Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, falou כתב:

אפשרות אחרת היא להחזיק אותם על הקו.

זה מה שהייתי עושה. פשוט אומר "כן, רק רגע" ומשאיר את הטלפון בצד בלי לנתק. המהדרין (אם אפשר לקרוא להם כאלה) יכולים לקחת את הטלפון איתם לשירותים, להוסיף קצת עניין לצד השני של השיחה.

לגבי האם אפשר או לא לתבוע, לא יודע, אבל כנראה שגם הצד הנתבע-לעתיד לא יידע. אז מתעדים כל התקשרות שלהם מרגע שליחת ההודעה הראשונה להסרה, ושולחים להם כתב תביעה על סמך כמה אלפים. מקסימום, יציעו פשרה.

עריכה:

לפי ויקיפדיה, נראה ששיחה מבן אנוש מותרת לפי החוק, ככל שהיא לא הטרדה. ברור שמדובר פה בהטרדה, אבל אני לא משפטן אז לא ברור לי האם תביעה במצב כזה היא לפי הטרדה או לפי ספאם.

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
פורסם

שיחות אנושיות אני מבקש שיתקשרו מאוחר יותר. בזמנים שאני עומד בפקק.

כמישהו דברן אני יכול לדבר גם על מחקר על דובי קוטב לבקנים העיקר שמשהו יעביר לי את הפקק 🤣 (לשמחתי הפקקים עוזרים לי לשמור על כיבוד הורים. כל יום אמא זוכה לשיחת טלפון)

אבל הנציג מאוד מהר מבין שהוא נפל על מישהו קדחן... לדעתי הוא חוסם אותי ולא ההפך 🙈

• מצחיק 4

.

פורסם

למה פשוט לא לחסום את המספר ממנו הם מתקשרים? שיקבלו ניתוק אוטומטי לשיחות שלהם.

אלא אם כן הם מתקשרים מחסום - אבל גם לזה יש פתרון, חסימת שיחות משיחות לא מזוהות, יש כמעט בכל טלפון אופציה כזאת.

או משהו אפילו טוב יותר, אם אתם במקרה בגולן טלקום, יש אפשרות בניהול באיזור אישי באתר לחסום שיחות ממספרים חסומים/לא מזוהים

ואז מי שמחייג אליכם ממספר חסום מקבל את ההודעה : "הלקוח בחר לחסום שיחות ממספרים לא מזוהים, נא לנתק ולחייג שוב ממספר מזוהה"

ככה, גם אנשים שחשוב להם להשיג אותכם יודעים שאתם פשוט מבחינה טכנית (ברמת ספק התקשורת) לא מקבלים שיחות ממספר חסום.

השירות אגב חינם.

פורסם

כל זה בקטנה....

בסוף ה-90' בעידן הפקס היתה לי תקופה ארוכה בה הייתי מקבל פקסים לא שלי.

המספר בבית היה שונה בספרה אחת מהמספר של סאיטקס (או משהו דומה),

וכל בוקר כל גליל הנייר של הפקס היה זרוק על השולחן עם ים מסמכים ותכתובות.

כנראה שפקסים אוטומטיים מחו"ל היו משדרים בטעות אלי.

ניסיתי לשלוח חזרה פקס עם הסבר שטעו = וכלום... אין תגובה.

התקשרתי כמה פעמים לסאיטקס והסברתי להם שחוץ מהמטרד שאני חווה,

הם לא מקבלים מסמכים חשובים. נראה לכם שהזיז להם? ממש כלום.

שלחתי אליהם מסמכים שקיבלתי וכתבתי על המסמך בטוש שחור - 'זה לא חשוב לכם?'

גם לא הזיז להם.

אספתי כמה מסמכים שנראו לי חשובים, וכתבתי להם בפקס שאני שולח למתחרים שלהם...

לא שהיה לי צל של מושג מי המתחרים אבל זה כבר כן הזיז להם

וקיבלתי שיחה מאיימת מהקב"ט שיתבעו אותי על נזקים במיליונים.

