Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

ברחוב בו אני מתגורר קו המדרכה בנוי כך שיש קטע שבו הכביש רחב ולאחר כ15 מטר הכביש נהיה צר יותר, גם הרכבים החונים מתעקלים בהתאמה

מצורפת תמונה 

חניתי בפינת העיקול, כאשר רכב אחד חונה בצד הפנימי יותר והרכב השני במקביל אליו, מאחורי המשך טור הרכבים החונים באותו קו בדיוק.. הרכב חנה צמוד מאוד, ללא בליטה לנתיב התנועה

שני הרכבים - שלי

אדגיש שבצד השמאלי המדרכה בקו ישר, אין עיקול מקביל בצד שמאל

ברחוב שלנו יש מצוקת חניה קשה מאוד, כנראה שעלתה קנאתו של שכן צר עין שהרגיש שאני מרויח חניה ב'קומבינה', או שהציק לו שבמקרים רבים רכב אחד לפחות חונה שם וזה כאילו 'שמרתי' לי את החניה

(ממש לא באופן קבוע, וגם אם כן - אין בזה שום בעיה חוקית..)

מפה לשם - קיבלתי דוח על חניה כפולה, 250 ש"ח (ע"י פקח, דוח פקח אצלנו - זה אומר שמישהו התלונן למוקד..)

השאלה:

בהינתן ששני הרכבים שלי ואין כאן קיפוח זכות או חסימת רכב

ובהינתן שהרכב שחונה כפול איננו תופס נתיב או מפריע לתנועה שהרי אחריו יש טור שלם של רכבים חונים באותו קו בדיוק, הוא רק 'ממשיך את הטור' אחורה בעוד רכב אחד.. 

האם יש לי קייס לדרוש את ביטול הקנס?

Untitled-1.jpg

עריכה אחרונה על ידי Tiida
  • מצחיק 1
פורסם (נערך)

מישהו החליט שעד לאותה נקודה יש צורך במפרץ חניה כדי להשאיר יותר רוחב כביש פנוי למעבר.

זה שבהמשך אין מפרץ וחניה לאורך הרחוב מצרה את רוחב המעבר לא נותן לך אישור להתחיל את ההצרה לפני כן.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 3
פורסם

מהפן המשפטי היבש - הדוח תקין לגמרי, כפי שציינו חכמי הפורום לפני.

החוק (תקנה 72(א)(10) לתקנות התעבורה) אוסר חניה כפולה, ואינו מסייג כלי רכב שבבעלות אותו האדם.

פות"ש מדבר על דו"ח שניתן על ידי פקח, אבל לא ציין מהי העירייה. יש לבדוק מהם חוקי העזר של העירייה הספציפית, ובגין עבירה על איזה סעיף נרשם לחובו הדוח.

ובכל זאת, ישנו סעיף 34יז לחוק העונשין, הקובע:

34יז.  לא יישא אדם באחריות פלילית למעשה, אם,

לאור טיבו של המעשה, נסיבותיו, תוצאותיו

והאינטרס הציבורי, המעשה הוא קל ערך.

הבעיה שלך תהיה להוכיח שבזמן מתן הדוח, אכן הרכב "הנחסם" היה שלך.

אם ציינת שהנוהל בעירייה בה אתה מתגורר מוזמן פקח רק לפי פנייה, הרי שיש בזה חיזוק לטענה שחסמת רכב אחר.

מה לעשות?

קודם כל, לבדוק מהו סעיף האישום בדוח, ולבדוק את חוק העזר העירוני הרלוונטי.

אז, לפנות בבקשה לתובע העירוני. לפרט את שציינת ואת הנסיבות.

לצרף רשיונות הרכבים, המוכיחים טענתך כי אלה בבעלותך.

לצרף תמונה המוכיחה טענתך שעל אף החניה הכפולה, הדרך נשארה פנויה למעבר 2 פולטריילרים החולפים זה לצד זה.

ולציין שלאור שפורט, הרי שמדובר בזוטי דברים על פי סעיף 34יז לחוק העונשין, ולפיכך אתה מבקש ביטול הדוח.

יצליח - יצליח. לא יצליח - אישית, הייתי משלם, לומד, ושוכח (לא משיקולי עלות/תועלת, לא משיקולי זמן, אלא משום שאין ביכולתי להוכיח כי בזמן רישום הדוח אכן ה-"חסימה" הייתה לרכב השני שבבעלותי).

פורסם

לא צויינה הכתובת, אבל לפי הצילום מדובר בכביש חד סטרי, כך שכנראה לא היתה הפרעה לתנועה השוטפת.

אבל -  כפי שציין @nglancer, היתה הפרעה למי שרוצה לחנות או לאת מהחניה שמאחורי המקום התפוס.

פות"ש - שלם ואל תשכח - אל תפריע לאחרים כפי שאינך רוצה שיפריעו לך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

1. לא היתה הפרעה לרכב מאחור משום שאין מאחוריו חניה נוספת אלא אדום לבן, הוא יכול לזוז עוד חצי מטר אחורה ולצאת ללא שום קושי.

