Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

קיץ הבא מתכנן טיול של שבועיים בצפון איטליה (זוג+2 מתבגרים 12+16)

טיסות יש

רכב-כמעט יש (מחירים יורדים קצת)

לינה יש (כמעט לכל השהייה)

התכנון שלי (בגדול) הוא:

2.8 נחיתה במאלפנסה(נחיתה ב17:00) ->נסיעה בתחב"צ למילאנו למלון/דירה ולהעביר את מה שנותר מהערב (לא שוריין עדיין מלון במילאנו,אשמח לתובנות לגבי מיקומים)

3.8 יום במילאנו (אשמח לתובנות ליום בילוי עם ילדים שאין להם בעיה עם הליכה/מוזיאונים/קניות :))

4.8 איסוף רכב ממילאנו בבוקר ונסיעה למלון בדולומיטים (שריינתי בבוקינג עם ביטול,מרחק של 3.5 שעות ממילאנו)

4.8-9.8 דולומיטים (יש לי כמה מקומות נעוצים לבקר בהם)

9.8-15.8 קאמפינג על אגם גארדה (איזור דרומי  - יש לי כמה מקומות נעוצים באיזור לטיולים יומיים אך אשמח לתובנות ממי שמכיר/ביקר באיזור בתקופת הקיץ העמוסה)

16.8 - החזרת רכב בשדה וחזרה לארץ 

אשמח לתובנות בכללי באם התכנית הגיונית או שכתבתי שטויות ואני לא מחובר למציאות.... :)

תומר

עריכה אחרונה על ידי pipinoadar

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

נשמע מעולה.
אם אתם בדרום אגם גארדה אז בטח תהיו בסרמיונה- עיירה חביבה, לשון יבשה הנכנס לתוך המים, עיירה ברוחב של רחוב וחצי 😁

זכור לי מביקור לפני כעשור שהאזור מלא בקמפרים ע"ב פיאט דוקאטו, וזה היה בסוף אוקטובר. לא יודע לגבי העומס בקיץ.

נראה לי שאפשר בכיף גם להקיף את האגם, נניח עם לילה בשפיץ הצפוני שלו. אנחנו נסענו מסרמיונה למלצ'זנה בצד הצפון מזרחי (היה אז שלג) וחזרנו באותו יום. 

נשמע טיול ממוקד  ולא מתפזר. 

בהצלחה.

• רעיון טוב! 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם (נערך)

מלצ'נזה זה אמצע החוף המזרחי של האגם, לא לוותר על הרכבל (2 הקטעים). להמשיך צפונה עד ריבה, שזה הקצה הצפוני של האגם. אני חזרתי על הגדה המזרחית, כך שאין לי מה להוסיף על המערבית.

לגבי מילאנו - יום זה כלום, חרשתי אותה 3-4 ימים מבוקר עד ערב. יש לך את המרכז סביב הדואומו ואת המצודה שימלאו יום, לנוער יש מוזיאון מדע שלדעתי לא שווה כלום. המסמר הוא בית הקברות - דבר כזה עוד לא ראיתי. שווה את הנסיעה. אני צריך למצוא את הפנקס של אשתי עם כל הפרטים.

לגבי מלון - לא צריך במרכז, אלא קרוב לתחנת מטרו. חוץ מזה, צריך לשים לב ליעד הרכבות ממלפנסה. אני הגעתי בערב לתחנה נטושה לגמרי שבקושי מצאתי בה מונית למלון. לזכות נהגי המוניות - בניגוד לאלה של רומא, הם היו ישרים.

תוספות: אני הייתי עם הילדים (היו בני 13,12,7) באיזור אגם גארדה (מלון על המחלף של A4/A22 ליד וורונה). יומיים בילינו בגני השעשועים (יום בגארדהלנד ויום בפארק המים ופארק הסרטים, יום אחד נסענו ליום אחד לוונציה - ההמלצה שלי להמנע מכך או להשאר שם 2-3 ימים, ואם זה בתוכנית אז ללון בעיר, או ב-Mestre הסמוכה, במלון מול תחנת הרכבת. יום אחד בוונציה, ועוד עם הנסיעה מוורונה, זה פשוט בזבוז זמן. העיר כל כך עשירה.

