Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם קונים רכב משומש יותר וותיק נגיד 10 שנים על הכביש, שום סקירה שעושו עליו כשהיה חדש לא רלוונטית ואין אותו אצל היבואן ובחברות השכרה. הרכב צבר 150  אלף ק"מ, יש לו בלאי, הוא מתנהג אחרת ממה שהתנהג כשהיה חדש. 

אין דרך אחרת להתרשם ממנו מאשר בנסיעת מבחן אצל המוכר. 

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בסדר...

הרכבים שאני מוכר, בני עד 4, וכאלה שלא עשו יותר מ 40,000 ק"מ.

אולי מכאן אי הסכמה שלא לתת נסיעה על הרכב, ואי התעקשות של הקונים על נסיעה כזאת.

ומצד שני, של המגיבים כאן, למה הם מתעקשים על נסיעה כנ"ל.

פורסם

אתה לא צריך לתת לקונה לנהוג לך ברכב. אם זה לא נראה לו שימשיך הלאה. בן אדם שבא לקנות רכב אמור להכיר את הרכב, לדעת מה הוא שווה על הנייר - רוצה לבדוק? שיקח לבדיקה לפני קניה במוסך. 

פורסם

לפני 13 שעות, WE988244 כתב:

יש איזו שהיא אינטרקציה בין נהג לרכב,

יש רכבים שעליתי עליהם בחיים והרגשתי שהם לא מתאים לי,

אמרתי למוכר סליחה אבל התישבתי בכסא של הנהג והרגשתי מין חוסר חיבור לרכב ולתפוקה שהוא נותן,

אין איפה לבדוק/לשכור/להשאיל רכב בן 6+, האופציה היא ללכת לראות כזה רכב,

וגם להרגיש אם רכב תקין כשאתה יושב על ההגה כשאתה נוהג יש דברים שתרגיש.

שוב יש הבדל בין ללחוץ לבין לנהוג במתינות או שאתה הנהג או שאתה הנוסע, אני כפי שנכתב כאן גם קורא לא מעט ביקורות של הרכב (גם מבחנים שהיו שיצא כחדש), על האמינות לאורך זמן, תקלות אופינייות וכו'.
לא אומר לא לבקש לנהוג אבל גם נסיעה כנוסע בכביש יכולה להעביר אינדיקציה על החלפת ההילוכים וכו'.

לפני 12 שעות, Buki כתב:

אם קונים רכב משומש יותר וותיק נגיד 10 שנים על הכביש, שום סקירה שעושו עליו כשהיה חדש לא רלוונטית ואין אותו אצל היבואן ובחברות השכרה. הרכב צבר 150  אלף ק"מ, יש לו בלאי, הוא מתנהג אחרת ממה שהתנהג כשהיה חדש. 

אין דרך אחרת להתרשם ממנו מאשר בנסיעת מבחן אצל המוכר. 

ברור, אבל שוב נסיעת מבחן הגיונית, לא יום מסלול בסלאלומים והאצות,
יש כן את עניין הביטוח (לפעמים הביטוח מכסה רק נהגים ספצייים וכו'

פורסם
לפני 31 דקות, llaavvii כתב:

ברור, אבל שוב נסיעת מבחן הגיונית, לא יום מסלול בסלאלומים והאצות,
יש כן את עניין הביטוח (לפעמים הביטוח מכסה רק נהגים ספצייים וכו'

מה הסיפור,?

אתה רוצה למכור אוטו תפתח את הביטוח לאותה תקופה,

בדיוק כמו שלא תרצה לקנות אוטו בלי לעשות עליו סיבוב, תתן את האופציה גם כשאתה מוכר,

אלא אם את המאלו שלא עושים סיוב על האוטו בקניה, אז סבבה.

• רעיון טוב! 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם

הסיפור יכול להיות יקר...
ביחוד לנהגים צעירים, אבל עד היום לא נתקלתי בבעיה הזו שמכרתי רכבים (לי בדרך כלל יש ביטוח לכולם...).
מקווה שלא נגיע לבעיה הזו.

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, Liran3331 כתב:

רוצה לבדוק? שיקח לבדיקה לפני קניה במוסך. 

למה, המוסכניק לא עושה נסיעה בנוסף לבדיקה הטכנית?

