Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אז לפני כחודש מישהו נכנס בי בתחנת דלק, החלפנו פרטים (ביטוח וכו׳) במקום. תחילה הפוגע הודה והתנצל, עכשיו הוא טוען שהוא לא אשם. 

לצערי המצלמה ברכב לא עבדה ברגעים אלו לכן פניתי לתחנת הדלק על מנת לקבל תיעוד ממצלמות האבטחה. הם טוענים שהם יכולים להוציא תיעוד  רק לבקשת משטרה. 

פניתי למשטרה, פתחו תיק נזק, אבל במשטרה טוענים שהם לא מטפלים בקבלת חומרים ממצלמות אבטחה ושאני צריך לפנות לבית משפט לצורך הוצאת צו. 

למישהו זה קרה פעם? 

מה צריך כדי להוציא צו? עד כמה זה מסובך? 

פורסם

אין חוק המונע מבעל התחנה לתת לך גישה לתיעוד ממצלמה שלו. הכל תלוי ברצונו הטוב. מה שאמרו לך במשטרה נכון. אפשר להגיש בקשה לבית משפט לצו עשה ולבקש גישה למצלמות.בקיצור, הדרך היעילה והמהירה זה לנסות לדבר שוב עם בעל המקום, אולי לספק לו תאריך ושעה מדוייקים של האירוע. אולי להציע לו תשלום על צריבת דיסק/  העתקה לדיסק און קי. קח בחשבון שלרוב, התיעודים ממצלמות נשמרים זמן מוגבל.

• אהבתי 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם (נערך)

זה תופעה מגעילה של אנשים חאxות סליחה על הביטוי אבל אין הסבר אחר

זה לא עולה להם כסף ואין שום בעיה חוקית להעביר תיעודים של מצלמות אבטחה

פשוט לא מעניין אותם לעזור ולהתחשב באדם במצוקה ולהקדיש לו 5 דקות על חשבונם החמורים הגדולים לא מסכימים גם תמורת תשלום

תנסה לדבר עם שוטר שיכתוב לך על נייר ויחתום מכיר מישהו שקצין חתם לו וזה עבד

אני מקווה בשבילך שההסרטות עדיין שמורות במערכת בד''כ הם נמחקות תוך שבועיים ויש כאלה שפחות

עריכה אחרונה על ידי tan tan
  • אהבתי 1
פורסם

אני נתקלתי 3 פעמים במקרה דומה אצל חברים, אבל של פגע וברח.

בחניה של תחנת דלק, בחניה של סופרמארקט ופעם בחניה של חדר כושר.

תמיד מנהל המקום או הקב"ט ביקש אישור משטרה ואחרי קבלת האישור בית העסק הראה את המצלמות. בצילומים רואים את מספר הרכב, הם חזרו לתחנת המשטרה ותוך שניה קיבלו את כל הפרטים של הפוגע.

במקרה שלך יש לך את הפרטים, אתה רק צריך את הסרטון. יותר קל.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם (נערך)

כבעל עסק עם מצלמות חוץ, לעיתים אנשים מבקשים לצפות / להעתיק הסרטות וזה מציק, גם לוקח זמן רב עד שמוצאים את הרגע הרלוונטי.

עסקים בדרך כלל מנפנפים עם 'אישור משטרה’ - מושג שלא קיים, מתוך גישה כי המצלמות נועדו לאבטחת העסק ולא ללקוחות.

כאן מדובר בלקוח ויש לשרת אותו - ולעניות דעתי זה חלק מהשירות.

אצלי, אם זה לא לקוח או שכן - אני מבקש יפה 100 שח עבור הצפייה. אם המבקש מסכים לשלם אני נותן לו לצפות ללא תשלום - סתם בדיקת רצינות.

עריכה אחרונה על ידי tinoki
  • אהבתי 3

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 3 שעות, tinoki כתב:

כבעל עסק עם מצלמות חוץ, לעיתים אנשים מבקשים לצפות / להעתיק הסרטות וזה מציק, גם לוקח זמן רב עד שמוצאים את הרגע הרלוונטי.

עסקים בדרך כלל מנפנפים עם 'אישור משטרה’ - מושג שלא קיים, מתוך גישה כי המצלמות נועדו לאבטחת העסק ולא ללקוחות.

כאן מדובר בלקוח ויש לשרת אותו - ולעניות דעתי זה חלק מהשירות.

