Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב לכולם , 

ברשותי סוזוקי  . 2009 SX4    שלאחר בעיית רדיאטור (הוחלף לפני כמה ימים)  ונסיעה  עם חום גבוה ,  נדפק צילינדר ,  הרכב מקרטע וימיו ספורים .
266 אלף קמ 

הוצעו לי שלוש אופציות, 
אחת, להחליף מנוע מפירוק חו"ל  ממקום אמין . 
שתיים ,  למכור ולקנות רכב אחר .
שלוש,  לעשות טרייד אין ולקחת רכב אחר . 
התקציב שלי הוא עד 40 אלף שקלים . 

דבר שמאוד חשוב לי זה לא להתעסק יותר מדי עם "כאבי ראש"  וזמן מיותר . 
אשמח לעצות . 
תודה . 

פורסם

כלכלית, אם מצב הרכב בסהײכ סביר לגילו מעבר לעניין המנוע והוא טופל לא בתחזוקת שבר, הכי כלכלי יהיה להחליף מנוע למרות שלא ציינת מה סכום ההצעה. 

הפתרון היקר ביותר הוא טרייד אין ופתרון הביניים הוא למכור במצבו, כלומר, תצטרך להפחית משוויו סכום גבוה מעלות החלפת המנוע,לרכוש רכב אחר וכנראה להשקיע בו לא מעט על יישור קו.

מבחינת כאבי ראש, ההיפך. 

פורסם
לפני 46 דקות, Moshe c כתב:

כלכלית, אם מצב הרכב בסהײכ סביר לגילו מעבר לעניין המנוע והוא טופל לא בתחזוקת שבר, הכי כלכלי יהיה להחליף מנוע למרות שלא ציינת מה סכום ההצעה. 

הפתרון היקר ביותר הוא טרייד אין ופתרון הביניים הוא למכור במצבו, כלומר, תצטרך להפחית משוויו סכום גבוה מעלות החלפת המנוע,לרכוש רכב אחר וכנראה להשקיע בו לא מעט על יישור קו.

מבחינת כאבי ראש, ההיפך. 

תודה משה , 
ההצעה למנוע פירוק יבוא עם שטר מכר ואחריות מסויימת הינו   בסביבות 4,     4 וחצי אלף שקלים . 
הרכב שלי מטופל היטב (כמה שניתן)  

המחיר סביר עבור מנוע מסוג זה  ?  

פורסם
לפני 55 דקות, חוש טכני סביר כתב:

תודה משה , 
ההצעה למנוע פירוק יבוא עם שטר מכר ואחריות מסויימת הינו   בסביבות 4,     4 וחצי אלף שקלים . 

אם המחיר כולל עבודה ומע"מ ומדובר במוסך שאתה סומך על איכות העבודה שלו, לדעתי מחיר מאוד הוגן, שלא נאמר דיי נמוך.

במקרה כזה, בשל התקציב להחלפת רכב, אישית הייתי מחליף מנוע ולא רכב.  

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, חוש טכני סביר כתב:

כפי שנאמר - אם כולל עבודה המחיר שווה.

אני אישית בקניית רכב מסתייג מכאלה שהחליפו מנוע, במיוחד כאלה שמוצעים למכירה מיד אחרי ההחלפה,

והייתי שוקל אחד כזה רק אם עבר כבר כמה עשרות אלפי ק"מ על המנוע ה'חדש', והמחיר נמוך בהתאם.

פורסם

אם אתה לא מתכוון להחליף את הרכב בחמש-שש השנים הקרובות, הייתי מחליף מנוע. תתקשה למכור רכב כזה, מצד שני אולי,  בהנתן מגבלות התקציב שלך, זה הרע במיעוטו.

• רעיון טוב! 2

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני שעתיים, Moshe c כתב:

במקרה כזה, בשל התקציב להחלפת רכב, אישית הייתי מחליף מנוע ולא רכב.  

לפני 8 דקות, Michazzz כתב:

בהנתן מגבלות התקציב שלך, זה הרע במיעוטו.

הוא כתב 40 אלף ש"ח, והמכונית הנוכחית היא משנת 2009 ועם 260 אלף ק"מ.

אפשר לקנות משומשת חדשה יותר בחצי מהתקציב, או פחות (תלוי מה קונים).

• אהבתי 1
פורסם

בסכומים כאלה אתה קונה בעיות של אנשים אחרים. פה הוא לפחות יודע ומכיר את הרכב. שיעשה מה שמתאים לו

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם
לפני שעתיים, Michazzz כתב:

בסכומים כאלה אתה קונה בעיות של אנשים אחרים. פה הוא לפחות יודע ומכיר את הרכב. שיעשה מה שמתאים לו

צודק,

"טוב אויב מוכר" ,

במיוחד שברכב הושקעו ,  מדחס מזגן חדש , רדיאטור , צמיגי מישלן היקרים וכו . 
החלפת המנוע היא האפשרות הסבירה והמהירה נוכח האלטרנטיבות . 

