Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היא הלכה עם התינוק בעגלה והוא נתן רוורס על המדרכה כדי להכנס לסוכנות שלהם ופגעה בה.

חתיכת $@^@$^

נסענו עצמאית למיון ואין נזק רק מכה יבשה.

יש לה כאבים.

צריך היה לערב משטרה במצב כזה? זה לא פגיעה שהצריכה אמבולנס או התערבות מיידית מכה קטנה יחסית.

יש לו ביטוח סוחר. אם אני רוצה להגיש תביעה, לפנות ישירות לביטוח שלו או לתבוע אותו בבית משפט? 

האם ביטוח רכב שלנו יכול לעזור איכשהוא פה? כאילו להתעסק בתביעה במקומנו?

פורסם

התשובה חיובית. לפנות מיידית לתחנת משטרת התנועה הקרובה. תגישו הודעה על האירוע, סביר שכבר מחר תקבלו הודעה של המשטרה על כך שהתיק נסגר מחוסר עניין לציבור (ניסיון אישי עם פגיעה בילד במעבר חציה, אם כי לפני אי אילו שנים).

יתכן שפגיעה הגופנית תתבטא רק בעוד כמה ימים או שבועות, חייבים לבצע את כל הנוהל מיד ולשמור את כל המסמכים בתיק מסודר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

איך תובעים? את הנהג? את סוחר הרכבים? את הביטוח שלו?

ויש בכלל טעם אם הנזקים זה ברמת המכות היבשות ?

(לא שברים או משהו, היא לא נפלה)

עריכה אחרונה על ידי ykg
פורסם

1. תובעים את בעל הרכב, הוא גם המבוטח בביטוח חובה.

2. קודם כל לתעד היטב ולגבות את התיעוד. אחר כך לחשוב מה אתה רוצה לעשות, וכנראה שאם יש פגיעה (וכאמור, הביטוי יכול להיות מאוחר) להעזר בעורך דין לתביעה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

1. לפנות למשטרה ולהגיש תלונה. אישור הגשת תלונה משמש אסמכתא עבור קופ"ח שהביקור במיון הוא ללא תשלום.  כמו כן, מהווה סוג של הוכחה רשמית עבור חברת הביטוח כי התרחש אירוע.

2. כמו כל תאונה עם נזק גוף, לפנות ישירות לחברת הביטוח של הסוכנות (בשביל זה יש ביטוח). הם יבקשו אישור הגשת תלונה במשטרה + מסמכים רפואיים. אם לא השתנה כלום בפרקטיקה שלהם, אז בנזק של מכות יבשות הם נותנים פיצוי סמלי בסדר גודל של 2K-3K.

אין טעם לתבוע את הנהג/ בעל הסוכנות אלא רק אם הם מכחישים כי האירוע התרחש.

פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, guya72 כתב:

1. לפנות למשטרה ולהגיש תלונה. אישור הגשת תלונה משמש אסמכתא עבור קופ"ח שהביקור במיון הוא ללא תשלום.  כמו כן, מהווה סוג של הוכחה רשמית עבור חברת הביטוח כי התרחש אירוע.

2. כמו כל תאונה עם נזק גוף, לפנות ישירות לחברת הביטוח של הסוכנות (בשביל זה יש ביטוח). הם יבקשו אישור הגשת תלונה במשטרה + מסמכים רפואיים. אם לא השתנה כלום בפרקטיקה שלהם, אז בנזק של מכות יבשות הם נותנים פיצוי סמלי בסדר גודל של 2K-3K.

אין טעם לתבוע את הנהג/ בעל הסוכנות אלא רק אם הם מכחישים כי האירוע התרחש.

תודה.

האם אפשר לחכות עם התביעה כדי לראות את הנזק הסופי של המכה? אני לא רוצה להגיש עכשיו כי אולי יהיו לזה השפעות עוד חודש \ חודשיים ? הרי ברגע שאני מקבל מהם משהו, אני מסכים שאין לי טענות נוספות. 

אם רק מכות יבשות, יש טעם לעבר עו"ד ?

עריכה אחרונה על ידי ykg
פורסם

עם התביעה אפשר להמתין עד התגבשות הנזק.

יש גם מצב שיופיע אצלכם חוקר מטעם הביטוח בלי הזמנה.

פורסם
בתאריך 11.3.2023 בשעה 20:58, ykg כתב:

הרי ברגע שאני מקבל מהם משהו, אני מסכים שאין לי טענות נוספות. 

ייקח אי אילו חודשים מרגע הגשת התביעה עד הסגירה וקבלת פיצוי.

