Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם לידיעה, סגירה חלקית של הברז לא תייצר לחץ מים נמוך יותר!  סגירה חלקית של הברז בסה"כ מקטינה את הספיקה. אם אין זרימה של מים יהיה אותו לחץ בצינור. 

• רעיון טוב! 2
  • תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא חושב שהתקלה בציוד אצלו, בתוך הבית. אני חושד ב"משהו" בהולכה, איפה שהוא בין המאגר שעל הגג ועד הכניסה לדירה. 

עם זאת, ואחרי שזה נאמר. 

עדיין קיימת האפשרות (הקלושה, כן?) שהרכיב החדש שנרכש, הגיע תקול מהיצרן, וזה מחרפן את כל הניחושים כי הנחת היסוד היא שהחדש חייב להיות תקין. לכן לדעתי:

לפני 13 דקות, דניאל1983 כתב:

האם הבעיה קיימת גם בניאגרה שניה בבית?

אם לא, תנסה להחליף בין המצופים

זו עצה לא רעה בכלל. שווה בדיקה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 14 דקות, ELI001 כתב:

סתם לידיעה, סגירה חלקית של הברז לא תייצר לחץ מים נמוך יותר!  סגירה חלקית של הברז בסה"כ מקטינה את הספיקה. אם אין זרימה של מים יהיה אותו לחץ בצינור. 

כשיש קפיצות לחץ בצנרת, סגירה חלקית של ברז ניל יכולה לרסן אותן?

פורסם
לפני 47 דקות, ברווז כתב:

האם הבעייה קיימת גם אצל השכנים שלך או רק אצלך? שכנים שמקבלים מים מאותו המאגר שעל הגג? 

הצפתי את הבעיה בוואטספ של הבניין, ללא מענה. למעשה אני חושב שרוב הדיירים אפילו לא עוקבים אחרי שעון המים ואיכפת להם.

לפני 37 דקות, דניאל1983 כתב:

האם הבעיה קיימת גם בניאגרה שניה בבית?

אם לא, תנסה להחליף בין המצופים

בניאגרה השנייה אין שימוש ולכן הברז סגור, אני אפתח אותו לצורך מעקב.

פורסם
לפני 15 דקות, דניאל1983 כתב:

כשיש קפיצות לחץ בצנרת, סגירה חלקית של ברז ניל יכולה לרסן אותן?

להבנתי, לא.   יש פתרונות כמו מקטין לחץ שמתקינים על הקו הראשי. 

מקטין לחץ מים איטלקי

פורסם
Just now, Ron Poh כתב:

הצפתי את הבעיה בוואטספ של הבניין, ללא מענה. למעשה אני חושב שרוב הדיירים אפילו לא עוקבים אחרי שעון המים ואיכפת להם.

דפוק את אחד השכ...אה, בדלת, בדלת של אחד השכנים, ותשאל. 

לא הכל חייב להיות דרך WA\טלגרם\יונות דואר. לפעמים OLD FATION מביא תוצאות. 

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 39 דקות, ברווז כתב:

אני לא חושב שהתקלה בציוד אצלו, בתוך הבית. אני חושד ב"משהו" בהולכה, איפה שהוא בין המאגר שעל הגג ועד הכניסה לדירה. 

עם זאת, ואחרי שזה נאמר. 

עדיין קיימת האפשרות (הקלושה, כן?) שהרכיב החדש שנרכש, הגיע תקול מהיצרן, וזה מחרפן את כל הניחושים כי הנחת היסוד היא שהחדש חייב להיות תקין. לכן לדעתי:

זו עצה לא רעה בכלל. שווה בדיקה.

אם היה תקול, הוא היה תקול תמיד. לא במשך שעות תקין ואז במשך שעה לא תקין, ואז שוב במשך שעות שוב תקין.

וכן בנתיים הפעלתי את הניאגרה השנייה, אעקוב במקביל אחרי שניהם.

אך עדיין יש בעיה בהשוואה. אחד (זה שכרגע ידוע כלא תקין) יושב מיד בכניסה לדירה, וממנו ממשיך להשתרשר לשאר הנקודות, כאשר השירותים השניים נמצאים בסוף הדירה.

האם זה משנה?

(ז”א שאין בבית חנוכיה)

פורסם
לפני 31 דקות, Ron Poh כתב:

אם היה תקול, הוא היה תקול תמיד. לא במשך שעות תקין ואז במשך שעה לא תקין, ואז שוב במשך שעות שוב תקין.

אתה מתעלם מהשינויים בלחץ המים, שמשפיעים על המשוואה- ההנחה שמשהו תקול "תמידית" נכונה כשכל שאר התנאים תמיד זהים. 