נקווה שיצלח . 

תודה לכולם על העזרה 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
  • שנה מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 5.5.2024 בשעה 19:57, חוש טכני סביר כתב:

צודק,

"טוב אויב מוכר" ,

במיוחד שברכב הושקעו ,  מדחס מזגן חדש , רדיאטור , צמיגי מישלן היקרים וכו . 
החלפת המנוע היא האפשרות הסבירה והמהירה נוכח האלטרנטיבות . 

נקווה שיצלח . 

תודה לכולם על העזרה 

אני נמצא בצומת דרכים דומה.

רכב יותר ישן משלך. טויוטה קורולה 2006. עם 400 אלף קמ. אין לי תקציב למכור ולקנות, צריך רכב.

בדיוק החלפתי ברכב, דיסקיות, צמיגים, רדיאטור חדש. שוקל החלפת מנוע

איך עברת את ההחלפה, בהצלחה?

היכן החלפת?

כמה עלה?

תודה,

אלפרד

חבל שהקארמה לא יכולה לסגור עסקת חבילה עם חוק מרפי

פורסם

צריך לדעת מתי לשחרר. מה שהשקעת ברכב לאחרונה זה יותר מחצי ערכו בשוק, וגם קורולות אלמותיות נגמרות (אני מודע לאוקסימורון), ובמקום לצבור כסף להחלפה אתה מוציא אותו על תיקונים אינסופיים.

אם יש לך דרך כלשהי להסתדר תקופת מה בלי הרכב הזה מכור אותו והכנס למוד חיסכון. ואם הרכב חיוני נסה למכור אותו ולצרף את הכסף המוקצב לתיקון כדי להתקדם מעט. במצב כזה יש אפילו מקום לקחת הלוואה קטנה, בזהירות לא להסתבך איתה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

דסקיות וצמיגים אלו הוצאות שאין קשר בינן לבין ערכו של הרכב. לכן בכלל אינן שיקול האם הרכב ישן או חדש ולכן זה לא נימוק להצדקת "לשחרר". (הוא יוציא את הסכום הזה גם על רכב חדש ואולי אף במחיר גבוה יותר)

רדיאטור גם לא ביג דיל. יכול לקרות גם ברכב חדש בהרבה משל השואל.

מבחינה כלכלית עדיין אם לא מדובר ברכב שנתקע הרבה ומשבש חיים ופרנסה - החלפת מנוע היא הפתרון הזול ביותר. (חשוב לעשות את זה אצל מישהו אמין והוגן)

מכיוון שאין הבטחה שרכב משומש אחר יבטיח ירידה בהוצאות תחזוקה, ברמת התוחלת אם לא יעשה קפיצה יקרה כלפי מעלה (שתתן שקט תזרימי אבל לא פתרון לאובדן ערך ועלות הון), למשוך כמה שיותר יהיה הכי כלכלי.

אם מכיר מישהו שמחזיק רכב ישן שתוחזק טוב עם מוניטין כזול לאחזקה ואמין כמו הטויטה זה יכול להיות פתרון.

ואם כבר הייתה המלצה להלוואה - הייתי מממליץ על משהו שונה - להתחיל ל"שים בצד" ככל שניתן עד לייצרת סכום בו תוכל להשתדרג בעתיד בלי לקחת סיכון פיננסי.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • אהבתי 1
פורסם

לבן שלי היה רכב דומה (קורולה 2005), סה״כ עם כ-140,000 ק״מ. לפני 3-4 שנים התחילו כל מיני צרות - פעם נפל איזה לוח מגן מתחת לבגאז׳, פעם אחרת נדלקה נורית לחץ שמן והמדיד היה יבש, ועוד כהנה וכהנה - בקיצור, בגיל מסויים אתה מתחיל לרדוף אחרי הזנב של עצמך עם תיקונים. וכשהתקלות מתחילות להצטבר מגיע יומו של הרכב.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מבין מה שאתה כותב והכל טוב ויפה.

השואל לא התייחס לכמות קלקולים למעט רדיאטור.

כן נתן משקל מהותי לנטל הכלכלי.

בלי פירוט נוסף מצידו התייחסותי נותרה בתוקף.

פורסם

הבעיה היא שהתקללות האלה הן נטל כלכלי. לפחות שתיים אינן הגדר בלאי שגרתי (רגיאטור ומדחס מזגן), הגם שאינן מפתיעות. הבעיה היא שהוא שורף אלפי שקלים וימינעבודה על רכב שיש חשש כבד יעלה עוד תיקונים יקרים בטווח הנראה לעין. יש איזה שלב שבו צריך לעצור ולחשוב על הפסקת ההשקעה בגרוטאה לטובת רכישת רכב יותר אמין. ועם כל הכבוד לקורולה, בגיל 20 שנה ועם 400,000 ק״מ על האודומטר היא עשתה את שלה.

צריך לדעת לשחרר, ואפילו להסתדר תקופה בלי רכב, כי תיקונים האלה הם סחרחרה לא נגמרת.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...