Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אשמח קצת להכוונה מחברי הפורום.

יש לי סמסונג a52 מסך אומולד, לאחר שימוש בטלפון גם לאחר שהורדתי בהירות והפעלתי מצב אור כחול לאחר שימוש אפילו של כ 10 דקות גם אם זה צפייה ביוטיוב אני חווה כאבי עיניים מטורפים ולעיתים כאבי ראש שנמשכים מספר שעות ואפילו לחצי יום .

וזה קורה גם בחדר מואר וגם בחדר חשוך..

לעומת זה באייפון ואייפד עם מסך oled/lcd אני ממש סבבה עם המסך ולא חווה בעיות בריאותיות לאחר שימוש מאוד ארוך. אבל מאודד חסרים לי באייפון את הפיצרים וניהול הקבצים שיש בסמסונג. ובכללי אני יותר מתחבר לסמסונג אבל העיניים כואבות.

קראתי קצת ברשת כולל גיפיטי ושמתי לב שהמסכים של מכשירי הדגל של סמסונג הם מגיעים עם מסך אחר מסוג דינמיק לד לעומת מכשירי ביניים שמגיעים עם סופר אומלד. השוואתי פיזי בין הטלפונים בחנויות וממש לא שמתי לב ואפילו זה נראה אותו מסך.

האם גם אצלכם אתם חווים בעיות במסכים של סמוסנג במכשירי ביניים? 

פורסם

יש לי A15 ואני לא חוויתי כזו חוויה. אצלי פועלים דרך קבע - מגן נוחות העיניים ומצב חושך

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אני עם A54 ולא חווה בעיה מיוחדת.

בן כמה אתה? מרכיב משקפיים? האם אתה במעקב סדיר של רופא עיניים? האם נבדקת על ידי אופטומטריסט?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

במסכי לד(אמולד,אולד, חרטא-לד, לא משנה המינוח) על מנת להוריד בהירות מסך משתמשים בטכניקה שניקראת PWM, שזה בעצם הבהוב של הפיקסלים בתדירות מסויימת. כשהתדירות הזאת איטית מדי, העיניים שלך קולטות את ההבהוב וזה יכול לגרום לחלק מהאנשים לכאבי עיניים, ראש ובחילות. אין מנוס מלהחליף מכשיר(במידה וזאת אכן הבעיה)

לצערי רוב מוחלט מהמסכים היום הם לד, אז תהיה את הבעיה הזאת. ברוב מכשירי הדגל המסכים הם איכותיים יותר והבעיה הזאת היא די מינימלית(כמו שהרגשת עם האייפון), אבל לא בהכרח. 

מציע לך להכנס לאתרים שבודקים את הנושא הזה כמו :

https://www.notebookcheck.net/ 

ושם תיראה את תדירות ה-PWM במכשירים שאתה מעוניין בהם. לצערי אין הרבה שהם טובים באספקט הזה

• רעיון טוב! 1
פורסם

יש דרך לנהל את הקבצים באייפון כמו בסמסונג?

Ios מערכת הפעלה מושלמת ויציבה מאוד אבל מאוד חסר לי החופשיות שיש בסמסונג..

פורסם
לפני 20 שעות, davemustaine87 כתב:

בטכניקה שניקראת PWM,

זה

לפני 21 שעות, ANUTKK כתב:

לאחר שהורדתי בהירות

אבל זה גורם להידרדרות

סמסונג התחילו לשדרג מS24 אבל עדיין לא מתקרבים למתחרים

פורסם (נערך)
בתאריך 2.6.2025 בשעה 21:31, davemustaine87 כתב:

משתמשים בטכניקה שניקראת PWM, שזה בעצם הבהוב של הפיקסלים בתדירות מסויימת.

האם יש לך דרך אחרת לבצע רענון לתוכן המסך ? מאז ומתמיד, רענון מסך נעשה ע"י הצגה מחדש של תוכנו. מבחינתך זה נחשב כ"הבהוב", אבל מעשה זה "הקרנה" של תוכן המסך מחדש.