כי במכוני בדיקה (שאני מכיר) בירושלים, כן מוציאים את הרכב לסיבוב.

עריכה אחרונה על ידי pasat04

פורסם

עושים. גם בבאר שבע וגם בפתח תקווה ראיתי שלקחו לנסיעת מבחן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 14 שעות, Liran3331 כתב:

רוצה לבדוק? שיקח לבדיקה לפני קניה במוסך. 

שוב פעם אני אומר, כשקונים רכב שהוא לא כמעט חדש לגמרי, יש הרבה דברים שאתה יכול לגלות בנסיעת מבחן שאתה עושה. 

אז בדקתי 5 מכוניות, 4 פסלתי ואת החמישית לקחתי לבדיקה למכון בדיקות או למוסך.

אם בכל פעם תשלם 500 שקל על בדיקה, אחרי כמה בדיקות לא ישאר כסף לאוטו...

רוצה דוגמא - יש לי רכב ידני עם רעידה בשיחרור קלאץ'. אני כבר למדתי להסתדר עם זה,  יודע לשחרר בלי רעידה לאט יותר בטורים גבוהים יותר ממה שצריך. אם תשב לידי כשאני נוהג לא תשים לב שיש בעיה. אבל זה בפירוש לא תקין, יש בעיה.

תקח למכון בדיקות, תשלם 500 שקל והוא ירשום לך "רעידות בשילוב מצמד". כשיכולת לגלות את זה לבד בנסיעה של כמה מטרים.

• אהבתי 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כשקניתי את הרכב הנוכחי, באתי מרחוק, כמעט 400 שקל מונית עד הרכב.

הבעלים יצא אלי, דיברנו קצת, פתח את הרכב והוציא אותו מהחניה, הרכב היה ממש נקי פנימית וחיצונית.

פתאום הודיע שהוא צריך לנסוע לאסוף את אשתו ונכנס לרכב אחר (היו לו 4 רכבים) ושיחזור בעוד כחצי שעה.

אמר לי שבנתיים אבדוק את הרכב ואעשה סיבוב באיזור ונסע.

השאיר אותי לגמרי לבד עם הרכב, המפתח, כל המסמכים וההיסטוריה ביחד עם חלקים לטיפול הבא. 

האמת שזה היה לי מוזר כי לך תדע מי אני ומה אני יכול לעשות, אבל בנתיים בדקתי בעצמי כל מה שחשבתי עליו, פתחתי וסגרתי חלון חלון,

הזזתי את המושבים, המראות, הפעלתי את המזגן, בדקתי עובי רפידות בלמים וצלחות, מצב צמיגים, עיינתי במסמכים ובהיסטוריה.

כשהוא חזר כבר הודעתי לו שאני מעוניין לקנות, דיברנו קצת על המחיר והוא הסכים, לחצנו ידיים, אבל בגלל שהיה יום שישי לא הצלחתי להעביר לו את כל הכסף.

נסענו לבית שלו, נתתי לו 5,000 שקל שמשכתי איתו ביחד כמקדמה והוא כתב זיכרון דברים שביום ראשון אני מעביר לו כסף ועושים העברת בעלות באינטרנט.

כשהוא שאל אותי איך אני חוזר לבית אמרתי לו שתכננתי לחזור במונית, או עם הרכב במידה ואקנה. הוא אמר לי שאין דבר כזה ושהוא לוקח אותי עד לבית למרות שידע שזה שעתיים נסיעה עד אלי. אשתו התערבה ואמרה שהם לא יספיקו לעשות את הקניות של יום שישי, כך יצא שנסעתי איתו ועם אשתו לעשות קניות, אפילו הסעתי את העגלה, עזרתי להם להעמיס ולפרוק את הקניות בבית שלהם ואחרי כל זה הוא באמת הסיע אותי עד לפתח הבית, דרך כביש 6. חוויה. קצת חפרתי, אבל הסיפור אמיתי לגמרי.

יש כל מיני אנשים.

• אהבתי 4
  • מעניין 2

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

זה הצד הקיצוני השני,

אבל מצידי ברור שכשאתה קונה אוטו, המוכר צריך לתת לך די שחרור בכדי שתקבל החלטה מושכלת,

בצורה רגועה, וידיעה מלאה כמה שאפשר של המצב.

