Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני מטפל בפונטו שלי במוסך מורשה פיאט תמיד, אבל למשמע הצעת המחיר להחלפת קלאצ' (5K) נפלה לי הלסת. זו לא הייתה הצעה רשמית אבל זו התשובה שקיבלתי לשאלה "כמה יעלה להחליף קלאצ'".
ביררתי כמה עולה קיט קלאצ', 750 שקלים כולל מע"מ לקיט של "לוק" גרמני, וזה מחיר שקיבלתי מחנות שאני לא מכיר, יש מצב שזה אפילו זול יותר.
יש לי מוסך, כלומר לאבא של אישתי יש מוסך. הוא תמיד אומר לי שאני סתם מבזבז את הכסף שלי במקום להגיע אליו פשוט. עדיין לא השתחררתי מתחושת הלא נעים שהוא לא לוקח לי כסף (מילא על העבודה אבל על החלקים?) למרות שאני נשוי לבת שלו, אבל 5K להחלפת קלאצ' ברכב ששווה כמה? 10K? יש גבול לכל תעלול.

יש לי שאלות:
1. עד כמה מסובך להחליף קלאצ' ברכב הזה? משום מה יש לי הרגשה שזה לא מאוד מסובך.
2. למישהו יש אולי תרשים/סרטון/מדריך?
3. האם צריך לבצע לימוד לגיר לאחר החלפת הקלאצ' והאם גם מחשב ג'נרי יכול לבצע לימוד?
4. איזה שמן גיר שמים שם?

תודה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 13 שעות, farkash7 כתב:

עדיין לא השתחררתי מתחושת הלא נעים שהוא לא לוקח לי כסף (מילא על העבודה אבל על החלקים?)

לא מכיר קלאץ' בפיאט פונטו אז אתייחס רק לזה.

אלו יחסי אנוש בסיסיים.

אתה ואשתך זו יחידה כלכלית אחת, הוא יקח כסף על הטיפול מהבת שלו?

מה תגיד כשההורים קונים רכב חדש ואת הישן ששווה נגיד 50 אלף שקל נותנים לילדים ללא תמורה ובלי להעביר בעלות אפילו? או עוזרים ב 200 אלף ש"ח ברכישות דירה?

זה מאוד נפוץ.

אז מה, הוא יקח ממך 750 ש"ח על טיפול ברכב? לא יהיה נעים לו, ככה זה עובד. יחסי אנוש נורמליים לגרמי. 

• אהבתי 1

פורסם

אתה כמובן צודק בטח אם נתייחס לכמה ההורים עוזרים בדברים אחרים. טיפול במוסך זה אפילו לא בוטנים.

פורסם

המחיר גבוה כי זה המון עבודה. (ולא מהסוג הכיפי במיוחד).

עלות החלקים היא החלק הקטן בחשבון הכללי. (בניגוד לעבודות אחרות ברכב).

זה הסכום על החלפת קלאצ' רגילה במוסך מורשה לרנו קליאו3 ידנית שנת 2012.

בפיאט פונטו רובוטית, אני לא רואה איך זה יכול לצאת יותר הרבה יותר זול. (אלא אם יש לך קרוב משפחה בעל מוסך:)

פורסם (נערך)

הרבה עבודה? תשמע לא יודע.
הנה בחור שפירק רובוט מהגיר הזה. אחרי שמפרקים את הרובוט מקבלים גיר ידני לכל דבר ועניין וקלאצ' פשוט להחלפה שלא דורש הרבה פירוק/הוצאה של הגיר.
זה פירוק שנראה שמכונאי שעשה את זה פעם אחת עושה ב-20 דקות עם כוס קפה ביד, ומכונאי שלא עשה אף פעם בשעה, אם נגזים ממש שעתיים.
על מה ולמה 5K? על DSG לוקחים פחות בימינו.

איבדו אותי... 

פירוק הרובוט עצמו מתחיל ב-6:30 דקות. לפני זה יש קצת הכנות אבל לא משהו חריג להחלפת קלאצ'.
הקטע ערוך אבל נראה שזה לא מסובך.

פורסם (נערך)

אתה חי בסרט(ון) יוטיוב.

זה 5-6 שעות עבודה בתקן.

