Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הרכב שלי פיז'ו 308 שנת 2011 אושפז במוסך אמש אחרי שהתחיל לקרטע לנדלק לי אורגן אורות. למזלי זה קרה ממש ליד המוסך ובשארית כוחות הרכב קרטעתי למוסך בתל אביב שההגה גם נהיה קשה. המוסכניק שלי שאני מטפל אצלו שנים רבות וסומך עליו אבחן - "הלך אלטרנטור" (לדבריו הגעתי עם 7 וולט במצבר...). עלות התיקון - 1250 פלוס מע"מ החלק ו-300 עבודה פלוס מע"מ. זה קרה בסוף יום העבודה והרכב נשאר במוסך. נזכרתי שלפני חודש אמא שלי החליפה בפוקוס אלטרנטור ואחי בירושלים מצא לה את החלק במחיר תלת ספרתי. אז עשיתי חיפוש קצר בגוגל  ומצאתי את החלק המשופץ אצל "עוגן סטרט" בתל אביב ב-550 ש"ח פלוס מע"מ. המוסך שלי לא מעוניין לעבוד איתו. אני יכול להזמין ממנו ישירות את החלק למוסך והם ירכיבו לי. הפער במחיר הוא 150 אחוז בין הספק שמצאתי - עוגן סטרט לבין הספק שהמוסך שלי עובד איתו (לא יודע מה שמו). מה אני מפספס פה? 

עריכה אחרונה על ידי bnaya029
פורסם

קניתי אצל עוגן סטרט. יש סיבה למחיר הזול וזה יתבטא בתוצאות. אלו 550 ש"ח שתזרוק לפח.

מהרגע הראשון התחילה להידלק לי המנורה של בעיית טעינה. פירקתי את האלטרנטור וחשכו עיניי. צבוע מבחוץ, הכל חלוד מבפנים.

הרגולטור היה סיני ממותג לא ידוע. זה אלטרנטור שיכול לקחת חצי ממערכות הרכב איתו. לא הייתי מתקרב לאלטרנטורים ממנו גם בחינם.

• מעניין 1
פורסם

כשקרה לי ברכב הקודם, העלות הייתה עם 4 ספרות- מעל 800 לחלק פלוס העבודה. 850 אם אני זוכר נכון, לפני 6? שנים בערך. משופץ גם כן. אז 1200 פלוס במחירים של היום נשמע הגיוני יחסית. 

זה חלק שעדיף לא לחפש את ההכי זול שאתה יכול למצוא- זה משהו שצריך להתקלקל רק פעם אחת בתקופת החיים של רכב... את הרכב שלי החזקתי 9-10 שנים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

למה שיפוץ אלטרנטור צריך לעלות 1250 ש"ח פלוס מע"מ? נגיד שיש שם שעת עבודה (400 ש"ח?), הובלה (50 ש"ח?) ומשפצים שם עם כמה חלקים. איך ולמה מגיעים לכל הרוחות לסכום הזה?

פורסם (נערך)

כי המחיר של אלטרנטור משופץ  יותר קשור למחיר של החלק החדש אצל היבואן ( שבעצמו לא קשור לשום דבר,  גם לא למחירי החלק בחו"ל) מאשר למחיר עבודת השיפוץ...

האמת, אותו הדבר גם מדחס משופץ, מסרק הגה משופץ וכו...

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מטופש אם זה כך, ולא רואה סיבה למהר ולקבל מחיר כזה. מחיר חלק משופץ צריך להיות סכום של עלות עבודת המשפץ, חלקי השיפוץ, הובלה, ואולי עוד סעיף אחד או שניים מהותיים פחות שלא עולים לי כרגע לראש. באיביי, למשל, אפשר לראות את מחירים הגיוניים של חלקים משופצים.

פורסם

מחיר של אלטרנטור כזה חדש, בטח נושק למחיר 4 ספרתי שמתחיל לפחות בספרה 2.

אני למדתי לפחות על בשרי, שאלטרנטור משופץ זה דיי עניין של רולטה.

אם אתה מתכוון למכור את הרכב בקרוב - אני לפחות הייתי הולך על האפשרות הזולה.

alfa 156 2.5.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...