Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רציתי איך אני מכוון את המגבר שיוציא את המקסימום איכות מהרמקולים

Nizzz

פוסטים מומלצים

דבר ראשון יהיה להבין איך מורכבת המערכת אצלך -

איזו יחידת ראש?

האם מחובר סט קומפוננט קדמי (לערוצים 1 ו-2) וסאבוופר (לערוץ 5)? אנא פרט גם את הדגמים המדוייקים.

חלקים אחרים שלא פורטו לעיל.

דבר שני להבין את החיבור שם - האם אני מזהה נכון שמגיע רק זוג RCA אחד (הצהוב) למגבר ואז יש פיצול של כל אחד מהם? והאם אני רואה נכון שאחד מתפצל ואז הולך לערוצים 1 ו-2, והשני מתפצל לערוצים 5a (ואני מניח) 5b?! 😵‍💫

אם כן, זה כבר בפני עצמו לא בסדר ואין לך למעשה אות סטריאו (שמאל/ימין) ברמקולים הקדמיים.

ככל שלא ניתן להעביר עוד זוג RCA (או כבל בודד ואז פיצול לערוצי הסאבוופר, כתלות ביציאות ביחידת הראש), הפיצול צריך להיות כך שמצהוב אחד יצא פיצול לערוץ 1 ו-5a, ומהצהוב השני יצא פיצול לערוץ 2 ו-5b. יש לוודא מה צד ימין ומה צד שמאל (אפשר בקלות לפי שימוש בבאלנס ביחידת הראש). לציין כי כל הניתוקים/חיבורים צריכים להעשות כשהכל כבוי לחלוטין.

לגבי כיוון כל המחוגות למיניהן:

ב-CH 1/2 את ה-HPF תוריד עד הסוף למטה ל-80Hz

ב-CH 5 את ה-LPF תכוון לאזור המקביל לנ"ל. אם הסימון שם ליניארי ונקודת האמצע היא 150Hz, אז לאזור קצת מתחת לרבע.

שתי נקודות הכיוון הנ"ל יכולות להתגמש מעט כלפי מעלה במידה והסט הקדמי שלך לא מסוגל לרדת נמוך בצורה טובה.

Bass Boost מומלץ להשאיר בעקרון על אפס, או שימוש מינימלי ולא יותר מחצי. סיכוי טוב שזה יכניס עיוות שיכול לגרום לנזק.

Subsonic (למעשה פילטר מסוג HPF), בהנחה שהוא כעת מצביע על מעט מתחת לחצי, זה נראה סביר, להגן על הסאב מתדרים נמוכים מדי, באזור ה-20Hz.

לגבי ה-Gain של הערוצים בשימוש, חזור לשרשור שציינתי קודם, ספציפית להודעה #11. מוסבר שם בצורה מפורטת על האפשרויות לעשות כן בצורה נכונה.

ניצול (במובן של Abuse) הכיוון של הגיין, מתוך מחשבה מוטעית שמדובר בסוג של ווליום עשויה להוביל לנזק לרמקולים.

בנוסף לכל העיל, יש לוודא שאין מגבלות על הסאונד (קרוסאובר, איקוולייזר וכיוצב') דרך יחידת הראש.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מתוך היכרות אישית אלא מתוך כמה איזכורים והמלצות כאן בפורום ומחוץ (סדר אקראי) -

בחיפה יש את ליאור מולטימדיה או אוטוס סאונד, בקריית אתא בחור בשם מעיין (050-6985856), בכרמיאל בחור בשם דניאל (סאונד קלאב גאראג' לשעבר וממה שהבנתי עובד גם מול ליאור מולטימדיה), במעלות עסק בשם אודיו אם. עוד שניים שאני לא יודע איפה יושבים בדיוק, רודי קים 052-3194407 ודימה מקאר-פאב - 055-6660360.

