Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אופל קורסה 2014 עם כ200 אלף קמ. בלחיצה על הקלאץ לפעמים מרגיש שבמקום שהטורים מיד יפלו, הם דווקא עולים.

אולי בגלל פיח במערכת? אולי נסיעה חזקה מדי כשהמנוע קר? אולי החלפת הילוכים לא תקינה? (לתת גז עוד לפני שהקלאץ שוחרר לגמרי)

פורסם

אולי זה פיצ'ר ולא תקלה?

אני מכיר את זה מאופנועים מסויימים שלחיצה על הקלאץ' בניוטרל מעלה קצת את סל"ד הסרק

כדי להקל בזינוק ולמנוע דימום מנוע.

פורסם (נערך)

ערכתי - קראתי את השרשור שלך בצורה שגויה 

אגב, איך הקורסה? אתה לא הראשון שאני רואה עם מיילג' גבוה בצרפתיה הזו.. התעניינתי פעם בלרכוש אחת

עריכה אחרונה על ידי CiUiK
פורסם
לפני 13 דקות, CiUiK כתב:

איך הקורסה? אתה לא הראשון שאני רואה עם מיילג' גבוה בצרפתיה הזו

2014 זה הרבה לפני PSA וסטלנטיס.

אז אופל הייתה שייכת ל-GM, אבל אין לי מושג איפה יוצרה

• אהבתי 1
פורסם

אופציה אחת - זה תקין. הפרפר של המצערת לא מספיק להסגר אם אתה עוזב את הגז קרוב מדי לזמן הלחיצה על הקלאץ.

אופציה שניה - יוניט קלאץ תקול. הוא אמור לזהות לחיצה על הקלאץ ולהגיד למחשב לסגור מצערת. אם הוא תקול זה יכול לגרום לדיליי גדול יחסית בסגירת המצערת.

אני לא יכול להבין מההודעה עד כמה המצב חמור כדי להבין האם זו האופציה הראשונה או השניה

• רעיון טוב! 1
פורסם

תשובה יפה, אוסיף קצת:

כשהקלאץ' לא לחוץ ועוזבים את דוושת הגז המצערת נסגרת לאט בעקומה שטוחה, כיוון  שסגירה מהירה של המצערת תגרום לבלימת מנוע חזקה ולטלטל לא נעים של האוטו.

לכן מתבצעת סגירה הדרגתית. 

כשהקלאץ מופוד, אפשר לסגור מהר בשביל לחסוך דלק. 

על דוושת הקלאץ' יש מתג כמו על דוושת בלם שמדווח למחשב האם הקלאץ' משוחרר או לחוץ. 

נסיתי פעם לנהוג עם המתג הזה מנותק (ניתקתי לבדיקה לכמה דקות) בשביל להבין איך הוא עובד ובאמת זה מתנהג כמו שכתבתי והתגובה לעזיבת גז בהילוך הייתה הרבה יותר "חדה".

אם יש בקרת שיוט באוטו אז המתג הזה גם מנתק בקרת שיוט אחרי לחיצה על הקלאץ', תפקיד נוסף זה אם יש מניעת התנעה ללא קלאץ' לחוץ.

לפני 4 שעות, BoazB11 כתב:

אולי זה פיצ'ר ולא תקלה?

אני מכיר את זה מאופנועים מסויימים שלחיצה על הקלאץ' בניוטרל מעלה קצת את סל"ד הסרק

כדי להקל בזינוק ולמנוע דימום מנוע.

יש לי את זה ברוורס, מעלה ב 100 סל"ד, מניח שיהיה קל יותר לתמרן ברוורס ללא גז.

מעבר לזה לא נתקלתי בפונקציה הזו באף אוטו ידני שנהגתי בו.

• אהבתי 1

פורסם
לפני כשעה, BoazB11 כתב:

2014 זה הרבה לפני PSA וסטלנטיס.

אז אופל הייתה שייכת ל-GM, אבל אין לי מושג איפה יוצרה

מעניין, לא ידעתי שאופל הייתה שייכת ל GM. אחלה רכב הקורסה

פורסם
לפני 28 דקות, CiUiK כתב:

מעניין, לא ידעתי שאופל הייתה שייכת ל GM. אחלה רכב הקורסה

לא סתם הם השתמשו באותם המנועים באסטרות ובקרוזים ובעוד כמה נבלות אחרות בנסיון נואש לגרום ללקוחות שלהם לפשוט רגל

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
לפני 5 שעות, Buki כתב:

כשהקלאץ מופוד, אפשר לסגור מהר בשביל לחסוך דלק. 

