Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות בקניית רכב לנסיעות ארוכות

פוסטים מומלצים

אהלן לכולם, 

אני אשמח פה ממש לעזרכתם בעניין קניית רכב (ראשון). 

בגדול אני מחפשת רכב שיהיה לי בו נוח לנסיעות ארוכות, שיהיה גם חסכוני וגם אמין, בין השנים 2019-2022, עד 70,000 קילומטר. 

כרגע חסכתי כ-97,000 ש"ח. 

מבחינת ההיברדי אני יודעת שהוא מאוד חסכוני (בדקתי לא מזמן על טיוטה יאריס קרוס 2022 ), אבל אני יודעת שכרגע יש לי סכום מאוד יפה אך מבחינת ביטוחים (אני בת 22 ולכן הביטוחים כ"כ יקרים), טסט לרכב (האם זה משנה אם הוא היברדי או בנזין), תחזוקה, טיפולים אני לא יודעת אם אני אוכל לעמוד בכל הסכומים הללו. 

לכן אני מתייעצת איתכם האם להביא רכב בנזין (טויוטה קורולה או מאזדה או כל רכב אמין שאתם מכירים) ולוותר על ההיברדי לעת עתה. 

תודה רבה לכל העונים זה יעזור לי וימקד אותי 🙂

עריכה אחרונה על ידי מתלבטתרצינית
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בדרך כלל ברכב 2022 היברידי יש אחריות על הסוללה מהחברה ככה שלא אמור להיות לך הוצאות חריגות וגם בעניין של הטסט זה לא אמור לשנות במחיר זה תלוי כמה הרכב עולה בתור רכב חדש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 דקות, מחכה כתב:

בדרך כלל ברכב 2022 היברידי יש אחריות על הסוללה מהחברה ככה שלא אמור להיות לך הוצאות חריגות וגם בעניין של הטסט זה לא אמור לשנות במחיר זה תלוי כמה הרכב עולה בתור רכב חדש

טיפולים של רכב היברדי לא יותר יקרחם מרכב בנזין?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כתבת שהרכב מיועד לנסיעות ארוכות.

לכן, הייתי מכניס שני שיקולים:

1) לא בטוח כמה יתרון ייתן רכב היברידי בנסיעות בינעירוניות ארוכות והאם עלות הרכישה הגבוהה יותר תתקזז באמת עם חיסכון בדלק (ועוד לא הזכרנו צורך בהחלפת הסוללה במידה וזה יקרה).

2) אני אישית מצאתי שהג׳יפונים האופנתיים והנפוצים לא ממש נוחים במיוחד בנסיעות ארוכות בהשוואה למכונית משפחתית ׳רגילה׳. הם נוטים להיות נוקשים מדי להתרשמותי. נכון שזה גם תלוי באיכות הכביש אבל בכללי, אני לא התרשמתי לטובה מההיבט הזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תנסי למקד אותנו ואת עצמך קצת יותר כי הפרמטרים שנתת נותנים טווח רחב מאוד של מכוניות.

מה העדפותייך ברכב? גדול, קטן, גבוה, נמוך, עיצוב כמה משנה, ביצועים וכו'.

מה סדרי החשיבות מבחינתך? כל כמה זמן בערך יעשה נסיעות ארוכות, וכמה ייסע ביום יום?

מה הנסועה הממוצעת שמעריכה שתעשי בשנה או שעשית עד היום?

האם חשמלי בא בחשבון?

עריכה אחרונה על ידי נירו72
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 24 דקות, נירו72 כתב:

תנסי למקד אותנו ואת עצמך קצת יותר כי הפרמטרים שנתת נותנים טווח רחב מאוד של מכוניות.

מה העדפותייך ברכב? גדול, קטן, גבוה, נמוך, עיצוב כמה משנה, ביצועים וכו'.

מה סדרי החשיבות מבחינתך? כל כמה זמן בערך יעשה נסיעות ארוכות, וכמה ייסע ביום יום?

מה הנסועה הממוצעת שמעריכה שתעשי בשנה או שעשית עד היום?

האם חשמלי בא בחשבון?

