Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה אתם עושים עם הסיסמאות שלכם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באתי השבוע ל-IT עם איזו בעיה שטותית, הבחור ביקש לאפס סיסמה וכשהשתמשתי בשם שלו בתור 90% מהסיסמה החדשה הוא עיקם קצת את הפרצוף.

בצדק, כמובן, אבל אמרתי לו שבחייאת, כל סיסמה שאתה נדרש להקליד לעולם תהיה סיסמה טפשית לחלוטין. במיוחד אם אתה צריך להקליד אותה חמישים פעם ביום.

בדיון שהתפתח אחרי זה, הוא התרה בי לא לשמור סיסמאות בדפדפן, לא לשמור בכלי של האייפון ועוד כהנה וכהנה. המליץ לשמור הכל ב LastPass.

בגדול, חוץ מהמחשב של העבודה שגם ככה מנוטר עד עמקי נשמתו, אני שומר את הסיסמאות החשובות ב keepass, וחלקית גם בטלפון שמוגן בעצמו עם קוד, אבל אני תמה עם יש עוד דברים שכדאי לעשות.

מה אומרים המומחים? יש עצות עשה ואל תעשה?

פורסם

הממ... לא בטוח שהייתי ממליץ על lastpass בייחוד עקב הטיפול שלהם בפריצות שהיו אליהם:

https://www.forbes.com/sites/daveywinder/2023/03/03/why-you-should-stop-using-lastpass-after-new-hack-method-update/?sh=2ebbd5c128fc

אני משתמש ב-keepass שגם אליו הייתה פריצה לא מזמן, אך זה טופל במהירות.

לפני 7 שעות, SurfHigh כתב:

כותב במחברת ונועל במגירה מתחת לשולחן. 

בגדול, כיום זה הכי בטוח...

פורסם (נערך)

איחס lastpass. מעבר לפריצות שכבר היו, הוא לא יודע לטפל כמו שצריך בתת-דומיין ובכלל רק עושה סמטוחה.

בדרך כלל אני משאיר לגוגל לנהל את שמירת הססמאות, בטלפונים מודרניים יש לך בכלל אימות דרך טביעת אצבע, מה שהופך את הסיפור לבטוח למדי.

לא מכיר איך זה עובד טכנית באפל אבל עד כמה שידוע לי זה דווקא בטוח, באותה רמה.

ססמאות שאפילו לגוגל אני לא מרשה - פתק שלא מסתובב איתי על הגוף.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני משתמש בbitwarden, עובד בכל דפדפן ובכל מערכת הפעלה.

לא חושב שיש בעיה עקרונית לשמור בגוגל או באפל, חוץ מההגבלה על שימוש במוצרים של אותה חברה. אלא אם אתה פאנט של פרטיות.. אבל אז גם תחליף את כרום בפיירפוקס ואת המנוע חיפוש שלך לduckduckgo.

פורסם

א. תעשה סיסמאות מבוססות מילה בעברית אשר כתובות באנגלית, בתוספת סימן כלשהוא, כדי שמצד אחד יהיה לך קל לזכור ומצד שני לא יהיו פשוטות, סתם לדוגמא :

Zvvch,akh##

תרגום : זההביתשלי##

ב. אני עובד עם KEEPASS, למיטב זכרוני lastpass מבוסס ענן ולא נשמר אצלך. מבלי להכנס לאם זה יותר או פחות מאובטח, אני לא אוהב שהדברים שלי מסתובבים בחוץ, אז זה יושב מקומית אצלי עם גיבוי לטלפון מדי פעם.

• תוכן חדש...