Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

מתחיל לחשוב על רכב חדש, אני נוסע כ-15-17K ק"מ בשנה כאשר הרכב צריך להיות מספיק חזק כדי לעלות ממודיעין לירושלים ונוח לנסיעות ארוכות. הרכב הנוכחי הוא סופר מיני ונראה לי שזה הגודל שאני צריך. אפשרי גם B-SUV אם לא יקר מדיי.

מחפש רכב חסכוני (הנוכחי עושה 14-15 ק"מ לליטר בממוצע) וההתלבטות הראשונית היא באיזה סוג הנעה לבחור - בנזין (כמו הקיים), היברידי , היברידי נטען או חשמלי מלא (כנראה שתהיה לי אפשרות להתקין עמדת טעינה ביתית) חושב להחזיק את הרכב לזמן ממושך והשיקול הוא עלות כוללת למשך זמן - מחיר רכישה, עלויות תפעול - דלק , תחזוקה וביטוחים וירידת ערך, מה עדיף היום ?

תודה מראש למגיבים

פורסם

מה התקציב?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חשבתי על 120-130 כאשר מדובר על מנוע בנזין או היברידי, סופר מיני חשמליות עולות יותר כמובן , האם עלות התחזוקה הכוללת, נניח של-6-7 שנים מצדיקה את ההפרש במחיר ? האם בכללי רכב חשמלי יעלה פחות ?

פורסם (נערך)

טויוטה יאריס היברידית כנראה תענה על רוב הדרישות.

רק כדאי לך לגשת לסוכנות ולשבת ברכב ( לראות שהמושב מרגיש לך נוח ).

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה. בגדול לא אוהב גיר רציף אבל מוכן לבדוק.

מה האמינות של הגיר הרציף ?

מי יודע מה עלויות הביטוח שלה ?

פורסם

לנסיעות ארוכות מחוץ לעיר, רכבים היברידיים פחות חסכוניים.

במחיר הזה, סיאט איביזה או סקודה פאביה יכולות להתאים. יש להן מנוע 1 ליטר חזק וחסכוני בדלק.

השוק שלהן סביר (נכון להיום כמובן). מציע נסיעת-מבחן כדי לראות איך אתה מתחבר לרכבים.

בגדול הסקודה עולה יותר, אבל יותר נוחה/שקטה ועם מערכות בטיחות חדשות יותר.

בהצלחה

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, winner כתב:

הגיר שלהם התקדם כל כך עם השנים. אני מרוצה מאוד (מגיע מעולם המאזדות ששם פשוט כיף)

לי יש את היאריס הבנזין (125 כ"ס). בכביש מהיר במצב אקולוגי על 100-120 קמש אפשר לעשות 1:20פלוס מינוס 2. בעיר זה כבר 1:15 פלוס מינוס 2 (אצלי כשליש מהדרך, כ10 דקות, פקוק לעבודה)

נסיעה שהיא אגרסיבית במצב זה, אפילו 1:10.

הביטוח אצלי כ-4300. קצת גבוה כי לא היה ביטוח על שמי כמה שנים טובות. משער שעם ביטוח יירד ל-3300+-.

עבור נסיעות בכביש לא מהיר, חד משמשית עדיף את ההיברידי.

עבור נסיעות בכביש מהיר, הבנזין (הוא 125 כס לעומת 80 ומשהו כס של ההיברידי אם זכור לי נכון) לדעתי (עקיפות וכו).

מרוצה מאוד מהטויוטה בכל בחינה אפשרית. דווקא לעליות הייתי הולך על מנוע גדול יותר מ-1 (של היאריס 1.5), אבל זאת היא דעתי.

הדבר היחיד כרגע שמפריע לי זה בידוד הרעשים שדי לא טוב.

עריכה אחרונה על ידי DannyMW
פורסם
לפני 20 שעות, ntd כתב:

לנסיעות ארוכות מחוץ לעיר, רכבים היברידיים פחות חסכוניים.

במחיר הזה, סיאט איביזה או סקודה פאביה יכולות להתאים. יש להן מנוע 1 ליטר חזק וחסכוני בדלק.

השוק שלהן סביר (נכון להיום כמובן). מציע נסיעת-מבחן כדי לראות איך אתה מתחבר לרכבים.

בגדול הסקודה עולה יותר, אבל יותר נוחה/שקטה ועם מערכות בטיחות חדשות יותר.

בהצלחה

תודה

אמנם רוב הנסיעות בין עירוניות אך יש גם קטע של זחילה בפקקים ועמידה ברמזורים ומחסומים - יכול להיות 10-20 דקות ביום

את כל ה-VAGיות אני פוסל מראש בגלל ה-DSG, הייתי קונה בשמחה פולו ידנית אם היה 🤢

פורסם
לפני 23 שעות, winner כתב:

בנושא עלויות ביטוח יש כל כך הרבה נתונים אישיים שמשנים מאוד את המחיר לטוב ולרע, עדיף שתפנה בכצמך לכמה חברות ביטוח ותברר (כמובן, בתנאי שאתה מסוגל לעמוד במחיר של כמה הטרדות המשך צפויות).

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם

אם יש לך אפשרות לעמדת טעינה פרטית, אז בעיני רכב חשמלי זה התשובה הברורה.

זה פשוט תענוג להתעורר בבוקר אחרי טעינה לילית עם סוללה מלאה.

אתה תשלם עשירית ממחיר הדלק שאתה משלם כיום על חשמל, בלי להחשיב אגרת רישוי מופחתת וטיפולים מוזלים במוסך.

