Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מאיפה הרווח של סוחרי המכוניות?

`Infinity

פוסטים מומלצים

לפני שנה מכרתי קיה ריו - עם צבע מתקלף, יום אחרי שפרסמתי הגיע סוחר ושילם הרבה יותר ממה שתכננתי למכור וקנה את הרכב.

אמרתי לעצמי בטח יעשה פחחות זולה וימכור את הרכב בכמה אלפים יותר ממה שקנה ממני.

הסופ"ש עזרתי לקרובת משפחה למכור את המאזדה 2 2011 שלה - חיצונית האוטו לא היה נראה טוב, שפשופים, קילופים מכות אבל ק"מ נמוך מאוד (מאוד) וסה"כ הרכב שמור כי הוא בקושי נסע. גם כשכן נסע, זה היה בתוך העיר במהירות של קלנועית.

פרסמתי בכ 6000 ש"ח (=20%) מעל המחירון - היה הרבה שיחות, ואפילו הגיעו 2 אנשים פרטיים לראות את הרכב, אבל לא היה התנפלות.

היום התקשר סוחר, בא, עשה סיבוב על האוטו של דקה וחצי, ושילם קצת פחות מהמחיר שביקשתי - עדיין מעל המחירון המשוקלל.

המקרה גרם לי לתהות:

א. למה הם חייבים לשקר? בטלפון הוא סיפר לי סיפור קורע לב כמה זמן הוא מחפש רכב ושהוא מגיע במיוחד מחולון (לחיפה) במונית כדי לראות את הרכב.

כשהגיע הבנתי שהוא בכלל מחיפה, לא מחולון, שיקר לגבי השם שלו ובכלל לא הגיע במונית. לא ברור למה כל סיפור הכיסוי הזה אמור לעניין אותי.

ב. מאיפה הרווח שהם עושים? כמה דקות אחרי שנסע ממני הוא פרסם את הרכב שוב ב 10,000 ש"ח יותר - פי2 מהמחירון (כמובן שיקר לגבי היד).

הנחתי שהוא יעשה קוסמטיקה לאוטו וימכור בעוד כמה אלפים, אבל אם אני לא הצלחתי למכור בכמה אחוזים בודדים מעל המחירון, למה שסוחר (בלי מגרש) יצליח למכור את הרכב בכפול מהמחירון ?

• מבאס 1

VW Golf GTI 2006 Manual

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שאלה טובה,

ההיגיון הפשוט אומר, שיש הרבה אנשים שקונים רק מסוחרים, אני מכיר כמה כאלה, כאילו שהסוחר רכבים זה הרופא משפחה שלהם, מה שהוא אומר זה נכון ואמין,

וכן, הוא יכול לדחוף להם רכב ב 10 אלף גם כשהוא שווה 6.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השוק מוצף במטומטמים היום, זה שקנו לא אומר שירוויחו.

מצד שני מפרסמים מעל המחירון ומחכים לפראייר.

החזקים לא ישלמו מחירון לרוב וידעו למצוא את הרכבים הנכונים (עם תקלות, אחרי תאונות וכו') , יתקנו בזול, ועל זה יעשו רווח. אלו שקונים סביב המחירון, אלא אם כן זה איזה רכב מיוחד שנמכר במעל המחירון, ירוויחו מעט או לא ירוויחו כלל, זה לא שהשוק נמצא בשיא שלו... אנשים נתקעים עם רכבים המון זמן.

Miata NC

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ב2012 הלכתי עם אבא שלי לחבר שלו סוחר רכבים לקנות את הרכב הראשון שלי.

קניתי במחיר מחירון "אחלה רכב"

לא עשינו בדיקה כי הרכב עלה "רק 20 אלף", וזה חבר של אבא שלי

לימים ראיתי שהדלת נצבעה כולה מחדש \ הוחלפה, הגיר אוטומאט היה גמור ולבסוף הוחלף, המצתים היו גמורים, הבלמים התנהגו מוזר לפעמים כשפעם אחת לא הצלחתי לעצור ועצרתי באמצע הצומת, ועוד.

