Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

רכשנו לאחרונה דירת 4 חדרים חדשה מקבלן, בגודל של כ־85 מ״ר.

במסגרת התהליך אני מתייעץ עם יועץ מיזוג האוויר מטעם הקבלן. בתחילה הוא הציע להתקין מערכת VRF לכל הדירה, אך אני הייתי מעדיף פתרון אחר: מיני מרכזי לסלון ולמטבח (כ־30–35 מ״ר) ומזגנים עיליים בחדרי השינה. מבחינת תשתית, יש מספיק מקום במסתור הכביסה לכל המערכות.

התקציב שלי למיזוג עומד על כ־30 אלף ש״ח. ההצעות שקיבלתי הן:
    1.    מיני מרכזי לכל הדירה עם דמפרים חכמים + מזגן עילי בממ״ד – 28 אלף ש״ח (ללא עבודות גבס).
    2.    מיני מרכזי לסלון ולמטבח + מזגנים עיליים בחדרים – 30.9 אלף ש״ח (ללא עבודות גבס).
    3.    VRF לכל הדירה – עדיין אין הצעת מחיר, אך לפי היועץ זה כבר חורג מהתקציב.

מבחינת עבודות נוספות: צפויה הנמכת גבס של כ־3 מטר במטבח, הנמכה נוספת בחדר הרחצה עבור המיני מרכזי, וכן סינר למזגן העילי בחדר ההורים אם נבחר בו.

הדגמים שהוצעו לי:
    •    מיני מרכזי Elco Slim Inverter 40 עם 4 כ״ס (37,100 BTU).
    •    מזגנים עיליים Electra A11.

מה שמוזר לי הוא שבשתי ההצעות הראשונות הוצע בדיוק אותו מיני מרכזי – גם כשהוא מיועד לכל הדירה (חוץ מהממ״ד), וגם כשהוא מיועד רק לסלון ולמטבח. נשמע לי מוזר, כי במקרה של ההצעה השנייה זה עלול להיות overkill. כששאלתי את היועץ, הוא טען שזה המינימום שניתן לשים, אבל זה לא נשמע לי כל כך הגיוני.

באופן אישי אני נוטה לפתרון השני (מיני מרכזי בסלון + מזגנים עיליים בחדרים), אבל הייתי שמח לשמוע מניסיון שלכם: האם ההצעה שקיבלתי סבירה מבחינת תכנון ומחיר? מה אתם חושבים לגבי הפתרונות ביחס לצריכת חשמל, טיפול בתקלות וכו׳?

פורסם

אופציה 2 היא העדיפה ביותר, אבל המחיר נראה מוגזם מאוד במיוחד.

תיקח עוד הצעות מחיר ממתקינים אחרים שביצעו עבודה דומה באותו בניין ויש להם ניסיון עם התשתית הקיימת, אם זה מעבר בין צינורות ספרינקלרים וכו'...

ההצעה שלו נשמעת יקרה מאוד ואתה אומר שזה לא כולל גבס שזה בטח עוד כ4,000 שח

פורסם

הדירה עדיין בבנייה.

דיברתי עכשיו שוב איתו - הוא נותן הנחה ומוריד ל-29,800 באופציה 2.

מה שאני לא מבין זה, אם אני מחליט לעשות דרך ספק אחר (מה שיקרה אחרי קבלת מפתח), אני בכל זאת צריך כרגע להכין תשתיות בשביל זה, נכון?

או שאפשר לדחות הכל למועד קבלת הדירה ולא לדאוג לגבי זה כרגע

פורסם

אתה יכול לעשות אצל מי שאתה רוצה. הקבלן לא יכול לחייב אותך לעשות דרכו, אלא אם כן הוא נותן לך את זה כלול במחיר כהטבה כחלק במו"מ במחיר לרכישת הדירה.

הקבלן צריך לדאוג לך לתשתית ניקוז וכו'..

תיקח 3 הצעות מחיר מקבלני מיזוג אוויר, תשתדל שאותו אחד יעשה לך אם את ההנמכות גבס (כנראה שהוא מביא קבלן משנה שיעשה לו, אבל עדיף לך שזה יהיה תחת קורת גג אחת אצל אותו בעל מקצוע)

אבל חד משמעית ללכת לפי אופציה 2.

היא אומנם ה"טיפשה" ביותר, אבל הבטוחה ביותר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, Blap כתב:

1.    מיני מרכזי לכל הדירה עם דמפרים חכמים + מזגן עילי בממ״ד – 28 אלף ש״ח (ללא עבודות גבס).

לדעתי המערכת הזו לא לגמרי יעילה, יש תמיד יניקה בפתח המרכזי זה מוריד ביעילות של כל המערכת. 

לפני 4 שעות, Blap כתב:

2.    מיני מרכזי לסלון ולמטבח + מזגנים עיליים בחדרים – 30.9 אלף ש״ח (ללא עבודות גבס).

בעיקרון זה האופציה הכי טובה אבל לדעתי קצת יקר, נראה לי שתוכל להביא הצעה באזור ה25K, במיוחד אם זה יהיה לא בעונה.  

לפני 4 שעות, Blap כתב:

מה שמוזר לי הוא שבשתי ההצעות הראשונות הוצע בדיוק אותו מיני מרכזי – גם כשהוא מיועד לכל הדירה (חוץ מהממ״ד), וגם כשהוא מיועד רק לסלון ולמטבח. נשמע לי מוזר, כי במקרה של ההצעה השנייה זה עלול להיות overkill. כששאלתי את היועץ, הוא טען שזה המינימום שניתן לשים, אבל זה לא נשמע לי כל כך הגיוני.

