Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1074 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סליחה על המינוחים על החצי מקצועיים, אני לא ממש מהנדס חשמל.

דירה חדשה. התקנתי פרופיל לד  (לא שקוע, על גבי התקרה) באורך 4 מטר (ייצור מיוחד) במטבח. זה היה חלק מקנייה מאוד גדולה בחנות שנחשבת חנות בוטיק שיש בה תאורה מיוחדת יחסית.

בהתחלה היתה בעיה עם אחד מהגופים בתוכו, שממש נכבה ונדלק, המתקין הסופר מקצועי שלי (לא ציני) החליף את החלק התקול.

מההתחלה ראינו שפשוט אי אפשר לצלם מתחת לגוף הזה, יש גלים וריצודים מטורפים, במיוחד בוידאו. זה גם תלוי במצלמה ובמצב הצילום.

קייוינו שאחרי שיחליפו את החלק התקול זה יסתדר אבל לא קרה כך.

התלננו לחברה. התקינו לנו קבל שמטרתו לצמצם RFI EMI. לא עזר.

אני מרגיש שזה מרצד, ורואה את זה על הארונות שקרובים לתקרה. היה נציג של החנות, איש מגעיל מאוד. צעק והתעצבן שזה תקין.

לא הצליח להסביר לי אם זה המצב בכל גוף כזה. צעק שיש בחנות גופים שי אפשר לצלם מתחתם. אמרתי לו בעדינות שבשנת 2023 צילום בבית זה דבר בסיסי.

אז אין ריצוד שממש ממש מורגש, אני כן רגיש לזה יותר, ואחרי יום מול מסך מחשב שמרצד, אני רוצה להיות בתאורה טבעית ונעימה יחסית.

ממה שאני מבין - הפרופיל הזה מכיל פסי לד באורך של מטר כל אחד, בהפסק של 40W כל אחד. תוצרת הארץ, אינפיניטי משהו, הLED מיוצרים ע"י סמסונג. כל זה רשום על הפסי לד הפנימיים.

זה שונה מכל מה שהכרתי - זה מחובר ישירות ל220V ואין דרייבר. הפס הראשון מחובר ל220 , עליו יש מספר רכיבי אלקטרוניים בתוך הPCB, קטנים מאוד יחסית. כל פס באורך מטר משורשר לפס הבא.

הדעה שלי שכנראה הגופים האלה לא מייצרים DC אמיתי לנורות, ולכן יש ריצוד שנובע מנורות LED שעובדות למעשה ב50HZ. אני תוהה גם אם הבעיה לא מחריפה כאשר יש ארבעה פסים שונים, מספיק שכל אחד מתנהג קצת שונה  (מספיק שיש קצת עכבה שונה בכל אחד מהם) והבעיה מחריפה עוד.

נראה שאפשר לנתק את הפס השני מהראשון וכך לבדוק את תקינות הפס הראשון. לא רציתי לעשות זאת.

אשמח לדעת אם מישהו מכיר את הגופים האלה, האם המצב המתואר סטנדרטי ולכל פרט נוסף.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

אמלק - 

כל גוף תאורה LED ללא דרייבר (שעובד על 230V 50HZ), למעשה הLED נדלקים ונכבים 50 פעם בשניה. מכייון שקצב הצילום הוא 30 או 60, ויש המון נורות קטנות, זה מייצר הבהוב שרואים אותו בעיקר כאשר מצלמים וידאו\ אבל גם בסטילס.

אני בטוח שזה גם עלול לעייפות במידה ועובדים מתחת לאור כזה במשך כל היום. זה משהו שלא רואים ישירות אבל העין כן יכולה להרגיש.

ממליץ לכולם במידה ומרגישים עייפות בעיניים לבדוק את התאורה בסביבתכם. לשמחתי, בעבודה שלי לא נתקלתי במנורה אחת מהבהבת.

סיכום - 

צריך לדרוש ולוודא בחנות שהמנורות לא מהבהבות. זה משהו שאין אפשרות להחזיר בגינו מוצר בדרך כלל.

מנורות ארוכות שבדרך כלל מתקינים במטבח - חלקן הן ללא דרייבר כלל. זה מאפשר להתקין פרופיל אלומיניום קטן יותר ופחות עמוק.

יש פסים באורך מטר של חברה ישראלית (אולי זה מותג של מישהו) בשם אינפינטי INFINITY ENDLESS LIGHT שהם פשוט מייצרים הבהוב מטורף מצב וידאו. זה מה שמותקן אצלי לטענת החנות תאורה זה תקין, כי לא רואים את ההבהוב.

אני לא יודע אם המצב מחמיר כי זה ארבעה פסים מחוברים בטור, כל פס באורך 1 מטר והספק של 40W.

החברה התקינה את הדבר הצהוב שאתם רואים, שזה קבל שאמור להפחית RFI EMI כלומר הפרעות.

מדגיש - אני לא מדבר על מצב שאתה מצלם את המנורה עצמם. לא ניתן לצלם סרטון מתחתיה וגם לא בסביבה.  4 מטר מנורה שעלתה סכום יפה מאוד ואתה תקוע איתה.

מבדיקה שעשיתי - יש המון מנורות ללא שום בעיות. עברתי על כל הפרוזקורים בבניין הקודם שלי למשל. מתוך 20 - רק אחד הבהב כאשר מפנים אליו את הטלפון במצב וידאו.

מנורה אחרת גדולה 80W או 100W שיש לי בסלון - מייצרת הפרעה גם אבל הרבה יותר קטנה ועדינה. פס צבירה בסלון - כל המנורות שלו מהבהבות. זה גוף דמוי COB גלומר נורה אחת חזקה בכל מנורה. אבל זה מתבטא רק כאשר מכוונים את המצלמה לנורה ממש.

להערכתי, יתכן שיש גם דרייברים שגורמים לריצוד, מאוד תלוי באלקטרוניקה כנראה, האם זה מייצר DC טהור או מייצר סוג של 12V (אולי 24V?) AC סינוסי או AC "מלוכלך".

שורה תחתונה - אני תקוע עם מנורה שעלתה 2000 שח ומעכשיו אי אפשר לצלם מתחתיה וידאו וגם סטילס חלק מהתמונות לא נראות בסדר.

IMG-20230719-WA0065-rot.thumb.jpg.1209969d506bd5095845cdfebe6ba60f.jpg

IMG-20230719-WA0066_roy.thumb.jpg.8c7a3b0486f4701760a3fe026ed7bcbb.jpg

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
  • מעניין 1
  • תוכן חדש...