בתאריך 11.3.2023 בשעה 20:58, ykg כתב:

אם רק מכות יבשות, יש טעם לעבר עו"ד ?

כן, עו"ד שעובד תמורת אחוזים.

ככה אתה לא משלם שקל ולא מפסיד דבר.

מה שיוציא- אתם שותפים.

פורסם
לפני 18 שעות, אורח לרגע כתב:

ייקח אי אילו חודשים מרגע הגשת התביעה עד הסגירה וקבלת פיצוי.

כן, עו"ד שעובד תמורת אחוזים.

ככה אתה לא משלם שקל ולא מפסיד דבר.

מה שיוציא- אתם שותפים.

אם יש למשהו המלצה על עו"ד שעובד בשיטה הזאת אשמח לשמוע המלצות. אפשר בפרטי.

(קראתי איפשהוא ששכר הטרחה על נזקי גוף קבוע בחוק ושזה בד"כ משהו שבית המשפט מחייב את חברת הביטוח)

פורסם (נערך)

בשביל מכות יבשות בלבד, ללא נזק אחר, אין טעם בעו"ד.  חברת הביטוח תשלם לך בערך 2K-3K ש"ח.

רק פגישה עם עו"ד תעלה לך בסביבות 500 ש"ח, והוא יגיד לך שבשביל סכום פיצוי כזה הוא לא מזיז את עצמו (מקבל עמלה של בערך 15%-20% - אינני זוכר כמה בדיוק).

רק אם יש נזק לטווח ארוך, אז יש טעם בעו"ד.

עריכה אחרונה על ידי guya72
פורסם
לפני 4 שעות, guya72 כתב:

מקבל עמלה של בערך 15%-20% 

"קצת" טעיתי במספרים.

מקבל שכ"ט של 8%  +מע"מ על פשרה לפני הגשת תביעה לבימ"ש. 

ו-11%+מע"מ אם הגיעו לפשרה לאחר הגשת כתב תביעה.

13% + מע"מ אם יש פס"ד של שופט.

גם אם ינפח את נושא המכות היבשות, השכ"ט שלו יהיה לכל היותר בסדר גודל של כמה מאות שקלים.

נראה לך שבשביל סכומים כאלו, הוא יקבל אותך ?

פורסם
בתאריך 16.3.2023 בשעה 04:13, guya72 כתב:

"קצת" טעיתי במספרים.

מקבל שכ"ט של 8%  +מע"מ על פשרה לפני הגשת תביעה לבימ"ש. 

ו-11%+מע"מ אם הגיעו לפשרה לאחר הגשת כתב תביעה.

13% + מע"מ אם יש פס"ד של שופט.

גם אם ינפח את נושא המכות היבשות, השכ"ט שלו יהיה לכל היותר בסדר גודל של כמה מאות שקלים.

אכן אלה האחוזים, קבועים ע״י לשכת עוה״ד, ולמיטב ידיעתי אף עו״ד לא יכול לגבות משהו אחר או לפי שיטה אחרת בנזקי גוף.
יש טבלה מפורטת של כמה מקבלים על כל סוג נזק. אם אין נזק ארוך טווח, ואפילו לא שברים, אכן הפיצוי יהיה מאד נמוך.
אבל בכל זאת קריטי להגיש תלונה המשטרה כמה שיותר מהר (כדי שאם יסתבר בהמשך שכן יש נזק יותר משמעותי, יהיה תיעוד מה שיותר מוקדם, ויהיה ברור שהוא תוצאה של התאונה. לא לחכות אפילו יום.
יש לי ידידה שנכנסו במכונית שלה מאחור, חטפה מה שחשבה שזו רק צליפת שוט. אחרי חודש התפתחו כאבים רציניים ובעיות גב, שלא פסקו עד היום, 20 שנה אח״כ. הפיצוי בתביעה היה מאד משמעותי).
אגב, גם החוק מחייב לדווח מיידית על תאונה עם נפגעים.
אם הנהג הפוגע חצה מדרכה בנסיעה לאחור, אני בכלל לא בטוח שהמשטרה תסגור את התיק. יש בשנים האחרונות החמרה בכל מה שקשור בפגיעות בהולכי רגל.

פורסם (נערך)
בתאריך 16.3.2023 בשעה 04:13, guya72 כתב:

יש מספיק עו״ד שחיים מהתיקים האלו.

בשבילם זו פרוצדורה פשוטה וכסף קל.

אאל״ט אתה אפילו לא צריך להגיע אליו למשרד. שולח את כל האישורים של המשטרה וביה״ח וייפוי כח מרחוק.

מנסיון לפני כ20 שנה. מאמין שהיום זה אפילו יותר פשוט.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• תוכן חדש...