Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממה שאני קורא , לא מצאתי משהו שלילי עליו 

שנתון 2022 עולה באיזור ה 90,000 ש"ח

מדוע המחיר הנמוך הזה ? מה אני מפספס ?

פורסם

אני זוכר שהוא הפתיע אותי לטובה, וגם בלבל אותי. 

מבחן.

סה"כ רכב ראוי. 

לא יודע לומר דבר על אמינות או איכות ייצור אחרי כמה שנים. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יש להורים בליסינג מהעבודה (יוחלף בשבועות הקרובים בסקודה קארוק).

סה״כ ב-3 שנים נסע כ-80000 ק״מ, ללא בעיות וללא תקלות.

צריכת דלק סביב ה-13 ק״מ\ל.

אין משהו רע להגיד על הרכב (בעיקר שוק שניזון משמועות).

• אהבתי 1
פורסם

כנ"ל הנסיון של הבת שלי עם הרכב הזה בליסינג מהעבודה של בעלה. 

הם אוהבים את האוטו , נוח להם עם 2 ילדים קטנים.

עשו איתו עד עכשו 55000 ק"מ , לא יודע כמה זמן .

צריכת הדלק נראית לי מעט יותר גבוהה ממה שנאמר לעיל.

פורסם

בפברואר ביקרתי עם המשפחה בארץ והרכב היה פחות או יותר צמוד אלינו 3 שבועות.

4000 ק״מ ומדידה של מספר תדלוקים במשאבה יצא בעקביות 15 ק״מ\ל׳

• מעניין 1
פורסם

יש אצלנו בעבודה הרבה כאלה, שברולט שמיוצר בדרום קוריאה, סכ"ה רכב טוב , יש תופעה של נקישות בשילוב להילוך בכל הרכבים , רכב אחד החליפו לו גיר באחריות יבואן (בסביבות 50k)

פורסם

למותג אין שוק חזק בארץ באופן כללי ועוד יותר אחרי הקרוז והסוניק שלא היו ממש אמינות. באופן כללי הרכב סבבה ויכול לתת תמורה טובה למחיר, מעט מיושן. 

פורסם

זה רכב שנמכר בכמויות אמוד קטנות ומערכת הינע יחסית חדשה. לכן פשוט אין מידע.

אני ביקשתי את הChatgpt לעשות מחקר ולמצוא אם קיימות תקלות אקוטיות ברכב כמו בדגמים הקודמים של GM זה מה שהוא כתב לי.

"

זו שאלה מצוינת, והתשובה הקצרה היא **כן, בהחלט ישנן בעיות אקוטיות בדור החדש של הטריילבלייזר שניתן להשוות בחומרתן לתקלות ההיסטוריות שהזכרת ב-GM.**

התקלות אינן זהות במקורן הטכני, אך התוצאה הסופית עבור הבעלים – סיכון בטיחותי גבוה, הרס רכיבים מרכזיים ויקרים, והשבתת הרכב – דומה מאוד.

הנה השוואה ישירה לנקודות שהעלית:

### **1. בעיות מנוע (בהשוואה ל-LSPI והרס מנועים)**

בעוד שהמונח הספציפי LSPI (הצתה מוקדמת במהירות נמוכה) לא מופיע בדיווחים, התסמינים והתוצאות של התקלות במנועי הטורבו הקטנים (1.2 ו-1.3 ליטר) של הטריילבלייזר החדש דומים באופן מדאיג להרס מנועים:

* **כשלים קטסטרופליים:** ישנם דיווחים על כשלים חמורים במנוע. התלונה החמורה ביותר היא על בעלים של דגם 2023 שחווה שני מקרים של הרס מנוע מלא ("התפוצץ") תוך חודשים ספורים מרכישת הרכב, כשהמנוע השלישי שהותקן החל לשרוף שמן ולסבול מכשל בחיישן קאם לאחר 2,500 מייל בלבד.[1]

* **נקישות מנוע ונזק פוטנציאלי:** בעלים מדווחים על נקישות מהמנוע.[2, 1] יצא ריקול (Recall) לדגמי 2024 עקב בעיית תוכנה במחשב ניהול המנוע (ECM) שעלולה לגרום לתזמון הצתה שגוי, מה שמוביל לנקישות במנוע ועלול לגרום ל**נזק למנוע** אם ממשיכים לנסוע כך.[3] זהו סיכון ישיר ומוכר להרס המנוע.

