Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1036 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 19 שעות, elera כתב:

אני לא חושב שזה פחות מאמץ.

אבל בלי קשר לרמת המאמץ, גם אם יש אין סוף פרצות וכשלים אחרים, למה צריך להוסיף עוד דבר?

מה נותנת גישה פתוחה לציבור?

למדל אפשרות להעריך את הען

ימס בצומת ברגע נתון.

השאלה היא, כמובן, מה הרזולוציה שעולה לרשת. לדעת שעברה מאזדה אפורה זה מידע גס ולא מדמעותי. לדעת שמספרה 12-345-67 (אני יודע, זו לא מאזדה) זה כבר בעייתי מבחינת פרטיות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, sperial כתב:

למדל אפשרות להעריך את העומס בצומת ברגע נתון.

הגיוני יותר לתת גישה מיוחדת לגופים שביקשו וצריכים את זה, כגון חברות תוכנות ניווט (או חוקרים, כאמור בהודעה הקודמת).

הרזולוציה על המחשב שבדקתי היא 1280x720. אולי זה מותאם לרזולוציית המסך, אבל אני בספק.

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם

כביש 6 זו חברה פרטית אז אני לא מצפה שהם יפרסמו אבל תיאורטית אני לא רואה בכך בעיה.

על דוגמאות לתועלת אני מצליח לחשוב על משהו אבל גם בלי שום תועלת חשוב שמצלמה שאני משלם עליה מכספי (כספי ציבור)והיא מצלמת שטח ציבורי תהייה פתוחה. אני לא מבין למה שלא תהיה.

פורסם
לפני 39 דקות, elera כתב:

הגיוני יותר לתת גישה מיוחדת לגופים שביקשו וצריכים את זה, כגון חברות תוכנות ניווט (או חוקרים, כאמור בהודעה הקודמת).

הרזולוציה על המחשב שבדקתי היא 1280x720. אולי זה מותאם לרזולוציית המסך, אבל אני בספק.

הרזולוציה לא מבחינת מספר הפיקסלים, אלא מבחינת היכולת לזהות רכב מסויים - בעיקר על פי מספר הרישוי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 22 שעות, gpro כתב:

כביש 6 זו חברה פרטית אז אני לא מצפה שהם יפרסמו אבל תיאורטית אני לא רואה בכך בעיה.

אולי אפשר לקרוא לכביש חצי-ציבורי, ובעוד כמה שנים לגמרי ציבורי, אבל טוב.

מה לגבי אם היתה גישה דרך האינטרנט למצלמות עירייה שיש בכל מקום?

פורסם
בתאריך 20.7.2023 בשעה 18:19, elera כתב:

כמו שלא הייתי מצפה שכביש 6 יפרסם באתר את מספרי המכוניות שעוברות,

פרטיות, ושיקולי אבטחה משוקללים (עלות מול תועלת),

מצלמות נתיבי ישראל לא מתעדות את מספרי הרכב (לפחות לא ברזולוציה הפתוחה לציבור) ולכן אין פה שיקול של פרטיות.

בינתיים, פרצת אבטחה במצלמות של גוף בטחוני גדול היתה משמעותית יותר מאשר צפיה במצלמות הפתוחות של נתיבי ישראל (https://www.kan.org.il/content/kan-news/defense/245125/)

כיום, העולם המערבי צועד למקום שבו המידע (data) צריך להיות פתוח לכולם, כל עוד אין פגיעה בפרטיות או בבטחון המדינה. בסופו של דבר, הצילום של השטח הציבורי ע"י גוף ציבורי שייך לציבור ואין סיבה שהציבור לא יוכל להשתמש בו. מספיק שאני משתמש בזה לראות את מצב הצומת שבה אני הולך לעבור, כדי שנתיבי ישראל יפתחו את המצלמה שם.

פורסם

לא צריכה להיות תועלת למצלמות האלה. (אגב, יש כמובן - תיעוד מקומות ציבוריים לצורכים ביטחוניים, מחקריים, וכו')

אתה צריך להסביר מדוע לדעתך אמורים למנוע מהם לצלם שטח ציבורי? 

