Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

שלום.

לפני כמה זמן רכשתי רכב שהבעלים הקודם התקין בו מערכת מולטימדיה של nakamichi, שמחיפוש באינטרנט הבנתי שזה לא מותג ברמה גבוהה במיוחד אבל גם לא הכי גרוע וזול שיש.

צריך לציין שבתא המטען יש סאב וופר, ועל הפלוס של המצבר יש מן פיוז חיצוני כזה, לא בטוח בדיוק מה זה. אני לא מבין גדול בכל העולם של האודיו.

לא הרגשתי את זה בהתחלה אבל לאחרונה בנסיעה בכביש מהיר שמתי לב שהווליום טיפה יורד ויש מן רעש רקע כזה שחשבתי בהתחלה שזה רעשי רוח, אבל אחרי זה שמתי לב שגם כשהמערכת כבויה, יש מן רחש סטטי כזה מהרמקולים. גם כשהאוטו לא זז.

אמנם חלש מאד אבל אחרי ששמתי לב לזה, זה מעצבן.

האם זה משהו שניתן לפתור בקלות? 

עדיף להחזיר את המערכת המקורית?

מדובר בסובארו B4 2017 אם זה משנה.

תודה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

קיומם של הסאבוופר והפיוז שציינת מעידים כנראה על התקנת מגבר חיצוני. יתכן והוא מגביר גם את הרמקולים (חלקם לפחות) בנוסף לסאבוופר.

תתחיל בלאתר ולזהות אותו. לאחר מכן, בדוק אם הוא דולק (נורה כלשהי) כשהרכב מונע והמערכת כבויה.

בנוסף, האם יש שינוי ברעש עם לחיצה על הגז (עדיף כשעומד במקום, כך שאין רעשי דרך במקביל)? עם מערכת דולקת וכבויה?

האם הרעש מגיע מכל הרמקולים בשני הצדדים? מידבאסים בדלתות למטה וטוויטרים בדשבורד (או מיקום אחר אם אפטרמרקט והותקנו חיצונית)? אחוריים? 

לגבי שינוי בווליום, קצת מוזר 🤔 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא ממש שינוי בווליום, זה התחזקות הרעש הסטטי על המוזיקה וזה מרגיש כאילו היא נחלשת. אני לא שומע מוזיקה בווליום גבוה במיוחד.

אכן יש עוד רכיב שמוצמד לגב של המושב האחורי, מניח שזה המגבר. אני אבדוק אם הוא עובד ואבדוק אם יש שינוי ברעש בלחיצה על הגז.

למיטב ידיעתי לא הותקנו רמקולים נוספים, ונראה שהרעש מגיע מהרמקולים שבדש ולא בדלתות אבל אבדוק גם את זה. תודה טום.

פורסם

לא ציינתי קודם, אבל בדוק גם אם מזהה את הרעש כשהרכב כבוי.

תבדוק גם אם יש הבדל עם הפעלת צרכני חשמל כבדים אחרים לעומת בלעדיהם.

הגיוני שהרעש מגיע מהדש, משום ששם מותקנים הטוויטרים שאחראים על טווח התדרים הגבוה יותר.

יתכן והרמקולים הוחלפו גם, ומגברים בהתאם. אם יתאפשר לך, תעלה תמונות ברורות של המגבר והחיבורים אליו.

כשאתה מסתכל על המגבר, חפש חוגה (אחת לפחות, תלוי כמה ערוצים המגבר ולמה מחובר בפועל) שכתוב עליה Gain.

יתכן ואם תסגור אותו מעט (סיבוב נגד כיוון השעון בדר"כ), זה יפחית מהרעש.

אחרת אולי משהו אחר גורם לזה (רכיב תקול או משהו בהתקנה).

מוזמן כמובן לעשות חיפוש בפורום אודיו, יש המון שרשורים על רעשים למיניהם והסיבות להם.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מעדכן שבדקתי יותר לעומק היום. הרעש מגיע דווקא מהרמקולים למטה בדלתות ולא מהדשבורד. בכל ארבעת הדלתות. הרעש קיים גם כשהמנוע כבוי.

הסתכלתי מאחורה על המגבר והסאב, יש שם כמה מתגים אבל אף אחד מהם לא מכבה את האור הכחול שיש בשניהם. אחד מהם כיבה את הצליל של הסאב. קיימות 2 חוגות gain, באיזה לשחק?

