה שאחראית על אחזקת המעלית נעדרת או לא זמינה. משום מה, אף פקידה אחרת שענתה לי לא יכולה לעזור לנו.

לפיכך, אני פונה אליכם עם השאלות הבאות:

1. להבנתי, אני יכול לפנות לרשות להגנת הצרכן או למשרד העבודה (שאחראי על רישוי מעליות). היש בנמצא מישהו עם ניסיון בזה? האם אחד מהמשרדים האלו באמת עוזר, או שזה כוסות רוח למת?

2. אם נבחר לעבור לחברה אחרת - יש למישהו ניסיון חיובי עם חברת אחזקת מעליות? אנחנו היום משלמים סדר גודל של 640 שקלים לחודש עבור הביטוח של החברה בבניין בן 32 דירות, ונשמח לשלם סדרי גודל דומים. החברה אמנם מאוד זמינה לבעיות נקודתיות, אבל בכל מה שקשור לליקויים של הבוחן - נראה שממש יש להם אג'נדה לא להתעסק בזה.

3. בהנחה שנעבור חברה - האם מקובל שיש תקופת אכשרה בחברה החדשה?

שיהיה אחלה ערב, ותודה מראש לכל העוזרים!

פורסם

אני לא מהוועד של הבניין שלי. נתחיל מזה. 

אני כן יודע שהחברה שמבצעת את התחזוקה (והתקינה למיטב ידיעתי את המעליות בעבר, וממש לאחרונה שיפצה את המעליות) היא צמרת מעליות. 

לא ידוע לי על בעיות של יצירת קשר או "קונצים" לגבי תחזוקה מצידם. 

ממה שכן הבנתי מהוועד שלנו, הם בסדר גמור. 

זה כל מה שאני יודע לומר, האמת. 

בניין ישן יחסית של 18 קומות, כ-100+ דירות.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
בתאריך 27.10.2025 בשעה 17:02, daniel.asu כתב:

שלום לכל!

בבניין בו אני גר יש הסכם שירות של ועד הבית מול חברת אחזקת מעליות כבר כ-30 שנים. החברה מבטחת את המעלית ומבצעת עבורנו את כל האחזקה השוטפת של המעלית. ככלל, לא היו איתם יותר מדי בעיות, אך הבניין ישן ומטבע הדברים ישנם ליקויים שהתגלו בדו"ח בודק המעליות האחרון (מיולי 2025).

אנחנו מנסים לתקן את אותם הליקויים, אבל עוד מיולי הם פשוט מורחים אותנו עם תירוץ די קבוע - הפקידה שאחראית על אחזקת המעלית נעדרת או לא זמינה. משום מה, אף פקידה אחרת שענתה לי לא יכולה לעזור לנו.

זה יכול לרמז על חברה שנקלעה למצוקה ואינה מסוגלת יותר לספק שירותים שעולים לה כסף. 

1. להבנתי, אני יכול לפנות לרשות להגנת הצרכן או למשרד העבודה (שאחראי על רישוי מעליות). היש בנמצא מישהו עם ניסיון בזה? האם אחד מהמשרדים האלו באמת עוזר, או שזה כוסות רוח למת?

אתה יכול לפנות. אתה גם יכול לנסות לקבל יעוץ משפטי מהאגודה לתרבות. לא יודע כמה מהנ"ל יעזרו. בבניין הישן שלי היה מקרה דומה של חברת מעליות ותיקה שרצתה לא מעט כסף על תיקוני ליקויים שטענה שהם לא חלק מהסכם האחזקה. מה שגרם להם פתאום לרוץ ולתקן וגם לתת הנחה יפה במנוי זה שהתקשרתי לכמה חברות מתחרות וכנראה זה הגיע אליהם. זה שוק לא גדול מדי מסתבר. 

2. אם נבחר לעבור לחברה אחרת - יש למישהו ניסיון חיובי עם חברת אחזקת מעליות? אנחנו היום משלמים סדר גודל של 640 שקלים לחודש עבור הביטוח של החברה בבניין בן 32 דירות, ונשמח לשלם סדרי גודל דומים. החברה אמנם מאוד זמינה לבעיות נקודתיות, אבל בכל מה שקשור לליקויים של הבוחן - נראה שממש יש להם אג'נדה לא להתעסק בזה.

ממה שאני התרשמתי חברות האחזקה מתחלקות לשני סוגים - יש כמה גדולות - בפריסה ארצית - שעושות את רוב ההתקנות בבניינים החדשים - כמו אלקטרה, טיסנקורפ וכו'. 

הן מציעות גם אחזקה לבניינים ישנים ומעליות שלא הותקנו על ידן. אתה חייב לזכור רק שאתה דג קטן והם לוויתן גדול ולמרות שישמחו לאכול אותך, הם לא יתאמצו יותר מדי להשיג אותך או לשמר אותך. ההתנהלות מולן זה כמו כל חברה גדולה על כל המשתמע מכך.

יש חברות מקומיות - וזה כבר תלוי באיזור שלך. מה שאני עשיתי זה לפנות לועדים/להכנס פיזית לכמה בניינים ברחוב שלי ולראות מי החברה שמתחזקת את המעלית - זה כתוב בפנים. ולקבל הצעות מחיר. מודה שלא התקדמנו מעבר לשלב הצעות המחיר לאור התקפלות החברה הנוכחית, אבל אם היינו עומדים לסגור הייתי מתייעץ עם הועד בבניין המדובר. 

3. בהנחה שנעבור חברה - האם מקובל שיש תקופת אכשרה בחברה החדשה?

אני לא מכיר תקופת אכשרה - מה שכן כל החברות החדשות רצו את דוח הבדיקה האחרון וציינו שכל מה שיצא לא תקין בדו"ח הבדיקה- צריך להיות מתוקן על ידן או לא על ידן טרם הכניסה להסכם השירות, חלקן הציעו הנחה יפה מאוד על עלות התיקון במידה ונבחר להמשיך איתן להסכם אחזקה. 

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...