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם (נערך)

סיפור דומה, מהתקופה שבה פתחתי משתמש בפורום, וההשראה לשם המשתמש.

התעניינתי בפולקסווגן פאסאט חדשה שנת 2004, והתייעצתי כאן בפורום, ועשיתי הזמנה.

בסוף אותו שבוע, פורסם רכב שנת 2002, בצבע זהה למכירה בעיתון (טרום עידן יד2) עם קילומטראז' נמוך בטירוף.

ביום ראשון נסעתי לקרית גת לראות את הרכב, לקחתי אותו לבדיקה בראשון לציון, וניגשנו לסניף הדואר להעברת בעלות.

זה לא היה אפשרי, כי הרכב היה על שם נכה שנפטר. סניף משרד הרישוי היה סגור.

קבענו שאחזור למחרת. הוא הקפיץ אותי לתחנה מרכזית, ונפרדנו.

אחרי כמה צעדים, צפצוף. אני מסתובב, והוא אומר "אני רואה כמה אתה מבואס, בוא תקפיץ אותי הביתה, סע עם האוטו ותחזור מחר להעברת בעלות".

השאיר אצלו מפתח אחד מתוך השניים, ושלח אותי לירושלים עם הרכב.

כמובן שביטלתי את הזמנת הרכב החדש.

הרכב מופיע בסמלון למעלה.

עריכה אחרונה על ידי pasat04
  • אהבתי 5

פורסם (נערך)
בתאריך 26.1.2023 בשעה 11:19, pasat04 כתב:

למה, המוסכניק לא עושה נסיעה בנוסף לבדיקה הטכנית?

כי במכוני בדיקה (שאני מכיר) בירושלים, כן מוציאים את הרכב לסיבוב.

במכון בדיקה לוקחים. אני לקחתי גם למוסך שאני מטפל בו, ולא עשו סיבוב. כבר ראו את כל הריג'קטים בלי לנסוע על האוטו. אבל יש הבדל בין בדיקה במכון בדיקה לבין לקוח שסתם רוצה לעשות סיבוב (לא חסר כאלה תאמין לי, במיוחד אם יש לך רכב טיפה מעניין).

עריכה אחרונה על ידי Liran3331
פורסם

יש לי המון מקרים של לסמוך על הקונה.

אני תמיד נותן לעשות סיבוב כמובן בתנאי שעומדים בתנאי הביטוח.

אם יבוא נהג חדש ואין ביטוח אעדכן שאין ביטוח.

לפני כמה ימים מכרתי רכב לבחור שעלה מאוקראינה, התחתן עם יהודיה .

חיפש רכב ידני.

דיבר איתי במרקט פלייס (אני הייתי בטוח שזה הונאה) שאל שאלות באנגלית עילגת, והגיע עם חבר שגם הוא דובר רק רוסית.

הגיעו לראות את הרכב, המכירה התנהלה בגוגל טרנסלייט, המחיר היה הוגן מראש (מחירון ) לא יכלנו להתווכח על המחיר גם אם היינו רוצים, הוא ביקש לעשות סיבוב.

זה היה ביום שבת בלילה שעה 23:00.

אמר שהוא קונה את האוטו שאני אמשיך לנסוע איתו עד שיהיה לו כסף.

חשבתי שהוא צוחק.

הסביר שאין לו חשבון בנק מסודר ושצריך להתארגן על כסף מחו"ל.

אחרי חמישה ימים הודיע שהכסף מוכן, הגיע ביקש שוב לעשות סיבוב על האוטו, העביר כסף, בעלות אמר תודה רבה בעברית ונתן לי חיבוק ( הייתי בהלם, אבל אולי זה נפוץ שם)

הסברתי לו איך לחדש את הטסט ואיך רואים בעלויות והכל, מאוד קשה להתנהל בגוגל טרנסלייט , במיוחד עם אדם שלא מדבר אנגלית ואין לכם מילה אחת משותפת.

אני אדם חשדן בטבעי, אבל זורם עם סיטואציות כל עוד הם בשליטתי.

אני הייתי בטוח כשהגיעו שזה עוקץ, הספיק להסתכל לבן אדם בעיניים, כשהגיי בשביל לדעת שהוא בא רציני.

היו לי גם חוויות מכירה טובות לחברי פורום פה.

תנו צאנס, זרמו עם הסיטואציה

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...