זה לא המקרה בצנרת מים. גם אצלי בדירה יש שעות שהזרם חלש יותר. כך שבמידה והמוצר תקול, הוא אכן תקול תמידי, ורק כשלחץ המים משתנה בצורה מסויימת התקלה באה לידי ביטוי ולא בשאר הזמן. אני לא בהכרח חושד במוצר, כמו שכבר אמרתי, אבל זו דרך לשלילה או לחיוב. 

אם אתה רוצה דוגמא, אנסה לתת לך אחת מעולם החשמל- מגע רופף. כל עוד לא נתת כאפה למוצר עם המגע הרופף בתוכו, לא שינית כלום והכל או עובד או לא עובד. החשמל תקין, החיבור לא. אם זה במוצר "מיטלטל", אתה תראה שיש בעיות שלא קשורות לכלום נראה לעין- הסיבה, הטילטולים עושים את הבעיות עם החוט הרופף. 

מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי, מרגיש שלא עשיתי פה עבודה טובה בתיאור. 

פורסם

נכון שהסיכוי נמוך מאוד אבל אולי גם החדש תקול. 1:1000 זה קורה אבל כשזה קורה אצלך זה 100% תקול.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 56 דקות, ברווז כתב:

אתה מתעלם מהשינויים בלחץ המים, שמשפיעים על המשוואה- ההנחה שמשהו תקול "תמידית" נכונה כשכל שאר התנאים תמיד זהים. 

זה לא המקרה בצנרת מים. גם אצלי בדירה יש שעות שהזרם חלש יותר. כך שבמידה והמוצר תקול, הוא אכן תקול תמידי, ורק כשלחץ המים משתנה בצורה מסויימת התקלה באה לידי ביטוי ולא בשאר הזמן. אני לא בהכרח חושד במוצר, כמו שכבר אמרתי, אבל זו דרך לשלילה או לחיוב. 

אם אתה רוצה דוגמא, אנסה לתת לך אחת מעולם החשמל- מגע רופף. כל עוד לא נתת כאפה למוצר עם המגע הרופף בתוכו, לא שינית כלום והכל או עובד או לא עובד. החשמל תקין, החיבור לא. אם זה במוצר "מיטלטל", אתה תראה שיש בעיות שלא קשורות לכלום נראה לעין- הסיבה, הטילטולים עושים את הבעיות עם החוט הרופף. 

מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי, מרגיש שלא עשיתי פה עבודה טובה בתיאור. 

אז אני אגש לחנות ממנה רכשתי, ואומר לו שזאת בעיה שבאה והולכת, קוראת רק שעה או שעתיים ביום... ואהה... גם את הקודם שפירקתי זה היה מאותה סיבה.

אתה היית בעברך בעל עסק, טוב יכול להיות שלא שווה לריב עם לקוח בשביל 35 ש”ח והיית מחליף לו באחד חדש. אבל מצד שני אם תהייה רחמן עם כל לקוח אז הרווח שלך נעלם.

למעשה זאת הבעיה, אם הבעיה בלחץ מים לא תקין, המוכר בחנות לא אשם. אם היה ניתן להציג את התקלה, ז”א לצלם סרטון שבו רואים איך מים נכנסים לניאגרה זה היה סבבה.

אולי כדאי לי לשקול לשים מצוף כמו פעם עם זרוע ארוכה שבקצה יש  מצוף, נראה לי שלו יש יותר כוח בגלל המנוף בלחיצה על שסתום כניסת המים.

פורסם (נערך)

אצלי גם הייתה בעיה עם מצופים בגלל לחץ מים גבוה.

הם לא היו נפתחים אבל היו מרעישים מידי פעם או אחרי שהמיכל כבר התמלא כמה דקות היה רעש מעצבן. ורק בניאגרה היותר רחוקה מהכניסה לדירה.

מה שפתר את הבעיה כמעט לחלוטין זה מעבר למצוף הכחול של פלסאון ופתיחה של ברז הניל ממש קצת, רק עד שלחץ המים מתייצב.

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם
לפני 5 דקות, Ron Poh כתב:

אם הבעיה בלחץ מים לא תקין, המוכר בחנות לא אשם. אם היה ניתן להציג את התקלה, ז”א לצלם סרטון שבו רואים איך מים נכנסים לניאגרה זה היה סבבה.

אולי כדאי לי לשקול לשים מצוף כמו פעם עם זרוע ארוכה שבקצה יש  מצוף, נראה לי שלו יש יותר כוח בגלל המנוף בלחיצה על שסתום כניסת המים.

בגלל זה ההצעה של דניאל1983 הייתה טובה- להחליף עם מצוף שהוא תקין מניאגרה אחרת. או ששם גם יש לך את אותה בעייה באחרת. 

כך או כך אתה שולל לפחות "עז" אחת- אם הניאגרה השנייה תקינה, מחליף עם הבעייתית, והבעייה נפתרה- החלק תקול. 

אם הניאגרה השנייה לא תקינה גם כן, הבעייה לא אצלך כנראה אלא בצנרת של הבניין. 