אז רכב כמו שלך בטוח הם יצליחו להעביר בלי בעיה הסר דאגה :)

רכבים מתחת ל30 בערך כבר לא מאבדים כל כך מהמחירון שלהם, אז לא אכפת לו לשבת עליהם עד אזור זמן הטסט ולקוות שימכור ביותר.

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מהניסיון המועט שלי אחרי רכישת רכב לאחרונה דעתי היא:

א. אנשים לא רוצים למכור לסוחרים (שידועים שמוכרים רכבים דפוקים/אחרי תאונות/וכו) כי הם מבינים שיבוא יום והם גם ירצו לרכוש רכב ולא רוצים להצטרך להתעסק עם סוחר, גם ככה קשה למצוא רכב בשוק היום.

ב. אני מניח שבמצב הנוכחי של המדינה/כלכלה והביקוש המטורף לרכבים אמינים כנראה יגיע האדם שישלם, מודעות רכב מפורסמות 10 אלף מעל המחירון זה לצערי שכיח מאוד בקרב מודעות רכב עם קילומטר נמוך (ואפילו סביר), למרות שדווקא ממה שראיתי אלה אנשים פרטיים שדורשים מחירים שערורייתיים כשסוחרי רכב דורשים מחירון ואף לעיתים מתחת.

אגב כמות הסוחרי רכב בשוק היא עצומה, כנראה שהם עושים רווח אם כל אחד נהיה סוחר.

אגב זאת המודעה? מאזדה 2 שנת 2011 יד שניה 70,000 ק״מ | יד2 - הפרטים והמספרים שנתת עשו לי סלט בראש אבל המודעה הזאת נשמעת מתאימה לפוסט שלך.

אם זאת המודעה 6000 מעל מחירון זה קודם כל 36% מעל המחירון, לא 20% או אחוזים בודדים, ודבר שני הרכב נראה במצב קוסמטי מצויין במיוחד בשנה שלו, הוא כנראה מאמין שיגיע בן אדם וישלם.

ולמיטב ידיעתי סוחר מורשה לא נחשב יד, לכן אם הקרובת משפחה יד שנייה (01) הקונה מהסוחר יהיה יד 3 (02).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במקרה, לפני כמה חודשים מכרתי רכב זהה רק שנתון 2014, ונתונים אמיתיים של יד 1 וקילומטראז נמוך. בכמה אלפים מעל מחירון יד 2. 

לפני שעה, `Infinity כתב:

א. למה הם חייבים לשקר? בטלפון הוא סיפר לי סיפור קורע לב כמה זמן הוא מחפש רכב ושהוא מגיע במיוחד מחולון (לחיפה) במונית כדי לראות את הרכב.

כשהגיע הבנתי שהוא בכלל מחיפה, לא מחולון, שיקר לגבי השם שלו ובכלל לא הגיע במונית. לא ברור למה כל סיפור הכיסוי הזה אמור לעניין אותי.

כי הם חושבים שזה יעזור להם להוריד מחיר. היו כמה שפנו אליי, טענו שהם לוחמים במילואים, באים לקנות את הרכב במיוחד, ואז מיד חוזרים להלחם בלבנון. (מעניין שכולם היו דווקא בלבנון ולא בעזה, כניראה בגלל שאני גר בדרום...). ברגע שאמרתי שאני מוכר את הרכב עבור פנסיונר בודד שחי רק מהבטחת הכנסה וכול שקל חשוב, זה כמובן לא עניין אף אחד. 

לפני שעה, `Infinity כתב:

ב. מאיפה הרווח שהם עושים? כמה דקות אחרי שנסע ממני הוא פרסם את הרכב שוב ב 10,000 ש"ח יותר - פי2 מהמחירון (כמובן שיקר לגבי היד).