יש לך היום מבחר מעולה של רכבים חשמליים במחיר סביר, ולא כדאי לך להתמהמה כי מס הקניה עולה ב-15% בשנה הבאה.

יתרון נוסף של הרכב החשמלי זה זמינות הכוח המיידית והנסיעה השקטה והנעימה. מציע לך לעשות נסיעת מבחן ולהחליט בעצמך.

פורסם

תודה

אין הרבה חשמליות בגודל שאני צריך בארץ - ממה שראיתי, יש פיז'ו 208, אופל קורסה ואולי גם החתול הפנקיסטי של אורה וה-MG ZS EV וכולן יקרות

השאלה אם ההפרש במחיר יתקזז עם עלויות התחזוקה של הרכב החשמלי ?

פורסם
בתאריך 16.8.2023 בשעה 10:25, winner כתב:

תודה

אמנם רוב הנסיעות בין עירוניות אך יש גם קטע של זחילה בפקקים ועמידה ברמזורים ומחסומים - יכול להיות 10-20 דקות ביום

את כל ה-VAGיות אני פוסל מראש בגלל ה-DSG, הייתי קונה בשמחה פולו ידנית אם היה 🤢

לא הייתי מוותר כל כך מהר. אפשר לנסוע על DSG בפקקים בטכניקה מסויימת ולשמור על הקלאץ'(לשמור מרחק, למעט ללחוץ על הברקס במהירות איטית מאד). היה לי איביזה ועשיתי עליה מעל 90 אלף קילומטר בלי שהיה צריך להחליף קלאץ'. בערך 40 אחוז פקקים.

מצד שני, אם אתה לא רוצה להכנס לזה וללמוד איך לנהוג, סבבה.

חוץ מזה, אם הנסיעה בפקקים איטיים היא בעיקר בעליות, אז פה אכן ה- DSG (וגירים רובוטיים בכלל) יותר רגישים ,והקלאץ' נשחק אצלם יותר מהר. אצלי רוב הנסיעות היו במישור כך שלא היתה בעיה.

פורסם
לפני 5 שעות, winner כתב:

תודה

אין הרבה חשמליות בגודל שאני צריך בארץ - ממה שראיתי, יש פיז'ו 208, אופל קורסה ואולי גם החתול הפנקיסטי של אורה וה-MG ZS EV וכולן יקרות

השאלה אם ההפרש במחיר יתקזז עם עלויות התחזוקה של הרכב החשמלי ?

בהחלט כן.

תחלק את המחיר של הדלק שאתה משלם בעשר ותקבל כמה שתשלם על חשמל, בנוסף כמו שאמרתי אגרת רישוי מופחתת וטיפולים מוזלים במוסך. זה יוצא אלפי שקלים חסכון כל שנה בהתאם לקילומטראז' שאתה עושה.

פורסם

לגבי נהיגה עם גיר רובוטי בפקקים:

ברגע שיש פקק רציני, טכניקה פשוטה מאוד מונעת בלאי מוגזם והתחממות של המצמדים: 

עוצרים, נותנים לטור הזוחל להתקדם כמה מטרים, ואז נוסעים את הכמה מטרים. שוב מחכים, וההמשך כנ"ל. מאוד פשוט.

אהי כמה עברתי יותר מ-19,000 קילומטר ביונדאי שלי עם גיר רובוטי, בפעמים הנדירות שיש פקק רציני זה מה שעשיתי, והכל היה בסדר.

הפעם היחידה שהרכב הודיע לי שהקלאצ'ים חמים ואני חייב לעצור לכמה דקות היתה ברחוב צר מאוד מאוד בירושלים (חבל שנכנסתי אליו בכלל עם הרכב), שבו האיטיות לא היתה עקב פקק אלא עקב הצורך בדייקנות של סנטימטרים כדי לא לשפשף מכוניות חונות משני הצדדים. ובנוסף, זו היתה עליה.

אם הייתי נכנס לשם עם סילברדו, הייתי צריך להיות עם ארנק שמן במיוחד (או לחילופין להפעיל צד ג לכמה מכוניות, ובשנה הבאה להיות אדם שאף חברה כבר לא מכונה לבטח אותו).

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם
בתאריך 17.8.2023 בשעה 14:00, ntd כתב:

לא הייתי מוותר כל כך מהר. אפשר לנסוע על DSG בפקקים בטכניקה מסויימת ולשמור על הקלאץ'(לשמור מרחק, למעט ללחוץ על הברקס במהירות איטית מאד). היה לי איביזה ועשיתי עליה מעל 90 אלף קילומטר בלי שהיה צריך להחליף קלאץ'. בערך 40 אחוז פקקים.

מצד שני, אם אתה לא רוצה להכנס לזה וללמוד איך לנהוג, סבבה.

חוץ מזה, אם הנסיעה בפקקים איטיים היא בעיקר בעליות, אז פה אכן ה- DSG (וגירים רובוטיים בכלל) יותר רגישים ,והקלאץ' נשחק אצלם יותר מהר. אצלי רוב הנסיעות היו במישור כך שלא היתה בעיה.

לא מקובל שצריך ללמוד מחדש איך לנהוג כדי לשמור על הגיר

עם גיר ידני אין לי בעיה לזחול בפקקים בראשון כמעט בלי לגעת בקלאץ'

לצערי המסלול היומי שלי כולל גם זחילה בפקקים בעליה כך ש-DSG יורד מהפרק לחלוטין...

• תוכן חדש...