Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טיפות מלט מאתר בנייה

מעבר לפיתרון נפתר ע"י סולל הדרך,

פוסטים מומלצים

פורסם

בבעלותי רכב ואופנוע ושניהם חנו מול אתר בנייה ברחוב. מלט מהאתר בנייה טפטף על הרכבים.

באופנוע בהתחלה לא הבנתי שזה מלט, גירדתי את הכתם מהמיכל דלק עם מגבון חומץ ונוצר לי חור בלכה. שאלתי את המוסך שלי מה עושים עם זה והוא אמר שעדיף לא לגעת בכלל. אחר כך חניתי באותו מקום והיו עוד טפטופים על האופנוע.
ברכב חשבתי שזה ירד בשטיפה ואז הם אמרו לי שם לפנות לחברת בנייה.
בחברת בנייה אמרו שישלחו עובד שישטוף את הרכבים עם חומר מיוחד. ראיתי אותם שוטפים רכבים של אנשים אחרים ברחוב הנחתי שזה משהו סטנדרטי.. הם עשו שטיפה כלשהי לאופנוע אבל אני רואה שנשאר פירורי מלט ועל הרכב אמרו שישלמו לי את המחיר של השטיפה שלו.

העלתי תמונה של החור בלכה של האופנוע ושל הטיפות מלט על הרכב. שני הרכבים יחסית ישנים (האופנוע בן 6 הרכב בן 11).

אני חושב שנגשתי לכל העניין הזה בתמימות. יש לי הרבה שאלות והייתי שמח אם מישהו פה שהיה בסיטואציה דומה בעבר ידע לענות:
- כמה טיפות בטון זה בכלל בעיה? מבדיקות בפורום עולה שאפשר להוריד אותן לבד עם מים מהשמשות ועם חומץ משאר הרכב.
- מה הפרוצדורה הנכונה במקרים כאלה - מה הייתי צריך לעשות?
- איפה/איך שוטפים טיפות בטון מרכבים ואופנועים וכמה זה עולה?
- חור בלכה: מה הפגיעה בערך של האופנוע אם יש חור בלכה? איך מתקנים את זה? יש לי דרך כלשהי לדרוש מהם תשלום על זה אחרי שגירדתי את המלט ואז הם ניסו לשטוף את האופנוע בעצמם?

תודה מראש לכל העונים.

WhatsApp Image 2025-07-09 at 11.33.53.jpeg

WhatsApp Image 2025-07-09 at 10.41.08.jpeg

פורסם

אם נגרם נזק לצבע אז צריך לעשות תיקון נקודתי עם צבע תואם מקור.

לגבי הסרת הכתמים, צריך להיכנס לדיטיילר. מניח שיש להם את הכלים והחומרים הנכונים. 

באיזור המרכז אני יכול להמליץ על קליין קאר בפ"ת בטח יש עוד מלא המלצות 

לבד רוב הסיכויים שתגרום לעוד נזק

• רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 47 דקות, Camaro 92 כתב:

רחיצת רכב ״טורבו קלין״ בפ״ת בסביבות שעתיים עבודה, חומרים,מכשירים, פלסטלינה ובסוף פוליש ווקס יעלה לך בסביבות 1500₪, בהצלחה

זה כולל גם את האופנוע עם התיקון של החור בלכה וגם את השטיפה של הרכב?

איך אני משכנע מנהל עבודה באתר בנייה להוציא 1500 שח על משהו כזה? יש להם ביטוח למקרים כאלה?

• פיתרון
פורסם
לפני 54 דקות, ממשיטו כתב:

איך אני משכנע מנהל עבודה באתר בנייה להוציא 1500 שח על משהו כזה? יש להם ביטוח למקרים כאלה?

אין מה לשכנע. לא ישלם תתבע פלוס הוצאות משפט את הקבלן.

מנסיון שהיה לחמי בתקופת בניה ליד הבית שלהם ונגרמו נזקים גדולים מאוד... הכל טופל

תבוא בטוב. ממליץ לעדכן אותם לפני שזאת התוכנית בלי קשר לכלום.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

הייתי בסרט הזה

אצלי דווקא מגבון עבד (בלי שום חומר נוסף)

לקח לא מעט זמן, יש פוטנציאל לשריטות גם, אבל לא נשאר נזק לאחר מכן.

מה שכן, אצלך מדובר בהרבה יותר ממה שהיה אצלי.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מעדכן.
הקבלן שלח פועל שהצליח לנקות את הרכב בלי לקלף צבע. הוא בא עם סמרטוט ודלי עם חומר כלשהו והוריד את כל המלט בקלות.
על האופנוע אמרו לנסות לתקן את הבעיה ולעדכן כמה זה עולה במידה ויוצא יקר. לקחתי אותו לצבעי רכב שטפטף צבע לבן לתוך החור בלכה ולא לקח על זה כסף.

סך הכל ההתנהלות מול הקבלן עצמו הייתה טובה פשוט לקח לו הרבה זמן להגיב. ממה שהפועל סיפר, תבעו אותם בעבר על דברים כאלה.

המסקנה שלי מכל הסיפור הזה זה לצלם את הרכב מידי פעם ולפני ניקויים כאלה כדי לוודא שהניקוי לא הורס כלום.
אולי גם להסכים לדבר רק עם הקבלן עצמו ולהסביר להם שאתה צריך להיות שם כשהם מנקים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...