Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1049 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, יש לי סיאט ארונה עם DSG, ולתיבה יש "פיצ'ר" של ניתוק הקלאץ' בשיוט מעל מהירות מסוימת על מנת לחסוך בדלק, ובכך אין בלימת מנוע.

יש אפשרות איכשהו לבטל את זה ? שמתי לב שרק במצב ספורט זה לא קיים, אבל אני לא רוצה לסוע במצב ספורט כל הזמן

תודה

פורסם

תן לי להבין, בהילוך גבוה, אם אתה עוזב את הגז והברקס, הקלאץ׳ מתנתק ואתה לא אוהב את התחושה שהרכב מאבד בלימת מנוע?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 2 דקות, falou כתב:

תן לי להבין, בהילוך גבוה, אם אתה עוזב את הגז והברקס, הקלאץ׳ מתנתק ואתה לא אוהב את התחושה שהרכב מאבד בלימת מנוע?

מדוייק

אציין ש VAG כן נתנו אפשרות להיחלץ מזה: כשעוזבים את דוושת הגז מהר מאוד, זה לא קורה (זה מכוון: הם מניחים שבעזיבה מהירה אתה בעצם מתכוון לבלום, אז הקלאץ' נשאר ויש בלימת מנוע. אבל זה לא פתרון לעזוב את דוושת הגז במהירות גבוהה בכל פעם)

פורסם

אני גם מניח שזה לא קורה בירידה, כי ה-DSG יודע לשמר הילוך נמוך.

אני לא כ״כ מבין למה זו בעיה, כי (1) בלימת המנוע בהילוך מאוד גבוה היא מאוד מינוריתף בייחוד בגירים מרובי ההילוכים של היום ו-(2) למה שתעזוב את הגז בשיוט ותרצה שהאוטו יבלום ממש קצת?

כלומר, אני מתקשה להבין מתי זו בעיה. 

פורסם
Just now, falou כתב:

אני גם מניח שזה לא קורה בירידה, כי ה-DSG יודע לשמר הילוך נמוך.

אני לא כ״כ מבין למה זו בעיה, כי (1) בלימת המנוע בהילוך מאוד גבוה היא מאוד מינוריתף בייחוד בגירים מרובי ההילוכים של היום ו-(2) למה שתעזוב את הגז בשיוט ותרצה שהאוטו יבלום ממש קצת?

כלומר, אני מתקשה להבין מתי זו בעיה. 

בעיה זו לא. פשוט לא אידיאלי בשבילי, כי זה בעיקר מוזר לי

אני משתדל תמיד להסתכל קדימה ולתכנן את הנסיעה בהתאם. אז פעמים רבות אני מוריד את הרגל מהגז מרחק רב לפני רמזור או עיקול, ומשתמש בכוח הבלימה של המנוע במקום לאכול את הברקסים. זאת הסיבה העיקרית בעצם. סיבה נוספת היא שהרבה פעמים במצבים האלה של שיוט (שאני רגיל עליו - כלומר עם קלאץ') אני פתאום כן רוצה להעלות קצת במהירות - אז עכשיו הקלאץ' צריך להתחבר מה שמבזבז איזה שניה (בקטנה) אבל יותר מפריע לי - בטח גורם לבלאי לקלאץ'

פורסם

קודם כל, אין מצב שמבזבז שנייה. שנייה זה המון זמן...

אם אתה מוריד הילוך אחד, ידנית, זה גם קורה?

מזכרוני, הפער ביחסי ההעברה בגירים מרובי הילוכים הוא זניח.

אני זוכר שכשהיה לי DSG היה נוהג לרוב במצב D ובסגנון היברידי. יענו, נותן לגיר לעבוד באוטומט ומפליפ הילוך בהתאם מראש, כאשר הגיר לא יכול היה לדעת מה מתכנן קדימה, כי מעולם לא השתמשתי בקיק דאון.

פורסם

נשמע מעצבן ממש, אני נוהג באותה צורה כמו פות"ש וממש לא הייתי רוצה להרגיש ניתוק של המנוע מהגלגלים בנסיעה.

לא נתקלתי בזה כנראה כי בDSG אני תמיד במצב S או ידני.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 15 דקות, falou כתב:

קודם כל, אין מצב שמבזבז שנייה. שנייה זה המון זמן...

אם אתה מוריד הילוך אחד, ידנית, זה גם קורה?

מזכרוני, הפער ביחסי ההעברה בגירים מרובי הילוכים הוא זניח.

