Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התלבטות רכב 7 מקומות או משפחתית רגילה

gilna3

פוסטים מומלצים

לאור התרחבות עתידית של המשפחה לסטטוס של 2+4 אני מתלבט האם לקנות רכב 7 מקומות או להתנהל עם 2 רכבים.

השיקולים להתלבטות הם כאלה:

אנחנו מחזיקים בכל מקרה 2 רכבים בגלל ענייני עבודה.

בכל מקרה רוצים לקנות רכב כי הרכב המשפחתי הנוכחי כבר בן 17. מצד שני, קצת מרגיש מוזר לקנות משפחתית רגילה רגע לפני התרחבות המשפחה.

ביומיום כמעט ולא נוסעים בהרכב מלא. לרוב זה יהיה במקסימום הורה + 3 ילדים (כולל העתידי/ת).

נסיעה משפחתית מלאה זה רק לסבא וסבתא מדי פעם (אפשר להסתדר) או לחופשות (די מבאס לנסוע בשני רכבים).

הסתכלתי קצת על מחירי רכבי 7 מקומות יד2 ודי הופתעתי: דורשים בקלות 80-90 אלף ש"ח לרכב משנת 2017. זה לפני דלק, ביטוח ותחזוקה שמן הסתם יקרים יותר בהשוואה למשפחתית רגילה.

איך זה להתנהל עם 2 רכבים בהרכב כזה? בתאוריה הכל אפשרי אבל מעניינת אותי הפרקטיקה. או האם יש רכב 7 מקומות עם אמינות טובה שמתכנס לתקציב של 60 אלף ש"ח?

אשמח לכל הצעה או רעיון.  

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תסתכל על טויוטה ורסו או מיצובישי אאוטלנדר ( 7 מקומות).

אם תמצא משהו במצב ראוי בתקציב שלך, כנראה זה עדיף.

רכבים אמינים מאוד. לא שיא החסכון, אבל סביב 1:11 משולב סביר לרכבים בגודל כזה. תחזוקה לא שונה מכל רכב משפחתי .

אני מחזיק עכשיו ורסו 2016 שעוד חודשיים תגיע ל 300 אלף קילומטרים. אין לי כוונה להחליף. 

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קטגוריה מבאסת ויקרה. כל עוד הילדים קטנים, תוכל לדחוס אותם לאאוטלנדר 7 מקומות - שהוא רכב נפוץ ואמין.

בנוגע להתנהלות עם שתי מכוניות - תלוי בנהגת. אצלי ההנהלה לא מסכימה לנהוג יותר מרבע שעה, ולא מחוץ לעיר, אז אין ברירה - רכב יחיד.

אני מכיר משפחות עם נהגות נמרצות שמתנהלות עם שני רכבים בלי בעיה. את הביטוח אתה יכול לחשב לבד, כנ"ל לגבי טיפולים/תיקונים וטסט - לא בטוח שזול יותר בשורה התחתונה.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לרכבים הללו ביקוש רב. הם כמובן באופן כללי יקרים יותר לתחזוקה.

התקציב שלך אפשרי לרכב כזה אבל מעט מאתגר.

אם בכל מקרה השימוש בהרכב מלא הוא מזדמן ובכל מקרה מחזיקים שני רכבים הייתי נמנע, בשלב הזה, מהתעקשות על רכב ל 7.

או להמשיך עם המשפחתית הנוכחית אם היא אמינה או לקנות משפחתי ולראות איך זה עם שני רכבים.

נסה לקנות משהו שיאפשר לך בהמשך למכור את הרכב האחר ולקנות 7 מושבים אם מרגישים שאין ברירה.

ברור שחופשה בשני רכבים זה מבאס. מצד שני עם 4 ילדים לארוז הכל לחופשה בטויוטה וורסו זה גם לא חף מחסרונות. בטח עם עגלה.... גם אאוטלנדר מאתגר בהרכב כזה

אולי עדיף שני רכבים מאחד עם צ'ימיגג....

אני מכיר משפחה בהרכב של זוג + 5 עם תקציב שמן שקנו קרניבל חדשה לשימוש לכולם (רכב חדש ומאוד מאוד גדול). נכון שאצלם ההרכב המלא פחות נפוץ כי זה סבב ב לשני הצדדים.

אבל בהחלט רצו רכב לכולם והתקציב היה משופע. אז קנו.

אחרי שנה וחצי גילו שזה לא נחוץ ולא שווה את העניין ושנמכו לשני ג'יפונים. ולעיתים קצת מתבאסים מנסיעה בשני רכבים אבל שמחים על השנמוך.  

ביום יום הרבה יותר נוח להם

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בסד

מוסיף לך נקודת מבט, לא מבחינה כלכלית ולא מבחינת רכב אלא מהבחינה המשפחתית. 

היינו בשלב הזה לפני כמה שנים (בנתיים הילדים גדלו אז כבר אין נסיעות של כולם).

אנחנו בחרנו באופציה הריאלית והכלכלית והלכנו על שתי משפחתיות. זה אכן ריאלי וכלכלי אך מבחינה משפחתית אני מרגיש שקצת הפסדנו את חווית הביחד של הנסיעות. זה זמן איכות (גם המריבות של הילדים בדרך יכול להיות זמן איכות) שלא תמיד כדאי להפסיד.

זה נכון שאין המון נסיעות, ורכב 7 מקומות נורמאלי זה יקר וגם מבוקש בשוק וכו וכו ולכן מתבקש שתיים קטנות. 