אצלי, אם זה לא לקוח או שכן - אני מבקש יפה 100 שח עבור הצפייה. אם המבקש מסכים לשלם אני נותן לו לצפות ללא תשלום - סתם בדיקת רצינות.

הייתי מתבייש לקחת 10 אגורות. אנשים גם ככה באים במצוקה, יש לו מספיק צרות על הראש עכשיו, ואתה הבן אדם שהכי יכול לעזור לו בסיטואציה כזאת.

חבל...

• מבאס 1
  • רעיון טוב! 4
פורסם (נערך)

צריך לחלק את האירוע ל2 חלקים.

להוציא להם בקשה מסודרת שיאתרו וישמרו את האירוע - 

שאני אומר להם - כדאי לבדוק מי מנהל את התחנה [יש מצב שזה זיכיון] ולבדוק מולו, הסרטון לא ישמר לעד. 

לאחר מכן תוכל להוציא צו שיפוטי  מבית משפט המורה לתחנת דלק להביא לך העתק מקטע הווידאו האמור. 

התחנת דלק מחוייבת לשמור את הסרטון ל30 ימים..   עמ' 19   - ס' 4.7.4 

https://www.gov.il/BlobFolder/guide/reform-02/he/home_main_business-licensing_reform_02-02-01-00.pdf - 

עריכה אחרונה על ידי ofir1988
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 15 שעות, needforcs כתב:

הייתי מתבייש לקחת 10 אגורות. אנשים גם ככה באים במצוקה, יש לו מספיק צרות על הראש עכשיו, ואתה הבן אדם שהכי יכול לעזור לו בסיטואציה כזאת.

חבל...

לפני 18 שעות, tinoki כתב:

אני מבקש יפה 100 שח עבור הצפייה. אם המבקש מסכים לשלם אני נותן לו לצפות ללא תשלום - סתם בדיקת רצינות.

אתה הבנת את זה ברוך?

• אהבתי 1

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 10 שעות, tinoki כתב:

אתה הבנת את זה ברוך?

מעניין אותי מהי כוונתך בבדיקת רצינות? אפילו עבור 100 ש"ח ותוותר לו כדאי להוכיח שהוא רציני, לתיעוד פגיעת רכב שלו הוא ישלם, השאלה אם הכוונה שלו זדונית שיש לו מטרת רווח מסויימת מימנה אז בשביל להשתמש במצלמות סביר להניח שהוא גם ישלם 100 ככה שבשבילך הבדיקה אוליי לא תועיל כול כך, תקן אותי אם אני טועה או לא הבנתי.

• לא הבנתי... 1
פורסם

האירוע של צילום במרחב הציבורי הוא מאוד מורכב, וממש לא מובן מאליו כמו שחלק כאן חושבים.

שמירת צילומים עשויה להיחשב כשמירת 'מאגר מידע' כהגדרתו בחוק, וחלים עליה כללים שונים לחלוטין.  

זה שאף אחד לא שם קצוץ על זה לא אומרת שכל מי שיפנה לקבל צילומים ממאגר מידע, יקבל אותו באותו הרגע.

מתוך ש"ות באתר גוב.איי.אל:

האם מי שמבקש לעיין בהקלטות צריך לנמק את החלטתו? האם למשל אדם המבקש להשתמש בצילומים לשימושו העצמי (לדוגמא כדי להוכיח שהוא היה במקום מסוים, או להוכיח שאדם אחר היה שם) יכול לדרוש לעיין בתמונות גם אם לא זו הייתה המטרה  המקורית שלשמה הוצבו המצלמות?

בכל הנוגע לשימוש עצמי, החוק מקים לאדם זכות לבקש לעיין במידע שעליו הנמצא במאגר, בלי קשר למטרת המאגר, בלי צורך לנמק ובלי הגבלות על המניע לבקשה לעיין (בכפוף לחריגים ספציפיים כגון מצב רפואי, או אינטרס בטחוני). זכות זו יכולה לשמש גם את מי שרוצה להוכיח את נוכחותו  שלו במקום מסוים.

כפי שהוסבר בסעיף 3.1.5.1 להנחיה, הרשות להגנת הפרטיות תאכוף מתן זכות עיון במאגר הצילומים רק בנסיבות מסוימות (אינדוקס לפי זהות המצולמים או שמירה מעל 30 יום), ובמקרים אחרים שאינם נופלים בגדר ההנחיה, עומדת למצולם הזכות לפתוח בהליך "ערעור" נגד הגוף המסרב לאפשר את העיון (סעיף 15 לחוק הגנת הפרטיות).

