Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

במוו סדרה 1

2jzns
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה דעתכם על במוו סדרה 1 בשנתונים 2012-2015,
אין כמעט רכבים בקטגוריה הזאת בארץ ומשום מה הביקוש אליהן ממש נמוך.
מה אני מפספס?

פורסם

תהיה יותר ספציפי. מה התכונות שאתה מחפש ברכב? 

כעיקרון המצאי מושפע בעיקר באטרקטיביות שלה כחדשה. מדובר במכונית שהייתה יקרה יחסית לחלופות לא פחות טובות. לכן יש מעט.

בשוק המשני, בעיית מחיר כחדש יכולה לתקן עצמה ע"י ירידת מחיר...

פורסם (נערך)

אני לא בקיא בסוגיה אבל קל להעלות השערות.

מבחינת מחיר יקר מקופקטיות של המותגים היותר עממיים (גולף לדוגמא) ובגלל העיצוב וההנעה האחורית מספק תא מטען קטן משמעותית ומקום מצומצם בספסל האחורי. זה נכון שאנשים מוכנים לשלם יותר על מותג זה אבל כנראה שעם הגיל האטרקטיביות פוחתת והתחזוקה מסתבכת.

רכב מקביל כמו אאודי A3 מרווח משמעותית והתחזוקה שלו כנראה פשוטה יותר. הרי יש הרבה חלפים מקבילים של סיאט/פולגסוואגן/סקודה.

סידרה 1 נדירה יותר וזה בודאי מייקר את התחזוקה.

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם

כן התכוונתי לשוק היד שניה, היום המחירון שלהן נמוך יחסית ואין הוט הצ' (לא להרוג אותי) הנעה אחורית בטווח המחיר הזה.
מבחינת אמינות, היא סבלה ממחלות ילדות כלשהם?
ומבחינת תחזוקה היום לכל חלק יש תחליף OEM במחיר שפוי, בסופו של דבר זה לא רכב ספורט נדיר שאי אפשר למצוא לו חלפים הרי

פורסם

ב2012 יצאה והגיעה לארץ הגרסא השניה של המכונית, אז גם הצורה וגם היצע המנועים השתנה (זאת השנה שהם עברו לשימוש בטורבו).

אם נתמקד ב2013-2015, אז יש היצע מנועים בנפח 1.6 ו-3.0 (אני לא בטוח שבשנתונים האלה הגיעו לארץ 2.0), הגיר זהה בכולם.

מנוע 1.6, הוא רגיש לטיפולים בזמן ולפי הספר, המחלה העיקרית שלו היא מכסה שסתומים שעשוי מפלסטיק ויש להחליף כל כמה שנים (מאבד מהתכונות שלו) ואז הוא יכול לגרום לצרות נוספות.

הטיפולים לא זולים וגם הביטוח, איכות ההרכבה והחומרים מעולה אבל שוב.. זה לא זול וצריך למצוא רכב שטופל במקום טוב ובאופן סדיר.

הגרסא עם מנוע בנפח 3.0 לא סובלת מביקוש נמוך, אולי מהערכת יתר של בעלים.

פורסם

אכן אני מדבר על מנוע 1.6, חידשת לי לגבי המכסה שסתומים, איזה נזק יכול להגרם ואיך אפשר לבדוק במעמד הקניה שלא נגרם?
אגב, רכב שמטופל במוסך מורשה יבואן, חלקים כמו מכסה השסתומים או שרשרת טיימינג שקראתי שצריך להחליף סביב 100K סביר שהוחלפו בטיפול שוטף?

פורסם

כל מוסך מבצע החלפה/תיקון רק בהסכמה בעלים.

תיקון כזה במוסך מורשה יעלה בסביבות 5000 שח.

אז שום דבר לא מובטח. פשוט תוודא את זה בהיסטוריית טיפולים.

זה מנוע שלא אמורות להיות לו "הזעות" שמן בכלל, במידה ויש אז יש איבוד שמן ורצועות יירטבו וירעישו ויהיה ריח. את ההזעת/נזילת שמן רואים מיד.

כשמכרתי את הקודמת שלי שמעתי קשקושים במכון בדיקה על "עשן לבן" ורעשים שנפוצים לדגם - זה שטויות וקיים רק ברכבים שלא מטופלים בזמן ובצורה נכונה.

פורסם

החזקת באחד? תוכל לפרט? הבחור צריך מידע. לא סיסמאות.

המנוע הזה מעולה כשמטפלים בו בזמן ועם הידע הנכון.

פורסם

החזקתי 118i מ2012 במשך 5-6 שנים (נרכש חדש). מנוע ה1.6 טורבו (N13) אמנם פותח במשותף עם פיז׳ו אבל הוא מייצור של bmw, עבר התאמות להנעה אחורית ולא צריך לסבול מהבעיות הקריטיות שאפיינו את המנועים של PSA מאותן שנים (ואת מנועי ההנעה הקדמית שהותקנו במיני). מהצד השני, ההתנעות שלו בבוקר לא היו הכי חלקות וbmw החליפה אותו ב2015, אחרי 3-4 שנים בלבד...

הגירסה שלי היתה היותר מאובזרת ועדיין הרכב היה מאובזר די רע (למשל, לא היתה בקרת שיוט אלא רק מגביל מהירות).

אחרי 3-4 שנים הרכב התחיל להציג בעיות מוכרות שמאפיינות את התוצרת כמו מיכל עיבוי נוזל קירור שנסדק, צינור יניקת אויר שהתחיל להתפורר, דליפה מאטם השמן של המגדש וכדומה. הכל מאוד מאוד יקר...

מהרבה בחינות אחרות הוא היה רכב נהדר (מנוע סבבה, תיבה מצוינת, שלדה מצוינת, איכות חריגה של צביעה, עמידות בפני מכות קטנות ולי הוא אפילו היה מאוד נוח בזכות בסיס מושב ארוך ומרווח נדיב לרגל שמאל).

פורסם

בשורה התחתונה, אין תקלות מיוחדות שחוזרות על עצמן שוב ושוב וב.מ.וו החליפה את כל סדרת המנועים שלה באותן שנים במעבר לייצור יותר זול.

בנוגע לאבזור, כשקונים רכב משומש האיבזור ״המשודרג״ הפוך להיות יותר נגיש (מבחינת מחיר) אז שווה לחפש רכב עם בקרת שיוט (הלימיט זה הבסיס של המערכת הזאת), מזגן מפוצל (למושבים אחוריים) ותוספות מיוחדות שהוזמנו (לי לדוגמא היה כיוונון מושבים חשמלי וחלונות כהים בטבילה)

• תוכן חדש...