לא נראה לי שזה אוברקיל, אולי קצת מעל, (תלוי במבנה של הדירה הכיוונים וכו')  מה שכן יחד עם שני החדרים נראה שזה לא מספיק, אא"כ מניחים שלא מפעילים את כל אזורי המיזוג, ממש לא מומלץ. 

לפני 11 דקות, Blap כתב:

מה שאני לא מבין זה, אם אני מחליט לעשות דרך ספק אחר (מה שיקרה אחרי קבלת מפתח), אני בכל זאת צריך כרגע להכין תשתיות בשביל זה, נכון?

אתה לא מכין כלום, הקבלן מכין לפי המפרט שסוכם.  אם אתה לא יודע ה סוכם לך תבדוק, מומלץ מאוד שיהיה ניקוז לכל יחידה בכל חדר, (אם לא מכינים זה עלול להנמיך עוד את התקרת גבס) וכן שקע למזגן.  

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אני בדיוק קיבלתי מפתח לדירה שלי וגם הייתי באותה התלבטות.

בסופו של דבר התקנתי מערכת של עילי לכל חדר ומיני מרכזי סלון מבטח.

צירפתי את הפירוט של ההצעה, המחיר הוא 30 אלף עגול.

כולל כל מה שנדרש בהתקנה

אצלי זו דירת 5 חדרים פחות חדר ממה שיש לך אז צריך לעלות לך פחות
בסלוט ביקשתי 4 מטר במקום 3 שחילקתי אותם ל 2 סלוטים(צירפתי תמונה)

הדבר החשוב שאתה צריך לבדוק שנכנסים 4 מנועים במסתור כביסה כי זה האתגר הכי גדול מבחינתך

IMG_9770.jpeg

142b91a8-dc50-4944-bf7a-a1461d8be5fd.jpg

עריכה אחרונה על ידי BRAVO_SX
פורסם

בגודל הזה של דירה רק מזגנים עיליים נפרדים. חבל על האנרגיה של המיני מרכזי. זה הנמוכה, גבס, נגישות בעייתית. חבל על הכסף. מזגן עילי, בטח בגודל כזה יהיה הכי זול להתקנה לתחזוקה ולשימוש 

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לפני כשעה, סולל הדרך כתב:

בגודל הזה של דירה רק מזגנים עיליים נפרדים. חבל על האנרגיה של המיני מרכזי. זה הנמוכה, גבס, נגישות בעייתית. חבל על הכסף. מזגן עילי, בטח בגודל כזה יהיה הכי זול להתקנה לתחזוקה ולשימוש 

לא תמיד יש מספיק מקום במרפסת השירות לכל המנועים - חובה לבדוק. 

תלוי כמה אנשים חיים בבית, רוב האנשים עושים מזגן מרכזי ומזגן בודד בחדר הכי רחוק. 

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)
לפני 23 שעות, BRAVO_SX כתב:

אני בדיוק קיבלתי מפתח לדירה שלי וגם הייתי באותה התלבטות.

בסופו של דבר התקנתי מערכת של עילי לכל חדר ומיני מרכזי סלון מבטח.

צירפתי את הפירוט של ההצעה, המחיר הוא 30 אלף עגול.

כולל כל מה שנדרש בהתקנה

אצלי זו דירת 5 חדרים פחות חדר ממה שיש לך אז צריך לעלות לך פחות
בסלוט ביקשתי 4 מטר במקום 3 שחילקתי אותם ל 2 סלוטים(צירפתי תמונה)

הדבר החשוב שאתה צריך לבדוק שנכנסים 4 מנועים במסתור כביסה כי זה האתגר הכי גדול מבחינתך

IMG_9770.jpeg

142b91a8-dc50-4944-bf7a-a1461d8be5fd.jpg

תודה, בשעה טובה

בשלב שינוי הדיירים - ביקשת מהספק החיצוני שיתן לך תכנון שתוכל להגיד לקבלן מה לעשות?

או שפשוט אומרים למתאמת השינויים שאנחנו רוצים הכנה למזגנים עיליים בחדרים ומיני מרכזי בסלון ובמטבח והיא תדע לעשות את תכנון הניקוזים והאיטומים?

אני בעיקר מנסה להבין מה השוני בין ללכת עם הספק של הקבלן לבין התקנה אחרי מפתח, ומה אני צריך לעשות עכשיו.

בנוסף להבנתי טורנדו פחות מומלץ - האם זו יכולה להיות הסיבה למחיר?

עריכה אחרונה על ידי Blap
פורסם (נערך)

תודה רבה

הדירה שלי מחיר למשתכן שיש בה המון הגבלות.....

לא יכולתי לבקש דבר מהקבלן, קיבלתי את הדירה כמו המפרט שהובטח.

בגדול אצלי היה הכנה לחשמל וניקוז בכל חדר אך ללא הכנה לצנרת גז.

בכל אופן גם המיקומים שהציע הקבלן לא היו רלוונטים כי הזזתי אותם למקום יותר אידיאלי מבחינת התקנה ותפוקה לחדר.

בנוסף, לא הסתמכתי על הצנרת של הקבלן כי אצלנו בפרוייקט היו המון בעיות, אצלי האיש מיזוג התקין צנרת חדשה מ 0 לכל המזגנים.

לגבי טורנדו,
אני חיפשתי שקט לגבי אחריות הם נותנים 7 שנות אחריות מלאות

היה לי אפשרות לבחור אלקטרה בתוספת של 2000 שח למחיר הסופי אך עם 5 שנות אחריות

דבר אחרון,
לקבלן יש אינטרס שתלך איתו כי שניהם מרוויחים מהנושא הזה וכל אחד סוגר פינה לקבלן האחר

אני הייתי מתייעץ עם מתקינים חיצוניים ושומע מה שיש להם להציע ולא להסתמך על הקבלן 

טל.

עריכה אחרונה על ידי BRAVO_SX
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...