Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

מחפש מתכון ללימונדה


phpclub

פוסטים מומלצים

כן כן, לימונדה טעימה, מתוקה ושכיף לשתות אותה.

ניסיתי להכין, שמתי לימון, שמתי סוכר ממומס במים חמים וכל פעם שיחקתי עם הכמויות כדי לאזן ובסופו של דבר יצא לי נסבל - אבל לא באמת טעים.

 

אז איך מכינים לימונדה טובה ואיכותית ? מה הסוד ?

המטרה אגב, היא כי הילדים רוצים לעשות דוכן לימונדה בגינה, אז הסברתי להם על נושא איכות המוצרים ושככל שהאיכות תהיה גבוהה יותר (טעים יותר וקר) כך יותר ירצו לקנות.

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין.

כל לימון שונה, ואין לך שום דרך לדעת (באמצעים ביתיים, בלי כרומטוגרפיה/ph) עד כמה חמוץ וכמה מתוק צריך להוסיף.

 

אני מכין את הסירופ סוכר ביחס 1:1 עם מים מראש, ומקרר אותו.

אחרי סחיטת הלימונים, מוסיף כל פעם סירופ בכמות מסוימת וטועם, עד שזה מגיע לשלב ה"כמעט יותר מדי".

 

בסיום - כשיש איזון סביר בין חמוץ למתוק אני _מוסיף_ קצת מים לדילול, כך שגם החמוץ וגם המתוק יורדים יחד בווליום.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

 

לפני 8 דקות, hans כתב:

אין.

כל לימון שונה, ואין לך שום דרך לדעת (באמצעים ביתיים, בלי כרומטוגרפיה/ph) עד כמה חמוץ וכמה מתוק צריך להוסיף.

 

אני מכין את הסירופ סוכר ביחס 1:1 עם מים מראש, ומקרר אותו.

אחרי סחיטת הלימונים, מוסיף כל פעם סירופ בכמות מסוימת וטועם, עד שזה מגיע לשלב ה"כמעט יותר מדי".

 

בסיום - כשיש איזון סביר בין חמוץ למתוק אני _מוסיף_ קצת מים לדילול, כך שגם החמוץ וגם המתוק יורדים יחד בווליום.

על איזה סירופ אתה מדבר ? לא סוכר רגיל ?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדוכן בחצר זה באמת לא משנה כי ממילא לא קונים בשביל לשתות.

אם כבר ליד הלימונדה שים גם פטל כדי שיהיה למי שבאמת צמא.

לפני 1 דקה, phpclub כתב:

על איזה סירופ אתה מדבר ? לא סוכר רגיל ?

סוכר מומס במים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

  • חברי המעגל הראשון

משום מה קופצים לי לאחרונה הרבה מתכונים ללימונדה מלימון שלם (ראיתי שיש גם איזה משקה דרום אמריקאי (?) או רוסי (?) עם חלב מרוכז ולימון שלם)

הנה מתכון אחד לדוגמה, אין לי מושג איך זה אבל הייתי מנסה:

 

 

אגב, זה גם מאוד בריא (לא רלבנטי לדוכן לימונדה אבל בכל זאת)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה הכוונה ליחס 1:1 ? חצי כמות מים חצי כמות סוכר ? זה נשמע לי המון סוכר. גם אם אחר כך מדללים שוב קצת.

לפני 9 דקות, Night Driver כתב:

לדוכן בחצר זה באמת לא משנה כי ממילא לא קונים בשביל לשתות.

אז המטרה שלי להפוך את זה לכן קונים כדי לשתות, כי זה באמת טעים ולא סתם לעשות לילדים הרגשה טובה שקנו מהם.

עריכה אחרונה על ידי phpclub
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קודם כל המטרה של המסת הסוכר היא שהוא יימס אז זה לא באמת משנה אם זה 1:1 או יחס דומה. המטרה היא לקבל נוזל מה שיותר ממותק וללא שום טעם נוסף.

כדי שהלימונדה באמת תתאים לשתיה בכמויות קח בחשבון שחשוב לעשות אותה דלילה יחסית. אל תיבהל מטעם חלש כי אלה עם הטעמים החזקים אחרי כמה לגימות צורבות אותך בגרון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, Night Driver כתב:

כדי שהלימונדה באמת תתאים לשתיה בכמויות קח בחשבון שחשוב לעשות אותה דלילה יחסית. אל תיבהל מטעם חלש כי אלה עם הטעמים החזקים אחרי כמה לגימות צורבות אותך בגרון.

אז מה שאני מכוון אליו (אם אני מצליח לתאר נכון) זה טעם שהוא לא חלש אבל גם לא צורב, אלא על הצד המתוק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, phpclub כתב:

 

על איזה סירופ אתה מדבר ? לא סוכר רגיל ?

מי סוכר (סירופ סוכר) = קילו סוכר על ליטר מים

לפני 4 שעות, phpclub כתב:

מה הכוונה ליחס 1:1 ?

קילו סוכר על ליטר מים

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

 Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שאלתי את אשתי, שמכינה כל ששי דלי של לימונדה. אין לה נוסחה, כי לכל batch של לימונים טעם שונה. ואיכות לימונים היא הקובעת את איכות הלימונדה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, phpclub כתב:

. גם אם אחר כך מדללים שוב קצת.

לא מדללים.

 

גינג'ר לימון דבש, יכול להיות שיתאים למבוגרים יותר..

 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

 Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ועוד איך מדללים. לא יכול לומר כמה, אני מעקיך שבערך 8:1 ואולי יותר. אחרת החמיצות לא נסבלת. אבל אלה הלימונים מהעץ הנהדר שיש לנו בחצר, אולי עם ללימונים אחרים צריך יחס אחר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

Just now, sperial כתב:

ועוד איך מדללים. לא יכול לומר כמה, אני מעקיך שבערך 8:1 ואולי יותר. אחרת החמיצות לא נסבלת. אבל אלה הלימונים מהעץ הנהדר שיש לנו בחצר, אולי עם ללימונים אחרים צריך יחס אחר.

הגבתי על דילול מי הסוכר. מי סוכר לא מדללים.

 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

 Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

×
×
  • תוכן חדש...