אבל הפקסים המשיכו להגיע, כמו בסרט על החיזרים ממארס - and still they come...

מה לא ניסיתי?! לנתק את הפקס בלילה (אז הוא צלצל ללא הרף גם ביום וחסם לי את הקו.)

בקיצור - סיוט.

בסוף הרמתי ידיים והזמנתי קו עם מספר אחר ואת המקורי הייתי מנתק רוב היום.

רק אחרי יותר משנה פסק זרם הפקסים וחזרתי למספר הרגיל.

היום זה כבר הרבה יותר קל להתמודד עם ספאמרים וטעויות כאלה.

פורסם

בימים שבהם המספר השתנה במעבר דירה קיבלתי מספר שכנראה היה שייך למישהו שלא שילם חובות. לקח בערך שנתיים עד שההטרדות פסקו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 8 שעות, boli19 כתב:

למה פשוט לא לחסום את המספר ממנו הם מתקשרים? שיקבלו ניתוק אוטומטי לשיחות שלהם.

אלא אם כן הם מתקשרים מחסום - אבל גם לזה יש פתרון, חסימת שיחות משיחות לא מזוהות, יש כמעט בכל טלפון אופציה כזאת.

או משהו אפילו טוב יותר, אם אתם במקרה בגולן טלקום, יש אפשרות בניהול באיזור אישי באתר לחסום שיחות ממספרים חסומים/לא מזוהים

ואז מי שמחייג אליכם ממספר חסום מקבל את ההודעה : "הלקוח בחר לחסום שיחות ממספרים לא מזוהים, נא לנתק ולחייג שוב ממספר מזוהה"

ככה, גם אנשים שחשוב להם להשיג אותכם יודעים שאתם פשוט מבחינה טכנית (ברמת ספק התקשורת) לא מקבלים שיחות ממספר חסום.

השירות אגב חינם.

יש להם הרבה מספרים מ073 אם אני אחסום את כול מספרי 073 בגללם זה יהיה לי בעיה כי מקבל המון שיחות ביום מהעבודה ולקוחות.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם
בתאריך 17.8.2023 בשעה 13:51, falou כתב:

אני לא יודע אם לצחוק או לבכות.

אתה שם קישורים ואפילו לא טורח לקרוא את תוכנם (בספק אם טרחת לקרוא אפילו את הכותרת : שיחות מכירה טלפוניות – אומנם לא ספאם, אבל הטרדה שמזכה בפיצוי).

תוכן הקישור שצירפת אומר בדיוק מה שכתבתי - שיחות אלו אינם ספאם (לפי ההגדרה בסעיף 30א)  אלא ניתן להחשיבן כהטרדה ממתקן בזק (לפי סעיף 30).

בתאריך 17.8.2023 בשעה 13:51, falou כתב:

תתבע לפי איזה חוק שאתה רוצה.

הכסף הוא כסף...

כסף הוא כסף, אך אם תתבע לפי סעיף חוק שאינו מתאים לסיטואציה, הנתבע יצא זכאי מאחר ואתה תובע אותו על עבירה שלא בוצעה...

בשביל לפשט את הנושא, אני אשתמש בדוגמא טפשית כמו ששוטר יגיד לא עצרת בתמרור עצור, אבל אני נותן לך קנס על אור אדום...

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

נזכרתי באנקדוטה נחמדה

לפני יותר מ20 שנה (וואו זה נשמע הרבה), כשהמספרים הניידים עוד היו 6 ספרות, אבא שלי קיבל שיחת טלפון הביתה מאיזו מוקדנית או נציגה או לא זוכר מה.

"מר ***, סוף סוף הצלחנו להשיג אותך בנושא כך ןכך. אנחנו מנסים לחזור אליך כבר כמה שבועות".

"מה זאת אומרת? אין לי שום שיחות שלא נענו מכם. לאיזה מספר ניסיתם להתקשר?"

