Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות בקניית רכב לנסיעות ארוכות

פוסטים מומלצים

לפני שעתיים, מתלבטתרצינית כתב:

לגבי הנסועה אני לא יודעת להגיד. אני מאמינה שאני אגיע בין 10,000-20,000 קילומטר בשנה. 

אני שואלת גם לגבי ראייה עתידית לגבי רכב היברדי, האם כל הנקודות שהעלתי מבחינת ההוצאות עליו משתלמות בנקודת זמן שאני נמצאת בה. 

תצטרכי לשבת עם עצמך ולתת הערכה יותר טובה. 10K זו נסועה די נמוכה מה שמכוון לרכב שלא חסכוני בדלק אבל בעל יתרונות אחרים (מחיר רכישה, ביטוח, אמינות...)

20K לעונת זאת זו נסועה מעל הממוצע וכאו שיקולים של דלק ונוחות בנסיעות בינעירוניות ארוכות הם יותר גבוהים.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממליץ על טויוטה הc-hr. יש לנו שתיים במשפחה  מרוצים מאוד. צריכת דלק כ- 22 ק"מ לליטר (לשים לב שלטווח ארוך, 8÷10 שנים, חיסכון זה מתקזז עם עלות החלפת הסוללה ההיברידית).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בהיבט של בחירת רכב קיבלת למעלה עצות מצויינות, מוסיף את דעתי הקצרה על ההיבט הפיננסי - תרגישי חופשי לדלג על התגובה אם כבר לקחת את כל זה בחשבון ו/או יש לך גב כלכלי שמייתר את זה.

נסיעה של שעה וחצי פעם/פעמיים בשבוע ונסועה שנתית ממוצעת של 15K ק״מ זה תוואי ממוצע וסביר, שלא דורש לשרוף את ה-100K ש״ח שחסכת על רכב, לפחות לא בשלב כזה של החיים.

מה גם שכמו שכתבת בעצמך, צריך לקחת בחשבון שבשנת אחזקה ממוצעת יתווספו לך גם: ביטוח (7K), טיפול וטסט (3K), דלק (8K), 

הגענו ל-18K תוספת בשנה וזה בהנחה ולא נפלו עלייך בלת״מים או החלפות יזומות של צמיגים/מצבר וכו׳, וכמובן לא לקחנו בחשבון ירידת ערך. זה נכון אגב גם לרכב שיעלה 50-60K, רק שכאן הירידת ערך תהיה קצת פחות אגרסיבית.

אני חושב שתוכלי למצוא רכב שיענה על כל הצרכים שלך ומעבר, ועדיין להשאר עם 50K בכיס שיתנו לך אוויר. מאזדה 2 דינאמיק 2015-2017 אמורה להכנס בתקציב, לדוגמה. 

עריכה אחרונה על ידי Tal7
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי רכב היברידי - 

הוא חוסך דלק בנסיעה עם הרבה עצירות/ בפקקים (שם הסוללה מנוצלת לחסכון בדלק).

אם יש לך נסיעות ללא פקקים/מעט עצירות, אז החסכון שלו לא רב, אם בכלל.

לנסיעות ארוכות ללא פקקים, אפשר גם לקחת סופר-מיני מהגרמניות - סקודה פאביה/סיאט איביזה או פולקסוואגן פולו.

עם מנוע טורבו 1 ליטר, מדובר ברכבים מאד חסכוניים בדלק, ועם ביצועים טובים.

העניין הוא שעלויות הטיפולים יקרות יחסית, ובשנים אלה, עלולות להיות בעיות עם אמינות (קלאץ' לתיבת הילוכים רובוטית דו-מצמדית, או מכטרוניק).

לגבי הצעות - אם אין לך בעיה לקחת לא-ג'יפון, אז הסופר-מיני היפניות יכולות להתאים.

קחי בחשבון עלויות ביטוחים יותר גבוהות, מאחר והרכבים נחשבים לגניבים.

טויוטה יאריס- הדגם ההיברידי או עם מנוע בנזין רגיל, שנחשב גם לחסכוני.

הרכב טוב מבחינת מרחב.

לבדוק שנוח לנסיעות ארוכות,

כי היו דווחים שלחלק מהנהגים, מושב הנהג לא נוח בנסיעות אלו.

הונדה ג'אז - חסכוני  ונותן פתרונות מרחב טובים. גם פה אפשר למצוא גרסא היברידית וגרסת בנזין-רגילה.

טיפולים יחסית יקרים במוסכים של הונדה.

סוזוקי סוויפט- רכב יפני סביר , חסכוני ונחשב לאמין.

היו דווחים על תקלות בהגה עד מודולים משנת 2021.

מאזדה 2 - זה רכב שפחות מתאים לדרישות, מאחר והוא פחות חסכוני בדלק, אבל אמין ,כיפי לנהיגה, זריז-יחסית, ובעל התנהגות כביש טובה.

מה שכן, פחות נוח וקופצני בנסיעה עירונית.

זה גם רכב מאד נפוץ ושווה לשקול אם אין אופציות יותר מתאימות.

לגבי טויוטה C-HR  - מעל התקציב.

אם תגדילי את התקציב, גם יכול לבוא בחשבון, אבל קחי בחשבון תא מטען קטן יחסית.

בנוסף, מושב אחורי קטן יחסית, אפלולי, ועם חלונות גבוהים.

אם את לוקחת ילדים, עדיף שלא (ירגישו כלואים).

אם אפשרי, תקחי אותם לנסיעת-מבחן לפני הקניה, כדי לראות איך את מתחברת לרכב.

אחרי הכל, זאת את שתנהגי שעות בנסיעות ארוכות ברכב, וצריכה משהו שיתאים.

בהצלחה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...