בעיה חמורה באיזור היא מזג האוויר - אפשר לחטןף שם מבול בלי התראה, כך שחשוב להכין תוכניות חלופיות ולעקוב מקרוב אחר תחזית מזג האוויר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אח, הזכרת לי נשכחות, טיול זהה, קצר יותר, שעשינו לפני כ-9 שנים. לא התעכבנו במילנו, בד"כ מוותרים על ערים גדולות, מוזאונים וכו'.

הדולומיטים מדהימים, גם בסביבת אגם גארדה יש הרבה עיירות מקסימות ששוה לקפוץ אליהן לקפה, לגלידה או סתם לשוטט ברחובות ובסמטאות, ולהמשיך לעיירה הבאה.

לילה אחד, לפני הנסיעה לצפון, לנו בעיירה (Riva del garda) שצמודה למפל, שנמצא בשפיץ הצפוני של האגם.

עריכה אחרונה על ידי pasat04
  • רעיון טוב! 2

פורסם (נערך)

חזרתי משם לפני מספר שבועות מטיול של שבוע עם חברים, בני 25.

טיסה למאלפנסה, נחיתה מתוכננת ב16, בפועל היה עיכוב של שעה ונחתנו ב17. לקחנו שני רכבים בשדה וישר נסענו לגארדה, הגענו לדירה במוניגה דל-גארדה לקראת חצות אבל הייתה לנו עצירה של שעתיים לאוכל+קניות בדקטלון ובסופר.

בגארדה היינו שני לילות. יום אחד הוקדש לדרום האגם- סרמיונה וכמה עיירות לאורך הגדה המזרחית, הגענו עד העיירה גארדה לארוחת צהריים/ערב ושקיעה. וביום השני נסענו צפונה לאורך הגדה המערבית, עצירה וטיול בעיירה המאוד חמודה לימונה והמשך נסיעה לריבה דל גארדה שם עשינו מסלול הליכה של כ-4 שעות שמטפס לChapel Santa Barbara, מסלול קצת מוגזם עם 750 מטר טיפוס אבל הנופים מדהימים. מומלץ לעשות לפחות חלק קטן ממנו (או להשתמש בפוניקולר) ולעלות לBastione di Riva לתצפית על העיירה.

אחרי המסלול וסיבוב בעיירה המשכנו את הנסיעה לדירה בדולומיטים בVal Gardena בעיירה Selva. היו לנו שם באזור 4 ימים מלאים (5 לילות) וביום האחרון יצאנו בבוקר לכיוון מילאנו עם עצירה קצרה בוורונה, החזרנו את הרכבים במילאנו עצמה בסביבות 17, טיילנו בערב בעיר ובחצות עלינו על הרכבת האחרונה לכיוון מאלפנסה לקראת הטיסה לארץ ב5 בבוקר. 

אישית הייתי מקדיש יותר זמן לדולומיטים, האזור פשוט מדהים ויש אינספור אפשרויות לטיולים וטרקים (אם אתם בעניין). אגם גרדה יפהפה אבל לדעתי 3-4 ימים מספיקים שם, אבל זה ממש תלוי בהעדפות שלכם.

רכב- שכרנו בחברת Sicily By Car דרך אתר אוטויורופ האירופאי (לא הישראלי), הם היו הכי זולים בפער משמעותי, סה"כ חברה סבבה לגמרי.

הזמנו וקיבלנו שתי אופל קורסה ידניות ברמת איבזור בינונית-נמוכה (עם אנדרואיד אוטו, בקרת שיוט רגילה לא אדפטיבית, בלי מצלמות רוורס ואחד הרכבים בלי חיישנים). רכב אחד חדש עם 7K ק"מ והשני עם 50K, שני הרכבים היו נקיים ובמצב טוב ובהחזרה אף אחד לא בדק אותם עם זכוכית מגדלת ולא היו חיובים מונפצים על שריטות (למרות שאחד הרכבים כן נשרט טיפה ע"י חבר😅), לקחנו עם החזר השתתפות עצמית ולא ביטול כי הביטול לא כיסה שמשות, גלגלים ומרכב תחתון.

מבחינת נהיגה- בכבישים המהירים הנהיגה רגועה ו"גרמנית", כולם עוקפים משמאל וחוזרים ימינה, משאיות בדיוק על 100 קמ"ש שאר התנועה בדיוק על 130. בכבישים הדו סטריים המפותלים הנהיגה שונה לחלוטין מהאוסטרים השכנים, נצמדים לך לתחת גם אם אתה במהירות המותרת ויש המון עקיפות דיי מסוכנות על פס לבן ביום וגם בלילה, לפחות הם לא צופרים ולא מהבהבים.

