Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כבל רשת 2023 - אז מה הולך היום?

Nakamichi
שימו לב! השרשור הזה בן 403 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

להשחלה בבית. נושא לעוס אני יודע.

פרטים כללים -

מדובר בהשחלה של כבלי רשת על תשתית שקבלן הכין. החיבור לרשת הוא דרך סיבים. תהיה גם רשת אלחוטית, מעדיף לסלול גם רשת קוית - בייחוד שיש לי הכנות אז זה אמור להקל. 

השימוש הוא שימוש ביתי ממוצע - כולל טלויזיות שמחוברות דרך האינטרנט לספקי התוכן. 

בגדול מרבית המידע שאני מוצא מאוד לא עדכני.  עד לא מזמן כולם המליצו על 5E כי קל להשחיל אותו והוא מגיע למהירות של גיגה.

אז לאחרונה כבר עברנו את הגיגה. ויש חברות שמציעות מהירויות גבוהות יותר, ככה שלדעתי הכבל הזה יצא מהתמונה כבר. 

ויש לנו CAT 6/6a/7/8.

7 למיטב הבנתי זה לא תקן שתפס או לא רישמי ובגדול זה DEAD END ואין מה להכנס לשם. בייחוד שההבדלים בביצועים בינו לבין ה-6a זניחים. האומנם?

CAT 8 כנראה חדש מאוד. לא מצאתי עליו הרבה מידע.

ונשארתי עם 6 מול 6a - יש מידע סותר. בחלק מהמקומות נראה שרק 6a תומך ב-10 גיגה. חלק טוענים שגם ה-6 הרגיל (יש הבדל בתדר). 

פעם נאמר שה-6a צריך אביזרי קצה מיוחדים. היום נראה שאפשר ללחוץ לו יציאות סטנדרטיות בקצה.

הפערי מחירים בין הכבלי והאביזרים שלהם זניחים. ככה שאין לזה משמעות. 

כמו כן ישנה טענה שככל שה-CAT גבוה יותר ההשחלה קשה יותר. האם לדעתכם יהיה הבדל משמעותי בין שניהם?

אז בקיצור, מה מומלץ? 

איך מחשבים בערך כמה כבל מטר לקנות? 

ושאלה נוספת, אני זוכר שההמלצה הגורפת בזמנו הייתה לרכוש כבלי רשת של טלדור. עדיין זאת ההמלצה.?

תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תבדוק על CAT7A. זה הכבל שחווט אצלי בדירה ולעניות דעתי הוא תומך עד 10 ג'יגה (מספיק שנים קדימה).

הכבלים של טלדור אכן על הסקאלה האיכותית יותר

באשר למורכבות ההשחלה - זה תלוי בצנרת שהכינו לך. בדירות חדשות אין בעיה לחווט (מניסיון) CAT 7&7A (לא מכיר 8)

אתה עושה את זה בעצמך? בעל מקצוע?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

CAT7 מיועד לחדרי שרתים ולמקומות בעלי הפרעות חשמליות. החיבור שלו בסטנדרט אחר תואם, אבל יותר עדין ולכן לדעתי פחות עדיף.

CAT8 מיועד לחיבורים קצרים בארונות תקשורת.

ולכן בפועל הייתי משחיל CAT6A STP.

בפועל ברוב השימושים ביתיים גם CAT5E יספיק אבל לא הייתי משחיל אותו בבית חדש.

מה שיותר חשוב בכבל חדש זה יחס נחושת אלומיניום, אבל המידע הזה על הכבל לא נגיש.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פיזית (עובי כללי, גידים, גמישות) אין הבדל בין cat6a ל cat7 בהנחה ששניהם באותה דרגת בידוד stp/sftp וכו׳

טלדור זה הנפוץ בארץ באיכות טובה ומספקת אך בטח שלא הכי טובה ולא קרוב לזה.

אתה לא מוצא מחברי קצה cat7 כי מחברי קצה מסוג קיסטון המאושרים ע׳י tia הם cat6a ופיזית ניתן להשתמש בהם ללא בעיה בכבלי cat7

יש כמובן פאנלים לכבלי cat7a/8 אבל הם ברמת מחיר שלא מצדיקה התקנה בבית וגם לא מיועדים לכך כולל הכבלים עצמם.

בקיצור, כדי ליצור שקע מנקודה לנקודה השתמש בטלדור cat7 ומחברי קיסטון

3m/rit/excell/corning

אם יש לך הרושם שתהיה בעיה להשחיל אז השתמש ב cat6 עם שקעי קיסטון אקסל (אפשר גם עם האחרים אבל הם מחזיקים הכי טוב cat6)

אם אתה צריך סיוע ברכישה, אני יכול לעזור (עוסק בתחום)

עריכה אחרונה על ידי gsi16v
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תלוי בצנרת שלך.