050-******

אבא שלי מריץ את הספרות בראשו ועונה "גברת, אתם ניסיתם להתקשר למספר תעודת הזהות שלי... " 🥴😄

עריכה אחרונה על ידי שביט
  • מצחיק 3

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אם אתה אומר למישהו שאתה לא מוכן לקבל ממנו שיחות נוספות, והוא ממשיך להתקשר, זה יכול להחשב כהטרדה. לא ספאם. והטרדה זו עבירה פלילית. תעד את השיחה בה אתה דורש שיפסיקו להתקשר.

הכותב איננו משפטן.

• אהבתי 1
:turn-l:
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

"יכול להחשב" זה אפילו לא "אמור להחשב".  אם יש שיחה מהם כל שעה - סביר להניח שיחשב כהטרדה.  אם יש שיחה מהם אחת לחודש - אני בספק.

וזה ההבדל הגדול לעומת חוק הספאם.  ספאם מוגדר שם די בבהירות (וגם מה לא - כמו שיחות מגורם אנושי).  לעומת זאת - הטרדה לא ממש מוגדרת ונתונה לשיקול דעת השופט.

אני מניח שתדירות השיחות מהם אינה גבוהה, אז למרות שהיא מעצבנת, אני בספק שתחשב כהטרדה.  אבל על התדירות רק פ'ה יוכל לספר.

פורסם
לפני 10 שעות, guya72 כתב:

תוכן הקישור שצירפת אומר בדיוק מה שכתבתי - שיחות אלו אינם ספאם (לפי ההגדרה בסעיף 30א)  אלא ניתן להחשיבן כהטרדה ממתקן בזק (לפי סעיף 30).

אבל זה מה שכתבתי. תבע לפי החוק המתאים, פשוט בהודעה לפניה קשרתי לעמוד שיש בו כל מיני תביעות ועכשיו הבאתי את העמוד הספציפי. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם

העניין עם חוק הספאם זה שלא צריך להוכיח נזק כדי לקבל פיצוי.

מחיפוש זריז, לפי המועצה לצרכנות ועוד כמה אתרים של עורכי דין, פיצויים לפי הטרדה ייקבעו בהתאם לנזק שנגרם.  ראיתי גם איזו תביעה ייצוגית נגד הוט על מקרים דומים, אבל זה מצריך נחישות ברמה אחרת כבר.

אבל שוב, אני לא משפטן. אולי אם פות"ש ממש נחוש, מומלץ שייפנה לבעל מקצוע. אם המטרה היא רק לעצור את ההטרדות, לדעתי מכתב לפני הגשת תלונה במשטרה ותביעה קטנה יספיק, בצירוף תיעוד של כמה שיחות להראות שיש תיעוד. כמובן גם הייתי מנפח קצת את הנזק הנגרם למען האפקט הדרמטי.

פורסם

שוב, אינני משפטן.

אם מופעל הליך פלילי (בגין הטרדה) הוא בין מדינת ישראל לנאשם. אין הוכחת נזק ואין פיצויים, רק עונש.

אבל רק פתיחה של הליך כזה (זימון לחקירה) עשוי להביא לשקט המיוחל, לך ולרבים כמוך.

• רעיון טוב! 2
:turn-l:
פורסם
לפני 17 שעות, renault5 כתב:

יש להם הרבה מספרים מ073 אם אני אחסום את כול מספרי 073 בגללם זה יהיה לי בעיה כי מקבל המון שיחות ביום מהעבודה ולקוחות.

הגיוני.

למרות שלדעתי רוב המתקשרים ממספרי 073 הם ברובם מהסוג שאני לא רוצה לענות להם.

אולי פשוט תנסה לעבור על היומן שיחות, לחסום את כל מספרי ה-073 הספציפיים שהם מתקשרים מהם, לפחות יהיה לך שקט חלקי

עד שהם יתקשרו ממספרי 073 חדשים.

• תוכן חדש...