הרבה מחלפים בנוים בצורה הזויה עם יציאות שמופיעות בצורה פתאומית ונדרשת תגובה והחלטה מהירה, לדוגמא המיקום הזה שזכור לי במיוחד, יש לך בערך 2-3 שניות לבחור אחת משלוש אופציות 🤣. ממליץ להסתכל טוב על הוויז/גוגל ולהיעזר בנוסע ליד.

כמעט בכל העיירות יש מצלמות מהירות, הם גם אוהבים לשים מצלמות של 50 קמ"ש 20 מטר אחרי כניסה לעיירה כשהכביש בירידה ולפני זה מותר 70-90. וויז וגוגל מאפס מסמנים את הרוב המוחלט של המצלמות. בכבישים המהירים יש מקטעים של עשרות/מאות קילומטרים עם אכיפת מהירות ממוצעת, מותר לנסוע 130 אז זאת לא בעיה.

איכות הסלילה טובה-מצוינת, הסימונים מצוינים, יש מחזירי אור ופניות חדות מסומנות היטב. בקיצור אל תקשיב לישראלים שאוהבים להפחיד בפייסבוק שהכבישים מפותלים ומסוכנים ושסכנת נפשות לנהוג בלילה 🤦‍♂️

במרכזי עיירות וערים יש סימון ברור מאוד בכניסה לאזורי ZTL, אסור להיכנס לשם.

כמה תמונות לשטוף את העיניים:

שקיעה בעיירה גארדה

IMG_5070.thumb.jpg.39613aadd7ce9e1dc34ae9f33303bdb7.jpg

נקודת תצפית בגדה המערבית של האגם

IMG_5168.thumb.jpg.3819bcb7a11fc01e8002ac748b48dfdd.jpg

ריבה דל גארדה

IMG_5271.thumb.jpg.f3b188b83bcf713a216322cc8cfd9607.jpg

מעבר הרים Sella Pass. מעברי ההרים שם הם פשוט וואו לנהיגה, באמצע אוקטובר היה ריק יחסית אז בכלל תענוג, גם עם קורסה לא ספורטיבית במיוחד.

IMG_5701.thumb.jpg.1d551416e57c8da29a6ad019c5f13ad9.jpg

מעבר הרים Pordoi Pass

IMG_5819.thumb.jpg.b07e92711639c160bdd9d8459fcab9eb.jpg

נוף מהרכבל בPordoi

IMG_5940-Pano.thumb.jpg.2a4e1702f7a82cf5b00f8bf9335ea60f.jpg

Alpe Di Siusi

IMG_6624-Pano.thumb.jpg.0efcac2393f687336afac152f609f9ae.jpg

סנטה מגדלנה

IMG_7014-HDR-Pano-Edit.thumb.jpg.75344e216d2767ce449b90eb689466e6.jpg

Tre Cime

IMG_7818-Pano.thumb.jpg.d4864099b9dedb0e806b810b2bc99d9b.jpg

אגם בראיס

IMG_7926.thumb.jpg.f076dd30d2004eacb8fa7dc14b35f127.jpg

עריכה אחרונה על ידי Michaelr
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

יפה מאוד.

לגבי הנהיגה:

1. בביקור האחרון שלי באיטליה נתקלתי בהבבה מתנחלים באמצעי (אבל זה היה בכבישים בעלי 3-4 נתיבים, לא שניים, וזה היה יותר קרוב לרומא. בצפון, במיולד צפון מזרח, האוכלוסיה יותר "אוסטרית".

2. אמנם זכרון מ-2004, אבל הכבישים הקטנים מפותלים ומצריכים הרבה ערנות. בכל זאת, אינך מקומי ואינך מכיר כל פיתול. ממש לא סיבה לא ליהנות.

3. כרגיל באירופה, בודאי במקומות שאינך מכיר את מה שנהוג בהם, נהג לפי הספר.

4. לגבי ZTL - בערים מסומן היטב, למשל ליד המלון בו לנתי במילאנו היה שלט ענק עם התראה על ZTL בעוד 2 ק"מ. אבל יש אזורים כאלה גם בכל מיני עיירות היסטוריות קטנטנות, ושל יכול להיות תמרור בקוטר 30 ס"מ על קיר של בית עתיק, שאותו קל לפספס. כרגיל, ערנות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה לכולם על התובנות (והתמונות)!