אתה יכול לחפש גם אודותם בפורום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 18 שעות, Tom_22 כתב:

בר שני להבין את החיבור שם - האם אני מזהה נכון שמגיע רק זוג RCA אחד (הצהוב) למגבר ואז יש פיצול של כל אחד מהם? והאם אני רואה נכון שאחד מתפצל ואז הולך לערוצים 1 ו-2, והשני מתפצל לערוצים 5a (ואני מניח) 5b?! 😵‍💫

אם כן, זה כבר בפני עצמו לא בסדר ואין לך למעשה אות סטריאו (שמאל/ימין) ברמקולים הקדמיים.

מי שחיבר את החוטי RCA גרם למצב לא הגיוני,

כששני הרמקולים הקדמיים מקבלים צליל של ערוץ אחד בלבד (או R או L),

והסאב מקבל את הצליל של הערוץ השני.

כל הכבוד על הזיהוי המדוייק.

-

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שבועיים מאוחר יותר ...
בתאריך 3.9.2024 בשעה 13:23, Tom_22 כתב:

לא מתוך היכרות אישית אלא מתוך כמה איזכורים והמלצות כאן בפורום ומחוץ (סדר אקראי) -

בחיפה יש את ליאור מולטימדיה או אוטוס סאונד, בקריית אתא בחור בשם מעיין (050-6985856), בכרמיאל בחור בשם דניאל (סאונד קלאב גאראג' לשעבר וממה שהבנתי עובד גם מול ליאור מולטימדיה), במעלות עסק בשם אודיו אם. עוד שניים שאני לא יודע איפה יושבים בדיוק, רודי קים 052-3194407 ודימה מקאר-פאב - 055-6660360.

אתה יכול לחפש גם אודותם בפורום.

היי רציתי לשאול אולי תצליח לעזור לי בקשר לרעש שיוצאים מטוויטרים סוג של עיוותים נגיד שהרמקולים על 0 יש כמו טיקים כאלה וגם בשירים יש רעש מעוות כמו חשמל וגם סידרתי את האות סטריאו 

לפני 1 דקה, Nizzz כתב:

היי רציתי לשאול אולי תצליח לעזור לי בקשר לרעש שיוצאים מטוויטרים סוג של עיוותים נגיד שהרמקולים על 0 יש כמו טיקים כאלה וגם בשירים יש רעש מעוות כמו חשמל 

והייתי כבר אצל מתקין והחלפתי מסך שמתי משתיק וכלום לא עזר 

עריכה אחרונה על ידי Nizzz
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, Nizzz כתב:

היי רציתי לשאול אולי תצליח לעזור לי בקשר לרעש שיוצאים מטוויטרים סוג של עיוותים נגיד שהרמקולים על 0 יש כמו טיקים כאלה וגם בשירים יש רעש מעוות כמו חשמל וגם סידרתי את האות סטריאו 

והייתי כבר אצל מתקין והחלפתי מסך שמתי משתיק וכלום לא עזר 

תנסה לשים מגבר אחר ותראה אם הבעיה ממשיכה.

בהצלחה

-

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, Nizzz כתב:

רעש שיוצאים מטוויטרים סוג של עיוותים נגיד שהרמקולים על 0 יש כמו טיקים כאלה וגם בשירים יש רעש מעוות כמו חשמל

מלבד ענין הטיקים, שאר התיאור לא ממש מובן.

אולי הקלטה תעזור.

האם נבדק מקור מוזיקה אחר? האם ידוע לך בוודאות שהמקור שאתה מאזין לו נקי מעיוותים בעצמו?

לפני שמחליפים מגבר, אפשר לנסות להשתמש בערוצים 3/4 שלו שנראים פנויים (?).

להחליף את ה-RCA מ-1/2 אליהם ולחבר את יציאות הרמקולים בהתאם. לכוון באופן תואם גם את כל הסוויצ'ים/חוגות.

מזכיר לבצע כל שינוי פיזי כאשר המערכת מכובה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי פות"ש מתאר תופעה של עיוות iקליפינג (Distortion + Clipping)

זה מצב שבו המגבר לא מצליח להגביר גל מלא.

