Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבית שאני משכיר יש מקלט ברחוב ליד, שוקל להוסיף מיגונית חיצונית בחצר, יש גישה למנוף או שמצידי יבנו לי משהו מבטון בשבוע. מישהו מכיר עלויות? 

מה הפתרון הכי זול?

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

מיגונית פעמון - https://www.wolfman-ind.co.il/תמונות-פרוייקטים/מבני-מיגון/פעמון-מיגון/

30K ~ למיגונית עצמה

3K ~ להובלה

למרות שאם אתה כבר משקיע בדירה שלך, אז הייתי הולך על ממ"ד שכבר יהיה בתור חדר, אם אופציה להוספת של שירותים ושאר הדברים הנוחים..

וגם הזמן הנכון הוא לעשות את זה עכשיו.. כי לאחר מכן סביר להניח שיורידו או יקשיחו את התנאים.

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

גם אצלנו התלבטו ועדיין מתלבטים. סדרה של קירות היא פתרון פנטסטי וזה מצוין אם יש לך מזווה או שתבנה כזה (=קירות פנימיים). במקרה כזה אפשר פשוט לחזק קירות. ברור שלא מדובר בפתרון שכולל שהייה שירותם ושינה אבל הוא מצוין אם רוצים להתמגן בזמני האזעקה בלבד ולשהות בקרבת החדר הממוגן במקביל לשגרה

פורסם

אני חושב שאחרי ה-7.10 לאחר אירועי הטבח המזעזע שהתרחש כאן

יהיו שינויים במפרטים של הממ"דים בכל הדירות החדשות.

הדבר הראשון שצריך לשנות זה את הדלת, במקום הדלת המצ'וקמקת הזאת שראינו לצערנו שכדורים חודרים דרכה

והיא בסך הכל עם ידית די פשוטה, וזה בניגוד למקלטים שנבנו בישראל עד לשנות ה-80 שכללו דלת פלדה עבה במיוחד

ידית מסיבית וכבדה, ובכלל, ממ"ד הוא פתרון אסתטי נעים יותר, אבל לדעתי הרבה פחות בטוח.

בנוסף, צריך להמציא מנגנון נעילה חזק ובלתי ניתן לפתיחה מבחוץ, וכמובן לשנות את חלון הממ"ד לפלדה עבה יותר

וגם שם להוסיף מנגנון נעילה רציני.

פורסם

הממ״ד לא נועד להגן בפני חדירת מחבלים אלא בפני פיצוץ. כנראה שיהיה צורך לשנות את תרחיש הייחוס ולתכנן מחדש, מן הסתם עם התאמות אזוריות.

אסתטיקה בצד, להתקין דלתות ששוקלות 300 ק״ג בכל דירה, או אפילו קומה, זה עניין מורכב מבחינה הנדסית, כי צריך מבנה שלם שיהיה מסוגל לשאת אותן. חוץ מזה, צריך לתת את הדעת על צורכי המחלצים במקרה פגיעה.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 21 שעות, Michazzz כתב:

מה הפתרון הכי זול?

אם השיקול שלך הוא כסף, אז הכי זול זה מקלט. לא יעלה לך גרוש.

קח בחשבון שממ"ד או כל פתרון אחר דומה לא עמיד במקרה של פגיעה ישירה, אבל הוא ידידותי למשתמש, נמצא קרוב אליך.

לשיקולך.

פורסם
לפני 7 שעות, boli19 כתב:

והיא בסך הכל עם ידית די פשוטה, וזה בניגוד למקלטים שנבנו בישראל עד לשנות ה-80 שכללו דלת פלדה עבה במיוחד

ידית מסיבית וכבדה, ובכלל, ממ"ד הוא פתרון אסתטי נעים יותר, אבל לדעתי הרבה פחות בטוח.

בנוסף, צריך להמציא מנגנון נעילה חזק ובלתי ניתן לפתיחה מבחוץ, וכמובן לשנות את חלון הממ"ד לפלדה עבה יותר

מסכים לגבי הדלת והחלון, ככה יש להורים שלי ואין סיכוי שירי נק"ל חודר את זה. 

לגבי מנגנון הנעילה - ומה אם מי שנמצא בממ"ד מאבד הכרה וכו' ח"ו? איך יכנסו כוחות הצלה?

פורסם
לפני 7 שעות, boli19 כתב:

יהיו שינויים במפרטים של הממ"דים בכל הדירות החדשות.

הדבר הראשון שצריך לשנות זה את הדלת, במקום הדלת המצ'וקמקת הזאת שראינו לצערנו שכדורים חודרים דרכה

אני חושב שאם צריך להתקין דלתות ממד חסינות כדורים ופריצה ברחובות או ראשון לציון, אפשר לסגור את המדינה ולחפש מקום אחר להיות פליטים.