סבבה אז ככה, אני לא רוצה רכב מיני (יונדאי i10, קיה פיקנטו, ניסאן מיקרה וכל הדוגמאות האלו). 
הנסיעות שלי בתוך העיר הן לא מרובות, אבל אני פעם-פעמיים בשבוע נוסעת שעה וחצי לכל כיוון, וכמובן מרבה לטייל. 
חשמלי לא בא בחשבון. 

לגבי הנסועה אני לא יודעת להגיד. אני מאמינה שאני אגיע בין 10,000-20,000 קילומטר בשנה. 

אני שואלת גם לגבי ראייה עתידית לגבי רכב היברדי, האם כל הנקודות שהעלתי מבחינת ההוצאות עליו משתלמות בנקודת זמן שאני נמצאת בה. 
תודה 🙂

עריכה אחרונה על ידי מתלבטתרצינית
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מחיר ביטוח נקבע לפי כמה הרכב גניב ופחות לפי היברידי או בנזין.

צריך לבדוק לכל רכב ספציפי מול סוכן. לפי מה שידוע לי טויוטה די גניבות ולכן הביטוח שלהן יקר. אבל יכול להיות ספציפי לדגם מסוים.

תחזוקה וטיפולים בהיברידי לרכב חדש אותו דבר כמו בנזין.

לשאלתך, אין שום מניעה להביא היברידי לפי הנכתב לעיל, ואף נכנסות לך מכוניות של מאזדה וטויוטה היברידיות במחיר הזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 דקות, נירו72 כתב:

מחיר ביטוח נקבע לפי כמה הרכב גניב ופחות לפי היברידי או בנזין.

צריך לבדוק לכל רכב ספציפי מול סוכן. לפי מה שידוע לי טויוטה די גניבות ולכן הביטוח שלהן יקר. אבל יכול להיות ספציפי לדגם מסוים.

תחזוקה וטיפולים בהיברידי לרכב חדש אותו דבר כמו בנזין.

לשאלתך, אין שום מניעה להביא היברידי לפי הנכתב לעיל, ואף נכנסות לך מכוניות של מאזדה וטויוטה היברידיות במחיר הזה.

יש לך סוגי רכבים ספיציפיים להמליץ לי עליהם בהתחשב בכל הנאמר בשרשור? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא ענית מבחינת גודל וגובה. מעדיפה ג'יפון או רכב נמוך כמו מאזדה 3 לדוגמה?

מבחינת גודל ואורך, יותר מאזדה 3 או מאזדה 6?

תחשבי גם על חניות, ואיפה תחני ביום יום, לגודל יש משמעות מסוימת

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 1 דקה, נירו72 כתב:

לא ענית מבחינת גודל וגובה. מעדיפה ג'יפון או רכב נמוך כמו מאזדה 3 לדוגמה?

מבחינת גודל ואורך, יותר מאזדה 3 או מאזדה 6?

תחשבי גם על חניות, ואיפה תחני ביום יום, לגודל יש משמעות מסוימת

חניות זה פחות הבעיה. 
שוב, לגבי גובה או גודל זה לא משנה לי. מאוד אהבתי את הצורה של היאריס קורס (ג'יפון) אבל מבחינת נוראות זה פחות משנה לי. מעדיפה שיהיה רכב טוב ואמין לנתונים שאני רוצה שיהיו לי ברכב. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אהבת את היאריס קרוס אז למה לא?

רק תקחי בחשבון שרוב הקטנים בדרך כלל פחות נוחים את יכולה לחפש אפילו CHR קצת יותר לקרה אבל הרבה יותר נוחה מבחינת ביטוח תבדקי מאמין שיקר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אוהבת טיולים מן הסתם תגיעי גם לכל מיני שבילים וכאלו, ושם לג'יפון יהיה יתרון ברור.

ג'יפון היברידי בתקציב הזה ובשנתונים האלו יש את Toyota C-HR שזה אולי מה שהכי מתאים לך. תבדקי עלות ביטוח.

בבנזין רגיל יש את מאזדה CX-3, דגם אמין וקל לאחזקה.

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...