Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחכה לרכישה של רכב ליסינג מעבודה של סקודה קודיאק ( לאחר שיחליפו רכבים לאור המחסור הקיים) בעוד כמספר חודשים בהנחה די משמעותית ביחס למחיר רכישה של רכב דומה בשנתון 2019 ובק"מ נמוך. ההפרש יכול להגיע לכ15-20K.  

עכשיו אנחנו עם שני רכבים 5 מ', וחשבתי על אופציות לסגירת הפער של החצי שנה לרכב 7מק' . בחנתי אופציות -

1. השכרה - יוצא כ20K שח

2. ליסינג קצר( ליסינג עם החזרה מוקדמת) - כ-30K שח ( c4 spacetourer). 

3. רכישת רכב זול לזמן קצר שימכר באותו מחיר ללא הפסדים של ירידת ערך - חשבתי על פיקסו c4 2015 באזור 35K שח. (~150K קמ)

השאלות שלי - 

האם יש אופציות נוספות מעבר למצוין מעלה ?

במקרה של רכישת רכב, האם C4 במחיר הזה מומלץ (רכב מטופל במורשה, עם טסט לשנה) מה רמת הסחירות של הרכב כשארצה למכור עוד חצי שנה, האם יגרור הורדת מחיר ? האם יש סיכוי להיתקע איתו ?

אולי יש אופציות לרכב אחר באזור מחיר זה ? 

פורסם

כמה גרוע יהיה להישאר עם שני רכבי 5 מקומות באופן זמני?

אם אפשר - זו כנראה האפשרות הכי טובה.

אם חייבים 7 מקומות:

בכל רכב בתקציב נמוך יש סיכון לתקלה יקרה. אם אתה מחזיק את הרכב לטווח ארוך יותר זה לא כל כך נורא, כי תקלה אחת יקרה 'מתחלקת' למשך כל זמן השימוש. אבל בטווח הקצר זה יחסל חלק ניכר מהחיסכון. בנוסף, הרכבים האלו יהיו בדר"כ פחות סחירים וייקח יותר זמן למכור, שזה עוד עלויות (ביטוח, טסט, טיפול וכו').

אם אפשר לדעתי כדאי להגדיל את התקציב ולקנות רכב יותר חדש ומבוקש (בסגנון טויוטה ורסו). ירידת הערך לכאורה תהיה גדולה יותר, אך הסיכון נמוך ויהיה קל יותר למכור, מה שאומר שבפועל לא בטוח שיצא יותר יקר.

בהצלחה.

• רעיון טוב! 1

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

תתפלא לשמוע שלפעמים דווקא הרכבים הקצת יותר יקרים, בין 80-100 א"ש, הרבה פעמים יצאו לך יותר זולים במקרה כזה, לדוגמה יש לי חבר שמוכר פריוס פלוס 19, 125 ק"מ, ב-120 א"ש, כמה תקלות יהיו באוטו הזה? אפס. כמה הצריכה? 1 ל-15. כמה תהיה ירידת ערך - כמה אלפים בודדים. לעומת הC5, שאולי זולה בהתחלה אבל ללא ספק תעלה באחזקה, בצריכת הדלק ואפילו בירידת הערך, יכול להיות שתרד משמעותית.

גם פיגו 5008 דיזל יכולה לבוא בחשבון, מהשנים האחרונות ניתן למצוא באזור 100 א"ש, חסכונית ויחסית אמינה ושומרת על ערך טוב. נראית מצוין ונוסעת פצצה. 2 הדוגמאות ממעקב ארוך שלי עם חברים.

• רעיון טוב! 1
  • 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 22.11.2022 בשעה 00:35, יעקב יעקב כתב:

תתפלא לשמוע שלפעמים דווקא הרכבים הקצת יותר יקרים, בין 80-100 א"ש, הרבה פעמים יצאו לך יותר זולים במקרה כזה, לדוגמה יש לי חבר שמוכר פריוס פלוס 19, 125 ק"מ, ב-120 א"ש, כמה תקלות יהיו באוטו הזה? אפס. כמה הצריכה? 1 ל-15. כמה תהיה ירידת ערך - כמה אלפים בודדים. לעומת הC5, שאולי זולה בהתחלה אבל ללא ספק תעלה באחזקה, בצריכת הדלק ואפילו בירידת הערך, יכול להיות שתרד משמעותית.

גם פיגו 5008 דיזל יכולה לבוא בחשבון, מהשנים האחרונות ניתן למצוא באזור 100 א"ש, חסכונית ויחסית אמינה ושומרת על ערך טוב. נראית מצוין ונוסעת פצצה. 2 הדוגמאות ממעקב ארוך שלי עם חברים.

אז במקרה ומדובר על 5008 2019 1.6 בנזין מליסינג ללא תאונות אחרי השבחה ואחריות לשנתיים ( כמובן שרוצים מעבר למחירון המשוקלל כ7 אשח יותר) האם כדאי יהיה לרכוש? אל מול ההמתנה לקודיאק?

וגם עד כמה קשה יהיה למכור נניח עוד חצי שנה שנה את ה5008 - מהודעות רואה שרוצים על 2018 בערך 100k, השאלה אם זה ריאלי למכור במחיר כזה או שאצטרך לרדת למחיר מחירון שאם כך האיבוד ערך יהיה כ 20k . 

• תוכן חדש...