זכות העיון חלה רק לגבי מידע אודות מבקש העיון עצמו ולכן הוא לא יוכל להשתמש בה כדי לברר נוכחות של אדם אחר במקום.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

בתאריך 21.8.2024 בשעה 19:05, tinoki כתב:

היום, הוא לא לקוח. אבל מחר? וחברים שלו?

עסק שיעשה לי ׳סתם בדיקת רצינות׳ זה עסק שאני לעולם לא אחזור אליו.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 21.8.2024 בשעה 22:06, needforcs כתב:

חבל...

אני חושב שעדיף מצב שבעל העסק נותן אפשרות לאדם במצוקה לפתור את הבעיה שלו תמורת 100 שקל מאשר מצב שבו הוא מנפנף אותך (והחוק לצערי לצידו).

במדינות הסובייטיות תשלומים קטנים כאלה לגורמים פרטיים או ממשלתיים - זה היה מנגנון יעיל להילחם בבירוקרטיה.

זה מנע צער גדול למיליוני אנשים במצוקה. גם בארץ אנחנו צריכים להכניס תמריצים כאלה למערכת.

אני מוכן למשל לשלם 100 שקל כדי לזרז תור להנפקת דרכון או 300 שקל כדי שיוקדם תור לרופא מומחה.

• רעיון גרוע 3
פורסם (נערך)

אתה ממליץ על שוחד? לא מספיקה השחיתות הקיימת?

לא הייתי ממליץֶעל שיטות סובייטיות. זה נגמר רע.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 3
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, Gorpi כתב:

אני חושב שעדיף מצב שבעל העסק נותן אפשרות לאדם במצוקה לפתור את הבעיה שלו תמורת 100 שקל מאשר מצב שבו הוא מנפנף אותך (והחוק לצערי לצידו).

במדינות הסובייטיות תשלומים קטנים כאלה לגורמים פרטיים או ממשלתיים - זה היה מנגנון יעיל להילחם בבירוקרטיה.

זה מנע צער גדול למיליוני אנשים במצוקה. גם בארץ אנחנו צריכים להכניס תמריצים כאלה למערכת.

אני מוכן למשל לשלם 100 שקל כדי לזרז תור להנפקת דרכון או 300 שקל כדי שיוקדם תור לרופא מומחה.

אתה מוכן לשלם 300 ש"ח לרופא מומחה, אני ועוד 300 איש מוכנים לשלם 3,000 ש"ח. ואז לא רק שהתור שלך לא יוקדם אלה יידחה בעוד שלושה חודשים.
הרי ברור לך שהקדמה ששל התור שלך היא על חשבון מישהו אחר שיותר עני ממך ולא יכול להרשות לעצמו להוציא 300 ש"ח. ומצד שני תמיד יהיו יותר עשירים ממך.

• אהבתי 3
פורסם (נערך)

עשיתם עלי אמבוש. אסביר את הסיטואציה שקרתה לא מכבר (בשינויים קלים):

מגיע מישהו לא מוכר לעסק ומספר שאתמול הוא מצא שריטה על האוטו, ושלשום הוא חנה כאן כל היום ונראה לו שמישהו כאן בחנייה שרט לו את הרכב. רוצה שאני ימצא לו מי שרט. אוקיי.

אז מה יש לנו כאן: נזק קטן לטעמי, ספק אם נעשה בחנייה אצלנו. מצריך צפייה של שעות! משום שלא ניתן להבחין במצלמות בשקע לפני / אחרי הפגיעה, נניח ומצאנו את הרכב - ספק אם הוא ילך עם זה למשטרה להוציא פרטים. ילך - ספק אם הוא יתבע את הפוגע, יתבע - ספק אם יזכה. יזכה - ספק אם יקבל.

מבקש ממנו 100 שח על העבודה, אשכרה עבודה, אם הוא יכול לחטט לבד במצלמות - לבריאות. מסכים לשלם - אני צופה אתו יחד ללא תשלום. רק בדקתי שהוא רציני ולא מטריל אותי.

אגב, אם היה קורה ללקוח שחנה בכדי להכנס לעסק או לשכן - יהיה פטור מבדיקת הרצינות

עריכה אחרונה על ידי tinoki
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

- רבי נחמן מברסלב

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...