אני זוכר שכשהיה לי DSG היה נוהג לרוב במצב D ובסגנון היברידי. יענו, נותן לגיר לעבוד באוטומט ומפליפ הילוך בהתאם מראש, כאשר הגיר לא יכול היה לדעת מה מתכנן קדימה, כי מעולם לא השתמשתי בקיק דאון.

אתה מתכוון להוריד הילוך ידנית בזמן שיוט? אז זה לא קורה, התיבה מורידה להילוך שישי ומשלבת את הקלאץ'.. אבל אני לא רוצה את זה. אני רוצה שהיא תשאר בשביעי ולא תשחק את המצמדים

ולא הבנתי למה התכוונת בסגנון היברידי (מה זה להחליף הילוך בתיאום מראש?)

פורסם
Just now, היו זמני בומבה כתב:

ולא הבנתי למה התכוונת בסגנון היברידי (מה זה להחליף הילוך בתיאום מראש?)

שהגיר היה באוטומט והייתי מחליף ידנית, כמעט תמיד להילוך יותר נמוך, למשל, כשרציתי קצת יותר בלימת מנוע.

במחשבה שנייה, זה עובד רק כשיש פלאפים בהגה...

בכל מקרה, נראה לי שאתה דואג יותר מדי למנוע מהרכב פעולה מכאנית. שחיקה של הקלאצ׳ים מתרחשת כשגולשים במהירות נמוכה, בהילוך נמוך, כשאין חיבור מלא במעבר בין הילוכים. לא הייתי מתייחס לזה בנהיגה רגילה.

פורסם

לא צריך פלאפים.

מסיטים את הידית ימינה, ואני מעדיף ככה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, blackpolo כתב:

אתה בטוח שאתה לא מדבר על הניתוק צילינדרים בשיוט לצורך חסכון בדלק?

בטוח

לפני 10 דקות, amosbmw כתב:

נשמע מעצבן ממש, אני נוהג באותה צורה כמו פות"ש וממש לא הייתי רוצה להרגיש ניתוק של המנוע מהגלגלים בנסיעה.

לא נתקלתי בזה כנראה כי בDSG אני תמיד במצב S או ידני.

הרכב לא שותה לך דלק כל הזמן בספורט ?

ד"א:

יש לי פלאפים על ההגה. ופה אני מוסיף עוד משהו מעצבן:

כשמורידים הילוך, יש רגע קטנטן שהרכב קופץ קדימה, ורק אז ההילוך הנמוך משתלב ויש בלימה. בפולו זה לא היה ככה, בהורדת הילוך ידנית ההילוך הנמוך היה משתלב מיד ובולם. מרגיש לי כאילו 10 שנים אחרי כל העסק רק הלך אחורה. הייתי מעריץ של DSG עם הפולו (וזו הסיבה שהחלפתי לרכב של VAG) - היום כבר לא

עריכה אחרונה על ידי היו זמני בומבה
פורסם
לפני 2 דקות, amosbmw כתב:

לא צריך פלאפים.

מסיטים את הידית ימינה, ואני מעדיף ככה.

אבל אז אתה בידני.

אני הייתי כל הזמן באוטומט, להוציא כשרציתי להוריד הילוך. לאחר סיום ההאצה/האטה, הגיר היה חוזר לבד למצב אוטומט (או שמחזירים עם משיכה של שתי שניות בפלאפ).

פורסם

מצב D מוריד סל"ד הרבה יותר מדי מוקדם לטעמי, הבריאות של הטלטלים יותר חשובה לי מעוד טיפת חיסכון בדלק.

מדובר על גולף 1.4 עם 150 כ"ס.

גם ככה, היא צורכת מעט דלק יחסית לרכב עם כוח כזה.

עמוס

פורסם
לפני 1 דקה, amosbmw כתב:

מצב D מוריד סל"ד הרבה יותר מדי מוקדם לטעמי, הבריאות של הטלטלים יותר חשובה לי מעוד טיפת חיסכון בדלק.

מדובר על גולף 1.4 עם 150 כ"ס.

גם ככה, היא צורכת מעט דלק יחסית לרכב עם כוח כזה.

מסכים, מצב D מעביר הילוכים מוקדם מאוד. אני עם 115 כ"ס ככה שאני סובל מזה הרבה יותר ממך. שקלתי לשים על ספורט כל הזמן - אבל אני מעדיף להתבאס על התאוצה מאשר לשלם עוד על דלק. לגבי טלטלים - אשמח לשמוע מה זה אומר

• תוכן חדש...