PXL_20241219_085331718.jpg

PXL_20241219_090518507.jpg

PXL_20241219_090506496.jpg

PXL_20241219_090051156.jpg

פורסם

העובדה שהרעש קיים גם כשהרכב כבוי, מקדמת אותנו קצת.

מצד שני, רשמת בהתחלה שהרעש קיים גם כשהמערכת כבויה. כלומר יחידת הראש כבויה לחלוטין והנורות הכחולות במגבר ובסאב ממשיכות לדלוק? אם כן, זה לא תקין בעקרון. זה לא מה שיסביר את קיומו של הרעש באופן כללי, רק מדוע הוא קיים גם כשהיא כבויה. ואם כך, מתי הנורות במגברים כן נכבות/נדלקות? כתלות בפתיחת/סגירת סוויץ'? 

כשאתה כן מדליק את המערכת (על מקור שקט), האם הרעש משתנה? האם הרעש משתנה כתלות בווליום (עם/בלי מוזיקה מתנגנת)?

נראה שיש אצלך מגבר 4 ערוצים פשוט (סביר שמגביר סט קומפוננט קדמי ורמקולים אחוריים, אבל אפשר גם סידור אחר) וסאבוופר מוגבר (מגבר נוסף פנימי שלו).

על המגבר אני לא מוצא ממש מידע והוא נראה גנרי/סיני למדי (למרות שיש חברה כזו), על הסאבוופר תוכל למצוא עוד מידע כאן.

תוכל גם למצוא את דגם/להעלות תמונה של יחידת הראש (בתקווה שיש עליה קצת מידע ברשת)?

לגבי הכיוונים בסאבוופר -

קצת לא ברור לי איך התחברו שם. יש סוויץ' INPUT שנראה שנבחר על SP LINE, אבל בתמונה נראה שישנם חיבורי RCA בהמשך (וגם שכבל הרימוט שלו מחובר אולי לכניסת הרימוט במגבר האחר). השאלה היא אם הם מחוברים לפיצול כלשהו של כבלי ה-RCA שמגיעים למגבר האחר או ליציאה ייעודית ביחידת הראש (ואז, הבחירה אמורה להיות RCA) או שבהמשך הם חתוכים ומחוברים ליציאות הרמקולים הרגילות של המערכת בנקודה כלשהי.

לגבי המגבר 4 ערוצים -

• לגבי זיהוי מה מגביר (בלי לפתוח פאנלים), כאשר הוא כבוי לחלוטין (!), כלומר נורה כבויה, אתה יכול לנתק את ה-RCA שמחוברים ל-CH3+CH4 (דאג שלא יגעו בשום דבר). בהדלקה חזרה של המערכת תראה אם הרמקולים האחוריים הפסיקו לפעול. לגבי רמקולים קדמיים, קודם לזהות אם יש רמקולים (טוויטרים) פעילים בדשבורד. לאחר מכן באופן דומה לנ"ל לכבות לחלוטין, לנתק CH1+CH2, להדליק חזרה ולוודא שאין שמע מהרמקולים הקדמיים בכללם. תחזיר הכל חזרה כמו שהיה (שוב דגש, ניתוק/חיבור של הכבלים כשהכל כבוי).
  • לגבי הכיוונים שבו, גם בהנחה שחלק מהאפשרויות קיימות דרך יחידת הראש, הייתי:
    • מזיז בשני הצדדים את הסוויץ' HPF-FULL-LPF ל-HPF.
      • בהתאמה, מזיז את החוגה של HPF בשני הצדדים כל הדרך למטה ל-40Hz ואז פותח קצת חזרה. המטרה היא סביב 80Hz, אבל זו חוגה עם טווח כל כך רחב, שיהיה קשה לפגוע בול...עדיף להעזר בציוד ייעודי, אבל אולי אפשר גם עם רב מודד.
    • BASS BOOST בשני הצדדים הייתי מזיז ל-0.
    • לגבי ה-GAIN, מדובר בהתאמת מתח מוצא מיחידת הראש למתח כניסה במגבר. את שניהם הייתי סוגר מעט (נגד כיוון השעון). זה יפחית בפועל את הווליום, אבל לא מדובר בבקר ווליום. על הדרך אולי זה יפחית קצת את הרעש אם היה פתוח יותר מדי ורצפת הרעש של המגבר עברה לרמקולים. תוכל לקרוא בהרחבה כאן איך אפשר ואמורים לכוון.
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

תודה רבה על כל הפירוט! אנסה לראות אם יש שינוי כשמכוונים את החוגות האלה במגבר.