הנה קישור למשהו יותר ריאלסטי: VW פולו ישנה ופשוטה:

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
פורסם (נערך)

אני זורם איתך 5 שעות בתקן אתה אומר?
5 שעות כפול 300 שקלים לשעה + מע"מ זה 1800 שקל (פחות אבל נעגל).
קלאצ' לי בחנות עולה 750, אז המוסך יתמחר אותו ב-1500.
תוסיף שמן גיר במחיר מפולפל 300 שקל.

הגענו ל-3600. והלכתי "לפי התקן" למרות שלא הבאת את התקן, יש לך תקן שאומר שזה 5 שעות עבודה?
מאיפה הגיע 5K?

רק הבהרה. הכל בסדר, אני לא אומר למוסך כמה הוא צריך לקחת על העבודה שלו.
כשקיבלתי את הצעת המחיר אמרתי אוקיי והלכתי. אני לא בא להתמקח, זה לא בסטה בשוק.
אני אעשה אחורה פנה ואבדוק אופציות אחרות, אני מאמין שיש. אעדכן.

פורסם

זה מחיר מורשה ייבואן ותפסיק להתווכח איתי כאילו אני נגדך.

אבא שלי שהרכב שלו שווה 15 אלף ש"ח  שילם את ה 5K למורשה רנו ולא חזר אליהם יותר.

נכון, מוסך שאינו מורשה ייבואן כנראה היה לוקח פחות. נגיד 3600ש"ח .

אולי היה מוותר על החלפת כמה חלקים שלא חייבים בהחלפה.

זה היה בתקופה אחרת טובה יותר, לפני הקורונה.

והחלפת קלאצ' זה קריעת תחת. אתה כנראה לא מבין את זה כי לא זחלת מתחת לרכבים. החלפת ראש מנוע לדוגמא זה תענוג בהשוואה והמחיר דומה.

פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, IsraCar כתב:

והחלפת קלאצ' זה קריעת תחת.

החלפתי קלאצ' אחד בחיים שלי האמת (פג'ו 205).
זה מאוד מאוד תלוי ברכב. יש רכבים שזה משחק ילדים ויש רכבים שידרשו פירוק של לא מעט דברים כולל הגיר עצמו כדי להחליף קלאצ'
זכור לי למשל פרק בWheeler dealers שאנט החליף קלצ' בCorvette... סיוט....

בפיאט הזו ספציפית זה משחק ילדים. משהו שמכונאי סביר עושה עם חצי עין סתומה בלילה בשעה.
אף אחד לא זוחל מתחת לרכבים במוסך, יש ליפט.

התמחור של המוסך המורשה הזה יחסית סביר בדרך כלל. פה הם איבדו אותי.
אני לא יודע מה צריך לעשות בגירים של רנו ולכן לא יכול לתת את דעתי.

פורסם (נערך)

היו שתי בעיות.
מכות בבלימה האצה, נפתר בהחלפת תושבת גיר במוסך.
כשקר והרכב קר בתחילת נסיעה יש רעידות קשות. אני מכיר רעידות נורמליות בגיר הזה זה לא המצב, לרכב קשה להתקדם במצבים האלה ביציאה מהמקום, וכשמסובבים את ההגה ביציאה מהמקום (מגדיל את המומנט על הגיר) הרעידות מחמירות אף יותר. לאחר שהרכב מתחמם הבעיה לא מתרחשת. אולי הרכב מתחמם=משהו בגיר/קלאצ' גם מתחמם.
אני חשדתי בנוזל הידראולי/שמן גיר שאולי סיימו את חייהם בגלל שהתופעה לא מתרחשת כשהרכב חם, אבל במוסך אמרו דבר אחר.
באותו ביקור במוסך שבו הוחלפה התושבת חיברו למחשב ובדקו את הגיר. לדברי מנהל המוסך הקלאצ' בסוף חייו.

פורסם (נערך)

לשם השוואה הצעת מחיר שקיבלתי ממוסך כללי שמטפל ברכבי פיאט שאחי מטפל בו בפיאט שלו בשנים האחרונות 2200 ש"ח, רשמו "כולל ציר ותותבים" שאין לי מושג מה זה אומר.
לא יודע אם זה עם מע"מ או בלי מע"מ מה שבטוח שהפער במחיר ענק.

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...