Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין למה יש אפשרות להפעיל ללא מדחס ? יש איזה סיבה שאני ארצה להפעיל מזגן בלי שיקרר אותי ? קיבלתי רכב חלופי שהבת שלי נהגה בו, אחרי כמה ימים שהיא איתו שאלתי אותה איך הוא , אז היא אומרת לי שהכל בסדר חוץ מזה שהמזגן מוציא אוויר פושר והיא נוסעת עם חלונות פתוחים , תיארתי לעצמי שהלחצן של ה AC לא לחוץ ואכן אחרי לחיצה עליו המזגן מוציא אוויר קר. במזגנים בבית לא זכור לי במצב קור שאפשר להפעילם ללא מדחס, מאיפה בא הרעיון הזה ומה הוא נותן ?

• משעמם 1
  • מצחיק 1
  • מעניין 1
פורסם

לדעתי הרעיון לא מגיע ממדינות חמות...

תחשוב שאתה נוסע בכביש מהיר באקלים די נוח ואתה לא צריך מזגן שיקרר, מצד שני, פתיחת חלון תרעיש מאד וחווית הנסיעה נפגעת. הפתרון: איוורור.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, The FixTrics כתב:

אני לא מבין למה יש אפשרות להפעיל ללא מדחס ? יש איזה סיבה שאני ארצה להפעיל מזגן בלי שיקרר אותי ? קיבלתי רכב חלופי שהבת שלי נהגה בו, אחרי כמה ימים שהיא איתו שאלתי אותה איך הוא , אז היא אומרת לי שהכל בסדר חוץ מזה שהמזגן מוציא אוויר פושר והיא נוסעת עם חלונות פתוחים , תיארתי לעצמי שהלחצן של ה AC לא לחוץ ואכן אחרי לחיצה עליו המזגן מוציא אוויר קר. במזגנים בבית לא זכור לי במצב קור שאפשר להפעילם ללא מדחס, מאיפה בא הרעיון הזה ומה הוא נותן ?

נדיר, אבל לפעמים זה תחליף לחלון פתוח.

לדוגמא בכביש מהיר בטמפ נוחה רוצים קצת תחלופת אויר מבחוץ ולא רוצים את הרעש של חלון פתוח. אז מפעילים על אוורור עם אויר מבחוץ.

אתה טועה לגבי מזגן ביתי. יש במפתיע אפשרות להפעילו על אוורור. בבית אני באמת לא מוצא בזה כל שימוש אבל זה קיים כמעט בכל מזגן.

מצ"ב צילום 

ואין הכוונה למצב ייבוש  אלא נטו אוורור. אין בזה בבית כל תועלת.

16960667419815570528671303614907.jpg

• אהבתי 1
פורסם

אני לא הייתי מגדיר את זה כהפעלת מזגן ללא מדחס אלא כהפעלת אוורור/חימום ללא שימוש במזגן. בעונות מעבר אני משתמש לעיתים באוורור ובחורף אני הרבה פעמים משתמש בחימום ללא הפעלת המזגן.

עד לפני כ-35 שנה בהרבה מכוניות לא היה מזגן אבל כמובן הייתה אפשרות לאוורור ולחימום. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

בנוסף למה שנאמר יש עוד מספר שימושים מעשיים , אם כי לא נפוצים, להפעלת המערכת ללא המדחס , שזה למעשה העברה למצב איוורור ולא מיזוג. 

1. ברכב עם מנוע חלש יחסית, במצב של עומס משמעותי (רכב מלא וכבד, עלייה רצינית) יש לעיתים יתרון בניתוק המזגן/מדחס ואז הסחיבה משתפרת מעט. (המדחס עלול לגזול 5-10 אחוז מכח המנוע). 

2. מי שממש רוצה לחסוך בתצרוכת הדלק אז כאשר מספיק קר באוטו מעבירים כניסת אוויר למצב סחרור פנימי ומנתקים מדחס לזמן קצוב ועדיין מקבלים זרימת אוויר קרירה לזמן לא קצר. 

3. אם קר מדי בהפעלת מזגן הפעולה הטבעית הינה  להזיז חוגת חם/קר למצב שאינו קירור מירבי או העלאת הטמפרטורה הרצויה בצג הדיגיטלי. מה שבד"כ קורה זה שמערבבבים עם האויר המקורר מהמדחס אויר חם יותר. אנרגטית יהיה יותר יעיל  - פחות צריכת דלק - להפסיק לזמן קצר את המדחס  רצוי עם העברה לסחרור אוויר פנימי. 

4. למניעת ריח לא טוב ממערכת האיוורור / מזוג , שעשויה לנבוע מהצטברות בקטריות בצנרת , מומלץ כדקה -שתיים לפני סיום הנסיעה לנתק מדחס ולהשאיר את האוורור עם כניסת אוויר חיצונית. זה מייבש את המערכת ושומר מהבעייה הנ"ל. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 11 שעות, orankohn כתב:

למניעת ריח לא טוב ממערכת האיוורור / מזוג , שעשויה לנבוע מהצטברות בקטריות בצנרת , מומלץ כדקה -שתיים לפני סיום הנסיעה לנתק מדחס ולהשאיר את האוורור עם כניסת אוויר חיצונית. זה מייבש את המערכת ושומר מהבעייה הנ"ל. 

מצטרף להמלצה. רצוי במצב כניסת אוויר חיצוני ולא סירקולציה. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני שעתיים, TZR84 כתב:

אני כל החורף מפעיל מיזוג/אוורור בלי מדחס עם אוויר מבחוץ. מכניס יופי של אוויר לרכב

בחורף  בימי שמש הרכב מתחמם בכל מקרה כך שאני מרגיש צורך בהפעלת המזגן

בימים גשומים וקרים(וגם אם קר ללא גשם) הלחות מצטברת על החלונות ומקשה על הראיה כך שמפעיל חימום משולב עם מזגן לייבוש האויר

לכן יוצא שהמזגן אצלי מופעל 365

• תוכן חדש...