2. אין לי שום בעיה להוכיח ששני הרכבים שלי, שניהם מופיעים בתמונה המוצגת בדוח עצמוף כולל מס' הרישוי

3. מדובר בכביש חד סטרי, ואפס הפרעה לתנועה השוטפת, החניה זהה לרכב הבא שכבר חונה כחוק..

4. עיריית פתח תקוה, חוק העזר: העמדת רכב וחנייתו, לא יעצור אדם רכב, לא יעמידנו, לא יחנהו וכו'.... בצד רכב אחר העומד או חונה בצידה של הדרך

פורסם

1. בצילום שצירפת אבני השפה אפורות, ויותר מזה - חונה שם רכב נוסף (שפינתו השמאלית--קדמית מציצה לצילום). אם הוא ירצה לצאת מהחניה הרי שהרכב החונה בחניה כפולה יפריע לו. יותר מזה - אני מעריך שהפקח הוזמן על ידי מישהו שהפרעת לו לחנות או לצאת מהחניה. 

2. לא רלוונטי. הבעלות על הרכב אינה מעניינו של הפקח, כמו גם ההסדרים בינך לבין אשתך. מבחינת הפקח מנעת מהרכב השני שלך לצאת מהחניה.

3. אפילו אם אין הפרעה לתנועה השוטפת, יש הפרעה לרכב הרוצה לצאת מהחניה או להיכנס אליה (ברברס).

4. זה תיאור מדוייק של העבירה שביצעת: חנית בצד רכב חונה.

בקיצור - הדו"ח תקין ומוצדק. שלם ולמד.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא מצדיק את פות"ש.

אבל: החוק נועד למנוע מאדם לחסום את זולתו. אני במקומו הייתי שולח מכתב מנומק עם הוכחות לאגף החניה ומבקש ביטול.

אין לך מה להפסיד והעבירה, בנסיבות המיוחדות שלך, היא ברף התחתון של החומרה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

לא רק. החוק נועד למנוע מאדם לחסום נתיב נסיעה.

נכון שבמקרה זה הנתיב הנ״ל מבוטל כמה מטרים בהמשך, אבל זה לא מתיר לו לחסום אותו לפני כן.

• רעיון טוב! 1
פורסם

לדעתי תנסה להגיש ערעור לעיריה ותציין את העובדות ששני הרכבים שלך וזה לא מפריע לאף אחד.

תכתוב שאתה מתחרט ולא תחזור על כך שוב..

מאמין שיבטלו אם זה הדוח הראשון שלך באותו עיר

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם
בתאריך 22.1.2023 בשעה 06:13, sperial כתב:

1. בצילום שצירפת אבני השפה אפורות, ויותר מזה - חונה שם רכב נוסף (שפינתו השמאלית--קדמית מציצה לצילום). אם הוא ירצה לצאת מהחניה הרי שהרכב החונה בחניה כפולה יפריע לו. יותר מזה - אני מעריך שהפקח הוזמן על ידי מישהו שהפרעת לו לחנות או לצאת מהחניה. 

2. לא רלוונטי. הבעלות על הרכב אינה מעניינו של הפקח, כמו גם ההסדרים בינך לבין אשתך. מבחינת הפקח מנעת מהרכב השני שלך לצאת מהחניה.

3. אפילו אם אין הפרעה לתנועה השוטפת, יש הפרעה לרכב הרוצה לצאת מהחניה או להיכנס אליה (ברברס).

4. זה תיאור מדוייק של העבירה שביצעת: חנית בצד רכב חונה.

בקיצור - הדו"ח תקין ומוצדק. שלם ולמד.

1. נראה שלא הבנת מה כתבתי.. מאחורי הרכב עליו אתה מדבר שהפרעתי לו לצאת מהחניה - יש אדום לבן, אז הוא יכול לצאת חופשי אחורה.

2. 'מבחינת הפקח מנעת מהרכב השני שלך לצאת מהחניה' - זה משפט שאהבתי.

3. אף אחד לא רוצה להכנס לחניה ברוורס אם הוא יכול להכנס אליה ישר.. כאמור, יש אדום לבן מאחורי החניה הזו ואפשר להכנס אליה בנסיעה פשוטה צמוד למדרכה.

4. נכון. ומפה התחלנו את הדיון.

פורסם

כן, בסעיף 2 שכחתי זוג סוגריים סביב המילה "שלך". מבחינת הפקח חסמת רכב אחר.

אתה יכול לערער, אולי תדחה את התשלום בכמה שנים. רק כדאי לך לעקוב מדמ פעם אחר הערעור, שמא יידחה וההודעה לא תגיע בדואר.

אחד הבנים שלי החנה רכב וטעה בספרה אחת בפנגו. אני ממתין לתוצאת הערעור כבר קרוב לשנתיים.

פורסם

מאחורי הרכב שחונה  אחרי הסיטרואן יש מעבר חצייה, כך הוא יהיה חייב לצאת ברוורס לתוך מעבר החציה . דבר נוסף, הרחוב הוא חד סטרי, עם נתיב בודד, אשר לתוכו מתמזגים שני רחובות שונים. זו הסיבה שיצרו "כיס" בכניסה אליו, ע"מ לאפשר התמזגות זורמת יותר

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

• תוכן חדש...