Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

1.לפי מה שאני מכיר אף אחד לא היה חסין שם. 

2.אני לא מנסה להשוות, אני רק מראה שזה קרה, והתחיל משהו גם אצלנו, בקטן. לא יודע איפה זה יעצר.

3. הם לא יכולים לגעת בכסף שלי שם בצורה ישירה. תמיד אפשר לחוקק מס על כסף שנכנס לארץ, אבל אז אף אחד לא ישקיע כאן. 

4. בשניה שהם ינסו לגעת בקרנות ההשתלמות, יהיו חברות ביטוח שלא ישרדו את זה. לדעתי תהיה כאן קטסטרופה.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

@ArikM אם לפני שנה מישהו היה רושם כאן שיש מצב שבעוד ישנה יחוקקו חוק שיקחו לך כסף מהעו"ש זה היה נשמע מטורף.

אתה נמצא בנקודת זמן די יחודית שבה הטענות שלך נכונות, אבל מה יהיה קדימה? 

3 נקודות למחשבה:

1. להחזיר הרבה כסף לארץ זה לא קל (הלבנת הון), ולא משנה שאתה מצהיר כל שנה.

2. יכול להיות שמעל רווחים מסויימים או הון מסויים תצטרך להתחיל להגיש דוחות מס במדינה נוספת (לא יודע אם זה רלוונטי במקרה שלך).

3. מה יקרה אם קפטן אמריקה כבר לא יהיה מספר 1? אולי יחוקקו שם חוקים על איסור הוצאת הון מהמדינה? הרי גם שם יש כלכלה דינאמית. ומה אם הם יגררו למלחמה אזורית? (גם לנו מלחמה כמו שיש עכשיו היתה נראית דמיונית לפני שנה).

סתם לידע כללי, בשנת 1861 ארה"ב חוקקה חוק ש.... לוקח כסף מהאזרחים למימון המלחמה (Revenue Act of 1861), ובמלחמת העולם השניה הטילו מיסים נוספים למימון המלחמה (ארה"ב כן?)  אז לא לעולם חוסן.

לעניות דעתי, אתה כנראה משקיע מתוחכם מאשר האדם הרגיל, ולכן אתה יכול להרשות לעצמך להמר על העברת כסף לארה"ב.

ישראל לא במצב כלכלי כל כך רע שצריך להוציא מכאן את ההון, בטח לא את רובו. למשקיע הפשוט כדאי להשאיר כאן את הכסף גם במחיר של מיסוי כזה או אחר למימון המלחמה (שהיא על קיום המדינה כאן, כן?). 

פורסם

למדינה אין שום בעיה לקחת לך את הכסף אם היא רוצה, גם זה שנמצא בחו"ל אלא אם פשוט תברח מכאן אבל סביר להניח שאם יש לך כאן נכסים כמו דירה וכו', זה פשוט לא ישתלם לך. 

העניין הוא שהמדינה לא חייבת לקחת לך שקל, כל מה שהיא צריכה לעשות זה פשוט להשתמש במה שיש נכון, הוגן ומוסרי, לא לתת כסף למי שבחר לדוגמה באורך חיים מסוים, להחליט מה היא רוצה לעשות עם השטחים שכן כרגע נשפכים שם עשרות מיליארדים בשנה (כולל הוצאת ביטחון) ויש עוד אלפי שחיתויות שונות ומשונות שאפשר לעצור, אם רק היו רוצים. גם אפשר לחתוך בפנסיות התקציביות, פנסיות שבתכלס נולדו בחטא ובכולם נעשתה רמאות של הגדלת השכר בשלושת החודשים האחרונים לפני פרישה, רק על החלק הזה אפשר לחסוך מיליארדים בשנה. 

פורסם
לפני 7 שעות, GTאי כתב:

1. להחזיר הרבה כסף לארץ זה לא קל (הלבנת הון), ולא משנה שאתה מצהיר כל שנה.

לא מכיר דבר כזה, אשמח אם תפנה אותי למידע בנושא .