אבל לא הכל בחיים זה רק שיקול כלכלי. 

אז, תחשבו אם זה שיקול שמדבר אליכם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אפשרות נוספת היא לקנות כיסאות ובוסטרים צרים שיכנסו במושבים האחוריים של רכב משפחתי רגיל.

זה גם יפטור אותך ממשחקי העברות של המושבים בין הרכבים.

החסרון העיקרי כאן הוא צורך בתא מטען גדול שיכיל את כל העגלות הנחוצות.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איך זה יעזור למשפחה עם 4 ילדים?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 5.2.2025 בשעה 17:52, vladclar כתב:

תסתכל על טויוטה ורסו או מיצובישי אאוטלנדר ( 7 מקומות).

אם תמצא משהו במצב ראוי בתקציב שלך, כנראה זה עדיף.

רכבים אמינים מאוד. לא שיא החסכון, אבל סביב 1:11 משולב סביר לרכבים בגודל כזה. תחזוקה לא שונה מכל רכב משפחתי .

אני מחזיק עכשיו ורסו 2016 שעוד חודשיים תגיע ל 300 אלף קילומטרים. אין לי כוונה להחליף. 

תודה!

הסתכלתי על ורסו. נראית מאוד צפופה מאחור, במיוחד אם נוסעים עם מטען. 

לא בטוח גם שמתכנסת לתקציב של 60 אלף. 

בתאריך 5.2.2025 בשעה 18:07, razi_pazi כתב:

לרכבים הללו ביקוש רב. הם כמובן באופן כללי יקרים יותר לתחזוקה.

התקציב שלך אפשרי לרכב כזה אבל מעט מאתגר.

אם בכל מקרה השימוש בהרכב מלא הוא מזדמן ובכל מקרה מחזיקים שני רכבים הייתי נמנע, בשלב הזה, מהתעקשות על רכב ל 7.

או להמשיך עם המשפחתית הנוכחית אם היא אמינה או לקנות משפחתי ולראות איך זה עם שני רכבים.

נסה לקנות משהו שיאפשר לך בהמשך למכור את הרכב האחר ולקנות 7 מושבים אם מרגישים שאין ברירה.

ברור שחופשה בשני רכבים זה מבאס. מצד שני עם 4 ילדים לארוז הכל לחופשה בטויוטה וורסו זה גם לא חף מחסרונות. בטח עם עגלה.... גם אאוטלנדר מאתגר בהרכב כזה

אולי עדיף שני רכבים מאחד עם צ'ימיגג....

אני מכיר משפחה בהרכב של זוג + 5 עם תקציב שמן שקנו קרניבל חדשה לשימוש לכולם (רכב חדש ומאוד מאוד גדול). נכון שאצלם ההרכב המלא פחות נפוץ כי זה סבב ב לשני הצדדים.

אבל בהחלט רצו רכב לכולם והתקציב היה משופע. אז קנו.

אחרי שנה וחצי גילו שזה לא נחוץ ולא שווה את העניין ושנמכו לשני ג'יפונים. ולעיתים קצת מתבאסים מנסיעה בשני רכבים אבל שמחים על השנמוך.  

ביום יום הרבה יותר נוח להם

תודה על הפירוט.

איזה רכב 7 מקומות מומלץ ויכול להיכנס בתקציב הזה? 

בתאריך 5.2.2025 בשעה 18:19, 2013yeho כתב:

בסד

מוסיף לך נקודת מבט, לא מבחינה כלכלית ולא מבחינת רכב אלא מהבחינה המשפחתית. 

היינו בשלב הזה לפני כמה שנים (בנתיים הילדים גדלו אז כבר אין נסיעות של כולם).

אנחנו בחרנו באופציה הריאלית והכלכלית והלכנו על שתי משפחתיות. זה אכן ריאלי וכלכלי אך מבחינה משפחתית אני מרגיש שקצת הפסדנו את חווית הביחד של הנסיעות. זה זמן איכות (גם המריבות של הילדים בדרך יכול להיות זמן איכות) שלא תמיד כדאי להפסיד.

זה נכון שאין המון נסיעות, ורכב 7 מקומות נורמאלי זה יקר וגם מבוקש בשוק וכו וכו ולכן מתבקש שתיים קטנות. 

אבל לא הכל בחיים זה רק שיקול כלכלי. 

אז, תחשבו אם זה שיקול שמדבר אליכם.

זה בהחלט שיקול אבל לא כזה ששווה פער של 40-50 אלף שח ברכישה. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למה החלטת שאי אפשר לקנות ב60 אלף רכב 7 מקומות? 

עזרתי השנה לחבר מהמילואים שנולדה לו ילדה רביעית לרכוש טויוטה ורסו 2012 עם 170 אלף קמ ב36 אלף שח, לרכב יש היסטוריית טיפולים מלאה ובין טיפול לטיפול לא היו תקלות, במצב שהוא נרכש אני די בטוח שהוא יתן שקט לקונה לעוד כמה שנים טובות. 

אאוטלנדר 2015  שמורה אפשר למצוא ב60-65, בגדול רכב אמין שעם הקפדה על טיפולים בזמן אני מניח שיתן לכם ראש שקט.

היום: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

הקודם: אאוטלנדר פרימיום 20' (ליסינג זמני) / הונדה סיוויק האצ'בק 16'

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...