הרעש נמצא גם כשיחידת הראש כבויה והרכב לא מונע, וכן הנורה הכחולה במגבר ובסאב נדלקת כשיש סוויץ' ולא עם הדלקה של יחידת הראש.

כלומר יש בעיה עם ההתקנה?

האמת שאני לא כזה צריך את הסאב והמגבר, אם פשוט אנתק אותם זה יעלם? 

ככה נראית יחידת הראש. היא בסדר סה״כ טיפה איטית אבל לא נורא. האם לא עדיף להיפטר מכל ההתקנה של המגבר והסאב ופשוט להישאר עם מה שיש או לשדרג ליחידת ראש טיפה איכותית יותר וזהו?

PXL_20241219_141429503.jpg

פורסם (נערך)

נראה שזו חוברת ההפעלה של המערכת.

על פניו, יש לה 2 ערוצי יציאות להגברה ועוד יציאה נפרדת לסאבוופר (אולי מאפשר שליטה נפרדת עליו דרכה. ההוראות לא מפורטות מאוד).

יש שם גם כבל (עמ' 12) שנקרא ANT בצבע כחול. אומנם בהגדרה הוא עבור פתיחת אנטנה חשמלית, אבל זה מה שמשתמשים בו גם בשביל לתת טריגר למגברים להידלק.

בהתאם, לדעתי היה צריך לפצל את שתי יציאות ה-RCA בהתאמה לערוצים 1-4 במגבר (כנראה שזה מה שנעשה, בתקווה בצורה נכונה).

כמובן להשתמש גם ביציאות הייעודיות לסאב ושימוש במצב RCA בסאבוופר וכיוון גיין בהתאם.

ובנוסף, להשתמש באותו חוט כחול לטובת ה-Remote במגברים ולא לחבר אותם למקור מתח אחרי סוויץ' או ריליי שמתנהג בצורה דומה (אלא אם כן משהו לא תקין באותו חוט מהיחידת הראש). אלו לא דברים שאמורים לגרום לרעשים.

לגבי הרעש, מדבריך משתמע שהוא מגיע בלעדית מהמגבר. תעדכן אכן לגבי שינויים עם המשחק באפשרויות שם.

לגבי החלפת/הסרת ציוד -

• את הסאבוופר קל לנתק בסה"כ, משום שהוא די עצמאי. רק חשוב יהיה לנתק את מקור המתח שלו (הפלוס די בוודאות מחובר במקביל למגבר האחר, החוט הצהוב שם. הרימוט שלו זה אחד הכחולים, כנראה הדק יותר. לא יודע איפה המינוס שלו, שחור).
  • כדי לנתק את המגבר 4 ערוצים ועדין לשמוע משהו, יהיה צורך לחבר חזרה את החוטים של כל הרמקולים ליציאות הרלוונטיות ביחידת הראש. כמובן לנתק את החשמל לפחות למגבר (הדרך הכי פשוטה לצורך הענין זה הסרת הפיוז מליד המצבר, מה שינתק בפועל גם את הסאבוופר). בנוסף, לא יודע אילו רמקולים מותקנים אצלך (די בוודאות משהו אפטרמרקט). יתכן וללא מגבר חיצוני הם ישמעו די רע/חלש.
    • אולי ניתן לשקול החלפה של המגבר, אם ענין הרעש לא יפתר. אבל מבלי לעבור על ההתקנה/לבצע אותה מחדש, לא הייתי עושה זאת.
  • החלפת יחידת הראש, היא לשיקולך. כמובן שאפשר למצוא משהו מודרני יותר שיתאים יותר טוב לצרכים שלך. בלי קשר לענייני הרעש שגם כך לא נראה שהיא אחראית להם.
עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אני אבדוק דרך המערכת אם אפשר לכבות את המגבר, למרות שלא נראה לי. אם התקינו את זה בצורה שעושה רעש ברמקולים בטח עשו עוד דברים לא כמו שצריך. אם החליפו את הרמקולים המקוריים זה מבאס, הרמקולים המקוריים באוטו הזה אמורים להיות טובים. חבל.

בכל אופן, לפי מה שאתה אומר, במידה וכיוונים במגבר לא יפתרו את הבעיה אין מנוס מלגשת למתקין כי או שההתקנה לא טובה או שהמגבר גרוע או שניהם. בכל מקרה אם אני רוצה להסיר את ההתקנה ולהחזיר את המצב לקדמותו, אני צריך ללכת למתקין. 