הסברתי את זה לאשתי בצורה מפורטת ומנומקת. זה לא מנע ממנה לקנות קרש נעילה לממד...

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 1 דקה, פינדר כתב:

אני חושב שאם צריך להתקין דלתות ממד חסינות כדורים ופריצה ברחובות או ראשון לציון, אפשר לסגור את המדינה ולחפש מקום אחר להיות פליטים.

הסברתי את זה לאשתי בצורה מפורטת ומנומקת. זה לא מנע ממנה לקנות קרש נעילה לממד...

מסכים לגמרי.

ויותר מזה,

גם בעוטף. ממ"ד זה מצויין לעיתות חירום.

לא על בסיס דו שבועי.

אם אחרי המלחמה הזאת המציאות לא תשתנה. באמת אפשר "לסגור את המדינה "

מדינה שלא יכולה להגן על האזרחים שלה וקוראת להם להתמגן בממ"דים. לרכוש נשק. לנסוע ברכבים עם חלונות ממוגנים (בכל יו"ש)

זה מדינה שנכשלה בביטחון.

צריך להחליף דיסקט

מקל וגזר

מקל בלתי מתפשר נגד האוייבים 

וגזר הכי מחבק כלפי שותפים אמיתיים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

.

פורסם
לפני 4 דקות, פינדר כתב:

זה לא מנע ממנה לקנות קרש נעילה לממד...

אני כמוה, וגם השגתי אחד לי, למשפחת בתי וחלק מהשכנים. אף אחד לא סירב לקבל אותו.

תראה בזה כדור הרגעה כאן ועכשיו, לעומת משהו עתידי כמו:

לפני 10 דקות, פינדר כתב:

לחפש מקום אחר להיות פליטים

לפני 4 דקות, om2 כתב:

לא על בסיס דו שבועי.

חירום בעוטף עזה הוא מצב קבוע כבר שנים. ונראה לי שממ"ד שם עושה את העבודה גם באופן קבוע.

פורסם

שמע, לא מתווכחים עם האשה, במיוחד לא על כמה גרושים.

גם אני קניתי כזה.

לגבי ממד יביל - הפעמון הזה נראה טוב. אני מניח שהם מייצרים כאלה כמו מטורפים עכשיו.

שים לב שהבסיסי מגיע כשהדלת שלו חשופה. ויש עוד תוספת שנראה שאפשר לקנות שמחפה על הדלת כניסה - ראה את התמונה פה.

ברגע שהדלת מוגנת המיגון משתפר משמעותית.

גם כיום יש שני סוגי דלתות ממד -

דלת הדף שהיא קלה יותר ומותקנת רק אם יש קיר בטון שמחפה על הכניסה לממד, ואין חלון מון הדלת כניסה לממד

ודלת הדף רסיסים שאמורה לעמוד גם בהדף וגם ברסיסים שמותקנת בכל סיטואציה אחרת.

ממה שאני מבין, לא חושב שתכננו את הדלת רסיסים לעמוד בפגיעה לגמרי ישירה. כנל גם הממד עצמו.

image.thumb.png.164621f6cc08af0dab6994aa799bb4a5.pngשי

פורסם
לפני 8 דקות, om2 כתב:

לא על בסיס דו שבועי.

אתה בונה ממד לשנים.

אם הייתי גר בעוטף, לא הייתי חוזר הביתה בלי ממד אטומי שננעל מבפנים.

גם אם יפרקו את חמאס לגורמים, תמיד יכול להיות שמחבל או או חוליה בודדת, יגיעו לבית שלך.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 18 דקות, om2 כתב:

מחבל יכול להכנס גם לבית בתל אביב

ניהול סיכונים מבוסס על סטטיסטיקה והסתברות.

מחבל יכול להיכנס לבית בתל אביב, אבל הסבירות שזה יקרה נמוכה בסדרי גודל מההסתברות שזה יקרה בעוטף.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

הבהרה: יש לי בית פרטי שאני משכיר. בחצר ניתן להניח פעמון או גליל כזה מבטון שלא כל כך הבנתי כמה הוא יעיל. לשני המקרים אין תו תקן של פיקוד העורף. הבית נמצא ברמת גן - לא חושב שיש צורך בדלת בכלל. הפעמון הזה נחמד אבל לא בטוח אם יעיל יותר ממבנה מלבני שניתן לאכסן בו דברים בימי שלום. בכל מקרה 30,000 שח זו הוצאה לא מתוכננת כרגע, חושב על פתרון בכל זאת

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

• תוכן חדש...