Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7662 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי שזוכר את הבעיה..

שמתי לב שעוזבים רגל מהגז ברגע שהנורה מתחילה להדלק היא נכבת...

כמו כן, שמאמצים אותו בעליות - רק אז הוא מתחמם..

שנוסעים רגוע יותר והוא לא מתאמץ... הוא לא מתחמם..

כשניסיתי לנסוע בלי תרמוסטט החום מנוע היה גבוה מהרגיל והתחמם..

בשנה שעברה הייתי בלי תרמוסטט ולא היתה שום בעיה וגם בשיא האימוץ החום היה על 80 מקסימום...

אני חושד מאד בראש או אטם ראש...

יכול להיות?

פורסם

כדי לבדוק את תקינות ראש מנוע, בבדיקה ראשונית בלבד, פתח את מכסה הרדיאטור שהמנוע קר על מנת לא לקבל כוויות והצץ לתוכו. אם תראה מים נקיים- אין שום בעיה, אבל אם תראה שם ג'יפה יש סיכוי שיש חדירה של שמן מנוע למים.

עוד בדיקה היא הוצא את מדיד השמן והסתכל עליו. אם תראה עליו סימנים מוזרים כגון קצף, בועות וכ' אז יש סיכוי שיש חדירה של מים לשמן.

כמו כן בדוק האם יוצא לך עשן לבן מהאגזוז שהמנוע חם למרות שגם אם יש לך עשן זה לא אומר שהלך ראש מנוע. בדוק ועדכן.

פורסם

ביום שישי קבלתי שעור קצר עם הדגמה במכון רדיאטורים בת"א:

אם הרכב מתחמם בעיקר בנסיעות בינעירוניות ו/או בעליות סביר למדי שהרדיאטור סתום.

בנסיעה עירונית איטית, מש' המיים מזרימה כמות קטנה של מיים דרך הרדיאטור, הסתום חלקית,

שמצליח לקרר את כמות המיים הקטנה הזאת וגם בסיוע המאורר החשמלי.

בנסיעה מהירה ו/או עליות כשהמנוע מסתובב מהר עם מש' המיים, כמות מיים חמים גדולה, מהמנוע, מוזרמת אל הרדיאטור הסתום שאינו מצליח להעביר דרכו כל הכמות הזאת כדי לקררה וחום המנוע עולה.

ראיתי במו עיני רדיאטור מפורק, שזו היתה הבעיה ברכב ורק כ 35% מנימי הצנרת היו פתוחים.

יש לבדוק את הרדיאטור ואת פעולת מאורר/י הרדיאטור.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

רפי..

בפעם הראשונה שעשיתי ניקוי רדיאטור, נאמר לי שהרדיאטור היה סתום קצת... לא משהו קריטי

בפעם השני [חודש לאחר מכן.. לפני שבוע] עשיתי שוב ניקוי כי הצליחו איכשהו לשכנע אותי שהרדיאטור עדיין סתום...

הלכתי הפעם למישהו אחר שרבים המליצו לי עליו, ועמדתי לידו בזמן כל התהליך..

פירוק הרדיאטור, פירוק הדודים, בדיקה בלחץ מים לסתימות [והופ.. אין סתימות בכלל!] וניקוי עם חוטר [למרות שכמובן לא היה סתום..]

אז מה יותר מזה..? הרדיאטור נוקה פעמיים כבר ובמו עייני ראיתי שאין לו חצי סתימה אפילו.....

רדיאטור הורד מהפרק מזמן.. הוא לא מקור הבעיה.

עדכון:

קראתי שוב את ההודעה שלך,

בנסיעה בינעירונית ללא עליות [כמו בדרך מאריאל, ולא לאריאל ששם קורה לי המקרה..] המאורר לא פועל אם אני על 90 קמ"ש, 100 קמ"ש או 140 קמ"ש...

כי המים זורמים ללא בעיה ומצליחים לקרר את המנוע ללא סיוע מיותר של המאוורר...

פורסם

ניקוי לא שווה החלפה...תזכור את זה. אם הרדיאטור עובר ניקוי - הוא עדיין לא יהיה יעיל כמו רדיאטור חדש,לא יעזור לך כלום.

יכול להיות שהוא סתום חלקית או שהמעברים צרים מידיי בגלל גיפה שנדבקה לדפנות עם הזמן ,וגם כל הלכלוך הזה נוצר ע"י החום והבלוק מנוע עצמו ולא דווקא מהמים אם הם איכותיים או לא, המעברים במנוע עצמו גורמים ללכלוך להצטבר עקב בלאי וכו....

