Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

מדובר בפורד פוקוס 2016. אשתי נסעה היום ולאחר עליה לבאמפר (במהירות סבירה) נשמעו נקישות שהלכו והתגברו. לאחר מרחק לא גדול עצרה את הרכב. מכיוון שכל הסימנים הצביעו על ציריה כושלת, חשבתי לתקן לבד ולכן הזמנתי גרר לחניה בביתנו. כשרמתי את הרכב חשכו עיני. הציריה אכן התפרקה לחלוטין, אך כנראה כתוצאה מכך הגיר צנח וחטף מכה. חלק מהמסגרת שלו נשבר לחלוטין, כפי שניתן לראות בתמונות.

צילמתי את המקט של המסגרת השבורה, אך חיפוש גוגל לא העלה משהו משמעותי (חלקים משומשים ספק מתאימים במחירים גבוהים מאתרים לא מוכרים בחו"ל). כמו כן לא הצלחתי לחפש במחירון היבואן, שכן החיפוש הוא באמצעות מק"ט כלשהו שאין לי (לא ניתן לחפש באמצעות מק"ט יצרן כפי שהוא מופיע על החלק).

האם נגזר עליי להחליף את כל הגיר? האם יש סיכוי למצוא חלק כזה בארץ? אני מניח שתיקון יהיה דבר לא מאוד חכם. מבאסת המחשבה להחליף גיר בגלל שבר כזה בחלק חיצוני.

אשמח לתובנות בנושא

IMG-20250612-WA0027.jpeg

IMG-20250612-WA0030.jpeg

IMG20250612210155.jpg

פורסם

זאת תאונה לכל דבר ועניין והביטוח אמור לכסות זאת בדיוק כמו שפגעת בסף המדרכה ונגרם נזק למתלה הרכב.

הביטוח לא מכסה תקלות מכניות אבל הוא כן מכסה נזקים שנגרמים בנסיעה/ בחניה.

במקרה הזה הגר קיבל מכה וכתוצאה מכך נשבר. צריך להחליף פה גיר. 

מה שכן, יביאו לך גיר מפירוק ולא חדש כי הרכב בן 9. אם היה עד שנתיים היו שמים גיר חדש.

גם אם נכנסת לשלולית וכתוצאה מכך המנוע שאב מים והלך המנוע עקב נעילה הידרוסטטית או שהגיר שאב מים ועכשיו הוא מחליק הביטוח מכסה דברים כאלה.

מה שכן, בגלל שגררת את הרכב הביתה אז הפסדת את הגרירה ותצטרך לגרור את הרכב למוסך על חשבונך.

מציע שתאמר למוסך שאתה רוצה לגרור אליו, שאתה מביא את הרכב לתיקון ביטוח ואתה רוצה שהגרר יהיה על חשבונו כי כבר השתמשת בשירות גרירה חינם למקרה הזה.

לדעתי יש מצב גבוה שהוא יסכים כדי לקבל את העבודה.

פורסם (נערך)

תוך כדי כתיבת תגובה אני נזכר שאשתי צילמה לי את הרכב לאחר העצירה, במקום בו הוא חיכה לגרירה. בתמונות הגיר נראה בוודאות שלם (בעיגול האזור הפגוע). השבר הנ"ל צולם כמה דקות לאחר ירידת הרכב מהגרר. בנוסף, הכביש בצילום המוקדם יבש לחלוטין בעוד שעל הגרר ובהורדת הרכב היו שלוליות של שמן.

כמובן שאפנה לחברת הגרירה (שגריר), אך אני מצפה שיתנערו ממני. האם יש להם מקום לטעון שהנזק לא מכוסה? ה"הוכחה" שלי לגטימית?

124.JPG

עריכה אחרונה על ידי Proof
פורסם

כמו שזה נראה - כתוצאה מהפס האטה ככל הנראה נשברה תושבת הגיר ולכן הגיר צנח למטה. ( גם אם זאת הייתה מהירות סבירה כפי שהיא טוענת אז היו פעמים רבות אחרות שככל הנראה המהירות לא הייתה סבירה).

אלו הרעשים שהיא שמעה.

ייתכן שהגיר עצמו ניזוק בעת ההעמסה או שהוא נחבט ממשהו לאחר צניחת הגיר.

איכות התמונה אינה גבוהה ( כשמסתכלים על זה מהטלפון בכל אופן) ולכן אי אפשר לקבוע זאת באופן מוחלט.

אני הייתי גורר את הרכב למוסך, מפעיל את הפוליסה , מזמין שמאי ומתקן את הרכב.

כל דבר אחר רק יעסיק אותך יותר ויצא יותר יקר.

• רעיון טוב! 2
פורסם

סליחה על התגובה המאוחרת, הוקפצתי למילואים.

בכל אופן, איני משוכנע שזו הדרך הנכונה לפעול. מעבר לכך שיש לי תביעת ביטוח מלפני שנתיים שתקשה עלי לחדש את הביטוח בשנה הבאה (שכן יהיו לי שתי תביעות רשומות במקביל), אצטרך לספוג את התייקרות הפוליסה למשך 3 שנים.

לענ"ד ניתן לראות מהתמונה ומסרטון נוסף שצולם (מצרף אותו) שהגיר תקין ואין תחתיו נזילות שמן. מצרף גם את תיעוד מצלמת הדרך, בה נראית הפגיעה בעת ההעלאה לגרר (הרעידות בהתחלה נגרמות מהציריה).

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...