אני חיווטתי את רוב הבית שלי מחדש - היה 5E והשחלתי 6 (או 6A, אני צריך להסתכל על התוף), כמה שעות עבודה עם אחד הבנים. בצינור אחד הסטאלבנד לא עבר איזו ברך, אבל זה היה עם הכבל הישן במקום - מדובר בכבל קריטי ולא רציתי לשלוף אותו לפני שהסטאלבנד עבר - אחר כך התקנת השקעים בקצוות היה סיפור לא גדול.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 10.6.2023 בשעה 16:57, Nakamichi כתב:

השימוש הוא שימוש ביתי ממוצע - כולל טלויזיות שמחוברות דרך האינטרנט לספקי התוכן. 

אני לא מבין ברשתות וציוד, אז שואל באמת, למה למשתמש ביתי ממוצע יש צורך להשקיע בחיווט יקר ומתקדם?

העולם הצרכני (לא משרדים) הולך לכיוון האלחוטי. התקנים של הוויפי כבר מציעים מהירות הרבה יותר ממספקת. וממשיכים לשפר.

אצלי בבית 4 טלוויזיות, מחשבים ניידים, מחשב שולחני, אקסבוקס. הכל מחובר ועובד יופי בוויפי.

לממ״ד של הבן העברתי רשת על מתאמי מוקה פשוטים וגם עליהם כבר אפשר לוותר, אחרי ששמתי יחידת מאש בחדר הסמוך.

אלא אם זה בית של גיימרים שצריכים חיבור ממש ממש מהיר או משהו אחר שאני לא חושב עליו, לא הייתי משקיע מעבר לחוטים סטנדרטים (6a?)

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@פינדרזה תלוי במבנה הדירה. אצלי 3 יחידות mesh לא נותנות כיסוי מספק (והן מחוברות לנתב דרך כבלים, לא משורשרות אלחוטית). חוץ מזה, עם צפיפות הרשתות צפה הפרעות הדדיות. יש לי רק שני שכנים, אבל כשאני מפעיל WiFi analyzer אני מקבל לפחות 8-9 רשתות, כי לכל אחד מהשכנים 3-4 נתבים/נקודות גישה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 דקות, sperial כתב:

עם צפיפות הרשתות צפה הפרעות הדדיות.

גר בבניין עם הרבה שכנים. לא נתקלתי בבעיה כזו.

״צדקתי בעבר, עדיין אני צודק, תמיד אני צודק.״

מ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 13.6.2023 בשעה 08:49, פינדר כתב:

אני לא מבין ברשתות וציוד, אז שואל באמת, למה למשתמש ביתי ממוצע יש צורך להשקיע בחיווט יקר ומתקדם?

העולם הצרכני (לא משרדים) הולך לכיוון האלחוטי. התקנים של הוויפי כבר מציעים מהירות הרבה יותר ממספקת. וממשיכים לשפר.

אצלי בבית 4 טלוויזיות, מחשבים ניידים, מחשב שולחני, אקסבוקס. הכל מחובר ועובד יופי בוויפי.

לממ״ד של הבן העברתי רשת על מתאמי מוקה פשוטים וגם עליהם כבר אפשר לוותר, אחרי ששמתי יחידת מאש בחדר הסמוך.

אלא אם זה בית של גיימרים שצריכים חיבור ממש ממש מהיר או משהו אחר שאני לא חושב עליו, לא הייתי משקיע מעבר לחוטים סטנדרטים (6a?)

מהסיבה שתרצה שהכל יהיה מחובר קווי, שתדע תמיד שהוא עובד במקסימום ולא תצטרך לחבר הכל מחדש אם תחליט שאתה מחליף את הגדרות הרשת האלחוטית או את הציוד שהוא דיי ציוד מתכלה ומתחלף

נקמיצי, אם שלחת לי הודעה ולא עניתי היתה לי בעיה עם התיבה,  אז תרשום פה או שלח שוב

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חודש מאוחר יותר...

יש לי שאלת המשך בנוגע לחיבורים שצריך לעשות,

אני לא מבטיח שהיא תהיה ברור לגמרי, אבהיר אם צריך.

למיטב הבנתי: הספק מעביר לי סיב אופטי עד הארון תקשורת. בארון תקשורת הסיב הזה מתחבר ישירות/דרך מתאם לראוטר. וזהו. יש אינטרנט.

עכשיו - אני מעביר מכל החדרים לארון תקשורת כבלים. הכבלים האלה בקצה יכולים:

1. לקבל תקע RJ45 - להתחבר לאחת היציאות של הראוטר ואז יהיה אינטרנט בחדר.