הנחתי שהוא יעשה קוסמטיקה לאוטו וימכור בעוד כמה אלפים, אבל אם אני לא הצלחתי למכור בכמה אחוזים בודדים מעל המחירון, למה שסוחר (בלי מגרש) יצליח למכור את הרכב בכפול מהמחירון ?

שאלה טובה. אני מכרתי את הרכב שלי שהוא עם נתונים עדיפים(יד 1 אמיתית) בכמעט אותו סכום שהוא דורש, אחרי המון המון זייני שכל שחלקם התקשר רק לנזוף בי שאני חצוף ומוכר במחיר יקר. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, עצלן כתב:

אגב זאת המודעה? מאזדה 2 שנת 2011 יד שניה 70,000 ק״מ | יד2 - הפרטים והמספרים שנתת עשו לי סלט בראש אבל המודעה הזאת נשמעת מתאימה לפוסט שלך.

אם זאת המודעה 6000 מעל מחירון זה קודם כל 36% מעל המחירון, לא 20% או אחוזים בודדים, ודבר שני הרכב נראה במצב קוסמטי מצויין במיוחד בשנה שלו, הוא כנראה מאמין שיגיע בן אדם וישלם.

ולמיטב ידיעתי סוחר מורשה לא נחשב יד, לכן אם הקרובת משפחה יד שנייה (01) הקונה מהסוחר יהיה יד 3 (02).

הרכב אצלנו היה יד3 (02) 

הוא מפרסם אותו כ"יד שניה".

רק בתמונות שהוא פרסם הרכב נראה קוסמטית יפה. אני פרסמתי את הרכב בלוח פה של הפורום עם תמונות "מייצגות" כדי שאנשים יקבלו תמונה ריאלית כמה שיותר.

לגבי המחירים לא כלכך הבנתי אותך.

אני פרסמתי ב 6000 שח מעל המחירון.

הוא מפרסם בכ 14 אלף שח מעל המחירון.

אני לא חושב שמישהו ישלם על הרכב מעל 30K בלי לפחות לעשות השבחה קוסמטית כלשהי, בגלל זה אני תוהה מאיפה מגיע הרווח שלהם.

VW Golf GTI 2006 Manual

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, `Infinity כתב:

למה הם חייבים לשקר? בטלפון הוא סיפר לי סיפור קורע לב כמה זמן הוא מחפש רכב ושהוא מגיע במיוחד מחולון (לחיפה) במונית כדי לראות את הרכב.

אתה נותן להם יותר מדי קרדיט אם אתה חושב שהם מבצעים אופטימיזציה של סיפור הרקע לכל לקוח שהם פוגשים. מדובר בזן ובתת-תרבות מסויימים של בני אדם שמוכנים להשפיל את עצמם באופן עקבי תמורת הקלה כלשהי - כלכלית, פיזית, חברתית וכו', וכך הם פשוט מתנהלים בכל היבט של חייהם. בארה"ב התופעה נפוצה בקרב האפרו-אמריקאים והלטינים, ובארץ זה אישזהו שריד מוזר של 'ישראל השניה', כאשר בשני המקרים אלו אנשים שלכאורה אין להם שום צורך או הצדקה להתנהגות כזאת אך עדיין נוקטים בה, כנראה כי זה מה שהם ראו בבית או בקהילה שלהם.

כך למשל, היה לי קולגה שלמרות שהיה טכנאי בחברת הייטק מובילה, הרוויח לא מעט, ונסע על רכב חברה חדש שקיבל מדי כמה שנים, עדיין תמיד היה בא אלי וללקוחות בפוזה שפופה ומתחיל כל אינטראקציה ב'אחי, אני לא מרגיש טוב/אבא שלי חולה/רבתי עם אשתי/החתול שלי מת ולכן היום אצטרך לעזוב מוקדם/מחר לא אוכל לחזור ולסיים את העבודה/תעשה לי ג'סטה...' - זה פשוט סוג הבן אדם שהוא היה ולנו כאנשים נורמטיביים עם מוסר עבודה והתנהלות כמצופה בחברת הייטק לא ממש היה מה לעשות עם זה. לקח שנים עד שתפסו אותו בשקר שכבר לא ניתן היה לייפות והעיפו אותו קיבינימט, אבל במשך כל הזמן הזה הוא עבר מדירת יוקרה אחת לשניה, גידל ארבעה ילדים, ואפילו דאג לבקר באופן קבוע בבית הכנסת המקומי ולטפח קשרים עם הקהילה שם. סביר להניח שהסוחר שלך הוא מאותה קבוצת אוכלוסיה, שקיימת בכל מקום ותמיד מתנהלת פחות או יותר אותו דבר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 22 דקות, `Infinity כתב:

