Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 47 דקות, Derish כתב:

אם התנאים כ"כ גרועים - מדוע כ"כ הרבה אנשים עדיין מסכימים לזה?

אולי כי אין להם חלופות טובות יותר?

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 16 דקות, sperial כתב:

איגוד מקצועי

איגודים מקצועיים זה יפה על הנייר, הבעיה שבמציאות אנשים לא ישרים מקבלים כח והם מנסים להשפיע לא רק לטובת תנאי ההעסקה שלהם אלא על עוד דברים שדוחפים את המעסיק שלהם להעביר את העסק להודו, ואם הוא לא יכול, להביא לפה הודים שיעשו את אותה עבודה בתנאים מינימליים או לקרוס והם יחפשו דרכים אחרות לשים אוכל על השולחן בבית.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הנה, גם אתה נופל לתעמולה.

היתה בהסתדרות בעיה קשה של שחיתות והיה צורך לפרק ולהרכיב אותה מחדש - אבל זה לא פוסל את הרעיון של איגוד מקצועי. בלעדיו בכל מקרה העובדים יקבלו תנאאי מינימום ומטה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא תעמולה, זה מה שקורה במציאות.

כרעיון זה יפה, במציאות זה עובד רק בתנאים מסויימים ועם תרבות עבודה מסויימת.

ישראלים זה לא יפנים שיבואו לעבוד ולא יקחו כסף מלקוחות כמחאה נגד תנאי ההעסקה שלהם, הם ישביתו את המדינה וכולנו נסבול מהעלאת יוקר המחיה.

פורסם

תשמע, המדינה קמה על יסוד ארגוני עובדים, חלק נכבד מהתעשיה הישראלית קם על בסיס ״חברת העובדים״. זה פעל היטב הרבה מאוד שנים, קרס כמו שארגונים מסואבים קורסים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דריש, חטפת את השרשור חזק...

שאלה מצוינת אבל לגמרי לשרשור אחר.

ספציפית בנוגע ל"התאגדות" - אין דבר כזה בארץ מכיוון שבין השאר אין מכנה עדתי/אתני משותף לאוכלוסיית הנהגים, הם ליטרלי לא מדברים את אותה השפה או בקושי מדברים עברית :)

• מצחיק 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 3 דקות, sperial כתב:

תשמע, המדינה קמה על יסוד ארגוני עובדים, חלק נכבד מהתעשיה הישראלית קם על בסיס ״חברת העובדים״. זה פעל היטב הרבה מאוד שנים, קרס כמו שארגונים מסואבים קורסים.

זה לא רק שחיתות.

כמו שכתבת בשרשור על מחירי הדירות, שאי אפשר להשוות את המצב היום למצב שהיה בשנות ה50 או ה70, כך גם במקרה הזה. המציאות השתנתה. כשהמדינה קמה והתפתחה היה מקובל שחברות הן ממשלתיות או מונפוליסטיות ולציבור יש אפשרות בחירה אחת.

עברנו לעולם מופרט, תחרותי וגלובלי. ארגוני עובדים חזקים מדי, יגרמו לאובדן מקומות עבודה. אני בעד חוקי עבודה שישמרו על זכות האדם להתפרנס בכבוד ויגבילו את הכח של המעביד מול עובד חלש. אבל זה חייב להיות במידה ובהתאמה למצב כיום.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אכן העולם השתנה. המעסבים לא מקבלים ברקס כשההעסקה הופכת פוגענית.

תראה את תנאי העבודה של דובצע. משחקים בו כמו בכדור - והוא כנראה עוד במצב טוב ויודע להגיד ״לא״. אחר כך מדברים על הרוגים בתאונות באתרי בניה. ארגוני עובדים עוסקים לא רק בשכר, גם בתנאי העבודה. וזה כולל החל משירותים מסודרים ועד אכיפת כללי בטיחות.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 53 דקות, hans כתב:

דריש, חטפת את השרשור חזק...

שאלה מצוינת אבל לגמרי לשרשור אחר.

ספציפית בנוגע ל"התאגדות" - אין דבר כזה בארץ מכיוון שבין השאר אין מכנה עדתי/אתני משותף לאוכלוסיית הנהגים, הם ליטרלי לא מדברים את אותה השפה או בקושי מדברים עברית :)

שמע, כבר היו לנו פה שרשורי-פלצת בנושא זוגיות ובנושא עבודה. בשם היעילות, נראה לי שהפעם אפשר לאחד אותם. 