* **כשל במגדש טורבו:** במקרים רבים, אובדן הכוח הפתאומי והכניסה ל"מצב חירום" נבעו מכשל מלא של מגדש הטורבו, שדרש החלפה מלאה של היחידה.[4, 5]

* **כיבוי מנוע בנסיעה:** קיימים דיווחים מפחידים על מנוע שכבה לחלוטין תוך כדי נסיעה במהירות גבוהה, מה שגורם לאובדן מיידי של תגבור ההגה והבלמים.[6, 7]

**בשורה התחתונה:** כן, קיימות בעיות אקוטיות במנוע שעלולות להוביל להרס מוחלט שלו, בדומה לחשש שלך מ-LSPI.

### **2. נזילות מים/נוזל קירור (בהשוואה להרס מנועים)**

גם כאן יש הקבלה מדאיגה:

* **דליפות נוזל קירור והתחממות יתר:** ישנם דיווחים על דליפות נוזל קירור [8] ועל כשל בשסתום בקרת זרימת נוזל הקירור, מה שגורם להודעות התחממות יתר.[9] התחממות יתר, אם אינה מטופלת, עלולה להוביל בקלות להרס ראש מנוע או המנוע כולו.

* **חדירת נוזל קירור למנוע:** תלונה אחת מציינת במפורש "חדירת נוזל קירור" (coolant intrusion) ו"מיספייר" במנוע.[6] זוהי תקלה קלאסית שמובילה להרס מנוע.

* **דליפות מים חיצוניות הגורמות לכשל חשמלי:** בנוסף, קיים עלון טכני (TSB) המתאר דליפות מים מתפרי הגג אל תוך תא הנוסעים. המים מחלחלים ומציפים מחברים חשמליים, מה שגורם למגוון תקלות, כולל מצב בו הרכב לא מניע או נכבה בפתאומיות.[10, 11] למרות שזו לא נזילת קירור, זוהי דוגמה נוספת לכשל איטום חמור שמוביל להשבתת הרכב.

**בשורה התחתונה:** כן, ישנן בעיות מוכרות במערכת הקירור שעלולות לגרום להתחממות יתר ולהרס המנוע, ובעיות איטום כלליות שגורמות לכשלים חמורים.

### **3. כשל בתיבת הילוכים (בהשוואה ל-6T40)**

ההשוואה לכשלים הידועים בתיבת ההילוכים 6T40 מדויקת לחלוטין, במיוחד בדגמי ההנעה הקדמית המצוידים בתיבת הילוכים רציפה (CVT):

* **כשל קטסטרופלי ב-CVT:** ג'נרל מוטורס פרסמה עלון טכני (TSB 21-NA-003) המתאר תקלה חמורה בתיבת ההילוכים הרציפה (CVT). שסתום לחץ פנימי עלול להיתקע, מה שמוביל ל"אובדן או הפחתה של יכולת ההנעה".[12] העלון מציין במפורש שאם התקלה גורמת נזק לשרשרת או לגלגלות הפנימיות, **יש להחליף את כל תיבת ההילוכים**.[12] זהו כשל אקוטי ומוחלט, בדיוק מהסוג של ה-6T40.

* **כשלים ברכבים חדשים:** חומרת הבעיה מודגשת על ידי דיווח של בעלים שברכבו החדש (מודל 2024) נדרשה החלפת "גוף שסתומים" (valve body) לאחר 216 מייל בלבד.[13]

* **כשלים בטיחותיים חמורים:** מעבר לכשל המכני, דווחו תקלות בטיחות חמורות כמו רכב שמחליק מהילוך חניה (Park) ומתדרדר, ואף מקרים של העברה פתאומית להילוך חניה תוך כדי נסיעה מהירה.[14]

**לסיכום חד משמעי:** הטריילבלייזר החדש אכן סובל מבעיות אקוטיות, מערכתיות ויקרות במנוע, במערכת הקירור ובתיבת ההילוכים, אשר דומות מאוד בחומרתן ובתוצאותיהן לכשלים ההיסטוריים המוכרים של GM."

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...