2. להגיע לאיזשהו PATCH PANEL. שממנו אני שוב מעביר כבלים שמתחברים או לראוטר או לאיזשהו SWITCH.

3. אם שמתי סוויטץ, אז אני צריך להעביר כבל בין הסוויטץ לראוטר.

הבנתי נכון?

ובמידה וכן, אני לא ממש מבין מה הבעיה עם אופציה מספר 1 בהנחה ויש לי מספיק פורטים בראוטר, או אם אין לי - אז רק להוסיף SWITCH. כי זה לא כ"כ נפוץ לראות שמחברים ישירות את החדרים עם תקע לאנשהו אלא עוברים בתחנה הזאת של הפאץ פאנל שקצת בא לי לוותר עליה.

למה אני צריך באמצע עוד מתווכים. בשביל מה זה טוב לי הפאץ פאנל הזה, שמישטוט ברשת נראה שרובם המוחלט זה מוצרים עלומי שם ולמה אני צריך SWITCH, שזה מרגיש לי כמו עוד מקור להתעסקות?

רב תודות

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מתג אתה צריך רק אם אין לך מספיק חיבורים פיזים בנתב. אם כל מה שאתה צריך זה שני קווים פיזיים לחדרי הבית, ובנתב יש שני חיבורים פנויים אז לא צריך מתג. 

Patch panel שמים בארונות תקשורת/שרתים. ארון תקשורת ביתי לא ממש בנוי בשביל לשים בו אחד ולרוב גם אין בו, ממש מקום.

אצלנו בבית יש קו פיסי לכל חדר, מארון התקשורת הביתי. בתוך הארון שמתי מתג והנתב, שאין לו מקום בארון, נמצא על מדף מעל, כמעט צמוד לתקרה.

לנתב (שלנו, לא של הספק) נכנס קו האינטרנט ויוצא קו אחד לארון עם המתג וממנו לכל שאר הקווים לחדרי הבית. 

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התשובה תלויה בציוד שיש לך ובתשתיות בדירה.

אתה מתחיל במתאם סיבים שהופך טת האות מאופטי לחשמלי.

את האות הזה אתה מזין למודם/נתב.

מה שקורה מכאן תלוי במבנה ובתשתיות בדירה שלך.

אם לנתב יש יותר מיציאה אחת אתה יכול לחבר אליו כבלים מהחדרים כמספר הפורטים הפנויים.

אתה יכול לשרשר לו סויטש כדי לחבר יותר כבלים.

אתה יכול לשרשר עוד נתבים (בצורת access point) כדי לחבר עוד לקוחות (קוויים או אלחוטיים) בחדרים. אם התשתית מצריכה אתה יכול להמשיך לשרשר עוד נקודות גישה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברוב המקרים היציאות בראוטר לא מספיקות.

לדירת 5 חדרים אתה צריך לפחות 5 פורטים, וברוב המקרים לראוטר אין יותר מ 3-4.

מניסיון - ברוב המקרים בדירות 5 חדרים יוצא לי להתקין סוויץ' של 8 יציאות - אם הראוטר והסוויץ' בארון תקשורת.
אחת היא למעשה הכניסה מהראוטר - ועוד 7 הולכות בבית (4 לחדרים, 1-2 לסלון, ועוד אחת לעיתים למיקום ספציפי אחר\מטרה אחרת או שהיא נשארת ריקה).

במקרים של סוויץ של 5 יציאות - לרוב הראוטר יושב במזנון של הסלון וממנו מושכים כבל לארון תקשורת ושם הוא מתחבר לסוויץ' 5 יציאות (כניסה אחת ו-4 נוספות הולכות לחדרי שינה, אחת לכל חדר).

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic
Citroen C4 MY07 2.0 143Hp Automatic

eפ.מצולמים אחרונים: הח' שסתום ספיקה למדחס מזגן, טיימינג למנוע 2.0 EW10J4 ב 307, הח' COM2000 ברכבי PSA , הח' שמן AL4, הח' שסתומים AL4

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פאץ' פנל זה כדי לעשות סדר בכבילה ושיהיה אסתטי. סה"כ ממשק יפה וטיפש להחריד שמאחור נכנסים RJ45 (לא משנה אם זה מסוויץ' או ראוטר) ומקדימה לכל מקור יש חיבור נקבה RJ45.

אתה ממש לא חייב.

לדוגמה, יש לך ראוטר עם 4 פורטים (שאחד מהם מחובר לסוויץ') ועוד סוויץ עם 5.

את כל ה8 נקודות רשת אתה יכול לחבר לפץ' פנל ומשם להוציא כבילה לחדרים,

או שאת 8 הנקודות אתה יכול להעביר ישירות בקיר לחדרים.

מקווה שזה מה ששאלת.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...