זה יכול להיות בגלל קצר של אחד מחוטי הרמקולים לגוף בגלל בעיית התקנה,

(מעכו כבל רמקול, או התקינו את הרמקול על הפח וגרמו לקצר בין הטרמינל של הרמקול לפח) 

לא קל לגלות את זה באופן מיידי, וזה דורש יותר תשומת לב,

מכיוון שהקרוסאובר של הקומפוננט הוא גם חלק מהמעגל, מאמין שידידנו @lanosforce נתקל בבעיה דומה בעבר.

מכיוון שיחידת הראש כבר הוחלפה, אני אישית הייתי מפרק את המגבר, בודק חיווט ומתקין מגבר אחר,

זה ייתן אינדקציה טובה אם התקלה היא עד אליו, או ממנו והלאה

-

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, BEEKER כתב:

לדעתי פות"ש מתאר תופעה של עיוות iקליפינג (Distortion + Clipping)

זה מצב שבו המגבר לא מצליח להגביר גל מלא.

זה יכול להיות בגלל קצר של אחד מחוטי הרמקולים לגוף בגלל בעיית התקנה,

(מעכו כבל רמקול, או התקינו את הרמקול על הפח וגרמו לקצר בין הטרמינל של הרמקול לפח) 

לא קל לגלות את זה באופן מיידי, וזה דורש יותר תשומת לב,

מכיוון שהקרוסאובר של הקומפוננט הוא גם חלק מהמעגל, מאמין שידידנו @lanosforce נתקל בבעיה דומה בעבר.

מכיוון שיחידת הראש כבר הוחלפה, אני אישית הייתי מפרק את המגבר, בודק חיווט ומתקין מגבר אחר,

זה ייתן אינדקציה טובה אם התקלה היא עד אליו, או ממנו והלאה

איך אני בודק את החיווט מהחוטים של הקרוס לרמקול או מהמגבר לקרוס

לפני שעתיים, Tom_22 כתב:

מלבד ענין הטיקים, שאר התיאור לא ממש מובן.

אולי הקלטה תעזור.

האם נבדק מקור מוזיקה אחר? האם ידוע לך בוודאות שהמקור שאתה מאזין לו נקי מעיוותים בעצמו?

לפני שמחליפים מגבר, אפשר לנסות להשתמש בערוצים 3/4 שלו שנראים פנויים (?).

להחליף את ה-RCA מ-1/2 אליהם ולחבר את יציאות הרמקולים בהתאם. לכוון באופן תואם גם את כל הסוויצ'ים/חוגות.

מזכיר לבצע כל שינוי פיזי כאשר המערכת מכובה.

יש כמו רעשי רקע כאלה כמו חשמל סטטי 

עריכה אחרונה על ידי Nizzz
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, Nizzz כתב:

איך אני בודק את החיווט מהחוטים של הקרוס לרמקול או מהמגבר לקרוס

עם רב מודד

אמורים לבדוק את החוטים (כשהם לא מחוברים לקרוס) שאין קצר בינם לבין הגוף,

תראה בתמונה מצב התנגדות (נראה כמו אומגה) יש גם אפשרות לציפצוף (מאוד נוח)

לפני כשעה, Nizzz כתב:

יש כמו רעשי רקע כאלה כמו חשמל סטט

הרעשים מתגברים עם המהירות?

זה קורה גם כשהמנוע כבוי?

81Rw38cHqFL._SL1500_.jpg

עריכה אחרונה על ידי BEEKER

-

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 דקות, BEEKER כתב:

עם רב מודד

אמורים לבדוק את החוטים (כשהם לא מחוברים לקרוס) שאין קצר בינם לבין הגוף,

תראה בתמונה מצב התנגדות (נראה כמו אומגה) יש גם אפשרות לציפצוף (מאוד נוח)

הרעשים מתגברים עם המהירות?

זה קורה גם כשהמנוע כבוי?

81Rw38cHqFL._SL1500_.jpg

לא הרעשים לא מתגברים בגלל המנוע בדקתי זה הם נטו מתגברים רק לפי הצליל של המוזיקה 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...