לפני 7 שעות, GTאי כתב:

3. מה יקרה אם קפטן אמריקה כבר לא יהיה מספר 1?

אז כבר לא משנה איפה הכסף שלך וזו הבעיה הכי קטנה שלנו. 

Infiniti G37 2013

פורסם

יש סכנה נוספת שלא היתה בזמן המשבר האחרון בשנות ה -80 שבו הטילו הגבלות על הוצאת מט"ח מישראל ושהשקל הישן התרסק ולא היה שווה שום דבר, והיא שהמצב הגיאופוליטי של ישראל הפך לכלכך גרוע והפכנו לכלך מצורעים ברוב חלקי העולם, שיש סיכוי לא בלתי סביר שמדינות בעולם יקפיאו/יחרימו את עתודות המט"ח של מדינת ישראל שמושקעות בחו"ל שמוערכות כיום בכ 180 מיליארד דולר כדי לממן את שיקום עזה וכל מיני פיצויים לפלסטינים ותביעות נגד ישראל ואז יהיה מחסור של מטבע חוץ במדינה.

פורסם
לפני 17 שעות, ArikM כתב:

3. הם לא יכולים לגעת בכסף שלי שם בצורה ישירה. תמיד אפשר לחוקק מס על כסף שנכנס לארץ, אבל אז אף אחד לא ישקיע כאן. 

אני לא עובד באוצר, אבל אני בטוח שיש לא מעט דרכים יצירתיות יותר ויצירתיות פחות כדי ״להגיע״ לכסף באופן ישיר או עקיף. 

דיווח על הנכסים (מעל גובה מסוים) או רווחים (אם אתה מחזיק נייר מחלק) הוא השלב הראשון.

לפני 17 שעות, ArikM כתב:

4. בשניה שהם ינסו לגעת בקרנות ההשתלמות, יהיו חברות ביטוח שלא ישרדו את זה. לדעתי תהיה כאן קטסטרופה.

לא הייתי דואג לחברות הביטוח. הסיכוי שהם יגעו בקרנות, לפחות באופן ישיר, הוא נמוך עד לא קיים - ע״ע דעתה של ההסתדרות על העניין.

--

באופן כללי לפזר בין בתי השקעות/ברוקרים, למשל מקומי וזר, זה גם לפזר סיכון ולכן הגיוני. חשוב להכיר את ענייני המיסוי, מגבלות על סך הנכסים וביטחונות אם קיימים.

אבל בעיניי, בהינתן הון מספיק משמעותי, זה לא כלי מספק דיו.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 58 דקות, Gosser1860 כתב:

אני לא עובד באוצר, אבל אני בטוח שיש לא מעט דרכים יצירתיות יותר ויצירתיות פחות כדי ״להגיע״ לכסף באופן ישיר או עקיף. 

דיווח על הנכסים (מעל גובה מסוים) או רווחים (אם אתה מחזיק נייר מחלק) הוא השלב הראשון.

לא הייתי דואג לחברות הביטוח. הסיכוי שהם יגעו בקרנות, לפחות באופן ישיר, הוא נמוך עד לא קיים - ע״ע דעתה של ההסתדרות על העניין.

--

באופן כללי לפזר בין בתי השקעות/ברוקרים, למשל מקומי וזר, זה גם לפזר סיכון ולכן הגיוני. חשוב להכיר את ענייני המיסוי, מגבלות על סך הנכסים וביטחונות אם קיימים.

אבל בעיניי, בהינתן הון מספיק משמעותי, זה לא כלי מספק דיו.

אולי.

שלקחו לנו יום הבראה לא זוכר מישהו מההסתדרות שקפץ - זה לא שלקחו לי 20 שקל. 

להערכתי, ברגע שהמדינה תחליט להכנס לי לחשבון הבנק / פנסיה / קרנות השתלמות אין שום גוף שיעצור אותה. 

Infiniti G37 2013

פורסם

אבל המדינה כבר נכנסת לך לכל אלו.

אתה משלם מיסים על כל אחד מדברים שהזכרת.