פורסם (נערך)

הזכרתי כמה דברים קודם. יש פגיעה בפרטיות וגם בבטחון.

מעבר למעקב פשוט לפי זיהוי מכונית בלי להתייחס למספר רישוי, יכולות האנליזה והעיבוד האוטומטי של וידאו רק הולכות ומשתפרות.

למשל, נראה לי שכבר לפני שנים (הרבה לפני עידן ה-ML הנוכחי) היו דוגמאות מחקר של אינטל לבניית תמונות איכותיות מאיסוף מידע מכמה פריימים של וידאו. אני לא מוצא את זה, אבל דוגמא לדברים בכיוון מלפני 15-20 שנה. יש גם דברים מסחריים. מי יודע מה עוד אפשרי מאחורי הקלעים.

צרכים ביטחוניים ומחקריים לא דורשים גישה פתוחה.

לפני 10 שעות, גור אדם כתב:

בינתיים, פרצת אבטחה במצלמות של גוף בטחוני גדול היתה משמעותית יותר

בעיות במקומות אחרים הן לא סיבה להזליג מידע כאן.

פורסם

אלה מצלמות בקרת התנועה של נתיבי ישראל. 
מדובר בחברה ממשלתית, את המצלמות האלו ממן הכיס שלנו.
אין בהן שום דבר שיכול להסגיר פרטיות חוץ מרכב דגם X בצבע Y שעבר בצומת Z בשעה U, הדבר אינו מהווה פגיעה בפרטיות. גם האזרח הפשוט - כלומר אתם, יכולים להציב שם מצלמה ולהעלות את השידור לאינטרנט.

• אהבתי 2

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 7 שעות, elera כתב:

הזכרתי כמה דברים קודם. יש פגיעה בפרטיות וגם בבטחון.

מעבר למעקב פשוט לפי זיהוי מכונית בלי להתייחס למספר רישוי, יכולות האנליזה והעיבוד האוטומטי של וידאו רק הולכות ומשתפרות.

למשל, נראה לי שכבר לפני שנים (הרבה לפני עידן ה-ML הנוכחי) היו דוגמאות מחקר של אינטל לבניית תמונות איכותיות מאיסוף מידע מכמה פריימים של וידאו. אני לא מוצא את זה, אבל דוגמא לדברים בכיוון מלפני 15-20 שנה. יש גם דברים מסחריים. מי יודע מה עוד אפשרי מאחורי הקלעים.

צרכים ביטחוניים ומחקריים לא דורשים גישה פתוחה.

בעיות במקומות אחרים הן לא סיבה להזליג מידע כאן.

לא שכנעת בכלל בדברים שאזכרת. ההנגשה הזאת היא מכוונת - דווקא אם היו שם מצלמות שרק הממשלה הייתה יכולה לצפות בהם זאת הייתה בעיה.

• אהבתי 1
פורסם

אני מסתכל במצלמות האלו כשיש דיווחים על עומסי תנועה. לא פעם יש פער בין הדיווח על עומס תנועה למצב בפועל. 

גם בימים הנדירים של שלג, באיזור ירושלים, אני מסתכל מה המצב במצלמות, בשביל לראות מה מצב ההערמות בכביש ולנסות להבין את היכולת לנסוע (וגם כי זה יפה לראות).

• אהבתי 3

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

לא יאומן, המצלמות נסגרו לשידור ציבורי!

הודעה לציבור - הפסקת שידור מצלמות

חברת נתיבי ישראל מפעילה מערך מצלמות לניהול ובקרת תנועה בצמתים מרומזרים, מחלפים וקטעי דרך שבתחום אחריותה בזמן אמת.

לאור אירועי סייבר אותם חווים משרדים ממשלתיים, היבטים בתחום הביטחוני ומתוך אחריות לביטחון משתמשי הדרך ושמירה על נכסיה החליטה החברה לאחר עבודת מטה ממושכת להוריד את אפשרות הציפייה במצלמות באמצעות אתר האינטרנט.

לכל פנייה ניתן לפנות למרכז הלאומי לניהול תנועה במספר 2120*.

• רעיון גרוע 1
  • מבאס 3
  • רעיון טוב! 1

STI 2004

• תוכן חדש...