זה מה שמוצג גם בסרטון (תגובה לפניי) -> קצב הרענון של המסך. לא שמעתי את האודיו, כך שאינני יודע מה הם אומרים שם, אך בסבירות גבוהה הם משתמשים במצלמה עם תדר "ביניים" (היכן שהוא באמצע בין תדרי הרענון שהם "בודקים") ולכן ה"הבהוב" של רענון המסך נקלט.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם (נערך)

פרט להפעלת אור כחול בטלפון, יש אפליקציות לאותה המטרה אבל עם יותר אפשרויות של התאמה. אפשר לנסות ולראות אם עוזר. תבחר אחת עם דירוג גבוה ותעבור על הביקורות. אולי גם שינוי קצב רענון יכול לעזור.

עריכה אחרונה על ידי avngas
פורסם
לפני 29 דקות, guya72 כתב:

האם יש לך דרך אחרת לבצע רענון לתוכן המסך ? מאז ומתמיד, רענון מסך נעשה ע"י הצגה מחדש של תוכנו. מבחינתך זה נחשב כ"הבהוב", אבל מעשה זה "הקרנה" של תוכן המסך מחדש.

זה מה שמוצג גם בסרטון (תגובה לפניי) -> קצב הרענון של המסך. לא שמעתי את האודיו, כך שאינני יודע מה הם אומרים שם, אך בסבירות גבוהה הם משתמשים במצלמה עם תדר "ביניים" (היכן שהוא באמצע בין תדרי הרענון שהם "בודקים") ולכן ה"הבהוב" של רענון המסך נקלט.

לא מומחה גדול אבל ממה שאני יודע קצב רענון הוא פשוט לקחת את אותה תמונה ולרענן אותה בתדירות גבוהה, אם המסך סטטי לא תיראה שום הבדל, אם התמונה זזה אתה תיראה "מריחות". יש לזה מן הפוטנציאל גם לעורר בחילות או כאבי עיניים אם זה נמוך מדי, אבל עובדתית זה לא קורה. 

PWM זה סיפור שונה לגמרי, הוא מתנהל כמו קצב רענון אך במקום תזוזת תמונה מה שבעצם "מתרענן" הוא בפיסלים שנכבים ודולקים ויש אנשים שזה יכול לשגע אותם. בקצב מאוד מהיר שניהם לא אומרים לשנות כלום כי העין האנושית לא תקלוט אותם, בקצב איטי- אחד מתבטא במריחת תמונה והשני יתבטא ב FLICKER של אור. במצבים קיצוניים של חולי אפילפסיה למשל, האחד לא יעשה כלום, והשני יגרום לבנאדם לפרכס. 

יש דרכים לצמצם את ה-FLICKER, במסכי LCD למדל, אין הבהוב כלל, כי מקור האור מגיע בתאורה אחורית בקצב רענון גבוה מאוד. ובמסכי לד מודרנים יש מה שנקרא DC-DIMMING שעובד על אותו עיקרון אבל עקב הסרבול של המנגנון אז יש שילוב של הורדת מתח התואה +PWM שזה מן הסתם פיתרון עדיף, אבל עדיין לא מושלם. 

פורסם
לפני 21 שעות, davemustaine87 כתב:

אם התמונה זזה אתה תיראה "מריחות".

בקצב רענון נמוך - אתה תראה מריחות. ככל שקצב הרענון יותר גבוה - סיכוי יותר קלוש למריחות

לפני 21 שעות, davemustaine87 כתב:

PWM זה סיפור שונה לגמרי, הוא מתנהל כמו קצב רענון אך במקום תזוזת תמונה מה שבעצם "מתרענן" הוא בפיסלים שנכבים ודולקים

ככה מבצעים רענון לתוכן מסך שיש בו תצוגה ע"י לדים... מכבים ומדליקים את הלדים הרלוונטיים (בהתאם לצורך).

• תוכן חדש...