לא הייתי אומר שזה לחסוך בדלק, זה כי אחרת האוטו מעלה הרבה סל"ד בלחיצה על הקלאץ.

נסעתי פעם ברכב עם יוניט כזה תקול - כל העברת הילוך הסלד היה עולה באיזה 500.

אגב, ברכב שלי יש מצערת אלקטרונית אבל אין יוניט קלאץ, אין לי מושג מה הם בדיוק עשו שם בשביל לגרום לזה לעבוד.

עם המעבר למולטיפלקס כבר הוסיפו יוניט קלאץ.

אני בעיקר מרגיש את זה בגלישה איטית עם קלאץ לחוץ - בגלל שהאוטו לא יודע האם הקלאץ לחוץ או לא הוא שומר על סלד גבוה יחסית (950) כאילו כדי להמשיך להתגלגל אם הקלאץ עדיין לחוץ. הסלד חוזר ל 700~ רק בעצירה מלאה.

פורסם
לפני 7 שעות, CiUiK כתב:

ערכתי - קראתי את השרשור שלך בצורה שגויה 

אגב, איך הקורסה? אתה לא הראשון שאני רואה עם מיילג' גבוה בצרפתיה הזו.. התעניינתי פעם בלרכוש אחת

קשה לי להגיד. נקנה עם 80 אלף, כיום 197 אלף. לא אגיד אפס תקלות. יש שרשרת טיימינג שזה יתרון, היתה תקלה אחת בוונטה של הרדיאטור, ותקלה אחת באחד מסלילי ההצתה שהבנתי שזאת מחלה של הרכבים האלה שצוברים שם קורוזיה בחורף - שני מצבים שמשביתים את הרכב עד לתיקון.. מעבר לזה הוא די חזק (ידני), מזגן טוב, מערכת מולטימדיה מיושנת ולא נוחה, מרחב פנים די קטן מן הסתם. מה שכן ב2015 היתה מתיחת פנים ואולי מעבר לכך, שווה לבדוק. 

תודה לכולם על התגובות. אעקוב אם זה קורה גם אחרי שחרור מלא של דוושת הגז ואם כן אבדוק יוניט קלאץ. אגב יש עלות מוערכת לתיקון?

פורסם
לפני 23 דקות, omol1 כתב:

קשה לי להגיד. נקנה עם 80 אלף, כיום 197 אלף. לא אגיד אפס תקלות. יש שרשרת טיימינג שזה יתרון, היתה תקלה אחת בוונטה של הרדיאטור, ותקלה אחת באחד מסלילי ההצתה שהבנתי שזאת מחלה של הרכבים האלה שצוברים שם קורוזיה בחורף - שני מצבים שמשביתים את הרכב עד לתיקון.. מעבר לזה הוא די חזק (ידני), מזגן טוב, מערכת מולטימדיה מיושנת ולא נוחה, מרחב פנים די קטן מן הסתם. מה שכן ב2015 היתה מתיחת פנים ואולי מעבר לכך, שווה לבדוק. 

תודה לכולם על התגובות. אעקוב אם זה קורה גם אחרי שחרור מלא של דוושת הגז ואם כן אבדוק יוניט קלאץ. אגב יש עלות מוערכת לתיקון?

לא תיארת פה תקלות מטורפות, סהכ שירת אותך יפה מאוד

פורסם
לפני 26 דקות, omol1 כתב:

מה שכן ב2015 היתה מתיחת פנים ואולי מעבר לכך, שווה לבדוק.

מ 2015 זה דור חדש, יותר ממתיחת פנים. 

וזה הדור האחרון שיצא תחת בעלות GM.

הדור הבא כבר התבסס על פיז'ו 208.

פורסם
לפני כשעה, CiUiK כתב:

לא תיארת פה תקלות מטורפות, סהכ שירת אותך יפה מאוד

בגדול אני מסכים, רק ש2 מכונאים שונים (ולא רק) אמרו לי שאופל קורסה זה "זבל של אוטו".

לפני כשעה, Buki כתב:

מ 2015 זה דור חדש, יותר ממתיחת פנים. 

וזה הדור האחרון שיצא תחת בעלות GM.

הדור הבא כבר התבסס על פיז'ו 208.

הדורות בבעלות של GM עדיפים?

פורסם
לפני 20 דקות, omol1 כתב:

בגדול אני מסכים, רק ש2 מכונאים שונים (ולא רק) אמרו לי שאופל קורסה זה "זבל של אוטו".

הדורות בבעלות של GM עדיפים?

שאני אגיד לך מה אני חושב על המכונאים בארץ?

• תוכן חדש...