לפני שעה, Haim_gds כתב:

כפי שאיילין ראנד אמרה

איין ראנד, ולצטט את הבכיינית האוטיסטית הזאת בתור תורה מסיני כבר מזמן לא במודה. 

לפני שעה, פינדר כתב:

אולי כי אין להם חלופות טובות יותר?

יש חלופות, השאלה היא כיצד מודדים את ה'טוב יותר' ומה כל אחד מרגיש שהוא ראוי לו. 

• מצחיק 1
פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, Derish כתב:

איין ראנד, ולצטט את הבכיינית האוטיסטית הזאת בתור תורה מסיני כבר מזמן לא במודה. 

בונ'ה. מרד הנפילים היה הספר האהוב עלי בתיכון!

וברצינות, אוטיסטית אולי אך לא הייתי קורא לה בכיינית. בכל מקרה חשובים לי יותר הרעיונות מהאדם כשלעצמו.

יש חלופות, השאלה היא כיצד מודדים את ה'טוב יותר' ומה כל אחד מרגיש שהוא ראוי לו. 

אז אם יש חלופות למה הם נשארים במקומם?

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
תוספת
פורסם

זה מה שאני שואל!

מילא, יש כל מיני עיירות ספר שבהן באמת אין אלטרנטיבות. אבל פה בפרברי ברצלונה למשל, אני רואה מי עובד במחסנים של אמאזון (איפה שמשתינים בתוך בקבוק כי קונסים אותך על יותר מדי הפסקות ביום) וכמה השכר שם גבוה יותר (ממש לא בהרבה) ולא מבין את האנשים שנוהרים לשם בהמוניהם. אם כבר הייתי במצב כזה, הייתי מעדיף לקבל כמה גרושים פחות אבל לעבוד קרוב לבית ובמפעל שמנהלים אותו בני אדם במקום בקרים מתוכנתים ואלגוריתמים שאי אפשר לדבר איתם בהיגיון.

פורסם
לפני 13 דקות, Haim_gds כתב:

בתיכון

כי זה בדרך כלל הגיל שבו היא נשמעת הגיונית. 

לפני 33 דקות, sperial כתב:

תראה את תנאי העבודה של דובצע

אין נוסחת קסם ותמיד יש מקום לשיפור. מצד שני הוא מרוויח יותר משכר המינימום וקיבל הכשרה על חשבון המעסיק. אם היה ארגון עובדים שמוודא שנאכפים כללי הבטיחות זה היה מעולה.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 22 דקות, Haim_gds כתב:

בכיינית

היא לא בכיינית אבל היא עפה על עצמה בקטע מתיש. למרות שעדיף בתיכון לקרוא אותה ולא כל מיני מניפסטים שיהפכו אותך לילד סויה.

ולא מבין את האנשים שנוהרים לשם בהמוניהם

אולי לכתוב בקורות חיים שעבדת באמאזון זה עוזר. או שיש שם אפשרויות קידום שבמקומות קטנים יותר אין.

פורסם

אני רק אגיד שהייתי מאוד שמח לפרוש ולגדל את הילדים ושאשתי תפרנס. הייתה תקופה אגב, לא קצרה, שהיא פרנסה אותנו כמעט בלעדית.

היום שנינו אוהבים את העבודות שלנו מאוד, אך גם רוצים כבר בגילנו המופלג של 34 לצאת לפנסיה ולהיות עם הילדים. 

ועוד אמירה גנרית. מסכים עם סלואי על איגודים מקצועיים. בתיאוריה הרעיון קסום בפועל אינהרנטית מעודדת שחיתות. אני סבור שזה גם מה שקורה הים במבחן התוצאה עם ארגון הרופאים היציג למשל. כישלון טוטאלי בדאגה לעובדים שלהם, אבל וואו איזה כנסים בחו"ל ואיזה קרואסונים בישיבות. 

• אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 3 שעות, ניקו פ. כתב:

אני רק אגיד שהייתי מאוד שמח לפרוש ולגדל את הילדים ושאשתי תפרנס. הייתה תקופה אגב, לא קצרה, שהיא פרנסה אותנו כמעט בלעדית.

כנ״ל... אלמלא הצורך האקוטי להאכיל אותם, בכיף הייתי נשאר בבית.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...