Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם נחשב כשאר דוחות מצלמה שדינם שאם לא הגיעו תוך 4 חודשים הרי הם מתיישנים 
או שנחשב כדוח רגיל  שתקופת ההתיישנות היא שנה ?

פורסם (נערך)

התקנה כן מבחינה :סעיף 225א לחוק סדר הדין הפלילי מתייחס לעבירות הקשורות בקנס, הקובע התיישנות של שנה מיום ביצוע העבירה, או שנה מיום הגשת בקשה לפתיחת משפט בתעבורה. סעיף זה מכסה גם עבירות המתועדות במצלמה, שבהן תקופת ההתיישנות קצרה משמעותית – 4 חודשים, או 6 חודשים לרכבים חדשים

שאלתי הייתה האם גם מצלמות טקטיות נכללות בהגדרה של דוח מצלמה

עריכה אחרונה על ידי ידני
פורסם

לא הבנת. התקנה לא מבחינה בין מצלמות שונות. עבירות שמתועדות במצלמה, והנהג לא מקבל את הקנס במקום, דינן התיישנות 4 חודשים.

המטרה היתה למנוע מצב שבו נהג מקבל קנס על ארוע שאין לו סיכוי לזכור. לכן אין זה משנה באיזו מצלמה תיעדו את הארוע. אם מדובר בתיעוד מצולם שהוגדר כקביל לפי הנהלים, לא משנה באיזו מצלמה מדובר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לא ראיתי בפסיקה שמישהו ערער על אמינותן 

לא מצאתי גם אישור של מכון תקנים למשל על עמידתן בתקנים

אז למי שיש כוח שירים את הכפפה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אין לי מושג לגבי אישור.

אבל לענין אמינות, המצלמות הללו לא מודדות כלום, הן רק מתעדות את העבירה וזהות המבצע, ולמיטב ידעתי הדוח מופק ע"י שוטר שבוחן את הצילום.

אז אין פה ענין של אמינות מדידה, מקסימום אפשר להתווכח אם הצילום מספיק ברור כדי להוכיח את העבירה ולזהות את המבצע ללא ספק.

והיות והצילומים נגישים לבעל הרכב, הרי שניתן לבחון ולהחליט אם יש מקום לערער על דוח ספציפי.

פורסם (נערך)
בתאריך 18.7.2025 בשעה 12:58, Be roo כתב:

לא הבנת. התקנה לא מבחינה בין מצלמות שונות. עבירות שמתועדות במצלמה, והנהג לא מקבל את הקנס במקום, דינן התיישנות 4 חודשים.

המטרה היתה למנוע מצב שבו נהג מקבל קנס על ארוע שאין לו סיכוי לזכור. לכן אין זה משנה באיזו מצלמה תיעדו את הארוע. אם מדובר בתיעוד מצולם שהוגדר כקביל לפי הנהלים, לא משנה באיזו מצלמה מדובר.

תודה על המענה

אני יתאר בקצרה את הסיבה לשאלה שבכותרת 
ב 12/2024 אשתי צולמה בנסיעה קצרה על השוליים בפנייה בצומת (פתחתי פה שרשור על הנושא בזמנו)https://carsforum.co.il/topic/742173-דוח-על-נסיעה-בשול-ימין-לצורך-פנייה-ימינה/#comments

הדו"ח לא הגיע בדואר מעולם    (עבר מאז  כבר 8 חודשים  )רק הודעה על ריבית  של  רשות האכיפה והגביה והתראה לפני עיקול

אני יכול לדעת שזהו  אני יכול לשכוח מהנושא ?

ומה אני עושה עם רשות האכיפה שעורמים לי ריביות על ריביות

עריכה אחרונה על ידי ידני
פורסם

אם זה הגיע לרשות האכיפה והגביה אתה חייב לטפל בדחיפות, לפני שיינקטו נגדך צעדים כמו עיקול חשבון בנק.

איך אתה יודע שאישתך צולמה?

עליך (או על אשתך) לפנות בהקדם לרשות שהמפיקה אתֶהדו״ח - מן הסתם המשטרה - ולברר מה עלה בגורל הדו״ח וכיצד נשלח אליך. אם הדו״ח נשלח בדואר רשום לכתובת הרשומה במשרד הפנים של בעל הרכב הרי מבחינת הרשויות קיבלת אותו כעבור שבועיים מיום המשלוח, והשעון דופק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא הגיע בדואר בוודאות  ובאיזור האישי בדקתי  ולא מופיע על שמה נקודות

(אילו זה היה נשלח ונמסר הנקודות היו אמורות להופיע  מן הסתם .... לא ?)

המשטרה תבטל את הדוח אם אני יפנה אליה ?

לפני 4 דקות, sperial כתב:

איך אתה יודע שאישתך צולמה?

באיזור האישי ראיתי זה לא הגיע בדואר וחכמי הפורום  סוברים כי האיזור האישי לא נחשב מסירה 

מסירה זה  ביד או בדואר

פורסם

על שם מי רשום הרכב?

אם על שם יותר מאחד - מי הראשון, שפרטיו נמצאים ברישיון הרכב לצד פרטי הרכב?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ואני חוזר ושואל - כיצד נודע לך לראשונה כי צולמה?

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, ידני כתב:

-מהאיזור האישי

לדעתי, כיוון שקיבלת הודעה (דואר רשום?) מרשות האכיפה אין לך ברירה אלא לפנות למשטרה ולברר את ההתרחשות, כולל האם קיים רישום של משלוח דואר רשום, לאיזה כתובת נשלח והאם יש תיעוד של מסירה (למרות שתיעוד מסירה לא נדרש על מנת שהדות״ח יחשב כמומצא).

לפני 7 דקות, ידני כתב:

(ההודעה שמצורפת לך  ככה"נ אוטומטית בתחתית ההודעות שלך :לא מכבדת)

תראה כמה זמן והקלדה אני מבזבז כאן  (לא בשרשור זה)😉

עריכה אחרונה על ידי sperial

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...