Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

מתכוון להחליף צלחות ורפידות בסיטרואן קקטוס שלי, מדובר בדגם הידני 82כס מנוע 1.2 puretech, שנת 2015.

שמתי לב שתחת אותו מקט, או לחילופין באתרי חלפים בחו"ל תחת אותו הרכב ישנם כמה חלופות לצלחות קדמיות של אותה החברה, שזה מובן, יש סדרות גבוהות ונמוכות יותר, מה שפחות הבנתי זה ההבדלים במיימדי הצלחת, ישנם צלחות (שעל פניו אמורות להתאים לפי מקט, פילטור הרכב באתר החלפים) בעלות קוטר x וקוטר x+-30mm, כנל בנוגע לעובי וגובהה הצלחת.

לדוגמא 2 דגמים של צלחות קדמיות מחברת trw

https://cars245.com/en/item/trw-DF4183-brake-disc/

קוטר 283 ממ

עובי 26 ממ

https://cars245.com/en/item/trw-DF4184-brake-disc/

קוטר 266 ממ

עובי 22 ממ 

כל שאר מאפייני הגודל דיי זהים.

השאלה היא כזו, זו לא פעם ראשונה שאני רוכש חלפים, אני יודע לוודא באמצעות כל מני דרכים האם חלק מסויים אמור להתאים, במקרה הספציפי הזה אין ספרות מסודרת לקקטוס שלי ועד כה הייתי מוודא תאימות של חלק על ידי הצלבה של נתונים מכמה אתרי חלפים בחול, במקרה הספציפי הזה של הצלחות, כל אתר מראה את אותם הדגמים, וממה שאני יודע, חלק חלופי אמור להיות זהה במאה אחוז מבחינת המימדים לפחות.

מה אני מפספס, האם במקרה של צלחות בלם ניתן להרכיב כמה גדלים שונים?

תודה רבה.

נ.ב אני לא מתכוון להזמין את הצלחות והרפידות מחו"ל במקרה הזה, עלות משלוח עצומה ודרישה לתקינה

Screenshot_20250719_125532_Chrome.jpg

Screenshot_20250719_125504_Chrome.jpg

פורסם (נערך)

לא יודע.

אבל עד כמה המידע הזה מדויק?

ואולי יש טווח גמישות מסוים?

גם בדברים קטנים יותר ופחות מכניים רואים הבדלים, לפחות לפי המידע בחנויות. למשל פילטרי שמן או מצתים.

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם

אני ראיתי בעצמי בקקטוס שמותקנים דיסקים קידמיים לא מאווררים שהעובי שלהם בשום מצב לא יכול להיות 26 או 22 מ"מ אלא משהו כמו חצי מזה. 

יכול להיות שאפשר להתקין גם מאווררים, יכול להיות גם שהקליפר שונה בין מאווררים ללא מאווררים. 

לפי האתר של ברמבו שאני סומך עליו יותר, קוטר 266, עובי מאווררים 22, לא מאווררים 13. 

https://www.bremboparts.com/asiapacific/en/catalogue/citroën-c4-cactus-1-2-vti-82/000105914-1

פורסם

כאמור, יש שתי אפשרויות לצלחות.

אני ראיתי בעצמי צלחות לא מאווררות בקקטוס בנזין, כנראה דגם 82 כ"ס.

השאלה רק אם הקליפר זהה ומאפשר הרכבה של שני הסוגים או שהקליפר שונה. 

לדעתי הקליפר שונה, זאת אומרת בגרסה עם צלחות מאווררות מפתח מסגרת הקליפר רחב יותר. 

פורסם
לפני 18 שעות, lolshimi11 כתב:

שמתי לב שתחת אותו מקט

ממש לא.

הכותרת של הפוסט שלך - מטעה.

כל מה שהצגת בפוסט הזה הוא מקטים שונים, גם של יצרן צד ג' וגם של המקט של היצרן המקורי.

שים לב שאפילו בפירוט של CARS245 אין שום חפיפה במק"טים בין הצלחת ראשונה לשניה, מספרים שונים לחלוטין.

בשום מקרה אין לך את אותו המקט עם 2 סוגים שונים של צלחות.

ציטוט

או לחילופין באתרי חלפים בחו"ל תחת אותו הרכב 

זה כן. אתרי חלפים לא מדוייקים כמו מקט יצרן לפי שילדה.

מרב הסיכויים שבדגם האטמוספרי תצטרך את הצלחות החלשה\פשוטה ביותר (כנראה זו הלא מאווררת, דקה וקטנה יותר) - אבל הכי טוב שתסתכל מה יש לך כרגע ולפי זה תזמין. לדגם הזה יש בארץ סה"כ 3 גרסאות - בנזין אטמוספרית, בנזין טורבו ודיזל טורבו.

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...