Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שואל כאן בשביל מישהי מבוגרת שחוותה פציעה כתוצאה מנפילה באוטובוס שבלם בפתאומיות בסוף שנת 2018 - האוטובוס החל בנסיעה מייד לאחר ששילמה ולפני שהספיקה לשבת ולפתע בלם בלימת חירום - היא נזרקה על מכונת התשלום ונפצעה.

התביעה שלה התקבלה בזמנו, אבל היום היא ישבה עם בנקאי ועברה על היסטוריית תשלומים וכו' והיא מצאה שהתשלום מעולם לא הועבר מחברת הביטוח.

השאלה היא מה עליה לעשות עכשיו?

יש איזושהי התיישנות על העניין או לחלופין, האם הם חייבים לשלם בתוספת ריבית על התקופה?

פורסם

דבר ראשון שתיצור קשר עם חברת ותראה מה הם אומרים.

אין טעם להתכונן לתסריט הגרוע ביותר, אולי ישלמו בלי להתווכח?

אכן צריך לחשב בהצמדה לריבית לפי חוק חוזה הביטוח:

28. (א) 

על תגמולי הביטוח יתווספו הפרשי הצמדה כמשמעותם בחוק פסיקת ריבית והצמדה, התשכ"א-1961, מיום קרות מקרה הביטוח, וריבית צמודה בשיעור שנקבע לפי סעיף 1 לחוק האמור לענין ההגדרה "הפרשי הצמדה וריבית" מתום 30 ימים מיום מסירת התביעה; אין בהוראה זו כדי לגרוע מסמכות בית המשפט לפי החוק האמור.

(ב) 

חושבו תגמולי הביטוח, או חלקם, כערכם בתאריך שלאחר קרות מקרה הביטוח, יתווספו עליהם או על חלקם, לפי הענין, הפרשי הצמדה מאותו תאריך בלבד.

(ג) 

היה המבטח חייב להחזיר למבוטח או למוטב דמי ביטוח, יתווספו עליהם הפרשי הצמדה וריבית כאמור בסעיף קטן (א) מיום היווצר החיוב.

פורסם

למיטב הבנתי, עדיין לא חלה התיישנות על הנושא אך יש צורך להתחיל להריץ עניינים לפני שתחול התיישנות על הנושא (חברת הביטוח תנסה למרוח את הזמן בכדי להגיע להתיישנות). אם אין תשובה מהירה, יש צורך להגיש תביעה לבימ"ש (מומלץ להיעזר בעו"ד בנושא).

פורסם

שליחת מכתב אליהם לא עוצר את עניין ההתיישנות זמנית עד לקבלת תשובה חד משמעית ורשמית?

או לכל הפחות זו לא תהיה עילה לתביעה גם לאחר התיישנות במידה ויוכח שפנו אליהם לפני תום ההתיישנות והם לא עשו דבר\מרחו את הזמן?

הרי הכסף היה אמור להיות מועבר - התביעה סגורה, אין פה שאלה בעניין התביעה, רק כסף שלא הועבר כפי שצריך היה להיות מועבר.

פורסם

על תביעה ביטוחית ועל חובות יש התיישנות שונה.

תביעה ביטוחית כבר היתה, אז נשארת רק שאלת ההתישנות על החוב.

למיטב ידעתי, התיישנות על חוב היא 7 שנים, אבל זה מידע כללי בלבד. בכל מקרה, שמתם לב עכשיו, אז אל תמתינו עוד.

• רעיון טוב! 1
פורסם

בגדול התיישנות תביעה לנזקי גוף 7 שנים במקרים מיוחדים אף ארוכה מכך.

פנה לחברת הביטוח בקש אסמכתא של התשלום אולי הלך בכלל לחשבון אחר של הנפגעת.

היה ולא שולמה התביעה,  דרוש תשלומה כולל ריבית  והצמדה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אבל ישה, התביעה על נזקי הגוף כבר היתה ונסגרה.

כעת זו תביעה על חוב של הפיצוי שסוכם ולא שולם. אין לי מושג מה ההתיישנות על תביעת חוב שכזה.

אבל להערכתי, אנחנו מקדימים את המאוחר, שיפנו לחברת הביטוח ויבררו האם יש להם תיעוד של התשלום, מתי, כיצד ולמי.

פורסם

תביעה נסגרת אחרי שמשלמים אותה או מסרבים  לשלם אותה

ואז יש 7 שנים לתבוע מהרגע שבו קרה הנזק.

כך  או כך גם תביעת חוב ניתן לתבוע תוך 7 שנים 

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

קריאת שווא. לאחר בירור נוסף מסתבר שהתשלום נכנס לחשבון שלה ב-2018. לא ברור לי מדוע הפקיד אמר לה אז שאין תנועה כזאת, למרות שהיה לה תאריך והכל. היא בדקה שוב (אצל אותו פקיד במקרה יש לציין), לאחר שחברת הביטוח החזירה לי תשובה עם הוכחת תשלום למייל שלי.

פורסם

רק בריאות

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...