באיזה איזור אתם ממליצים ללון במילאנו?

יש למישהו המלצה לאטרקיות בדולומיטים עם ילדים?

פורסם

אמנם קצת דרומית לאגם גארדה אבל במרחק של שעתיים/שעתיים וחצי נסיעה תוכל לעשות קפיצה למוזיאון פרארי ולמבורגיני במודנה
כשנפלנו על יום גשום בגארדה עשינו קפיצה אני ואשתי לסיבוב שם ואפילו היא נהנתה.

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

פורסם

האזור של דרום טירול והדולומיטים זה חלום למי שאוהב טבע ופעילות אאוטדור, אפשר לרבוץ שם גם חודש. ל-Tre Cime הייתי אמור להגיע בשיאה של הליכה באורך יומיים... בסוף לא הגעתי לשם, סיפור ארוך. אני עוד אחזור!

מבחינתי מילאנו הייתה בזבוז זמן, חבל על כל דקה. הייתי עושה כמו @Michaelr, לוקח רכב ונוסע מייד צפונה.

• רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם

דיברתי עם מספר אנשים ,חלקם אמרו שאסור לוותר על מילאנו והיתר אומרים שהיא בזבוז זמן מוחלט...

מבאס שקשה להחליט!

תומר

פורסם
בתאריך 16.11.2022 בשעה 08:56, pipinoadar כתב:

באיזה איזור אתם ממליצים ללון במילאנו?

אם אתם לוקחים ומחזירים את הרכב משדה התעופה, ויש לכם גם שאריות ערב להרוג אחרי הנחיתה, אולי שווה לחפש מלון קרוב לשדה, אבל כזה שיש לו תחב״צ נוח למרכז העיר.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אם כבר מקיפים את גארדה, לא לוותר על לימונה. 

קטנה וקסומה. 

סרמיונה קצת אובר רייטד, המון גלידה 🙂

בכללי אם אפשר אז לוותר על כבישי האגרה. 

הכבישים בין הכרמים והדרכים הירוקות הם גלויה מרהיבה מתחלפת של נוף שעושה טוב לנשמה. 

בארץ אני לא סובל לנהוג ובצפון איטליה גמעתי אלפי ק"מ בהנאה צרופה עם מיני קופר נפלאה. 

ההמלצה הכי טובה שאני יכול לתת זה להתחבר לקבוצות בפייסבוק. 

יש שם המון מידע ויותר מכך חיבור לאנשים שחיים את איטליה על כל ההיבטים. 

עשינו את כל הדרך ממילאנו לרומא וכמעט כל הזמן נעזרנו באנשים בכל מיני מצבים. 

היה מושלם. 

אה כן... 

אין גלגל ספייר ברוב המכוניות השכורות באיטליה 🤔😉

עריכה אחרונה על ידי megabyte
  • אהבתי 1
פורסם

ערב טוב תומר

עשיתי את הטיול הזה בדיוק במאי האחרון עם שלושה ילדים ( 7 , 1.5 וכמעט שנה ) . 

אשתי הכינה סיכום בוורד , אני אעלה אותו לפה מאוחר יותר הערב או מחר 🤟🏼

• אהבתי 1
פורסם
לפני 4 שעות, pipinoadar כתב:

דיברתי עם מספר אנשים ,חלקם אמרו שאסור לוותר על מילאנו והיתר אומרים שהיא בזבוז זמן מוחלט...

מבאס שקשה להחליט!

תומר

יש לי בשבילך פשרה! תעצרו בדרך בברגמו... עיר קטנה וחביבה על הדרך ממילאנו לאגם גארדה, אפשר להעביר בה בכיף כמה שעות ולהמשיך.

• אהבתי 1

חזיר דיזל

פורסם
לפני 35 דקות, קורן בן אשר כתב:

עיר קטנה וחביבה על הדרך 

תיאור שאפשר לעשות לו קופי-פייסט על כמעט כל כפר עתיק באיטליה, ויש אלפים כאלה. אחת הסיבות שבגללן אני חוזר למדינה הזו יותר מלכל מקום אחר.

אז באיזור שאליו אתה מכוון אני יכול להמליץ מאוד על פאדובה (Padua) לטיול של יום, ואם זכרוני אינו מטעני ביום של גשם זלעפות בגארדה ברחנו לכמה שעות למנטובה (Mantua) ואהבנו אותה.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...