הרכב אצלנו היה יד3 (02) 

הוא מפרסם אותו כ"יד שניה".

רק בתמונות שהוא פרסם הרכב נראה קוסמטית יפה. אני פרסמתי את הרכב בלוח פה של הפורום עם תמונות "מייצגות" כדי שאנשים יקבלו תמונה ריאלית כמה שיותר.

לגבי המחירים לא כלכך הבנתי אותך.

אני פרסמתי ב 6000 שח מעל המחירון.

הוא מפרסם בכ 14 אלף שח מעל המחירון.

אני לא חושב שמישהו ישלם על הרכב מעל 30K בלי לפחות לעשות השבחה קוסמטית כלשהי, בגלל זה אני תוהה מאיפה מגיע הרווח שלהם.

לקרוא את המשפט "דינמיק המפוארת" כבר נותן לך את הרעיון לגבי סוג הסוחר, לא יפתיע אותי אם תשאל אותו איזה יד הרכב הוא יגיד "הרכב יד שנייה 02 ברישיון".

התמונות המחמיאות מן הסתם למשוך קונה, שיבוא ואז מתמקחים, ברמת העיקרון זה רכב עם נתונים מצוינים, על פניו הרכב נראה במצב קוסמטי מצויין במיוחד מבפנים, הסוחר לא טרח אפילו לשאוב אבק שיראה טוב.....

אני ראיתי מודעות עם רכבים במצב קוסמטי זוועתי, שנראו כאילו הבעלים התאמצו לחרב את הרכב עם שפשופים ומכות, ו/או יותר מידי מלוכלכים מבפנים כדי להבין מה מצב תא הנוסע, אפילו כאלה שטיפלו ברכב אחת ל20+ אלף קילומטרים ובכל זאת הרבה דרשו 10 אלף מעל המחירון, ונמכרו גם אם לקח קצת זמן, אנשים מוכנים לשלם הרבה והוא כנראה מבין את זה...

לפי מה שרשמת המתנת רק סופש למכור, לא הרבה בכלל במיוחד כשיש את השבת באמצע, אולי אם היית מחכה עוד קצת היית גם מוכר ב10 מעל המחירון.. סוחרי רכב מחזיקים מלאי רכבים הם יכולים להרשות לעצמם לחכות לקונה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 שעות, `Infinity כתב:

למה הם חייבים לשקר?

כמו שאתה מניע את הרכב אתה נוסע רגוע עד שתגיע לטמפרטורת עבודה

אז גם הוא מתחיל לשקר כדי שכשיהיה משהו שחשוב לו לשקר עליו הוא כבר יהיה בטמפרטורת עבודה

• אהבתי 4
  • מצחיק 5
  • מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, tza כתב:

מכיר סוחר אחלה בן אדם, ניחן בכישורי משא ומתן משובחים ומרוויח מלהוריד הרבה את המוכר.

אחד מהשניים: או שהקריטריונים שלך ל״אחלה בן אדם״ שגויים, או שהקריטריונים שלך ל״כישורי משא ומתן משובחים״ שגויים.

או שמדובר בפוליטיקאי, והרכב הוא משל, והפוסט שייך לשרשור הפוליטי.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אותי מעניין איך מגרש רכבים (לא חברה ענקית) מעמיד למכירה בחניון שלו רכבים שבשקט עולים 200K. מי מממן את הרכבים האלה עד שהם נמכרים?

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...