Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כבל רשת 2023 - אז מה הולך היום?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 22 דקות, Coro כתב:

פאץ' פנל זה כדי לעשות סדר בכבילה ושיהיה אסתטי. סה"כ ממשק יפה וטיפש להחריד שמאחור נכנסים RJ45 (לא משנה אם זה מסוויץ' או ראוטר) ומקדימה לכל מקור יש חיבור נקבה RJ45.

אתה ממש לא חייב.

לדוגמה, יש לך ראוטר עם 4 פורטים (שאחד מהם מחובר לסוויץ') ועוד סוויץ עם 5.

את כל ה8 נקודות רשת אתה יכול לחבר לפץ' פנל ומשם להוציא כבילה לחדרים,

או שאת 8 הנקודות אתה יכול להעביר ישירות בקיר לחדרים.

מקווה שזה מה ששאלת.

המטרה העיקרית של הפאץ' פאנל זה קודם כל לקחת את הכבילה הקשיחה (זו שמושחלת בקירות) ולהפוך אותה לנקודה (נקבה).
משם מחברים את הנקודות לסוויץ' עם כבילה קצרה גמישה (כזו שניתן ללחוץ עליה סופית RJ45).

ברמת העיקרון - כבילה קשיחה לא מיועדת ללחיצה ב RJ45 ובאביזרים סטנדרטיים כבל CAT קשיח לא ייכנס לתוך סופית RJ45 (למרות שיש אביזרי "אפטר מרקט" שחלקם מאפשרים את זה - זו לא כוונת המשורר ולא הייתי ממליץ על כך).

איציק

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

אתה מתכוון לתקעי או שקעי RJ45 על הכבלים?

הרי בקצה המרוחק אותם כבלים מקבלים שקעי RJ45 (קיסטונים).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ולכן אני לא מבין את הערתו של @איציק נ.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

הסטנדרטים קובעים שכבילה פאסיבית (תוך הקירות) תהיה כבילה קשיחה. בארגונים אותה כבילה מגיעה מן הסתם לארונות תקשורת אל ה-PATCH PANELS. כל כבל מתחבר לקיסטון (רואים בתמונה) ואז זה מאפשר גמישות נוחה יותר בחיבור אל המתג.

3M CAT6 Pre-Terminated Panel RJ45 UTP – Execab Custom Cables ABN: 85 624  047 632

Recommendations of RJ45 Patch Panel

עריכה אחרונה על ידי Shmulik_Miata

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

אם הכבל המושחל הוא cat6a ומעלה אז תצטרך פאץ פאנל כי כל כבל מסתיים בקיסטון cat6a

אם תשחיל cat6 תוכל לחבר את כל החדרים ישירות לסוויטש עם סופית rj45 על הכבל המושחל.

יש כמובן סופיות rj45 לכבלי cat6a ומעלה אך חלקן לא תקניות, יש חברות מסויימות שכן מייצרות וגם האיכותיות לא מראות אמינות לאורך זמן מכיוון שאלו כבלים קשיחים ומספיק כמה תזוזות וכבר יש סימיני אי רציפות במחבר.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אם מסתדר יותר מבחינת מקום/צורת התקנה אפשר לחבר את קצות הכבלים עם קיסטונים ולקבע אותן עם פאנל כזה (ניתן למצא גם יותר קטן)

https://www.cable.co.il/sg_product~D66676~4~41.htm

פורסם

שים לב שאם אין בארון מקום ל-Patch Panel אז אתה לא באמת חייב אחד. אפשר לחבר לכבל את הקיסטון ולהשאיר אותו תלוי.

נכון, זה מכוער ופחות מסודר, אבל, אם מדובר בארון סגור אז זה עושה את העבודה.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

וזו בדיוק הסיבה שאם אין מקום בארון אז מראש צריך להשחיל כבלי cat6

פורסם

נצל"ש, אצלי היו מושחלים מראש כבלי רשת של cat5e וכרגע הושחלו בנוסף, עוד כמה כבלי cat6.

אני צריך כבלי רשת על מנת להתחבר מהשקע רשת בקיר לטלויזיה/ממיר/קונסולה. האם יש הבדל בין סוג הכבל הרצוי cat 6 או cat5e? או זה בעצם יעבוד בכל מקרה לפי התשתית הנמוכה? ופשוט לקנות את הcat 6 באורך הרצוי?

פורסם

תוף של 100 מ' cat6 עולה 200 ש"ח. לפחות מבחינת הפרשי מחיר זה זניח לגמרי. יספרו המומחים האם יש לזה משמעות טכנית בסביבה ביתית.

פורסם

סביבה ביתית? ההבדלים זניחים מאוד ולא מורגשים (בעיקר בתדרים)

img3.png

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
לפני 14 דקות, Shmulik_Miata כתב:

סביבה ביתית? ההבדלים זניחים מאוד ולא מורגשים (בעיקר בתדרים)

img3.png

אם הכוונה אלי אז כן. היו 5 נקודות מושחלות מהקבלן עם cat5e והוספתי עוד 6 נקודות עם cat6. אם ככה, אם אקנה כמה כבלי רשת של cat6 לא תהיה בעיה עם אחבר אותם לנקודות הישנות בהם עובר ה5e?

• תוכן חדש...