פורסם

היום חיברתי את 2 הוונטות [הוונטה הרגילה והוונטה של המזגן] בחיבור מקבילי... ככה שיעבדו ביחד..

עוד וונטה = יותר קירור

ביינתים מ2 הרצות של פול גז ודוושה עד הריצפה בעליות - לא התחמם...

מחר אני אבדוק את העניין איפה שזה תמיד קורה לי באמצע היום - כשחם

זה לא פתרון קבוע זה בטוח.. אבל לפחות ביינתים..

פורסם
ניקוי לא שווה החלפה...תזכור את זה. אם הרדיאטור עובר ניקוי - הוא עדיין לא יהיה יעיל כמו רדיאטור חדש,לא יעזור לך כלום.

יכול להיות שהוא סתום חלקית או שהמעברים צרים מידיי בגלל גיפה שנדבקה לדפנות עם הזמן ,וגם כל הלכלוך הזה נוצר ע"י החום והבלוק מנוע עצמו ולא דווקא מהמים אם הם איכותיים או לא, המעברים במנוע עצמו גורמים ללכלוך להצטבר עקב בלאי וכו....

שלום.

אלוהים כמה שטויות אתה כותב "תפסיק כבר לכתוב סתם דברים"

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

שלום.

מישהוא בדק את אטם הראש בצורה מיקצועית?

בדקו אים משאבת המים לא נהרסה?

בדקו אים רצועת התיזמון מורכבת במקומה לפי הוראות היצרן?

ועוד ועוד ועוד.

אגב אמרתה שתגיע אלי לבדיקה לא חבל .

בברכה בני ל

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אטם ראש וראש נבדקו ונמצאו תקינים

מה שעוד אין לי איבוד מים ואין ערבוב של מים בשמן ושמן במים..

משאבת המים - לא נבדקה עדיין אבל כמו שאמרתי היא כבר הוחלפה

טיימינג - ההגיון אומר שאם הטיימינג מורכב לא טוב אז האוטו לא יסע טוב... ביינתים הוא שד...

בכל מקרה, מחר על הבוקר אני אלך למוסך להתחיל לבדוק חלק חלק..

מאטם ראש / ראש [בדיקה חוזרת] ועד משאבת מים דרך צינורות, טיימינג וכל השאר..

במקביל אני אסע לז'אן לקנות יוניט הפעלת נורת חום חדשה [מה שמדליק את נורת החום זה לא יוניט לחץ השמן... היא רק נותנת אינדיקציה שהנורה לא שרופה] כיוון שמרגע לרגע אני חודש שזה בסכ"ה יוניט מעצבנת...

למה? היום לדוגמא קרה לי משהו מוזר...

בחום של 95 בערך נדלקה נורת החום... עצרתי בצד האוטו נח, הוונטה עבדה והמשכתי לנסוע [שהנורה כבר לא דלקה..]

השעון הראה בערך 97 אם אני זוכר נכון ונורת החום לא נדלקה...

אז או שהשעון או שהנורה מזייפים...

קשה לי להאמין שזה השעון כי הוא שהוא מראה 92 - הוונטה עובדת, 87 - היא מפסיקה...

וגם קורה לי מצבים שביום הנורה נדלקת ב95, בלילה היא כבר על 90 - 92...

אז הגיוני שמשהו כאן מזייף...

בתקווה שאחרי מחר הבעיה תפתר...

אם זה עדיין לא יעזור אז אני אגיע אלייך.. או שאני אדרדר את האוטו מהר גבוה.. רצוי שאני בתוכו.. :roll:

פורסם

חזרתי עכשיו מבדיקה של ראש מנוע...

תקין תודה לאל

הזמנתי יוניט חום מנוע חדשה כיוון שהנוכחית נראית מזייפת...

ב15:00 הולך להרכיב ואח"כ נסיעת מבחן..

נקווה שההודעה הבאה בשרשור תהיה בסטייל:

יששששש! הבעיה נפתרה

תחזיקו לי אצבעות..

יום טוב לכולם.

פורסם

מקווה שהבעיה אכן נפתרה, ולא תצוץ בחמסין הבא!

לקראת התקלה הבאה מומלץ להכין קיר, רצוי מבטון מזוין, כדי שיהיה איפה לדפוק את הראש! :wink:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

עשה טובה -

שניה לפני שאתה מדרדר... תפרק לי את המצחיה ,המשולש, הראש של ידית ההילוכים ועוד כמה חלקי פלסטיק.

לפחות ישארו לי כמה חלקי חילוף :smile:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...