שוב המון תודה על העזרה המפורטת

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, SlowRide כתב:

אני אבדוק דרך המערכת אם אפשר לכבות את המגבר

זו לא פונקציה שאתה שולט בה. 

פשוט הכבל ANT הזה מזין 12V ברגע שהמערכת נדלקת, ומהווה טריגר למגבר/ים להידלק בעצמם. אבל בשביל זה הוא צריך להיות מחובר אליהם ותקין.

אם התקינו את זה בצורה שעושה רעש ברמקולים

לא בטוח שההתקנה אחראית לזה. בעיקר בהתחשב שהרעש מופיע כשהרכב כבוי, אומר שלא מדובר כנראה בספיחת רעש חיצוני ממקורות חשמל אחרים בו.

או רצפת רעש גבוהה של המגבר, שהגיין עשוי לעזור קצת במקרה כזה. או רעש אחר ממנו בגלל תקלה כלשהי או איכותו הכללית.

במידה וכיוונים במגבר לא יפתרו את הבעיה אין מנוס מלגשת למתקין

בגדול, כנראה שכן.

החזרה למקור גם לא בהכרח תהיה פשוטה. בטח אם תרצה להחזיר את הרמקולים המקוריים, אם בכלל יש לך אותם.

לא חושב שזה הצעד שהייתי בוחר בו, אבל לשיקולך. אישית הייתי משתמש בתשתית הקיימת, אם מספקת לבצע שדרוג קל איפה שנדרש.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מעדכן שסובבתי את שתי החוגות של הgain בערך חצי סיבוב לכיוון המינימום וככל הנראה הבעיה נפתרה. פתאום גם יש לי טווח בווליום שלא ממש היה קודם, גם הרמה הכי נמוכה היתה חזקה. המערכת בכלל נשמעת הרבה יותר טוב ככה, אולי אנסה לשפר עוד יותר את הכיוונים.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

אז כנראה שזה באמת כל הסיפור. למרות שעדין הייתי מתקן את ענין הטריגר של המגבר/ים ומוודא את ענין החיבור לסאב.

קודמך ברכב/המתקין לא ידע איך להשתמש בחוגה הזו בצורה נכונה.

אם לא יצא לך עדין, תעבור על הלינק שנתתי 3 הודעות קודם בסוף הודעה לגבי אפשרויות כיוון נכון.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

מעדכן שוב שאחרי כמה זמן שמתי לב שבחלק מהשירים "חסר" חלקים מהצלילים, כאילו זה מושמע חלש יותר ממה שבמקור אמור להיות.

העברתי את שני הכפתורים של הlpf/hpf לאמצע - full וזה השתפר אבל עדיין לא מושלם. מה המשמעות של הפונקציה הזאת? קראתי את המדריך של @lanosforce אבל לא הצלחתי להבין אם זה המקום שצריך להתעסק או באיקולייזר שבמערכת. חייב לציין שהוא די עקום, יש שם מצבים קבועים מראש שחלקם נשמעים גרוע במיוחד.

פורסם

בלי להוסיף מילים 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
בתאריך 19.12.2024 בשעה 12:06, Tom_22 כתב:

לגבי הכיוונים שבו, גם בהנחה שחלק מהאפשרויות קיימות דרך יחידת הראש, הייתי:

• מזיז בשני הצדדים את הסוויץ' HPF-FULL-LPF ל-HPF.
    • בהתאמה, מזיז את החוגה של HPF בשני הצדדים כל הדרך למטה ל-40Hz ואז פותח קצת חזרה. המטרה היא סביב 80Hz, אבל זו חוגה עם טווח כל כך רחב, שיהיה קשה לפגוע בול...עדיף להעזר בציוד ייעודי, אבל אולי אפשר גם עם רב מודד.

כתבתי קצת פה לגבי זה.

לדעתי עדין כדאי להשאיר על HPF ולתחום מתדר בטוח לרמקולים, כדי שלא יתאמצו בתדרים שהם לא בנויים להם. אפילו אם תפתח את החוגה עד ל-40 הרץ, זה כבר משהו.

בהחלט יתכן שיש לך במערכת גם קרוס כזה שמכוון למשהו ואולי חוסם חלק מהתדרים שאתה מחפש.

וגם איקוולייזרים למיניהם או שאר פונקציות דרכה ש"הורסות" את המצב, לפחות כרגע.

תעלה אולי כמה תמונות של ההגדרות שיש לך שם ונראה מה אפשר לעשות שם.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...