המדינה לא תחרים לך את החשבונות או הפנסיות רק יחייבו ביותר מיסים. וגם ישכנעו את רוב העם שזו הבעיה של העשירים האשכנזים מההייטק, אז בכלל לא תהיה התנגדות. רק שאין לך הרבה מה לעשות נגד זה, חוץ מלעזוב ולנתק תושבות.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 10 דקות, פינדר כתב:

המדינה לא תחרים לך את החשבונות או הפנסיות רק יחייבו ביותר מיסים

תראה מה עשתה קפריסין לפני בערך 10 שנים.

כל מה שאני שומע זה רפורמת "מה שטוב לאירופה טוב לישראל". אבל הי, אולי אני סתם פסימי

:)

Infiniti G37 2013

פורסם

אני לא מכיר את כל הפרטים. אאלט קפריסין נאלצה לבצע צעדי חירום בהוראת האיחוד האירופי, שהסכים לחלץ אותה.

אנחנו עדיין לא שם.

נכון לעכשיו אני לא מאמין שנגיע לשם בזמן הקרוב.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 57 דקות, ArikM כתב:

ברגע שהמדינה

אבל היא עושה את זה כל הזמן, באמצעות מיסים. 

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 13 שעות, ArikM כתב:

לא מכיר דבר כזה, אשמח אם תפנה אותי למידע בנושא .

לפני 20 שעות, GTאי כתב:

חוק איסור הלבנת הון.

הבנקים עושים ניהול סיכונים ומחליטים מתי לאשר או לאסור על העברה של כספים ממקור לא ברור.

לפני שתקפוץ - מערכת הבנקאות לא מחוברת לרשות המיסים ולכן גם את עשית הכל לפי הספר, דיווחת כל שנה ושילמת מיסים אתה עדין צריך לשכנע את הבנקאי שזה כסף "כשר". 

אני שם לך 3 תוצאות גוגל שהם לא המקרה שלך אבל מספרים את הסיפור במקרים האלו:

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001487301

https://www.calcalist.co.il/local_news/article/bjb00wvn00p

https://www.dt-law.co.il/articles.asp?ArticleID=3683

פורסם

לא צריך ללכת רחוק לחו"ל

לך לכל בנק בישראל בקש למשוך 50 אלף במזומן. סיכוי סביר שיקשו עליך מאוד

ואם כן תצליח.  זה אחרי חקירה בטחונית דל הפקיד.

ועוד יותר קשה. נסה להפקיד את אותם 50 אלף חזרה לחשבון 

(אני לא מדבר על עצמאי שרוב עבודתו עם מזומן. אלא על אדם שכיר )

.

פורסם
לפני 39 דקות, om2 כתב:

לא צריך ללכת רחוק לחו"ל

לך לכל בנק בישראל בקש למשוך 50 אלף במזומן. סיכוי סביר שיקשו עליך מאוד

ואם כן תצליח.  זה אחרי חקירה בטחונית דל הפקיד.

ועוד יותר קשה. נסה להפקיד את אותם 50 אלף חזרה לחשבון 

(אני לא מדבר על עצמאי שרוב עבודתו עם מזומן. אלא על אדם שכיר )

ברור שאי אפשר להפקיד מזומן. כל העברות הם דיגיטליות. 

אני רוצה להאמין שאם הכל כשר,לא תהיה בעיה.

לפני שעתיים, Gosser1860 כתב:

אבל היא עושה את זה כל הזמן, באמצעות מיסים. 

יש מיסים ויש התנהגתי בחוסר אחריות ואני לפני פשיטת רגל (בהקצנה כמובן) אז אני אקח מה שאני רוצה כדי לשרוד.

שלא תקבלו את הרושם הלא נכון, זו דעתי בלבד, אין שום דבר שמעיד שזה יקרה, אבל אני לא משאיר דבר כזה ליד המקרה. כמו שרשמו קודם, זה משרת גם נושא עלויות זולות יותר למסחר ואפשרויות מגוונות יותר.

שיהיה בהצלחה לכולנו.

Infiniti G37 2013

• תוכן חדש...