אם הניאגרה השנייה תקינה, אתה מחליף עם הבעייתית, והבעייה לא נפתרה- קרא לכומר... 

The Exorcist - Wikipedia

או כמו שציינת מאחר ויש מרחק בין הנקודות, יכול להיות שהבעייה היא איפה שהוא בצנרת שבתוך הדירה, ולא (או רק או גם) בהולכה אל הדירה. 

אחרי הבדיקה הזו, אם תחזור למוכר עם החלק (בהנחה שהחלק הוא הבעייתי), תדע לענות לו על השאלות- הוא יחליף לך בשקט לדעתי. 

בתור בעל עסק לשעבר, אני אענה לך בכנות: לקוח שמח יותר חשוב לי מהפסד כספי נקודתי. 

בעל עסק חי מהלקוחות שלו. העסק שלי היה מבוסס על לקוחות שהיו אמורים להיות חוזרים (רובם המכריע אכן היה לקוח חוזר).

אז גם אם הפסדתי סכום כסף בגלל חלק פגום מהיצרן (עד כמה הפסדתי, קשה לי לענות- תלוי במדיניות ההחזרה מול הספק), קניתי שגריר שרק יהלל את גבורותי לגבי איכות השירות שלי בכל אוזן שתיקרה בדרכו. זה סוג אחר של רווח שהוא עבור עסק עוד יותר חשוב מהרווח של הכמה גרושים על מצוף או על מסנן. 

ויודע מה, גם זה פחות מעניין אותי. אני יודע, אני דפוק קצת בראש... 

באמת ובתמים רציתי לפתור ללקוחות שלי בעייה, ולראות לקוחות שמחים עשה לי טוב. כל כך פשוט. 

נתתי מהנשמה. לא מתוך "כי זו העבודה שלי עכשיו", לא מתוך "אני רוצה לעשות ימבה כסף", אלא כי זה האני שלי. ככה החלטתי לפני שהפכתי לעצמאי- לא להתפשר על מי שאני. יותר קל כעצמאי לא להתפשר, מאשר כשכיר. 

קיצר, אחרי הסטייה הזו מהנושא, אסיים במשהו פשוט- לי כלקוח יש גם אחריות. אני לא יכול לבוא לחנות ולצעוק ש"זה לא עובד מכרתם לי זבל" אם לא בדקתי אפילו את כל האפשרויות שלי. וכמובן שאני גם לא אצעק, ולחלוטין בטח ובטח שלא במילים שכתבתי כאן הרגע... זה לא הסגנון שלי. 

כן, מה שאתה מתאר זה חצי הזוי, אבל- רק אולי, זה קרה לעוד כמה אנשים והמוכר שמע את הסיפור הזה כבר לפחות פעם אחת? גם זה יכול להיות.

לא תדע עד שלא תנסה, ומי יודע אולי גם יהיה לו פתרון. 

כשעבדתי בחנות אספקה טכנית, היה לנו לקוח ביטחוני גדול, השם שלו מזכיר לי צב נינג'ה. 

אחד הפציינטים שם התקשר להתלונן על זה שמד מומנט דיגיטלי (כלי יקר למדי) שמכרנו לו, לא עובד. עבד יופי, ופשוט הפסיק. 

כאחד שמכסה את הבסיסים דבר ראשון, אחת השאלות הראשונות (אם לא הראשונה) הייתה- שים לו רגע סוללות חדשות ותראה אם זה עובד. 

טוען שהחליף, וכלום לא השתנה. 

טוב- תביא אותו, נבדוק. 

דאג להביא אלינו את המוצר. 

החלפתי סוללות. 

עובד יופי. 

צילמתי את זה בוידאו למען הסר ספק, עם הסוללות המקוריות שהחזרתי, ואיך זה עובד אחרי החלפת סוללות. 

הכלי חזר ללקוח. 

אחרי זמן מה, הוא שוב מתלונן שהכלי לא עובד... ואתה יודע מה? אותו! סיפור! בדיוק!!! של החלפת סוללות. מחליף, עובד יופי. 

התייאשתי. 

לפחות פעם שלישית לא הייתה. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 5 שעות, Night Driver כתב:

נכון שהסיכוי נמוך מאוד אבל אולי גם החדש תקול. 1:1000 זה קורה אבל כשזה קורה אצלך זה 100% תקול.

יפה אמרת.

כנראה שהמצוף שלו תקול (לא מצליח לעמוד בלחץ PEAK גבוה).

לפני שאתה רץ להחליף, תוודא שכל המכלול שבו יושבת הדיאפרגמה - סגור היטב ואין משהו רופף\פתוח חלקית\לא יושב טוב (יש מצופים שיש להם מתאם 3/8 או 1/2" ומרכיבים את זה שמתאים למיכל ולצינור - אז תוודא שגם שם הכל יושב וסגור כמו שצריך.

אם הכל מחובר כראוי - תחליף מצוף.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...