Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ממליץ על 2 PSI מעל מה שרשום במדבקה ברכב ולא 5 מהסיבה שאתה מגיע למשאבת אוויר כאשר האוויר בצמיגים כבר חם.

לאחר שהאוויר יתקרר הלחץ ירד ב 2 PSI ואז הלחץ יהיה כפי שמופיע במדבקה.

5 PSI עודף לדעתי זה יותר מדי ויגרום לרכב להיות קופצני.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 13 דקות, יש מקום בעולם כתב:

ירד לי לחץ אויר למרות שמילאתי לא הרבה לפני.

כמה ירד ותוך כמה זמן? לידיעה, כחוק אצבע, ירידה של 2-3 psi בחודש זה סביר. קצב משמעותית יותר גבוה מזה דורש בדיקה. מומלץ לבדוק לחץ אויר בתדירות של לפחות פעם בחודש.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם
בתאריך 20.12.2023 בשעה 22:17, FROGIE כתב:

לחץ אויר וטמפרטורה. אם אתה ממלא אויר אחר נסיעה (כמה דקות) תמלא קצת יותר (נראה לי כ3)

2-3 PSI זה ההפרש אם אתה נוסע במהירות (כביש מהיר/בינעירוני) במשך זמן מה (נגיד, 10-15 דקות). אם תיסע משמעותית יותר, כמובן יעלה אפילו יותר (בעוד 2-3 PSI).

נסיעה במהירות עירונית, ובטח שנסיעה כזו של כמה דקות, לא תשפיע על הטמפרטורה של הצמיג (ובהתאם, על הלחץ בו), אלא אם אתה עושה דריפטים בחניון.

פורסם (נערך)

מניסיון אחרי החלפת 2 צמיגים קדמיים ומילוי אוויר ע"י הפנצריה הרגשתי כל דבר בכביש עד כדי תחושה שהרכב מתפרק בבאמפרים..

אחרי שהורדתי את הלחץ אוויר ללחץ לפי היצרן - תענוג .

עריכה אחרונה על ידי Deutz912
פורסם

מילאת ביום חם ובדקת ביום קר? הפרשי הטמפרטורות משפיעים על לחץ האוויר . הקפד לנפח את הצמיגים כאשר הם קרים (נסיעה של לא יותר מ-1-2 ק״מ לאחר מנוחה ארוכה), ולעשות מקצה שיפורים אם יש שינוי מהותי בטמפרטורה החיצונית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
בתאריך 20.12.2023 בשעה 22:08, יש מקום בעולם כתב:

בפנצ'ריה אמרו

תשמע, אין לי מושג למה זה ככה בפנצ'ריות ארצנו, אבל מעולם לא מצאתי אפילו דבר **אחד** נכון שנאמר אי פעם על ידי פנצ'ריה בנוגע ללחץ אוויר.

אחד.

רק שטויות מונפצות.

אין לי מושג למה.

יש הנחיות יצרן, יש טווח מומלץ של לחץ אוויר בהתאם למידת העומס המופעל על הרכב (נהג בודד מול רכב עמוס), וזהו.

אתה יכול לשחק עם הפרש של 1-3 psi לפה ולשם אם בא לך להתנסות אבל אל תיקח שום כלל אצבע משום פנצ'ריה.

עריכה:

עכשיו פתאום קלטתי שזה קורה גם בחנויות אופניים. תמיד, אבל תמיד ממלאים יותר מדי בלי לטרוח לקרוא מה רשום על הצמיג. הזייה.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לפני 7 דקות, hans כתב:

תשמע, אין לי מושג למה זה ככה בפנצ'ריות ארצנו, אבל מעולם לא מצאתי אפילו דבר **אחד** נכון שנאמר אי פעם על ידי פנצ'ריה בנוגע ללחץ אוויר.

אחד.

רק שטויות מונפצות.

אין לי מושג למה.

יש הנחיות יצרן, יש טווח מומלץ של לחץ אוויר בהתאם למידת העומס המופעל על הרכב (נהג בודד מול רכב עמוס), וזהו.

אתה יכול לשחק עם הפרש של 1-3 psi לפה ולשם אם בא לך להתנסות אבל אל תיקח שום כלל אצבע משום פנצ'ריה.

עריכה:

עכשיו פתאום קלטתי שזה קורה גם בחנויות אופניים. תמיד, אבל תמיד ממלאים יותר מדי בלי לטרוח לקרוא מה רשום על הצמיג. הזייה.

בגדול, מסכים איתך. אפשר לשחק יותר מ-3 psi מהוראות היצרן, אבל צריך להבין את ההשלכות וה-trade off. בסוף היצרן שם ערך שהוא איזשהו סוג של פשרה בין דרישות שונות (נוחות, צריכת דלק, שחיקה). ראיתי לפחות רכב אחד שבו היצרן ממליץ על שני לחצי ניפוח (באותו עומס), אחד לנוחות והשני לצריכת דלק משופרת, וההבדל היה 5-6 psi. אז אפשר להתרחק מהוראות היצרן - אבל לא יותר מדי, תוך הבנה של המשמעויות, ובטח שלא לשים את המקסימום שמופיע על הצמיג, כמו שאוהבים להמליץ (לא ברור למה).

• תוכן חדש...